Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Louis, MN; Crow Wing, MN; Carlton, MN; Aitkin, MN.

9 Jul 2020 09:49:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nemaha, NE; Richardson, NE.

9 Jul 2020 09:42:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harlan, NE; Franklin, NE.

9 Jul 2020 09:42:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wadena, MN; Becker, MN; Hubbard, MN; Clearwater, MN.

9 Jul 2020 09:38:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Platte, MO; Buchanan, MO; Wyandotte, KS; Leavenworth, KS; Doniphan, KS; Johnson, KS; Atchison, KS.

9 Jul 2020 09:38:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, SD; Pennington, SD.

9 Jul 2020 09:32:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Hubbard, MN; Clearwater, MN.

9 Jul 2020 09:31:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otoe, NE; Sarpy, NE; Cass, NE; Saunders, NE.

9 Jul 2020 09:31:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Washington, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Marshall, KS; Ottawa, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Nemaha, KS; Clay, KS.

9 Jul 2020 09:31:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nemaha, NE; Richardson, NE; Johnson, NE; Pawnee, NE.

9 Jul 2020 09:31:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pottawatomie, KS; Riley, KS; Marshall, KS; Jackson, KS; Geary, KS; Brown, KS; Nemaha, KS; Wabaunsee, KS.

9 Jul 2020 09:30:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Otter Tail, MN.

9 Jul 2020 09:29:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wadena, MN; Becker, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN.

9 Jul 2020 09:29:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Smith, KS; Webster, NE; Osborne, KS; Jewell, KS; Mitchell, KS; Nuckolls, NE.

9 Jul 2020 09:29:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Republic, KS; Cloud, KS.

9 Jul 2020 09:29:27
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
5 april 2019, 10:38 uur | Bericht #490390
Algemeen; het laag boven noord Italië en een meelopende koufront trekt naar het oosten verder en daarmee is er in de westelijke Alpen een einde gekomen aan de Gegenstromlage met extreme neerslag / sneeuwval. Onbestendig is het vandaag nog naar het oosten en zuidoosten toe. Onder invloed van zwakke tussenhoog invloed krijgen we zaterdag van het westen uit te maken met een verder inzettende weersverbetering. Het is of wordt droog, de temperaturen gaan weer omhoog en de zon krijgt geleidelijk ook steeds meer ruimte. In het verdere vervolg gaat het onder invloed van lage druk (licht) onbestendig verder waarbij de temperaturen zich op een voor de tijd van het jaar normaal niveau zullen handhaven.

Wegtrekkende neerslag, in westen toenemend zonnig

Geheel volgens verwachting is er donderdag onder invloed van een noord Italië laag en een langzaam van oost naar west verplaatsend koufront in de westelijke en zuidelijke Alpen veel neerslag gevallen. De meeste neerslag viel rondom de de centrale Zwitserse Alpenhoofdkam (Tessin). Hier werden in 48 uur neerslaghoeveelheden van 150 tot 247 mm geregistreerd. Toppers waren Intraga met 247mm en Mosogno met 197mm
 
Neerslaghoeveelheden 48 uur. Bron Meteo-Centrale-Schweiz


Echter ook elders in de zuidelijke en centrale Zwitserse Alpen vielen grotere neerslag (sneeuw) hoeveelheden . Met het instromen van de koudere lucht en mede ook door inzettende neerslagafkoeling daalde de sneeuwval van west naar oost tot in de dalen en de lagere delen.

Vanaf dinsdagavond tot gisteravond viel er langs de zuidelijke Alpenhoofdkam, de Simplon en het Gotthard gebied boven de 1200 tot 1600 meter 80 tot 120 cm en lokaal 150 cm sneeuw. Tussen de 800 en 1200 meter viel er in de deze regionen 40 tot 80 cm. Elders varieerden de sneeuwhoogtes tussen de 20 en 80 cm.
Gondo op de grens van Oberwallis en Italie. Foto via Restaurant-Pension Bellevue Gondo
Göschenen 1100 m Kanton Uri – 70 cm lag er om 09h30 ien er zou nog het nodige bij gaan vallen. Foto Christian Hunkeler, via Meteo Schweiz Wettterblog
En ook op de wegen ondervond het verkeer veel last van de zware sneeuwval. Foto via FB Unwetterbeobachtung CH/EU – UwBe International
Tuin Termen Oberwallis op 1020m


In het noordelijke Alpenlaagland ging de neerslag in de loop van de dag in sneeuw over en kon er al naar gelang regio 2 tot 15 cm en in de wat hogere delen tot 35 cm sneeuw.

Ook de westelijke delen van de oostelijke Alpen pakten nog wat neerslag en sneeuw mee. Hier was de intensiteit echter duidelijk minder en daarmee ook de neerslagafkoeling waardoor de accumulaties markant minder waren. In schril contrast de oostelijke regionen waar een zachte zuidelijke stroming de temperaturen deed oplopen tot 20 graden.
 
De Vorarlberg Kleinwalsertal altijd goed voor een dikke lading sneeuw moest het nu met duidelijke minder sneeuw doen. Toch hier ook nog weer even winters Webcam Haus Walser Berge


Naar oosten wegtrekkende neerslag
In de avond en nacht trok het koufront met de neerslag verder naar het oosten door en in de westelijke Alpen was of werd het geleidelijk weer droog.
Terwijl het onder invloed van zwakke tussenhoog invloed vandaag in de westelijke Alpen verder opknapt hebben de oostelijke Alpen en in het bijzonder de zuidelijke oostelijke regionen (zuid Tirol, Karinthië) nog te maken met neerslag en valt er vooral in de zuidelijke delen nog regen en boven de 1400 meter sneeuw.



Begeleidende neerslagafkoeling kan ook hier de sneeuwvalgrens regionaal nog een stuk naar beneden trekken. In de middag verplaatst de neerslag zich verder naar de oostelijke delen, naar het westen toe wordt het droog en zal ook de zon weer tevoorschijn gaan komen.
 
Radarbeeld Alpen 08h00. Via WetterOnline.de
Fris besneeuwde Zwitserse Alpen en weer blauwe lucht. Beeld vanuit Crap Masegn Flims 2460m
Gletscherbahn Moosfluhpiste Aletsch Arena

Bettmerhorn Aletsch Arena Via Meteo-Oberwallis.ch
Disentis 1100m


Met de aanvoer van weer wat zachtere lucht en met de zon gaan de temperaturen weer in de lift. In de westelijke Alpen stijgt het kwik weer naar 8 tot 15 graden en en de vorstgrens van 1000 naar 1500 a  1700 meter. In het noorden en zuiden(oosten) eerst nog lager.
 
GFS berekende sneeuvalgrens voor vandaag rond het middaguur


Na een frisse nacht belooft het zaterdag een heel aardige dag te gaan worden. Met een mix van zon en wolken stijgt het kwik naar 12 tot  18 graden. Op 1500 meter wordt het een graad of 4 tot 6 en de vorstgrens vinden we terug op 2000 a 2200 meter. Zondag neemt vooral in de westelijke Alpen de storingsinvloed weer wat toe en kan er lokaal een regen en boven de 1600 meter een sneeuwbui vallen.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

De verdere ontwikkelingen voor de komende week zijn in detail nog onzeker. Met een vrij zuidelijke verlopende Jetstream (Middellandse Zee) en onder invloed van (zuidelijke) lagedruk is het onbestendig. Wolken(velden) en zon wisselen elkaar af waarbij de bewolking zal overheersen.
 
GFS OPER voor donderdagmiddag met de noordelijke hogedruk en zuidelijke jetstream met lagedruk


Met een meest vlakke drukverdeling kan er, mede ook getriggerd door de dagelijkse gang, periodiek wat neerslag of een bui gaan vallen. In de hogere delen valt sneeuw en de vorstgrens zit meest tussen de 1800 en 2200 meter.
 
GFS ensembles centrale noordelijke Alpen


Hoe het één en ander de komende dagen gaat verlopen gaan we natuurlijk de komende dagen weer in kaart proberen te brengen. Vanuit een diep winters Termen in Oberwalls (-2.2°C en 40 cm sneeuw) een heel fijne dag gewenst en CIAO
 
Winters Termen met blik richting de al zonnig Aletsch Arena


LAWINE gevaar matig (code 2) tot groot (code 4)

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio 



Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.889 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3223 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3223, lezen 10 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden