Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pennington, SD.

11 Jul 2020 00:45:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alleghany, VA; Botetourt, VA; Bedford, VA; Rockbridge, VA.

11 Jul 2020 00:45:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pocahontas, WV.

11 Jul 2020 00:45:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yadkin, NC.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wibaux, MT.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, ND; Hettinger, ND.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, PA; Butler, PA; Westmoreland, PA; Fayette, PA; Lawrence, PA; Indiana, PA; Allegheny, PA; Clarion, PA; Beaver, PA; Washington, PA.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, VA; Patrick, VA; Surry, NC; Stokes, NC.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Meade, SD; Pennington, SD.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wilkes, GA.

11 Jul 2020 00:45:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, NE.

11 Jul 2020 00:40:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Transylvania, NC; Buncombe, NC; Haywood, NC; Henderson, NC.

11 Jul 2020 00:33:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Highland, VA.

11 Jul 2020 00:30:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, WV; Hardy, WV; Pendleton, WV.

11 Jul 2020 00:25:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Westmoreland, PA; Fayette, PA; Allegheny, PA; Washington, PA.

11 Jul 2020 00:25:12
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
28 februari 2019, 09:31 uur | Bericht #490115
Algemeen; de invloed van “lente” hoog –Frauke – neemt verder af maar bepaalt ook vandaag nog het weer in de Alpen. Vrijdag krijgen we te maken met een actieve storing welke niet alleen neerslag maar ook een markante afkoeling gaat brengen. Zaterdag volgt onder invloed van een tussenhoog een tijdelijke weersverbetering voordat het vanaf zondag toenemend onbestendig wordt met een komen en gaan van Atlantische storingen die dan weer koude en dan weer zachtere lucht in hun bagage hebben.

Overgang naar onbestendig Westwindwetter, verse sneeuw in aantocht!

Gisteren scheen in het gehele Alpengebied de zon weer volop en onder de vleugels van hogedruk en ondersteund door een warme hoogte rug werd het opnieuw zeer zacht voor de tijde van het jaar.
 
Een onbewolkt west Europa en de besneeuwde Alpen gisteren vanuit de ruimte gezien


In de westelijke Alpen steeg het kwik weer tot 18 a 20 graden en Zwitserland werd het 20 tot 22 graden warm. Opvallend ook de extreme warmte hogerop in de bergen. Zo steeg het kwik op 2000 meter tot 8 a 12 graden en ook op 3000 meter was het met 5 graden in de plus bijzonder warm. De vorstgrens was ergens te vinden op 3600 a 3800 meter.
 
Blik vanaf de Rothorn. Via Twitter Zermatt – Matterhorn @zermatt_tourism
En vanuit de lucht(ballon) in Courchevel . Via Twitter Courchevel Officiel @courchevel
Mooie blauwe contrasten in de Aletsch Arena. Foto Francien Bakker
Aletsch Arena gisterochtend vroeg met nog weinig mensen en goed sneeuwcondities. Vanaf een uur of 11h00 werd de sneeuw door de hoge temperaturen (12 graden op 2000 meter) sulzig – Foto Francien Bakker


En nog wat bewegende beelden vanaf de Aletsch 27-02-19 (met dank aan Francien Bakker)


Ook vandaag wordt het nogmaals lenteachtig en de hoogste temperaturen zijn ditmaal weggelegd voor de oostelijke Alpen. Hier schijnt een groot deel van de dag de zon nog volop en kan het kwik tot 18 a 22 graden oplopen. Ook de westelijke Alpen genieten nog een groot deel van de dag van de zon en zeer zachte condities.Toch zal het kwik hier niet meer zo hoog uitkomen als gisteren nog en in de loop van de middag en avond verschijnen er steeds meer wolken aan het zwerk en kan er aan de noordkant van de Alpen al wat neerslag of een bui gaan vallen. Elders blijft het nog meest droog.
 
Radarbeeld Europa 08h30. Via WetterOnline.de
Radarbeeld 08h30. Via WetterOnline.de
Mooie zonsopkomst in Nendaz vanmorgen (Wallis). Via Twitter Nendaz Switzerland @NendazSuisse


Vooral op hoogte gaat er in de loop van de dag koudere lucht binnenstromen. Op 2000 meter daalt de temperatuur van 8 naar – 2 graden, in de oostelijke Alpen eerst nog zachter. De vorstgrens daalt van 3500 meter in de ochtend naar circa 1700 meter in de avond. Sneeuwvalgrens dalend naar 1600 tot 1000 meter.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Vrijdag hebben we te maken met een overtrekken koufront behorend bij een kleinschalig laagje dat via de Benelux naar het oosten trekt. Het is bewolkt en er valt neerslag met zwaartepunt langs de Alpenhoofdkam en ten noorden daarvan. In de koudere lucht sneeuwt het vanaf 1300 tot 1000 meter  De wind is matig tot hard uit west tot noordwestelijke richtingen. De zuidelijke Alpen profiteren van de beschermende werking van de Alpenhoofdkam en met de Nordföhn is het hier droog en föhnig opgeklaard.
Zaterdag krijgen we te maken met de invloed van een inschuivend tussenhoog en zullen met de aanvoer van weer wat drogere en geleidelijk weer zachtere lucht de condities weer verbeteren. Na nog wat laatste neerslag langs de noordkant is of wordt het droog en zal de zon weer meer speelruimte gaan krijgen.

Ook de zondag start met zwakke zuidelijke hogedruk en de frontale zone ten noorden van de Alpen nog veelbelovend en wordt er met een naar zuidwest draaiende stroming nogmaals een portie zachte(re) lucht aangevoerd en stijgt de vorstgrens weer naar 2200 tot 2400 meter.Overdag hebben we te maken met overtrekkende hogere bewolking die de zon een wat diffuus karakter zullen gaan geven. Lokaal kan er samenhangend met een warmtefront later op de dag vooral aan de noordkant wat (lichte) neerslag of een buitje vallen. Sneeuwvalgrens in de zachte lucht meest tussen de 1300 en 1900 meter.

In het verdere verloop komen we in het bereik van de jetstream en frontale zone te liggen en wordt een periode ingeluid met zeer onbestendig weer. Overtrekkende storingen gaan periodiek neerslag geven en dan weer koudere (koufront) en dan weer zachtere lucht (prefrontaal / warmtefront -sector).
 
GFS ensembles prikpunt noordkant centrale (Zwitserse) Alpen.


De modellen worstelen nog een beetje met de timing en onderling zien we ook wat nog verschillen met het afhandelen van de Atlantische depressie en hun storingen. 

Dinsdag en woensdag hebben we waarschijnlijk met de koudere maritiem polaire lucht te maken. Steeds weer valt er regen en -of sneeuw en er staat veel wind. Sneeuwvalgrens geleidelijk dalend tot 1000 meter en deels tot in de dalen en lagere delen.

Donderdag berekenen zowel het ECMWF als ook het GFS nogmaals een thermische opleving wanneer een portie zeer zachte lucht aangestuurd door een actieve (storm?) depressie die via de Britse Eilanden naar zuid Scandinavie trekt.
 
GFS woensdag 12h00 met meer frontale neerslag, later weer toenemend in vaste vorm


Op het warmte front dat waarschijnlijk in de loop van de nacht en woensdag ochtend de Alpen binnentrekt  en navolgend het koufront gaat er dan neerslag vallen met tijdelijk weer (sterk) oplopende sneeuwvalgrens. Overdag volgt dan weer koudere maritiem polaire lucht met weer dalende sneeuwvalgrens.

We zullen nog even pas op de plaats moeten maken voor wat betreft de precieze timing en details. Zeker is wel dat er dat de meteorologische lente onbestendig gaat verlopen en vooral later in de week steeds meer winterse trekjes gaat krijgen. In de bergen gaat sneeuw van betekenis vallen en deels kan het in de koudere lucht ook tot in de lagere delen en dalen sneeuwen. Daarover dan later meer.
 
WRF-ARW sneeuw (neerslag) cumulatief voor de komende 5 dagen, de neerslag voor woensdag en donderdag zit daar nog niet bij en de komende dagen zal deze kaart dan ook meer rood en violet gaan vertonen!


Tot zover vanuit een (nog) onbewolkt Termen in Oberwallis. Fijne dag en geniet nog even van de zeer milde temperaturen en zon, vanaf morgen is het dan voorbij! CiaoLAWINE gevaar matig (code 1 / gering) Lokaal door de hoge middagtemperaturen kans op Gleitschnee en -of Nassschnee lawine’s! (code 3  oranje /aanzienlijk) 

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio 
Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via  info@alpenweerman.nl 

| Gewijzigd: 28 februari 2019, 09:33 uur, door Alpenweerman
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.893 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3249 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3249, lezen 10 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 7".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden