Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Minnehaha, SD; Lake, SD; Moody, SD; McCook, SD.

7 Jul 2020 10:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Antelope, NE; Knox, NE.

7 Jul 2020 10:09:22

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Jul 2020 09:59:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, NE; Antelope, NE; Pierce, NE; Knox, NE.

7 Jul 2020 09:57:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Keya Paha, NE; Boyd, NE.

7 Jul 2020 09:54:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aurora, SD; Brule, SD; Charles Mix, SD; Gregory, SD; Davison, SD; Douglas, SD.

7 Jul 2020 09:54:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rock, NE; Keya Paha, NE; Boyd, NE; Holt, NE.

7 Jul 2020 09:54:06

Het KNMI heeft Code Oranje uitgegeven voor (geen plaats gespecificeerd).

7 Jul 2020 09:40:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Holt, NE.

7 Jul 2020 09:32:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hutchinson, SD; Charles Mix, SD; Douglas, SD; Bon Homme, SD.

7 Jul 2020 09:25:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyman, SD; Stanley, SD; Jones, SD.

7 Jul 2020 09:20:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aurora, SD; Douglas, SD.

7 Jul 2020 09:20:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, SD.

7 Jul 2020 09:20:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haakon, SD; Jackson, SD; Mellette, SD.

7 Jul 2020 09:20:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Todd, SD; Jackson, SD; Bennett, SD; Tripp, SD; Mellette, SD.

7 Jul 2020 09:20:36
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
12 maart 2019, 10:09 uur | Bericht #490231
Algemeen; onder invloed van een uitloper van hoog – Gabi – wordt het tijdelijk wat rustiger en droger. Vanaf woensdag gaat het onder druk van Atlantische depressies weer onbestendig maar ook vrij koud verder. De Alpenzuidzijde en deels ook inner-alpine zijn Wetterbegünstigt. In het weekend met Föhn zeer zacht

Na sneeuw tussenhoog, vrijdag warmtefront, weekend zeer zacht

 

Verse sneeuw en zon vanmorgen in de Alpen, beeld via Ehrwalder Almbahn

Een koufront is gisteren over de Alpen getrokken en daarachter stroomde met een krachtige west tot noordwestelijke hoogtestroming vooral op wat grotere hoogte weer markant koudere polaire lucht over de Alpen uit.
 
GFS 500 hPa maandagmiddag met de Höhenkaltluft over de Alpen


Vooral de noordkant had te maken met de nodige onstabiliteit welke door de Höhenkaltluft getriggerd werd. Dit resulteerde in sneeuw en sneeuwbuien, veel wind en lokaal zelfs ook een klap onweer.
 
Opkomende (sneeuw)buien lijn boven de Bodensee #Rorschacherberg


De sneeuwvalgrens daalde in de koudere lucht tot 800 a 400 meter. Bij dit alles stond een harde en de bergen deels ook stormachtige wind. Ietwat minder koud en stabieler was het naar het westen toe, dat gold vooral later op de dag op nadering van een uitloper van hoog – Gabi – De beste papieren hadden gisteren de zuidelijke Alpen die profiteerden van de afschermende  werking door de Alpenhoofdkam.
 
Ook in het Kleinwalsertal viel na de regen op zondag weer sneeuw. 30 tot 35 cm meldde vanmorgen Hans ter Braak via Twitter @hansterbraak


Tussenhoog
Vandaag dinsdag neemt de invloed van hoog -Gabi- overal verder toe. Het wordt ook in het oosten weer droog en de zon zal zich vooral naar het westen toe laten zien. De lucht is niet alleen droger maar vooral ook op hoogte weer een stuk zachter.De sneeuwvalgrens stijgt weer naar 1800 meter (westen) tot 800 meter (oosten) en de vorstgrens naar 2300 meter in de westelijke Alpen en tot 2000 meter in de centrale Alpen.
 
Radar Alpen met de laatste neerslag in de Stau van de oostelijke Alpen


Een stuk kouder blijft het in de oostelijke delen van de oostelijke Alpen, vorstgrens hier meest tussen de 800 en 500 meter met hier ook een lagere sneeuwvalgrens. Algemeen geldt hoe verder naar het oosten hoe kouder.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

In de loop van de middag en avond neemt vanuit het westen de bewolking weer toe en vervolgens gaat weer neerslag vallen. Sneeuwvalgrens 1600 tot 800 meter. De weersverslechtering hangt samen met een volgend koufront dat een volgende onbestendige en koudere weerfase gaat inluiden.
 
Een volgend koufront nadert vanavond -nacht de Alpen met nieuwe neerslag en sneeuw hogerop


Woensdag en donderdag gaat het onbestendig en koud verder met steeds weer neerslag (buien) die tot in de lagere delen en dalen als sneeuw zullen gaan vallen. De temperaturen gaan in alle hoogtes weer naar beneden, op 1500 meter daalt het kwik weer naar -2 tot -6 graden en de vorstgrens naar circa 1000 meter. Algemeen betere condities vinden we ook nu weer ten zuiden van Alpenhoofdkam en de zuidwestelijke Alpen.

In de loop van de donderdag middag en avond en op de vrijdag krijgen we te maken met een opkomend warmtefront. Van het westen en noordwesten gaat de neerslag intensiveren waarbij het aanvankelijk sneeuwt vanaf 800 tot 1000 meter, inner-alpine ook nog lager.
 
GFS donderdagavond met meer neerslag op nadering van een warmtefront


Met het instromen van weer zachtere lucht stijgt de sneeuwvalgrens vrijdag weer naar 1200 tot 1700 meter. Overdag verplaatst het zwaartepunt van de neerslag zich via de noordelijke Alpen naar het oosten en wordt het in het westen weer droog.

De komende dagen gaat er in de Alpen hogerop weer het nodige aan sneeuw bijvallen. Het zwaartepunt zal komen te liggen in de Weststau gebieden van de Alpenhoofdkam. Hier kan tot vrijdagmiddag 80 tot 120 cm sneeuw gaan vallen en lokaal hogerop bij gunstige Stau ook nog meer.
 
Arpege met de Neuschnee verwachting tot vrijdagmiddag


Ook het Europese model komt met de nodige neerslag in de Weststau gebieden. Hieronder de kaart tot en met vrijdag.
 
Neerslag / sneeuw ECMWF. Via ZAMG – Bergfex


Meer info over de neerslag en Stau en Staugebieden met oa de Weststau – HIER –

Lente weekend
Zaterdag bevinden we ons in de warmtefront sector, de aangevoerde lucht is droger en de zon is ook weer van de partij. De temperaturen gaan met een opkomende Südföhn dan weer flink in de lift en vooral de zondag gaat zeer zacht verlopen.
 
GFS zondag met de zachte ZW stroming en de Föhn aan de noordkant


Met de verder in kracht toenemende föhn (Südföhn) kan het kwik aan de noordkant op 1500 meter gaan stijgen tot 8 a 12 graden en tot 20 a 23 graden in de Föhndalen! Ook elders is het aanvankelijk met 15 tot 18 graden zeer zacht.Maar even van genieten want vanaf zondag is alweer kouder weer en neerslag voor geprogrammeerd. Samengaand met een volgend koufront gaan de temperaturen dan weer onderuit en valt er weer sneeuw of sneeuwbuien tot in de lagere delen!

Hogedruk
Met het verstrijken van de nieuwe week gaan de temperaturen dan geleidelijk weer wat in de lift zonder dat het meteen echt zacht gaat worden. Tevens zien we wat meer hogedruk impulsen waardoor de weer condities algemeen zullen gaan verbeteren. Of dat inderdaad gaat lukken zal de komende dagen duidelijk moeten gaan worden.Tot zover vanuit een winters Oberwallis waar de zon weer volop aan de hemel boven de sneeuw te bewonderen is. Een fijne dag, blijf volgen en graag weer tot een volgende keer. Ciao
 
Aletsch Arena, Kapelle Bettmeralp vanmorgen- Link Aletsch


LAWINE gevaar matig (code 2) tot code 3 oranje (aanzienlijk) 

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.867 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.122 leden.
Het nieuwste lid is MargrietvO.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3303 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3303, lezen 11 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 19".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden