Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR.

14 Jul 2020 23:58:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor West Carroll, LA; Issaquena, MS; East Carroll, LA; Morehouse, LA; Chicot, AR; Ashley, AR.

14 Jul 2020 23:58:41

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Eau Claire, WI.

14 Jul 2020 23:44:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, WI.

14 Jul 2020 23:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK.

14 Jul 2020 23:21:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mobile, AL.

14 Jul 2020 23:19:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Eau Claire, WI.

14 Jul 2020 23:19:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greeley, KS; Wichita, KS.

14 Jul 2020 23:19:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phelps, NE; Gosper, NE; Kearney, NE; Dawson, NE; Buffalo, NE.

14 Jul 2020 23:19:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ.

14 Jul 2020 23:16:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, NY; Saratoga, NY; Rensselaer, NY.

14 Jul 2020 23:08:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Newport, RI; Kent, RI; Washington, RI; Providence, RI; Bristol, MA; Bristol, RI.

14 Jul 2020 23:08:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Schenectady, NY; Albany, NY; Saratoga, NY; Rensselaer, NY.

14 Jul 2020 23:08:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conecuh, AL; Escambia, AL; Monroe, AL.

14 Jul 2020 22:56:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Roberts, SD; Big Stone, MN; Traverse, MN; Grant, SD.

14 Jul 2020 22:53:00
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
26 maart 2019, 10:32 uur | Bericht #490335
Algemeen;  hoog – Irmelin – met kern boven de Britse Eilanden bereidt de invloed langzaam verder naar het oosten toe uit. De noordelijke Alpen hebben echter nog te maken met een koude noordoostelijke stroming, de zuidelijke Alpen met een krachtige Nordföhn. In de tweede helft van de week van oost naar west en ook in  het oosten geleidelijke overgang naar mooi en rustig hogedrukweer, vanaf vrijdag met een afnemende noordoosten wind geleidelijk ook warmer.

Vooral in westen en zuiden veel zon en geleidelijk minder koud

Met een krachtige noordelijke hoogtestroming is maandag achter een koufront weer veel koudere polaire lucht over de Alpen uitgestroomd.De lucht was ook een stuk vochtigere en vooral in de Nordstau van de Alpen viel uit de aanwezige bewolking ook neerslag waarbij de sneeuwvalgrens tot 700 a 400 meter daalde en het deels tot in de lagere dalen sneeuwde.
De Alpen gisteren gezien vanuit de ruimte. In het noorden overheerst de bewolking en valt er neerslag, in het zuiden schijnt de zon en is het droog


Bij dit alles stond ook nog eens een harde tot stormachtige wind die het voor het gevoel nog een stuk kouder maakte. Aan de zuidkant was het de krachtige Nordföhn die het weerbeeld bepaalde. Door de afdrogende en opwarmende werking van de Föhn was het er droog en zonnig en steeg het kwik tot 20 a 22 graden. Vervelende aspect was de harde  Föhn wind die het lente gevoel wat frustreerde.
 
Malcesine (113m) Lago di Garda gistermiddag. Met de Nordföhn steeg het kwik er tot bijna 20 graden


In de koude lucht kon het vannacht met een afnemende wind in de koude lucht weer flink afkoelen en vroor het op uitgebreide schaal licht tot matig en in de hoger gelegen dalen ook streng. Echter ook op wat grotere hoogte is de aanwezigheid van de koudere polaire lucht goed te merken, zo melden de  hoger gelegen weerstations op circa 3500 tot 3800 meter een temperatuur van 23 graden onder het vriespunt.
 
De kou straalt er vanaf! -19 graden op dit moment op de Zugspitze (2900m)


Vandaag valt er met voorkeur voor de Alpennoordkant (Nordstau effecten) nog weer wat neerslag of een bui. De sneeuwvalgrens varieert van 400 tot 800 meter in de ochtend en tot 800 a 1200 meter in de middag. Op 2000 meter vriest het vandaag aan de noordkant 7 tot 4 graden en op 3000 meter  een graad of 12.De komende dagen geleidelijk stijgende sneeuwval en vorstgrens waarbij de neerslag van west naar oost ook aan de noordkant steeds verder zal afnemen. Elders is het de zon die het weerbeeld bepaald en blijft het droog. De Alpenzuidkant profiteert ook vandaag weer van de afdrogende werking van de Nordföhn (12 hPa drukgradiënt noord / zuid).


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Met het vorderen van de week zien we de invloed van hoog Irmelin langzaam naar het oosten toe uitbreiden. Dat dat heeft tot gevolg dat de atmosfeer geleidelijk weer tot rust gaat komen wat we vooral aan de afnemende noordoostelijke wind (Zwitserland “Bise”) zullen gaan  merken.
 
Gedurende de week van west naar oost weersverbetering maar eerst nog vrij koud


Omdat we voorlopig nog aan de koude kant van de hoogte-as verblijven wordt met de noordoostelijke stroming de komende dagen nog wel vrij koude lucht aangevoerd welke in de Stau van de noordelijke Alpen meer bewolking oplevert waarbij ook steeds weer wat neerslag kan vallen. De neerslag trekt zich met het vorderen van de week tevens steeds verder naar de oostelijke (noordelijke) Alpen terug.
 
Vooral de komende 48 uur kan er in de Nordstau van de Alpenhoofdkam nog wat neerslag (sneeuw) vallen. Model Arpege sneeuwval cumulatief tot donderdagmiddag


Elders is het droog en overwegend zonnig en kan het kwik dagelijks wat winst gaan boeken. Ook de nu nog krachtige Nordföhn zal de komende dagen geleidelijk in kracht gaan afnemen. Tegen het einde van de week komen we dan in de veel zachter lucht terecht en met volop zon zal het dan overal weer lenteachtig zijn.De ontwikkelingen vanaf maandag worden onzeker. Waarschijnlijk gaat maandag van het noorden uit aan de oostflank van een volgend Atlantisch hoog weer koudere lucht naar het zuiden toe uitstromen, de meeste koude lucht met ook weer sneeuw tot in de lagere delen zou dan voor de woensdag over de Alpen gaan uitstromen. Hoe dit allemaal zal gaan evolueren vraagt onze aandacht voor de komende dagen.
 
GFS ensembles prikpunt centrale noordelijke Alpen


Tot zover vanuit een weer mooi opgeklaard Termen in Oberwallis en graag weer tot een volgende keer. CiaoLAWINE gevaar matig (code 2) 

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.041 topics, welke bij elkaar 442.901 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3408 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3408, lezen 237 mensen het topic "Berichtgeving natuurbranden Benelux 2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden