Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Schenectady, NY; Albany, NY; Rensselaer, NY.

2 Jul 2020 23:40:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Simpson, MS; Rankin, MS; Jasper, MS; Smith, MS; Newton, MS; Scott, MS.

2 Jul 2020 23:40:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, FL; Lowndes, GA; Brooks, GA.

2 Jul 2020 23:37:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, TX.

2 Jul 2020 23:37:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, IL; Union, IL; Cape Girardeau, MO.

2 Jul 2020 23:37:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Durham, NC; Granville, NC.

2 Jul 2020 23:37:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Scott, MO; Union, IL; Pulaski, IL; Mississippi, MO.

2 Jul 2020 23:37:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

2 Jul 2020 23:37:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Echols, GA; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Columbia, FL.

2 Jul 2020 23:37:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Limestone, AL; Madison, AL.

2 Jul 2020 23:37:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, FL; Jefferson, FL.

2 Jul 2020 23:37:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, FL; Columbia, FL.

2 Jul 2020 23:37:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, NE.

2 Jul 2020 23:35:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO.

2 Jul 2020 23:33:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prowers, CO.

2 Jul 2020 23:33:43
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
7 april 2019, 09:36 uur | Bericht #490394
Algemeen; vandaag en ook de komende dagen wordt het weerbeeld in de Alpen bepaald door lagedrukinvloed en een vlakke drukverdeling. Het is onbestendig met temperaturen die zich meest rond de voor de tijd van het jaar normale waardes ophouden. Richting en in het weekend van het noorden uit kouder.

Geen vlees, geen vis

Na de vele sneeuw van donderdag, lokaal viel er 100 tot 150cm, met to down under diep winterse omstandigheden in de westelijke en centrale Alpen is de rust in de atmosfeer weergekeerd en kwamen ook de temperaturen weer een heel stuk hoger uit. Laten we nog even nagenieten van de witte pracht;
 
Tuin Termen Oberwallis
Burgstein Ötztal. Via FB Toerist In Het Oetztal
Bettmeralp Aletsch Arena- Via FB Aletsch Arena
Passo Rolle Trentino. Via Danilo Mattedi @danilomattedi
Stubai Via FB Schlick 2000 Skizentrum/Wanderzentrum Stubai
Göschinen Uri. Foto via Twitter Andreas Hostettler @wintimet
Göschenen Uri. Foto via Twitter Andreas Hostettler @wintimet


Als sneeuw voor de zon
De verse april sneeuw had weinig in te brengen tegen de temperaturen die gisteren zelfs al weer tot 10 a 15 en lokaal in het noorden en oosten zelfs tot bijna 20 graden opliepen. Daarbij lieten  de al warme april zon en de warme bodem de sneeuw nog extra snel smelten met als genadeslag gisteren tijdelijke ook nog eens een stevig doorstaande Südföhn.
 
De Alpen gisteren gezien vanuit de ruimte tussen de de (hogere) wolken door


Tot middelbare hoogtes is een groot deel van de witte pracht inmiddels al weer verdwenen of gereduceerd tot nog wat sneeuwresten. Vanaf circa 1200 a 1300 meter is het veelal nog sneeuwbedekt met in de hogere delen nog volop sneeuw.
Ook in Termen is de afgelopen 48 uur de meeste sneeuw weer verdwenen, met name de stevige föhnwind gisteren deed de sneeuw razendsnel smelten. Hieronder een foto van donderdagochtend en het beeld van vanmorgenNog veel sneeuw in de bergen
Met de verse sneeuw die er is gevallen bedraagt de sneeuwhoogte op het meetveld van het automatische meetstation van de Bortelsee (Rothwald) maar liefst 579 cm. Echter ook elders in de wat hogere Alpiene regionen ligt nog veel sneeuw met sneeuwhoogtes die meest variëren tussen de 100 tot 400cm.
 
Actuele sneeuwhoogtes westelijke Alpen. Topper is de Bortelsee (Obewallis) met 579 cm sneeuw. Bron Kachelmannwetter


Vandaag hebben vooral de westelijke en zuidelijke Alpen te maken met de invloed van de lagedruk (lagedrukgebiedje) en vochtigere lucht. De bewolking overheerst en er val vooral aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam neerslag waarbij het boven de 1500 meter sneeuwt.Richting de oostelijke Alpen zit drogere en ook wat zachtere lucht. Hier is het droog en opgeklaard waarbij het aan de noordkant  föhnig is. met de föhn en de opklaringen kan het kwik tot 18 a 20 graden gaan oplopen.
 
Radarbeeld Alpen 09h00


In de loop van de dag van het westen uit dan meer en meer (hogere) bewolking waaruit in de westelijke delen van de Oostenrijkse Alpen ook wat neerslag of een bui gaat vallen.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

In het verdere vervolg verblijven de Alpen tussen lagedrukgebieden op de Atlantische Oceaan en oost Europa en hogedruk boven het noorden van Europa in een drukgradiënt arme zone. Met weinig stroming heeft dat dat we we te maken gaan krijgen met vrij saai lenteweer wat zich zal kenmerken door een mix van wolken(velden) en opklaringen en vrij gematigde temperaturen.
 
GFS 500 hPa voor dinsdag met de hogedruk in het noorden en de lagedruk(bieden) in het zuiden met daartussen de Alpen met de vlakke drukverdeling


Op het 1500 meter vlak ligt het kwik meest tussen de 2 en 6 graden en de vorstgrens meest tussen de 1500 en 2200 meter. De neerslag zal vooral ook een buiig karakter vertonen ondersteund en getriggerd door dagelijkse gang.

Van noorden uit kouder
Richting het weekend zien we noord Europese hoog met zijn kern wat meer naar het oosten schuiven en komt dan met zijn kern (1030 hPa) boven Scandinavie te liggen. Met een naar noordoost draaiende hoogtestroming gaan aan de oostflank van het systeem drogere en koudere lucht lucht naar het zuiden toe uitstromen. Het lijkt er op dat we vanaf vrijdag met de veel koudere polaire lucht te maken gaan krijgen. Hier gaat het kwik in alle hoogtes naar beneden.
 
ECMWF T850 hPa voor zaterdag 00h00 met de koude polaire lucht die naar het zuiden toe uitstroomt en ook de Alpen heeft bereikt


Het is nog even afwachten hoe zich dit precies gaat ontwikkelen en in hoeverre de koudere lucht tot over de Alpen kan of zal gaan uitstromen. Uitgaande van het ECMWF model kan de koudere lucht via de gehele Alpennoordkant tot over de westelijke Alpen naar het zuiden gaan uitstromen. In het weekend daalt het kwik op 1500 meter dan tot -4 a -6 graden en de stevige noordoosten wind (Zwitserland “Bise”) zullen het voor het gevoel een heel stuk kouder maken.

Het GFS is wat minder overtuigd van deze ontwikkelingen en laat de koudere lucht wat meer boven de noordelijke en vooral ook oostelijke Alpen “twijfelen” en juist veel minder naar het westen en ook zuiden toe.
 
GFS ensembles centrale noordelijke Alpen


Hoe het één en ander zicht precies gaat ontwikkelen zullen de komende dagen duidelijk moeten gaan maken. Deze week “geen boter geen vis” weer, in het weekend dan algemeen dalende temperaturen en afnemende neerslagkansen en ook weer meer zon. Fijne dag en graag weer tot een volgende keer. Actueel in Temern Oberwallis bewolkt met een temperatuur van 4.7 graden. Ciao
 
Aletsch Arena Moosflupiste / Via Meteo-Oberwallis


LAWINE gevaar matig (code 2) deels nog aanzienlijke (code 3) of groot (code 4)

Lawinegevaar, klik op kaart voor – land / regio 
Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.121 leden.
Het nieuwste lid is peter19.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4140 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4140, lezen 26 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden