Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor De Witt.

21 Sep 2020 15:13:11

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Lavaca.

21 Sep 2020 15:13:11

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Sep 2020 11:59:06

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Sep 2020 11:59:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Richland, SC; Sumter, SC.

21 Sep 2020 10:29:45

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Sep 2020 08:01:36

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

21 Sep 2020 08:01:36

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

21 Sep 2020 08:01:36

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

21 Sep 2020 08:01:35

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Jackson.

21 Sep 2020 07:32:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Galveston.

21 Sep 2020 07:32:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Wharton.

21 Sep 2020 07:32:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Fort Bend.

21 Sep 2020 07:32:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Brazoria.

21 Sep 2020 07:32:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Harris.

21 Sep 2020 07:32:21
Actueel
1 / 4

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 maart 2019, 18:10 uur | Bericht #490182

Stevige regen en onweersbuien

Stevige regen en onweersbuien zorgden voor de nodige schade en overlast in Nederland vandaag. Zo viel er in het Friese Klooster-Lidlum, bij Franeker, een boom op een stal en in Rotterdam raakte een man gewond door een rondvliegende balk op een markt. In Noord-Holland werden bij de buien windstoten tot 110 km/h en op de moerdijkbrug bij Dordrecht werd volgens Meteogroup zelfs een windstoot van 126 km/h gemeten. 
 
#KeepOnSmiling
Woonplaats: sassenheim
Berichten: 6
Lid sinds: 5 jul. 2012
9 maart 2019, 19:20 uur | Bericht #490183
In Eindhoven is een fietser ernstig gewond geraakt toen hij geraakt werd door een boom. Op de westerschelde vlak bij Borsele is een binnenvaartschip gezonken. Ook dit lijkt verband te hebben met de harde wind. 1 persoon heeft zichzelf kunnen redden met een reddingsboot en is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Een ander persoon wordt sinds het zinken nog altijd vermist. Met verschillende boten en helikopter wordt gezocht naar dit persoon.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2949183/Storm-trekt-over-Brabant-fietser-komt-onder-boom-terecht-en-dakplaten-waaien-weg

https://www.pzc.nl/walcheren/binnenvaartschip-gezonken-in-westerschelde-een-opvarende-nog-steeds-vermist~a60dd140/

Edit Lako: Linken hersteld.  | Gewijzigd: 9 maart 2019, 19:46 uur, door Lako
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 maart 2019, 19:52 uur | Bericht #490184

Schade en overlast door harde wind, twee gewonden

Harde windstoten tot 110 kilometer per uur hebben vanmiddag op verschillende plekken in Nederland tot problemen geleid. Het KNMI had code geel afgekondigd en waarschuwde voor buien met onweer en zware windstoten. Inmiddels zijn de waarschuwingen ingetrokken.

In Rotterdam waaiden kramen om op de markt op de Binnenrotte. Daarbij raakte een man gewond door een rondvliegende balk. In Eindhoven raakte een fietser gewond toen er een boom op hem viel. De man is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldt Omroep Brabant. De man zou er slecht aan toe zijn.

Op de Ginkelse Heide bij Ede dreigde een tent omvergeblazen te worden. De dertig bezoekers moesten de tent uit tot extra scheerlijnen waren aangebracht. In Zaandam gelaste Magic Circus uit voorzorg de middagvoorstelling af.

Omgevallen bomen
In het hele land kwamen meldingen binnen van omgevallen bomen. In Amsterdam waaide een boom op een woonboot en een andere boom op een auto. In de provincie Utrecht kwamen veel meldingen van omgewaaide bomen binnen die over de weg lagen.

De wielerronde van Zuid-Holland werd tijdens de race afgelast vanwege het slechte weer. Van de 143 deelnemers waren er nog 30 over. Die werden onder begeleiding naar de finish in Den Haag gebracht, meldt Omroep West. Vooral de harde wind in combinatie met vallende takken veroorzaakten problemen voor de renners.

Het verkeer had ook veel last van de wind. Volgens Rijkswaterstaat zijn er verschillende voertuigen van de weg geraakt. "De aanhanger of caravan kan je beter laten staan", waarschuwde de organisatie. Eerder op de middag raakte een deel van een reclamebord boven de A30 los. Twee rijstroken werden afgesloten en er kwam een reparatieteam met een hoogwerker om de boel weer vast te zetten.

Ook op het spoor was er hinder. In Vught viel door een windstoot een boom tegen een trein aan en tussen Meppel en Heerenveen, Wolfheze en Arnhem en Utrecht en Veenendaal vielen bomen op het spoor. Dat leidde in de meeste gevallen tot extra reistijd. Op de trajecten 's-Hertogenbosch-Tilburg en 's Hertogenbosch-Boxtel is het spoor nog tot 20.00 uur gestremd door omgevallen bomen.

Op de hogesnelheidslijn tussen Schiphol en Rotterdam en tussen Rotterdam en Brussel reden de treinen vanwege de harde wind een andere route. De extra reistijd bedroeg daar meer dan 60 minuten. Op Schiphol zorgde de harde wind voor wat korte vertragingen.

Morgen opnieuw harde wind
De hardste windstoten werden gemeten aan de kust van Noord-Holland. Tussen Den Helder en Wijk aan Zee kwamen windstoten voor van 110 kilometer per uur. Ook in de buurt van Lauwersoog in Groningen en Hoek van Holland werden harde windstoten gemeten van 97 kilometer per uur.

Vanavond en vannacht blijft het vrijwel overal droog en neemt de wind steeds verder af. Morgen krijgen we mogelijk opnieuw te maken met harde wind. In de westelijke kustprovincies, in Noord-Brabant en in Limburg geldt dan opnieuw code geel.

Bron: NOS.nl | Gewijzigd: 9 maart 2019, 19:56 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 11:55 uur | Bericht #490191

Code oranje vanwege zware windstoten, City Pier City Loop afgelastVoor de zuidelijke helft van Nederland heeft het KNMI een weerwaarschuwing afgegeven vanwege de verwachte zeer harde wind. Code oranje geldt voor Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Het zuiden en het gebied rond de grote rivieren krijgt te maken met zeer onstuimig weer. In Zeeland kan de harde wind uitgroeien tot een westerstorm, de eerste sinds ruim een jaar. De laatste 'officiële' storm werd vorig jaar op 24 januari genoteerd. In de zuidelijke provincies en het rivierengebied worden windstoten verwacht van 100 tot 120 kilometer per uur, meldt Weerplaza.

Vanuit het zuidwesten
Vanaf het middaguur krijgt eerst het zuidwesten te maken met het onstuimige weer. Later breidt dat gebied zich uit, waarbij ook het zuiden van Gelderland, Brabant en Limburg te maken krijgen met windstoten tot 110 kilometer per uur. In de namiddag wordt het daar weer rustiger, aan de westkust blijft het ook later nog stormachtig. Ten noorden van de grote rivieren is het vandaag aanzienlijk rustiger weer.

Code oranje van het KNMI betekent dat er grote kans is op gevaarlijk of extreem weer, waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.

Ook gisteren kreeg Nederland te maken met zware windstoten. Daarbij vielen zeker twee gewonden: een man werd in Rotterdam geraakt door een losgeraakte balk en in Eindhoven raakte een fietser gewond doordat hij onder een omvallende boom terechtkwam. In het hele land kwamen meldingen van stormschade binnen.

City Pier City Loop afgelast
Vanwege het onstuimige weer is onder meer de City Pier City Loop tussen Den Haag en Scheveningen afgelast. De organisatie zegt het niet verantwoord te vinden om de 41.000 lopers onder deze omstandigheden te laten lopen. Ook de lage gevoelstemperatuur is meegenomen in de beslissing om de loop niet door te laten gaan. Vandaag zou de 45ste editie van de loop worden gehouden.

Bron: NOS.nl
 

In België heeft KMI ook code oranje uitgegeven voor zeer zware windstoten.

#KeepOnSmiling
Woonplaats: sassenheim
Berichten: 6
Lid sinds: 5 jul. 2012
10 maart 2019, 12:40 uur | Bericht #490193
Windhoos dicht bij de kust bij IJmuiden zaterdag 9 maart om 18.15 
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/241830/ijmuidense-spot-tornado-in-het-havengebied

Gezien het weertype op de tijd van deze melding is het zeer onwaarschijnlijk dat dit daadwerkelijk een windhoos was. Mogelijk gaat het hier om overblijfselen van laaghangende wolken of wellicht iets van een chemtrail in de lucht. | Gewijzigd: 20 maart 2019, 17:59 uur, door B. v.d. Ploeg
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5831
Lid sinds: 5 jul. 2011
10 maart 2019, 13:02 uur | Bericht #490196
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 13:04 uur | Bericht #490197

Zware windstoten zorgen al voor schade in het Rijmond gebied

De harde windstoten in onze regio zorgen zondagmorgen al voor wat schade. In Dordrecht is een grote boom omgevallen. De boom ging om op het Vlak in Dordrecht. Daarbij zijn enkele auto's en fietsen beschadigd geraakt. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. 

Vanwege de wind heeft het KNMI code oranje afgegeven. Het gaat om windsnelheden van 100 tot 110 kilometer per uur uit westelijke richting. De waarschuwing geldt voor Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en Limburg. Langs de zuidwestkust zijn er windstoten mogelijk tot 120 kilometer per uur. Er is zondagmiddag ook kans op hagel. Het KNMI verwacht dat de wind in het zuiden in de avond afneemt.

Bron: RTVRijnmond.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 13:22 uur | Bericht #490200

In het zuidwesten van de Benelux steeds meer meldingen van stormschade


 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 14:48 uur | Bericht #490203

Op veel plaatsen stormschade

Op steeds meer plekken in het zuiden van Nederland en België komt het tot schade door de storm. Ook het trein- en vliegverkeer heeft last van de storm
#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5831
Lid sinds: 5 jul. 2011
10 maart 2019, 15:10 uur | Bericht #490207
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5831
Lid sinds: 5 jul. 2011
10 maart 2019, 15:27 uur | Bericht #490208

Jammer genoeg moeten we ook dit vernemen:

Storm eist dodelijk slachtoffer in Mol
In Mol, in de provincie Antwerpen, heeft de storm vanmiddag een dodelijk slachtoffer geëist. De man kwam om het leven toen hij onder een boom terechtkwam.

Bron: vrtnws.be | Gewijzigd: 10 maart 2019, 15:52 uur, door Lako
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5831
Lid sinds: 5 jul. 2011
10 maart 2019, 15:57 uur | Bericht #490209
Waar het in het zuiden van Nederland er heel wat schade is door de storm, komen er meer en meer meldingen van natte sneeuw in de noordelijke delen. Lokaal kan die tijdelijk even blijven liggen (zeker op de hogere delen)

 
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 16:04 uur | Bericht #490210
#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5831
Lid sinds: 5 jul. 2011
10 maart 2019, 16:15 uur | Bericht #490211
Supercell
Lid
Woonplaats: België (Kortrijk)
Berichten: 240
Lid sinds: 25 aug. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 16:37 uur | Bericht #490213
Horen zonnepanelen niet tegen deze windstoten bestand te zijn? (beheer, kan er geen iframe geïntegreerd worden naar het filmpje)?

https://www.facebook.com/NoodweerBenelux/

| Gewijzigd: 10 maart 2019, 16:39 uur, door Supercell
Uw online platform tijdens onweer in de Benelux - www.noodweer.be
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart 2019, 17:56 uur | Bericht #490218

Uitzonderlijk harde windstoten, treinverkeer Limburg stilgelegd

Het zuiden en het gebied rond de grote rivieren hebben last van onstuimig weer. De NS en Arriva hebben op last van ProRail het grootste deel van het treinverkeer in Limburg stilgelegd. De verwachting is dat de problemen tot 20.30 uur aanhouden.

Ook op andere plekken heeft het treinverkeer last van de harde wind. Zo is er tussen Geldermalsen en Den Bosch een bovenleiding beschadigd en ligt er een boom op het spoor tussen Eindhoven en Venlo. Ook zijn er problemen met de bovenleiding op de internationale verbinding tussen Rotterdam en Antwerpen. In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is het treinverkeer helemaal stilgelegd.

Schade in het zuiden
In de zuidelijke helft van Nederland komen veel meldingen van schade binnen. In Goes is een dak van een huis gewaaid. In Geldrop is een man gewond geraakt doordat een boom op zijn auto was gevallen. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In Eindhoven zijn zware metalen balken van een nieuwbouwflat afgewaaid. De politie heeft de omgeving afgezet om ongelukken te voorkomen. En in Gemert is een grote boom omgewaaid en op het dak van een huis terechtgekomen.

Het KNMI heeft een weerwaarschuwing afgegeven vanwege zeer harde wind. Lange tijd gold code oranje voor Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Zeeland, maar aan het eind van de middag was die waarschuwing nergens meer van kracht.

Windkracht 9 in binnenland
In Brabant en Limburg zijn windstoten gemeten van meer dan 120 kilometer per uur en storm windkracht 9. "Dat komt daar zelden voor", zegt NOS-weerman Gerrit Hiemstra. "Windkracht 9 komt vaker voor aan zee, maar niet in het binnenland."

Er komen veel meldingen binnen van omgewaaide bomen. Ook in Dordrecht is door de storm een grote boom omgevallen. Enkele auto's en fietsen zijn daardoor beschadigd, schrijft RTV Rijnmond. In Zeeland is de harde wind inmiddels aan het afnemen. Eerder vanmiddag was daar ook sprake van een storm, de eerste 'officiële' sinds 24 januari vorig jaar.

Naar verwachting blijft het tot zeker eind van de middag hard waaien in de zuidelijke provincies. Ten noorden van de grote rivieren was het vandaag aanzienlijk rustiger weer. 

Bron: NOS.nl

 
#KeepOnSmiling
Woonplaats: sassenheim
Berichten: 6
Lid sinds: 5 jul. 2012
10 maart 2019, 20:24 uur | Bericht #490221
In Zwijndrecht was de brandweer opgeroepen voor paketten dakplaten die van een flat afgewaaid worden. Ter plaatse worden ze bijna geraakt door nog een pakket die van het dak waait. Een bewoner was aan het filmen toen dit gebeurde. Gelukkig geen gewonden hier.

https://www.rijnmond.nl/nieuws/179220/VIDEO-brandweermannen-duiken-net-op-tijd-weg-voor-stapel-afgewaaide-dakplaten
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1562
Lid sinds: 29 mrt. 2016
10 maart 2019, 20:33 uur | Bericht #490222

Ondertussen in het noordoosten:

 

 

Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2019, 10:58 uur | Bericht #490225

Gisteravond trokken er nog enkele actieve buien over de Benelux

Deze buien gingen gepaard met onweer, windstoten en hagel. Lokaal kleurde het zelfs tijdelijk wit dankzij de vrij grote hoeveelheden hagel.
 

In Limburg kleurde het vanochtend wit dankzij sneeuw

Ook in de Ardennen viel er sneeuw.
| Gewijzigd: 11 maart 2019, 11:05 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3075
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart 2019, 11:22 uur | Bericht #490226

Ook in Duitsland problemen door storm

De storm die zondag Nederland teisterde, heeft ook in Duitsland huisgehouden. Daarbij is één dode gevallen, meldt het Duitse persbureau DPA. Een man werd bij Bestwig, in Sauerland, met zijn auto geraakt door een omvallende boom.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen lag het treinverkeer zondagmiddag stil. Ook maandag worden er op het spoor nog problemen verwacht. Het vliegverkeer had ook onder de storm te lijden. Tientallen vluchten vielen uit, onder meer op het vliegveld van Frankfurt am Main.

De Duitse politie en brandweer moesten honderden keren uitrukken, vooral vanwege omgevallen bomen. Verschillende evenementen zijn afgelast, waaronder een wedstrijd in de tweede Duitse voetbaldivisie.

Bron: Weeronline.nl

  | Gewijzigd: 11 maart 2019, 11:44 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.146 topics, welke bij elkaar 443.896 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.200 leden.
Het nieuwste lid is schef00.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4157 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4157, lezen 15 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 10".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden