Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crowley, CO; Bent, CO; Kiowa, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 03:25:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 03:14:57

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:46

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:46

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:45

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:44

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:44

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:43

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:43

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 Jul 2020 02:59:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baca, CO; Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:54:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Las Animas, CO; Bent, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:26:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, IA; Dallas, IA.

15 Jul 2020 02:26:37

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crowley, CO; Otero, CO.

15 Jul 2020 02:26:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, WI; Clark, WI.

15 Jul 2020 02:17:11
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
18 maart 2019, 10:56 uur | Bericht #490286
Algemeen; achter een koufront is markant koudere polaire lucht over de Alpen uitgestroomd en gaat de nieuwe week koud en onbestendig van start. Vanaf woensdag volgt stabiel en rustig hogedrukweer en gaan de temperaturen weer in de lift. In het weekend schampt een koufront vooral de oostelijke Alpen.

Vanaf woensdag veel zon en oplopende temperaturen

Geheel volgens verwachting trok gisteren in de loop van de dag een koufront van west naar oost over de Alpen. In het voor veld van het front werd nogmaals zeer zachte lucht aangezogen en door toenemende drukverschillen tussen zuid en oost werd het aan de noordkant föhnig.


Voor het front uit gisteren nog even genieten van de zon en milde temperaturen
Webcam Kanzelwand Mittelberg gistermiddag 

Met een tot hard en deels stormachtige wind en in de bergen storm steeg het kwik in de föhn dalen lokaal tot 22 graden. Achter het front daalde de temperatuur een graad of 10 tot 15 en sneeuwde het uiteindelijk in de koudere lucht tot 800 a 400 meter.

Vandaag gaat het onbestendig en koud verder en vooral langs de oostelijke Alpen(zuidkant) valt regen of sneeuw (buien) en boven de 400 a 800 meter sneeuw. De westelijke Alpen hebben met stijgende luchtdruk alweer te maken met drogere condities en mooie opklaringen of zelfs zonnige perioden.De middagtemperaturen stijgen naar 2 tot 6 graden, in inneralpin naar 8 tot 12 graden en in de zuidwestelijke Alpen naar 12 tot 16 graden (Tessin). Kouder is het in de neerslag in de oostelijke Alpen. Op 2000 meter vriest het -6  tot – 9 graden en op 3000 meter – 16 graden!
 
Vooral in de oosteliijke Alpen valt vandaag nog sneeuw. Ook bij Hans ter Braak in Mittelberg Kleinwalsertal, Schneeloch van de Alpen bij uitstek, was het vandaag weer raak! Foto Twitter Hans ter Braak @hansterbraak. Website met webcam zie https://mittelberg.org/


Morgen dinsdag neemt de invloed van de hogedruk – Hannelore – van het westen uit verder toe en gaat zet de weersverbetering ook in het oosten door. Lokaal kan er nog een (licht) regen of sneeuwbuien vallen maar met het vorderen van de dag wordt het overal droog en vooral naar het westen toe is het de zon die het weerbeeld zal bepalen. Het is ook morgen nog koud maar heel voorzichtig gaat het kwik aan en opmars beginnen.Overgang naar zonnig lenteweer
Vanaf woensdag gaat een apart hogedruk filiaal dat vanuit het westen inschuift  steeds meer het weerbeeld in de Alpen bepalen. Met veel zon gaat het kwik verder in de lift, markant warmer wordt het vanaf donderdag – vrijdag het hoog met kern ( 1030 hPa) net ten noorden van de Alpen naar het oosten verder trekt.
 
Het hoog vrijdag met kern net ten noorden van de Alpen


Na passage van de hoogte-as de Alpen draait zoekt de stroming de zuid westhoek op en gaat er veel zachtere lucht binnen stromen. Met volop zon belooft het met middagtemperaturen die tot 17 a 20 gaan oplopen lenteachtig te gaan worden.
 
Lenteweer in aantocht en vooral in de bergen gaat het in de tweede helft van de week flink opwarmen. Deze mooie “lente-voorbode” foto werd gemaakt door Odette ter Braak (Haus Walser Berge) in het Kleinwalsertal Twitter @odetteterbraak @hauswalserberge. Website met webcam zie https://mittelberg.org/


Ook in de bergen gaan de temperaturen flink in de lift. Op het 850 hPa vlak (stijgend naar 1800 meter) stijgt het kwik dan tot een graad of 10 en op het 500 hPa ( stijgend naar 5800 meter) naar voor die hoogtes zeer zachte -17 graden. Dit heeft ook gevolgen voor de vorstgrens die uiteindelijk tot 3000 a 3200 meter zal gaan oplopen.
 
GFS T850 hPa met de stijgende trend vanaf 20 maart
en voor de vorstgrens


Nieuw hoog 
Zondag volgt vanaf de Atlantische Oceaan een volgend filiaal van hogedruk. Tijdens het wisselen van de wacht wordt met een naar noordwest draaiende hoogtestroming koudere lucht aangevoerd die vooral de noordelijke en oostelijke Alpen zal beïnvloeden.
 
Aflossing van de hogedruk wacht met tijdelijk vooral naar het oosten toe ook weer koudere lucht


Een meelopend koufront dat de scheiding vormt tussen de zachtere en koudere luchtmassa schampt zondag de noordelijke Alpen maar is weinig actief en neerslag wordt er niet of nauwelijks op verwacht. Met de start van de nieuwe week dan weer rustig en zonnig hogedruk weer en ook in het noorden weer oplopende temperaturen. Hieronder nog de GFS ensembles voor de noordelijke oostelijke Alpen en de westelijke AlpenSamengevat; vandaag en morgen dus nog even door de koudere en in het oosten wisselvallige weerfase heen bijten. Vanaf woensdag volgt de overgang naar droog, zonnig en zacht lenteweer. Zondag van het noordwesten enige afkoeling maar waarschijnlijk aanhoudend droog en zonnig.Tot zover voor deze maandag vanuit een opgeklaard Termen in Oberwallis. Ciao
LAWINE gevaar matig (code 2) tot code 3 oranje (aanzienlijk) 

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.041 topics, welke bij elkaar 442.901 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3567 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3567, lezen 19 mensen het topic "Elfstedentochtkoorts Topic Discussie".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden