Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allen, OH; Putnam, OH; Van Wert, OH.

10 Jul 2020 01:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Transylvania, NC; Henderson, NC.

10 Jul 2020 01:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Linn, IA; Jones, IA; Cedar, IA; Johnson, IA.

10 Jul 2020 01:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gwinnett, GA; DeKalb, GA.

10 Jul 2020 01:09:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, PA; Washington, PA.

10 Jul 2020 01:09:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, PA; Venango, PA.

10 Jul 2020 01:09:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Posey, IN; Vanderburgh, IN.

10 Jul 2020 01:08:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lawrence, IN.

10 Jul 2020 01:08:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Goshen, WY; Platte, WY.

10 Jul 2020 01:01:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Page, VA; Rappahannock, VA; Warren, VA.

10 Jul 2020 01:01:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Page, VA; Rappahannock, VA.

10 Jul 2020 01:01:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atlantic, NJ.

10 Jul 2020 01:01:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor City of Charlottesville, VA; Albemarle, VA.

10 Jul 2020 01:01:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harford, MD; Baltimore, MD.

10 Jul 2020 01:01:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Orange, VA; Spotsylvania, VA.

10 Jul 2020 01:01:27
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 mei 2019, 09:41 uur | Bericht #490557
Algemeen; tussen hogedruk boven de Noordzee en lage druk boven zuid Italië liggen de Alpen in een krachtige noordoostelijke hoogtestroming waarmee voor de tijd van het jaar zeer koude lucht wordt aangevoerd welke tegen de Alpenhoofdkam stuwt. De westelijke Alpen profiteren van de stabiliserende werking van het hoog, de centrale zuidkant van een krachtige Nordföhn. Na woensdag overal oplopende temperaturen.

Te koud, vanaf woensdag zachter

Achter een koufront en afzakkende hoogtetrog is dit weekend een nieuwe portie polaire lucht over de noordelijke Alpen uitgestroomd. Voor de derde zondag op rij viel daarbij aan de Alpennoordkant sneeuw tot 1000 meter of nog lager. Zondagochtend werd er boven de 1500-2000 meter 15 tot 40 cm Neuschnee gemeld en lokaal was het tot een hoogte van 800 sneeuw bedekt. Naast de winterse neerslag en temperaturen stond er ook nog eens een harde tot stormachtige noord tot noordoostelijke wind.
 
Oberstdorf, sneeuwbedekt tot 800 meter
Winterse Rigi Kulm


Overdag splitste zich vanuit de hoogtetrog een apart hoogtelaag af wat via de Alpen naar midden Italië trok. Tegelijkertijd hadden de westelijke Alpen toenemend met de invloed van hoog Neyvi te maken dat met zijn kern boven de Britse Eilanden. Door de subsidentie werd de wolkenvorming hier meer en meer onderdruk en was het ondanks de lage temperaturen al met al nog een heel aardige en zonnige dag. Datzelfde gold voor de Zwitserse zuidkant waar een zeer krachtige Nordföhn de lucht extra afdroogde en opwarmde. Met de Föhn kon het kwik hier nog even de 20 graden aantippen.
 
Veel zon gisteren ook in Wallis. Foto Sébastien Epiney @SebastienEpiney


Het zwaartepunt van hoog Neyvi vinden we vandaag terug boven de zuidelijke Noordzee. Als tegenhanger zien we boven zuid Italië het afgesnoerde hoogtelaag liggen. Tussen beide sturende druksystemen in wordt met een krachtige noordoostelijke hoogtestroming onverminderd voor de tijd van het jaar zeer koude lucht aangevoerd welke zicht tegen de Alpenhoofdkam stuwt.
Grond en isobaren kaart DWD maandag 12h00


Bise
Omdat de drukverschillen nog wat verder zijn toegenomen neemt aan de noordkant ook de noordoostelijke stroming nog verder in kracht toe. Vooral de Zwitserse westelijke Alpennoordkant krijgt te maken met een harde tot stormachtige “Bise” die zich tot over het meer van Genève zal gaan uitleven. Echter ook elders aan de noordkant van de Alpen is het met de stevig doorstaande noordoostelijke wind guur.
 
GFS 500 hPa met hoog en hoogtelaag
GFS 500 hPa met het hoogtelaag gevuld met koude lucht wat meer in detail boven het zuiden van Italië


Het is er bewolkt en vooral langs de oostelijke Alpennoordkant valt er nog neerslag. Boven de 1000 a 1400 meter sneeuwt het, in het zuidoosten en oosten alwaar wat zachter lucht zit algemeen hogere sneeuwvalgrens.

Mistral / Bora
Langs de westelijke Franse Alpenhoofdkam komt een stormachtige Mistral te staan. In deze contreien zijn vandaag windsnelheden (pieken) van 80 tot 120 km/h mogelijk.

Onstuimig wordt het ook in de westelijke Balkan en de Adriatische Zee alwaar de Bora, een droge koude valwind, voor zeer turbulent weer gaat zorgen. Aan de Italiaanse oostkust moet rekening worden gehouden met (zware) regen en onweersbuien.
 
Wind(stoten) maandag middag met de Bise tot over het meer van Geneve, de Mistral boven oost Frankrijk en de Bora boven de noordelijke Adria


Best for the west
Net als gisteren hebben de westelijke Alpen en de zuidelijke Zwitserse Alpen te maken met de stabiliserende werking van de hogedruk en neerslag zal hier geen thema zijn. Na een koude nacht frisse start met lokaal lichte vorst zal overdag de zon is ruimschoots vertegenwoordigd zijn en veelal is het gewoon zonnig en uit de wind is het er prima vertoeven.De hoogste temperaturen zullen langs de Zwitserse zuidkant worden gehaald met tot 23 graden in het zuidelijke Tessin. De inner-alpine Alpen (Wallis) mogen zich verheugen eveneens veel zon en aangename 17 tot 18 graden, de Alpennoordkant moet het doen met kille 5 tot 13 graden en die vervelende harde noordoostelijke wind. Dinsdag en ook woensdag verandert er nog niet veel aan de hierboven beschreven constellatie en weerbeeld.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats   

Zachter
Vanaf het midden van de week we het zwaartepunt van de hogedruk boven Scandinavië komen te liggen. Tegelijkertijd verplaatst het hoogtelaag verder afzwakkend naar de Balkan. Er komt dan eindelijk een einde aan de noordoostelijke hoogtestroming en kan er vanuit het oosten tot zuidoosten zachtere lucht naar het noorden en tot over de Alpen gaan uitstromen.
 
GFS 850 hPa voor donderdag met de aanvoer van zachtere lucht uit het oosten tot zuidoosten


De temperaturen kunnen dan dagelijks winst gaan pakken en komen geleidelijk weer op een voor de tijd van het jaar normaal niveau uit. Tegelijkertijd wordt deze lucht ook vochtiger en met de toenemende vlakke drukverdeling onstabiel van opbouw. Dit zal uiteindelijk resulteren in buien die getriggerd zullen gaan worden door de dagelijkse gang.

Vrijdag krijgen we tevens te maken de invloed van een vanuit Frankrijk naderend (hoogte)laag. Ook elders zal met toenemende lagere druk de kans op buien toenemen waarbij het wel aan de zachte kant zal blijven! Mogelijk dat het op de nog wat langere termijn (dag 8 tot 10 ) vanuit het zuidoosten verder gaat opwarmen (ECMWF)!
Opgemerkt dient nog te worden dat vanaf vrijdag de onzekerheden in detail flink gaan toenemen. Afwachten is vooral nog wat de lagedrukgebieden en storingen precies zullen gaan doen. Daarover dan later meer!

Tot zover voor deze maandag ochtend vanuit een onbewolkt en nog fris Termen in Oberwallis. Fijne dag, blijf volgen en graag tot de volgende keer. CiaoMeer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.891 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4150 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4150, lezen 10 mensen het topic "Onweerskansen 25 en 26 augustus 2012".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden