Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Nov 2020 02:59:04

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Nov 2020 02:59:02

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 23:01:24

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

31 Oct 2020 23:01:23

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 20:59:29

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:31

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:31

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:30

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:30

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:29

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:28

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:27

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:59:27

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:01:05

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

31 Oct 2020 16:01:05
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3076
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 februari 2019, 12:20 uur | Bericht #490097

Extreem weer treft het zuiden en zuidoosten van Europa


Het lagedrukgebied die het zware weer veroorzaakte afgelopen weekend met kern boven Libië. Bron afbeelding: NASA

Extreem weer heeft voor de nodige schade en overlast gezorgd in het zuiden en zuidoosten van Europa afgelopen weekend. Dit extreme weer kwam door een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee en een hogedrukgebied boven centraal Europa. Ook vandaag en morgen blijft het weer in dezelfde regio's onrustig met veel regen en sneeuw. Op Kreta kan mogelijk meer dan 100 mm regen vallen de komende 24 uur. Dit zorgt op dit moment al voor overstromingen.
 


Overstromingen door zware regen- en onweersbuien
Zware regen- en onweersbuien zorgden voor de nodige overlast. Zo kwam het op een aantal plaatsen tot spectaculaire hoeveelheden hagel.
 


Zware storm en hoge golven treffen Malta, Kroatië en Italië
Kroatië, Italië en Malta werden getroffen door zware windstoten en hoge golven dankzij Bora en Grecale winden. Beide winden hebben te maken met feit dat een lagedrukgebied zich boven de Middellandse zee bevindt en een hoge druk gebied boven centraal Europa. De hoge golven en zware windstoten tot 190 km/h zorgden voor de nodige schade en overlast. 
 
Sneeuwstorm in delen van Griekenland en Turkije
Delen van Griekenland en Turkije werden getroffen door een ware sneeuwstorm. Onder andere de Griekse eilanden Samothraki en Lesbos kregen te maken met veel sneeuwval.
 
Bosbranden op Corsica 
Afgelopen weekend werd het noorden van corsica getroffen door bosbranden. Tenminste 1000 hectare gingen in vlammen op.
 
Sneeuwval van betekenis voor delen van Libië
In Libië viel hier en daar behoorlijk wat sneeuw. Deze sneeuwval was te danken aan hetzelfde lagedrukgebied
   

 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3076
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 maart 2019, 13:41 uur | Bericht #490149

Nederlanders na week vol verwoesting op Kreta: 'En het is nog niet voorbij'

Aardverschuivingen, stroomuitval, omgevallen bomen, winkels die volledig onder water staan en onbegaanbare wegen. Kreta is deze week twee keer getroffen door storm en veel regen. Vooral het westen van Kreta kreeg het zwaar te verduren. Twee oude bruggen zijn ingestort, waaronder een brug van meer dan een eeuw oud in de havenstad Chania. De schade is inmiddels opgelopen tot zo'n 100 miljoen euro en vijf mensen overleefden het noodweer niet.

De Nederlandse Silvia woont op het Griekse eiland, hoog in de bergen in het plaatsje Patsos, dicht bij Rethymnon. Maandagavond begon het daar met zware regenval. "Ik wist: wat hier valt moet straks nog naar beneden." 

Wat er zich ondertussen 'daar beneden' afspeelde wist Silvia toen nog niet. "Ik ben boven gebleven en heb gewacht tot vrijdagochtend voor ik naar beneden ging." Toen ze maandagavond de eerste sms'jes kreeg reageerde ze eerst wat laconiek. Mensen vroegen haar hoe het boven op de berg was. "Ja prima", zei ze lachend. "Ik had geen idee wat voor schade de regen had aangericht." Die lach verging haar snel toen ze op vrijdagmorgen beneden kwam.

Mensen waren geëvacueerd en winkels gesloten omdat het water binnen stond. "Op een basisschool stond het water bij volwassenen tot hun knieën. Ouders moesten daarom hun kinderen weer komen halen." Lesgeven was onmogelijk. Enorme modderstromen hebben grote delen van de weg weggeslagen. En doordat de stroom een lange tijd is uitgevallen, zaten veel mensen vast. "Door de druk op de waterleidingen zijn die uit elkaar gesprongen", vertelt Silvia. "Hele dorpen hebben zonder water gezeten."

Op het eiland probeert iedereen elkaar nu zo veel mogelijk te helpen. Volgens Silvia lukt dat aardig: "Veel mensen staan nu op straat omdat ze geëvacueerd zijn. Hoewel de meeste Grieken niet zo gecharmeerd zijn van huisdieren, worden ook mensen met huisdieren opgevangen in vakantiehuisjes."

Een man van wie alle olijfbomen volledig zijn ontworteld kan weer opnieuw beginnen. - Silvia


Vooral financieel zijn de Grieken op het eiland nu ten einde raad. Percelen van schapenboeren zijn één groot modderbad geworden terwijl er net gezaaid is. Voor winkels en restaurants is het zo vlak voor het toeristenseizoen heel kort dag om de schade te herstellen. Als er al genoeg geld voor is. Veel mensen op het eiland zijn arm. Veel families zorgen ook voor opa's en oma's en als de reserves mager zijn, dan is zo'n ramp "verschrikkelijk voor het dagelijks leven", stelt Silvia.

De Belastingdienst heeft nu al gezegd dat mensen uitstel van betaling mogen aanvragen, legt Silvia uit. "De meeste mensen betalen normaal in maandelijkse termijnen. Een man van wie alle olijfbomen volledig zijn ontworteld kan weer opnieuw beginnen met bomen planten. Die kunnen voorlopig niets betalen."

"Voor alles gerepareerd is zijn we paar jaar verder. Eerst moet het grondwater zakken. Nu zorgen we er eerst voor dat wegen begaanbaar zijn."

Chersonissos
"Wij zitten precies in het gebied dat godzijdank goed vanaf is gekomen", vertelt Miriam Verbakel aan de telefoon. Zij en haar man wonen in de buurt van Chersonissos en runnen daar een Nederlandse supermarkt. Het gebied aan de andere kant van het eiland is er het ergst aan toe, vertelt ze. "Het is daar een complete ramp."

Verbakel vermoedt dat vooral de lokale bevolking eronder zal lijden. "De natuur zal prachtig zijn, want we hebben nog niet zo veel water gehad. Ik denk dat het toerisme er dus niet zo onder lijdt. Maar de lokale bevolking..."

Het dagelijks leven staat voor hen op z'n kop, vertelt ze. Wegen zijn onbegaanbaar. Een vriendin aan de andere kant van het eiland is compleet afgesloten van de wereld. Ze brengt haar kinderen elke ochtend in een half uur naar school. "Nu moeten ze meer dan een uur rondrijden omdat er vanuit de bergen enorme aardverschuivingen zijn ontstaan. De bergen liggen nog vol met sneeuw. Dat moet nog naar beneden komen. De ellende is nog niet voorbij."

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.156 topics, welke bij elkaar 443.961 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.214 leden.
Het nieuwste lid is dutchal1942.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3418 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3418, lezen 16 mensen het topic "Onweerskansen 28 en 29 juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Kans op warme dag en storm?

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden