Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Jul 2020 10:59:15

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 Jul 2020 10:59:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Piscataquis, ME.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Russell, VA.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Roosevelt, MT.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Williams, ND; McKenzie, ND.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, ND.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Giles, TN.

6 Jul 2020 10:36:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Augusta, VA.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, WI; Bayfield, WI.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Pennington, SD.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyman, SD; Jones, SD.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rockbridge, VA; Bath, VA.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morton, ND; Grant, ND.

6 Jul 2020 10:36:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Louis, MN; Koochiching, MN.

6 Jul 2020 10:36:13
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
2 maart 2019, 10:15 uur | Bericht #490136
Algemeen; in het weekend hebben de Alpen met de gunstige invloed van zwakke hogedruk te maken. Volgende week staat in het teken van een krachtige westelijke hoogtestroming waarbij storingen periodiek zachtere en dan weer koudere luchtmassa’s inclusief neerslag / sneeuw aanvoeren.

Onbestendige start meteorologische lente

Geheel volgens verwachting kwam er gisteren met de start van de meteorologische winter een einde aan het zeer zachte, zonnige en droge winterweer. Boosdoener was een (zwak) hoogtelaagje, op de kaarten nauwelijks als zodanig te herkennen, dat via de Alpen naar de Adriatische Zee trok. Vooral in de noordelijke Alpen ging dit gepaard met neerslag en boven de 1000 a 1100 meter met sneeuw.Met het instromen van de koudere lucht kwam het kwik een graad of 8 tot 12 lager uit en kwam er een einde aan een het rustige, droge en vooral zeer zachte hogedrukweer.  De zuidelijke Alpen hielden het gisteren door de beschutte werking van de Alpenhoofdkamdroog en met de föhn steeg het kwik hier nogmaals tot 18 a 20 graden.

Verse sneeuw gisteren ook in de Franse Alpen 

Sneeuw ook op de 1 e maart in Livigno 
Winterse “lente” start in het Kleinwalsertal. Via Twitter @kleinwalsertal1
Tot 30 cm Neuschnee gisteren in Warth am Arlberg. Via Daniel Schrott @DanielSchrott


Vandaag is het vooral aan de Alpennoordkant nog bewolkt en valt er ook nog wat neerslag op een zwak koufrontje. Sneeuwvalgrens meest tussen de 900 a 1100 meter, in de noordoostelijke Alpen tijdelijk sneeuw tot 600 meter. Elders is het meest droog  met naar het zuiden en westen toe met stijgende luchtdruk ook zon.De temperaturen veranderen niet veel met maxima van 4 tot 12 graden. Aan de zuidkant met de Nordföhn lokaal 15 tot 17 graden. Op 2000 meer vriest het – 2 tot – 6 graden en op 3000 meter een graad of -10. Bij dit alles staat een matig tot harde wind uit westelijke richtingen.
 
Verse sneeuw maar ook nog veel bewolking vanmorgen in een groot deel van de Alpen. In ieder geval kan er weer geskied worden op een laag verse sneeuw. Beeld vanuit de Skihütte in Stand 2450m (Tittlis)


Zondag neemt de invloed van de hogedruk nog wat verder toe en met een wat in kracht toenemende zuidwestelijke hoogtestroming gaan de temperaturen weer duidelijk in de lift. Overdag wisselen de zon en overtrekkende wolken(velden) elkaar af.  Vooral in de noordelijke Alpen (bergen) gaan de temperaturen weer flink in de lift en wordt het weer een graad of 10 zachter. De maxima komen rond de 15 graden uit en de vorstgrens stijgt van 1200 tot 1500 meter in de ochtend tot 2200 a 2700 meter tegen de avond. In de noordelijke Alpen later op de dag opkomende Südföhn.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

De nieuwe thermische opleving en inzettende Südföhn hangen samen met naderend koufront welke samenhangt met een depressie (randstoring) welke zondag via de Britse Eilanden de Noordzee optrekt. Bewolking en neerslag zullen in de loop van de maandag(ochtend) de westelijke Alpen binnentrekken en tot de avond de westelijke delen van de oostelijke Alpen bereikt hebben.
 
GFS voor maandag 09h00 met de koude lucht die de Alpen nadert


Met de instroom van weer koudere maritiem polaire lucht daalt de sneeuwvalgrens naar 1300 tot 800 meter. In de oostelijke Alpen is het pre frontaal nog langere tijd een stuk zachter en met de föhn kan het kwik zelfs naar 20 tot 21 graden oplopen. Later op de dag dan ook hier föhn einde en dalende temperaturen en vooral in de westelijk delen inzettende neerslag. De oostelijke regionen houden het de gehele dag droog.

Dinsdag nog laatste regen en sneeuw in de oostelijke Alpen voordat een tussenhoog net als al in de westelijke Alpen voor een weersverbetering zal gaan zorgen. In de loop van de woensdagmiddag en avond gaat op nadering van een volgende koufront koufront de bewolking weer toenemen met navolgende nieuw regen en sneeuw. Sneeuwvalgrens van west naar oost dan weer dalend van 1500 naar 1000 meter.
 
GFS T850 hPA voor donderdag met een volgende portie koudere en vochtigere lucht op het weermenu


Donderdag met een meer noordwestelijke stroming dan koud en steeds weer sneeuw of sneeuwbuien met voorkeur voor de Alpennoordkant. Vrijdag stroomt de meest koude lucht over de Alpen uit (T850 hPa  dalend tot -5 graden in de noordelijke Alpen) en kan het tot in de lagere delen en dalen vlokken. De lucht is dan echter ook een stuk droger zodat er met uitzondering van de oostelijke Alpennnoordkant weinig tot geen neerslag meer wordt verwacht, dat geldt met name later op de dag wanneer een volgend tussenhoog de boel vanuit het westen verder zal afdrogen!
 
GFS T 850 hPa voor vrijdag(avond) met tijdelijk in nog wat koudere lucht, laatste vlokken overdag in het oosten


Zaterdag volgt vanuit het westen weer een portie zachtere lucht en ook de zondag zullen we in de zachtere sector verblijven. Het is licht onbestendig met vooral aan de noordkant van de Alpen meer bewolking met kans op wat neerslag. Grotere hoeveelheden worden er echter niet verwacht en meest zal het gewoon droog blijven.

De komende 5 tot 7 dagen gaat er in het gehele Alpengebied periodiek weer neerslag vallen. Vanaf 1300 a 1500 meter gaat er tussen de 20 en 50 cm sneeuw bijvallen, lokaal in de hogere delen en met gunstige Weststau ook nog meer. Onder de 1500 a 1300 meter minder tot geen cumulatie door steeds weer de warmere fases die de eventuele verse sneeuwlaag weer zullen doen smelten respectievelijk het gewoon zal regenen.
 
WRF-ARW model met de neerslag / sneeuw cumulatief voor de komende 5 dagen


Zoals het er nu naar uitziet gaat het daarna onbestendig verder met van het westen uit periodiek neerslag op overtrekkende storingen. Aan de temperaturen verandert er niet veel. Een overgang naar markant kouder weer of een volgende periode met stabiel hogedrukweer is niet uit de weermodellen op te maken.Tot zover voor deze zaterdag de 2e maart. Vanuit de langzaam weer opklarende Walliser Alpen een fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. Ciao
 
Moosfluh piste Riederalp Aletsch Arena


LAWINE gevaar matig (code 2) tot code 3 oranje (aanzienlijk) 

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio 
Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.867 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3862 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3862, lezen 14 mensen het topic "Onweerskansen 28 april".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden