Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Flevoland, Noord-Holland.

14 Aug 2020 04:20:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Norman, MN; Polk, MN; Mahnomen, MN.

14 Aug 2020 04:09:54

Er zijn de afgelopen 3 uur 7000 ontladingen geregistreerd.

14 Aug 2020 04:08:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Pennington, MN.

14 Aug 2020 04:04:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pennington, MN.

14 Aug 2020 04:04:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pennington, MN; Marshall, MN; Beltrami, MN.

14 Aug 2020 04:04:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, NC; Catawba, NC; Iredell, NC.

14 Aug 2020 04:02:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sumter, SC.

14 Aug 2020 03:57:31

Er zijn de afgelopen 3 uur 5000 ontladingen geregistreerd.

14 Aug 2020 03:52:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berkeley, SC.

14 Aug 2020 03:51:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS.

14 Aug 2020 03:51:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Norman, MN; Polk, MN.

14 Aug 2020 03:44:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pennington, MN; Marshall, MN; Beltrami, MN; Red Lake, MN.

14 Aug 2020 03:37:57

Er zijn de afgelopen 3 uur 4000 ontladingen geregistreerd.

14 Aug 2020 03:36:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Polk, MN.

14 Aug 2020 03:32:39
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Lokaal noodweer na tropische hitte

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Onweerskansen 9 t/m 13 augustus

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
11 april 2019, 09:48 uur | Bericht #490418
Algemeen; Tussen hogedruk boven het noorden van Europa en lagedruk boven de Middellandse Zee liggen de Alpen in een noordoostelijke hoogtestroming. Terwijl de gebieden aan de Alpennoordkant met een noordoostelijke (Bise) stroming te maken hebben worden de zuidelijke Alpen beïnvloed door een noord Italiaans (hoogte)laag. Tijdens het weekend stroomt vanuit het noorden tijdelijk weer veel koudere polaire lucht over de Alpen uit. Volgende week geleidelijk weer oplopende temperaturen.

Nogmaals winters speldenprikje

Onder invloed van een laag met kern boven het noorden van Italië stroomde gisteren vanuit het zuidoosten vochtigere lucht over de Alpen uit. Terwijl in de westelijke Alpen in de ochtend vooral de zon nog het weerbeeld bepaalde was het in het oosten meest bewolkt en viel er wat neerslag.
 
In de dalen groet de lente, in de bergen is het echter nog de winter die het beeld bepaalt!. Foto Brig via FB Simplon Tourismus Oberwallis


Met het vorderen van de dag nam dan ook de westelijke Alpen de bewolking steeds verder toe en viel en lokaal wat regen of een bui. De maxima stegen naar een graad of 15 in de oostelijke Alpen en tot 18 graden in het westen.
 
Blauwe hemel en nog vlop winter hogerop in de Walliser Alpen, vooral in de ochtend scheen hier gisteren nog de zon. Via Twitter Nendaz Switzerland @NendazSuisse


De sneeuwvalgrens lag meest tussen de 1200 en 1500 meter, daalde in de nacht naar het oosten toe toe onder de 1000 meter en lokaal kan het in de vroege ochtend in het oosten tot in de dalen vlokken.
Vandaag donderdag gaat het onder een vlakke drukverdeling en met de aanvoer van vochtige lucht aan de noordflank van het noord Italië (hoogte)laag onbestendig verder.De oostelijke Alpenzuidkant heeft te maken met de invloed van het (hoogte)laag, de noordelijke Alpen hebben met wat stabielere en drogere luchtmassa’s te doen en vooral later op de dag komt dan ook de zon weer wat meer achter de wolken tevoorschijn.
 
Radarbeeld centraal Europa 08h45. Bron WetterOnline.de


Ook hier is het echter niet bestendig en kan er lokaal nog een regen en boven de 1200 a 1500 meter een vlok sneeuw vallen. De middagtemperaturen komen tussen de 10 en 16 graden uit en lokaal is 18 tot 19 graden mogelijk. De vorstgrens ligt meest zo tussen de 1800 en 2000 meter.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Vrijdag verandert er in grote lijnen niet veel aan het (licht) onbestendige weerbeeld waarbij de Alpenzuidkant de grootste kans maakt op neerslag of een bui. De temperaturen gaan geleidelijk wat verder naar beneden en daalt de sneeuwvalgrens tot 900 a 800 meter, lokaal kan het in de noordelijke oostelijke Alpen tot circa 500 meter vlokken.

Koud en schraal weekend
In het weekend krijgen we te maken met een volgende portie polaire lucht die vooral de gebieden ten noorden van de Alpenhoofdkam zal treffen. Drijvende motor is hoog – Katharina – aan diens oostflank de veel koudere lucht vanaf de pool wordt aangetapt!De temperaturen gaan in alle hoogtes nog verder omlaag en het kan dan tot in de lagere delen en dalen sneeuwen. Omdat de polaire lucht echter ook vrij droog is worden er geen grote(re) regen of sneeuwhoeveelheden verwacht. Op 1500 meter daalt het kwik naar -2 tot -5 graden en de vorstgrens tot 1200 meter en in de nacht en vroege ochtend tot in de lagere delen en dalen.

Met de zuidelijke lagedruk kan er vooral in de zuidelijke Alpen neerslag gaan vallen en lokaal worden tot en met het weekend neerslaghoeveelheden tussen de 30 en 80 mm en lokaal ook nog meer verwacht. Daarbij kunnen de verschillen per regio behoorlijk uiteenlopen.
 
De komende dagen kan er met voorkeur voor de Alpenzuidkant neerslag gaan vallen en in de bergen sneeuw. Arpege met de sneeuw accumulaties tot en met het weekend


Zachter maar vooral naar zuiden toe nog onbestendig
De eerste helft van de nieuwe week verandert er grosso modo niet veel aan de heersende drukverdeling. Hogedruk bepaalt het weerbeeld in de noordelijke delen van Europa en lagedruk naar het zuiden toe. De Alpen liggen een beetje in het overgangsgebied tussen de sturende druk systemen onder een vlakke drukverdeling (weinig drukgradiënt).
 
GFS voor midden volgende week met nog steeds de hogedruk in het noorden en de lagedruk en vlakke drukverdeling in het zuiden en midden van Europa


Met een meest continentale stroming met zuidoost component wordt geleidelijk weer zachtere lucht vanuit zuid Europa aangevoerd. De temperaturen gaan dagelijks wat wind pakken en ook in de bergen wordt het zachter met een vorstgrens die geleidelijk naar 2300 tot 2600 meter meter later in de week.

Onzeker is nog in hoeverre de zuidelijke lagedruk en apart hoogtelaagjes voor een oplevende onstabiliteit en ook neerslag gaan zorgen. Vooral op dinsdag (GFS) en richting de vrijdag (GFS) zouden storingen die daarmee samenhangen voor neerslag kunnen gaan zorgen.
 
Dinsdag oplevende neerslag activiteit in het westen en zuidwesten


De weermodellen komen echter (in detail) nog verschillende oplossing zodat we wat dat betreft nog een slag om de arm moeten houden. De gegeven drukverdeling en weer oplopende temperaturen met de meeste kans op zon naar het noorden toe lijken echter vrij zeker. Later dan meer daarover.
Vanuit een bewolkt en vrij fris Termen in Oberwallis een heel fijne dag gewenst. Ciao
 
De komende dagen is het nog maar de vraag in hoeverre de zon te zien zal zijn en zijn we met de gematigede temperaturen nog aangewezen op het warme water van de Thermaalbaden. Webcam Brigerbad. Via Meteo-Oberwallis

Lawinegevaar matig (code geel / 2)  , klik op kaart voor – land / regio 
Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.054 topics, welke bij elkaar 443.087 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.178 leden.
Het nieuwste lid is joycevanling.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3470 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3470, lezen 17 mensen het topic "Veel bliksem en weinig donder?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Onweerskansen 9 t/m 13 augustus

Lokaal noodweer na tropische hitte

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden