Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pinal, AZ; Maricopa, AZ.

10 Dec 2019 00:46:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pinal, AZ; Maricopa, AZ.

9 Dec 2019 23:36:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maricopa, AZ.

9 Dec 2019 23:16:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pinal, AZ; Maricopa, AZ.

9 Dec 2019 22:36:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maricopa, AZ.

9 Dec 2019 22:13:26

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2019 21:59:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ; Pinal, AZ.

9 Dec 2019 21:20:15

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2019 21:01:55

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2019 21:01:52

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2019 21:01:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ; Pinal, AZ.

9 Dec 2019 19:39:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ; Pinal, AZ.

9 Dec 2019 17:39:02

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

9 Dec 2019 17:00:00

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Zeeland, Zuid-Holland.

9 Dec 2019 16:00:56

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Dec 2019 12:00:41
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Klets- en waarneemtopic winter

2019-2020

Het winter discussietopic

2019-2020

Fotowedstrijd december

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
weertje
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 96
Lid sinds: 14 jul. 2010
10 maart, 16:59 uur | Bericht #490214
Ennn... op naar de volgende (storm) lagedrukgebied
Het is een komen en gaan van storm laagjes. Morgen is het noorden aan de beurt, gerede kans op geruime tijd een 9bft volgens de laatste hirlam. Ook in het binnenland gaat het fors waaien, 6 t/m 8bft


Tijdens de buien die overtrekken zijn ook weer zware windstoten mogelijkEn zijn we er na morgen vanaf? nee hoor, want dinsdag en woensdag staat het volgende alweer in de kaarten.
Dinsdag (GFS 12z)


Woensdag (GFS 12z)


 
Weertje hé?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2934
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 maart, 17:29 uur | Bericht #490216

Morgen weer kans op storm

Vannacht blijft het aan de westkust nog lang onstuimig met een windkracht 8 en windstoten tot 90 km/uur. Voor de rest trekken er stevige winterse buien met onweer, hagel en natte sneeuw over de Benelux. Bij deze buien kunnen ook windstoten voorkomen.


Morgen in de noordelijke helft weer kans op storm. Er trekt dan een klein lagedrukgebied over het noordoosten van Nederland alleen welke regio's de meeste wind krijgen is afhankelijk van de koers. De grootste kans op storm is morgen voor Noord-Holland, Friesland, Flevoland en de Waddeneilanden met in die regio's een 8-9 bft en windstoten tot 110 km/uur.
Ook trekken er morgen vele (winterse) buien over de Benelux met kans op onweer, hagel, windstoten en natte sneeuw. In de loop van de middag wordt het wel langzaam droger.

Het KNMI heeft voor morgen voor het gehele land code geel uitgegeven:

 

#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2934
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 maart, 10:49 uur | Bericht #490224

Vandaag maartse buien, morgen grijs en regenachtig 


Het (kleine) lagedrukgebied boven de Noordzee met daaromheen veel (winterse) buien. Satellietbeeld van 10:30 uur. Bron afbeelding: Sat24

Vandaag, en vooral vanochtend, geregeld maartse buien met kans op onweer hagel en windstoten. De meeste buien komen vandaag voor in de noordoostelijke helft. In het zuidwesten wordt het langzaam droger met vanmiddag ook enkele opklaringen. In de avond wordt het overal zo goed als droog met minder wind en opklaringen.

Stormachtig
Dankzij de passage van een lagedrukgebied vandaag over het uiterste noordoosten van Nederland of noordwesten van Duitsland neemt de wind nog verder toe met kans op storm en windstoten tot 100 km/uur in Noord-Holland, Friesland en de Waddeneilanden. In Drenthe, Flevoland en Groningen komen er windstoten tot 90 km/uur voor. Elders is er ook kans op zware windstoten tot 80 km/uur. De piek van de wind is in de middag. Voor deze windstoten heeft het KNMI code geel uitgegeven.


Verwachting windstoten voor begin van de middag. Bron afbeelding: WXCharts.eu

Dinsdag

Verwachting voor dinsdagmiddag met een omvangrijk lagedrukgebied tussen Schotland en IJsland. Het warmtefront ligt dan boven de Benelux en het koufront boven het oosten van Engeland en de Noordzee. Bron afbeelding: KNMI

Morgen passeert er een frontaal systeem (warmtefront gevolgd door een koufront) van een lagedrukgebied tussen Schotland en IJsland. Dankzij het warmtefront krijgen we overdag te maken met veel bewolking en periodes met (lichte) regen. In de avond passeert dan het koufront. Op het koufront kans op stevige buien met zware windstoten en lokaal ook een klap onweer.


De passage van het actieve koufront morgenavond. Bron WXCharts.eu
#KeepOnSmiling
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5248
Lid sinds: 5 jul. 2011
12 maart, 17:55 uur | Bericht #490233
Even snel de waarschuwingen op een rijtje voor vandaag en morgen vanwege KNMI en KMI:


Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2934
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart, 19:44 uur | Bericht #490236

Morgen veel wind en stevige buien


Het lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland vanmiddag. Bron afbeelding: Kachelmannwetter.com

Op dit moment passeert er een koufront over de Benelux met buiige regen en kans op zware windstoten tot 90 km/uur, lokaal kan dit een fractie hoger uitvallen. Dit koufront hoort bij een omvangrijke depressie met de kern voor de kust van Schotland. Deze depressie komt morgen ten zuiden van Noorwegen aan. 


Verwachting voor morgen in het begin van de middag met het lagedrukgebied ten zuiden van Noorwegen en een occlusie boven Noord-Nederland. Bron afbeelding: KNMI

Achter dit koufront stroomt polaire lucht binnen en neemt de wind tijdelijk af en is er kans op een enkele bui. Vannacht neemt de wind weer toe om morgenochtend zijn hoogtepunt te bereiken met langs de gehele kust een 7-8 bft en windstoten tot 95 km/uur. In het noordwesten (Noord-Holland, Waddeneilanden en Friesland) staat nog wat meer wind met een 8-9 bft en windstoten tot 110 km/uur. Bij buien mogelijk nog wat hoger.

In het binnenland staat minder wind met een  5-7 bft en windstoten tot 70 km/uur, het noordoosten tot 80 km/uur. Bij buien liggen de windstoten hoger, tot 90 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind weer af maar in het noorden staat nog lange tijd een 7-8 bft met windstoten tot 95 km/uur. In de avond neemt de wind ook daar af


Windverwachting voor morgen rond het middaguur met langs de gehele kust een 8-9 bft en windstoten tot 95 km/uur. Bron afbeelding: Weerplaza.nl

Ook vallen er morgen stevige buien (zuiden/oosten) of buiige regen (noorden) met lokaal onweer en korrelhagel. Ook kunnen de windstoten bij buien nog net wat hoger uitpakken, lokaal tot 90 km/uur. De zwaarste buien worden morgenmiddag en avond in het zuiden van Nederland en België verwacht. De minste buien komen morgen voor in het westen van de Benelux. 


Stevige buien in het binnenland morgenmiddag. Bron afbeelding: WXcharts.eu

In nacht naar donderdag wordt het droger maar aan het einde van de nacht gaat het vanuit het westen weer regenen en ook de wind neemt weer toe met kans op zware windstoten.

Donderdagochtend valt er in gehele Benelux weer een aardige hoeveelheid regen. Bron afbeelding: WXcharts.eu 
#KeepOnSmiling
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 1239
Lid sinds: 29 mrt. 2016
13 maart, 14:45 uur | Bericht #490239

Momenteel onweerkansen


Op dit moment bevindt zich een lijn felle buien op de lijn Rotterdam - Den Bosch - Nijmegen. Op deze lijn zijn windstoten, onweer en korrelhagel mogelijk.De komende uren houdt de kans op pittige buien met af en toe een beetje onweer (het is en blijft natuurlijk geen zomeronweer) aan. Met name voor Brabant, Limburg, het rivierengebied en het noorden van Vlaanderen.

Guidance
Neerslag:
Bij de ingedraaide occlusies met een convectief karakter van woensdag buien met onweer en korrelhagel (nulgradenniveau 2500 voet). Woensdagmiddag en -avond in het zuiden actievere buien onder de linkeruitgang van de jetstreak. Effectieve windschering ruim 30 kn. Convectieve modus vooral multicel. Donderdag in de nanacht van het westen uit regen op nadering van de occlusie, consistent in de uitvoer. In totaal valt circa 20 mm tot en met de passage van de occlusie van donderdag.

Zeer lokaal heeft een blikseminslag tot schade geleid: | Gewijzigd: 13 maart, 15:23 uur, door W. in t Erland
Vragen over de weerkunde? Ik beantwoord ze graag!
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.833 topics, welke bij elkaar 441.841 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.013 leden.
Het nieuwste lid is Shalandaaa.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3499 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3499, lezen 11 mensen het topic "Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie (Deel 2)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Klets- en waarneemtopic winter

2019-2020

Fotowedstrijd december

Het winter discussietopic

2019-2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden