Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, IA; Cedar, IA.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Poweshiek, IA; Jasper, IA; Mahaska, IA.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, IN; Lawrence, IN.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Labette, KS; Neosho, KS; Montgomery, KS.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, IA.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IN; Monroe, IN; Owen, IN.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Vigo, IN; Clay, IN; Sullivan, IN.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Alfalfa, OK; Major, OK.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Woodson, KS; Greenwood, KS; Wilson, KS; Montgomery, KS; Chautauqua, KS; Elk, KS.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iowa, IA.

12 Jul 2020 01:39:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mora, NM; Harding, NM; Colfax, NM; Union, NM.

12 Jul 2020 01:38:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IN; Washington, IN.

12 Jul 2020 01:38:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, IL; Edgar, IL.

12 Jul 2020 01:38:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sequoyah, OK; Madison, AR; Sebastian, AR; Le Flore, OK; Franklin, AR; Crawford, AR; Adair, OK; Washington, AR; Haskell, OK.

12 Jul 2020 01:19:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hancock, IA; Wright, IA.

12 Jul 2020 01:19:57
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
23 april 2019, 09:59 uur | Bericht #490451
Algemeen; aan de voorzijde van een (hoogte)laag boven de Britste Eilanden tot over de westelijke Middellandse Zee liggen de Alpen in een zuidelijke stroming waarmee zachte luchtmassa’s vanuit zuidelijke breedtegraden worden aangevoerd. Aan de Alpenzuidkant stuwen zich vochtige luchtmassa’s, de noordkant profiteert van een in kracht toenemende Südföhn. De Südstau situatie houdt tot donderdag aan waarna een koufront de föhnfase van west naar oost beëindigd en de neerslag zich ook over de noordelijke Alpen uitbreidt.

Vrijdag koufront passage en einde Südstau, sneeuw tot 1200 meter

Tussen lagedruk boven de westelijke Middellandse Zee en hoge druk boven oost Europa hadden de Alpen ook gisteren te maken een een zuidelijke hoogtestroming. Met een drukoverschot tot 8 hPa aan de Alpenzuidkant nam de Südföhn nog wat verder in kracht toe en kon ook tot in de lagere delen en dalen aan de Alpennoordkant doorbreken.
 
De Alpen gisteren vanuit de ruimte gezien.


Hogere wolken(velden) temperden met name in de westelijk Alpen het zonlicht en doordat er in de hogere luchtlagen ook veel Saharastof werd meegevoerd hadden ze hier meest te maken met een waterig zonnetje. Meer zon was er weggelegd voor de oostelijke Alpen en ook de föhn was hier over de gehele linie nog wat zwakker.
 
Vanuit het noorden van Afrika werd gisteren met de zuidelijke hoogtestroming toenemend ook Saharastof in de hogere atmosfeer naar het noorden op transport gezet. Via Twitter severe-weather.EU @severeweatherEU


De temperaturen stegen gisteren weer tot zomerse waardes en met de zon en ondersteund door de föhn kon het kwik lokaal tot 26°C oplopen.
 
Ook in de bergen wint het voorjaar steeds meer terrein. De komende dagen zal van mooi lente weer echter geen sprake zijn in de zuidelijke Alpen. Foto Zermatt Zermatt – Matterhorn via Twitter @zermatt_tourism
Föhnige luchten gistermiddag in midden Wallis ( Pfynwald). Foto via Twitter Urs Kyburz @idnu_ch


Versterkende Südstau(neerslag)
Kijken we naar de weerkaarten van vandaag dan zien we een depressie – Sander – met kern boven de Golf van Biskaje liggen en als tegenpool hoog – Leonore – met kern boven de Baltisch Staten. Tussen beide druksystemen hebben we ook vandaag te maken met de zuidelijke stroming. Aan de zuidkant van de Alpen wordt toenemend ook in de wat lagere atmosfeer vochtigere lucht aangevoerd welke tegen het Alpenmassief gaat stuwen (Südstau).De bewolking overheerst en wordt met het vorderen van de dag steeds dikker en geleidelijk gaat er neerslag vallen die regionaal tot over de Alpenhoofdkam kan overgrijpen. De gebieden aan de Alpennoordkant hebben opnieuw te maken met een deels stormachtige  Südföhn. Hier is het meest droog en föhnig opgeklaard waarbij wolkenvelden vanuit het zuiden overtrekken. Algemeen geldt hoe verder naar het oosten en noorden hoe meer zon. In vergelijking met de voortgaande dagen zal de zon het echter ook meer gefrustreerd worden door de bewolking die vanuit het zuiden overtrekt.Tevens kan een overtrekkende zwakke storing ook in de noordelijke oostelijke Alpen voor wat (lichte) neerslag zorgen.  De temperaturen stijgen tot 10 graden in de regen in het zuiden en tot 24 graden in de föhndalen. De vorstgrens  pendelt tussen de 2700 meter in het noorden en 2400 a 2100 meter in het zuiden . De sneeuwvalgrens houdt zich meest tussen de 1600 en 2200 meter op.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Woensdag en ook donderdag verandert er in grote lijnen niet veel aan de bovengenoemde drukverdeling en Südstau -Föhn situatie. Neerslag valt er met voorkeur aanhouden en deels ook intensief aan de zuidkant. De noordkant profiteert van de Südföhn en algemeen betere en droger condities. Met föhn kan het kwik tot 24 graden oplopen, donderdag in het oosten met een krachtige Südostföhn ziijn zomerse 25 tot 28 graden mogelijk. In de neerslag aan de zuidkant wordt het niet veel warmer dan 12 tot 17 graden  In de hogere delen vanaf 1700 a 2000 meter valt er sneeuw.In de loop van de donderdagavond en vrijdag krijgen we te maken met een opkomend koufront. Van west na oost gaat de föhn eruit en kan de neerslag zich verder over de Alpen gaan uitbreiden. De oostelijke Alpen (delen) houden het waarschijnlijk de gehele dag droog. De neerslag zal deels ook een buiig karakter gaan vertonen en met het instromen van koudere lucht van uit het westen daalt de sneeuwvalgrens tot 1600 a 1200 meter. In de westelijke Alpen later op de dag geleidelijk weer droog en opklarend.In het weekend hebben we te maken met een vrij krachtige westelijke hoogtestroming waarbij vrij koele luchtmassa’s vanaf de Atlantische Oceaan worden aangevoerd. Het is onbestendig met een mix van wolken, opklaringen afgewisseld door enkele regen en in de bergen sneeuwbuien. Met een matig tot krachtige doorstaande westenwind wordt het een graad of 10 tot 18 en in het zuiden lokaal 19 tot 20 graden.
 
GFS met de koele westelijke hoogtestroming. Mee trekkende depressies zorgen periodiek voor neerslag / buien


Met de start van de nieuwe week liggen de Alpengebied tussen lagedruk ten noorden en hogere druk naar het zuiden toe op het grensgebied van zachtere luchtmassa’s in het zuiden van Europa en koelere luchtmassa’s in het noorden. Maandag en dinsdag zijn nog fis maar geleidelijk zal de zachtere lucht vanuit het zuiden wat terrein weten te winnen.
 
GFS ensembles centrale noordkant


Bestendig is het echter niet en steeds weer kan er wat regen of een bui vallen. Een nieuwe koude inval of stabiel hogedruk weer zijn ook op de wat langere termijn niet uit de weerkaarten op te maken.

Tot zover voor deze dinsdag vanuit een bewolkt en regenachtig Termen in Oberwallis. Fijne dag en graag weer tot een volgende keer. Ciao
 
Blik vanaf de Bettmerhorn. Ook in de Aletsch Arena is vandaag een einde gekomen aan het wintersportseizoen


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Forum
Heb jijzelf een vraag over het weer of wat daarmee gemoeid gaat of wil je gewoon lekker mee kletsen en discussiëren over het weer? Meld je dan aan op ons forum.

Join us nu en praat mee.
https://www.alpenweerman.nl/community/
Mocht je interesse hebben om binnen het Alpenweerman platform te participeren of om ons team te komen versterken  (Alpenweer, Benelux-weer, IT, marketing, bloggen, vloggen, sociale media. forum) neem dan contact met ons op via info@alpenweerman.nl 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.893 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3223 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3223, lezen 14 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden