Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
31 mei 2019, 09:44 uur | Bericht #490654
Algemeen;  de invloed van hoog – Pia – neemt verder toe en het weekend belooft zomers te gaan verlopen met op zondag lokaal tropische temperaturen. Volgende week stroomt er vanuit het zuiden vochtigere maar nog steeds warme lucht binnen waardoor de atmosfeer onstabiel van opbouw wordt en de kans op warmte onweders toeneemt.

Vanaf zondag stijgende kans warmte onweders, aanhoudend warm

Gisteren nam de invloed van hoog – Pia – in westelijke en zuidelijke Alpen verder toe en was het vooral de zon die het weerbeeld bepaalde. De oostelijke Alpennoordkant had nog te maken met de invloed van de lagedruk boven oost Europa en de noordelijke Balkan waarbij zich  aan de noordkant van de Alpen nog vochtige lucht stuwde. In de oostelijke delen viel uit de bewolking ook nog neerslag. Onder de bewolking en in de neerslag was het met een graad of 12 meest wel gedaan. Elders steeg het kwik al naar gelang bewolking en zon naar 18 tot 25 graden.
 
Na de sneeuw er regen dan ook eindelijke weer de zon in Mittelberg Kleinwalsertal. Foto via Twitter Hans ter Braak @hansterbraak
Eergisteren viel er hogerop nog een dik pak sneeuw bij een temperatuur van 0 graden op de Kanzelwand. Foto Haus Walser Berge @HausWalserBerge / Hans en Odette ter Braak.
In de bergen liggen deels nog enorme sneeuw massa’s. Deze foto met 4 tot 5 meter hoge sneeuwmuren is genomen op de Gotthard bij het Hospiz


Zomerhoog Pia
Vandaag gaat ook het weerbeeld in de oostelijke delen verder verbeteren en krijgt de zon steeds eer speelruimte. Vooral in zuidoostelijke (Kalk)Alpen is het aanvankelijk nog bewolkt maar neerslag valt er niet meer. De overige Alpen krijgen onder de vleugels van hoog – Pia– te maken met heel aangenaam zonnig lenteweer.

De temperaturen gaan verder in de lift en komen een graad of 5 hoger te liggen dan gisteren. In het Alpen laagland en de dalen stijgt het kwik naar 22 tot 26 graden en op 2000 meter naar 8 tot 12 graden. De vorstgrens stijgt naar 3000 tot 3300 meter. In het oosten algemeen nog lagere waardes en vorstgrens hier vandaag aanvankelijk nog rond de 2200 a 2400 meter.
 
Radarbeeld Europa 09h00. Via WetterOnline.de


Badiwetter, lokaal tropisch
Het weekend gaat onder de vleugels van hogedruk en een uitloper van het subtropenhoog zomers verlopen en opnieuw kunnen de temperaturen een aantal graden winst gaan pakken. De meeste zon is weggelegd voor de westelijke Alpen, de oostelijke Alpen houden zaterdag kans op een lokale regen of onweersbui.
 
GFS 500-1000 hPa met het hoog boven Duitsland en de warme hoogterug vanuit het zuidwesten


Zondag stroomt er vanuit het zuiden en zuidwesten geleidelijk wat vochtigere lucht binnen en neemt vanuit het zuiden de kans op een warmte onweder toe.  Zondag wordt het nog iets warmer dan op zaterdag en lokaal kan het kwik oplopen tot tropische waardes (> 30°C)  In de bergen stijgt de vorstgrens verder naar 3500 met in het oosten tot 4000 meter in het westen.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats   

Warm, stijgende neerslag -onweerskansen
Volgende week gaat het zomers warm verder waarbij we aan de warme kant van de Rossby golf (polaire jet) verblijven. Een uitzakkende Atlantische hoogtetrog verplaatst weliswaar nog verder oostelijk richting maar zal de Alpen niet bereiken. Aan de voorzijde van de hoogtetrog blijft de aanvoer van de warme maar ook vochtiger luchtmassa’s vanuit de sub-tropen in stand.
 
Volgende week komen (blijven) de Alpen aan de warme kant van de Rossbygolf en hoogtetrog te liggen. De meest koude lucht zakt via de Atlantische Oceaan ten westen van de Britse Eilanden naar het zuiden af.


Met een wat vlakke drukverdeling blijft de atmosfeer  onstabiel van opbouw en steeds weer kunnen er ondersteund door de dagelijkse gang en de orografie van de Alpen regen en onweersbuien ontstaan. De middagtemperaturen bewegen zich meest tussen de 25 en 30 graden en de vorstgrens zo rond de 3800 meter.

In het weekend zien we een depressie die via het zuiden van Engeland naar Denemarken Zuid Scandinavië koerst en krijgen we tijdelijk te maken met een meer zonaal stromingspatroon. Met de naar zuidwest tot west draaiende hoogtestroming wordt dan wat wat minder warme lucht aangevoerd maar het zomerse karakter blijft ook dan bestaan.
 
ECMWF voor zaterdag 8 juni. Aandacht geldt dan voor een apart laag dat via de Benelux naar het NO afbuigt!!


In het verdere verloop komen we onder invloed van een volgende uitloper van het Azorenhoog. Met de hoogte-as ten noorden van de Alpen kan weer warmere lucht tot over de Alpen gaan uitstromen en zal de zon het weerbeeld bepalen!
 
GFS ensembles Zwitserse Alpen


Hoe het één en ander de komende dagen gaat ontwikkelen gaan we de komende dagen vervolgen. Fijn weekend gewenst en niet vergeten goed in te smeren, UV straling in de bergen de komende dagen.
 
UV index bergen voor zaterdag ( 8 tot 11)
Blik vanuit de weerkamer in Termen (1020m) over het westelijk Rhonedal. Links het Glishorn en de witter toppen van de Simplon


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of TwitterOok zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 240 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 240, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden