Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Washington, AR; Benton, AR.

12 Jul 2020 04:16:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McLean, IL; Tazewell, IL; Woodford, IL.

12 Jul 2020 04:16:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Woods, OK.

12 Jul 2020 04:16:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spencer, IN; Pike, IN; Warrick, IN; Gibson, IN.

12 Jul 2020 04:16:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garrard, KY; Madison, KY; Jessamine, KY.

12 Jul 2020 04:16:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rogers, OK; Wagoner, OK; Cherokee, OK; Adair, OK; Mayes, OK.

12 Jul 2020 04:16:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Pawnee, OK.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carson, TX; Donley, TX; Armstrong, TX; Gray, TX.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Noble, OK; Grant, OK; Kay, OK.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rogers, OK; Wagoner, OK; Tulsa, OK.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ; Cochise, AZ.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McLean, IL; Tazewell, IL; De Witt, IL; Mason, IL; Logan, IL.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaver, OK.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, IL; Livingston, IL; De Kalb, IL; Lee, IL.

12 Jul 2020 04:16:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marshall, IL; Woodford, IL.

12 Jul 2020 04:16:14
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
9 juli 2019, 09:45 uur | Bericht #491186
Algemeen;  tussen laag – Pirmin – met centrum boven de Baltische Staten en west Rusland en hoog – Winnie – boven de Atlantische Oceaan en met een uitloper tot over de Britse Eilanden en Benelux wordt met een noordwestelijke hoogtestroming vrij koele lucht tot over de noordelijke Alpen getransporteerd. De zuidwestelijke, de inner-alpine en met name de zuidelijke Alpen verblijven in vochtigere warme luchtmassa’s

Licht onbestendig, in noorden gematigd warm

“Zeehonden”
Voordat we met het Alpenweer verder gaan eerst nog bijzondere beelden vanuit Groenland  De opname’s werden op 13 juni gemaakt door DMI’s klimaatonderzoeker Steffen M. Olsen (Deense meteorologisch instituut ) op een ongewone warme dag in Groenland. Het smelten van zee-ijs is overigens geen onbekend fenomeen en zien we elke zomer. Bijzonder is wel dat het nu heel vroeg in seizoen al gebeurde.Terugblik
De afgelopen dagen werd met een naar west tot noordwest gedraaide hoogtestroming steeds koelere lucht naar het zuiden op transport gezet. Zoals zo vaak zien we dat de Alpenhoofdkam met zijn 3000 en 4000-ers een natuurlijke barrière vormt tegen de koelere noordwestelijke stroming en wind.
Het zijn dan vooral ook de noordelijke Alpen die met de koelere Atlantische luchtmassa’s te maken krijgen. De meer beschutte inner-alpine gebieden en de Alpenzuidkant verblijven dan in de daar aanwezig warmere luchtmassa’s en datzelfde geldt ook voor de zuidelijke Franse en Italiaanse Alpen.
Het instromen van de koelere luchtmassa’s  in samenspel met een koufront ging niet zonder slag of stoot en zaterdag als ook zondag ontwikkelden zich in het overgangsgebied van de verschillende luchtmassa’s stevige regen en onweersbuien met lokaal noodweer met zware regen, hagel en zeer zware windstoten.
 
Auvergne-Rhône-Alpes. Via ESI ???? Ecole de ski ???? @ESIski
Ursina ‏ Walensee Via @___MaryLou___Walensee
Zondagavond stemming en laatste regenbuitjes in Termen
Dreigende onweerswolken boven de Zürichsee. Via Daniel Gerstgrasser @danivumalvier
 
Ingesloten video
 
Gisteren nam de invloed van hoog Winnie vooral in de westelijke Alpen weer toe en kon de atmosfeer van het westen uit weer wat tot rust komen. De Alpenoordkant en ook oostelijke Alpen hadden vooral nog te maken met de lagedruk invloed en koeler luchtmassa’s.

Hier overheerste de bewolking en steeds weer viel er wat neerslag (buien). Terwijl het kwik onder de bewolking en in de neerslag niet veel hoger kwam dan 17 tot 23 graden steeg het kwik in het westen en zuiden als ook in de inner-alpine gebieden (Wallis) gewoon weer naar 27 tot 32 graden.
Genieten in de mooie Walliser Alpen. Foto Tamara Casile-van Den Berg (Zermatt)


Spaans hoogtelaag
Kijken we naar de weerkaarten dan zien we boven oost Europa nog steeds een hoogtetrog(laag) liggen met aan de grond depressie – Pirmin. Tegenhanger is hoog – Winnie – met een uitloper via de Britse Eilanden tot over de Benelux. Tegelijkertijd zien we een ander hoogtelaag vanaf het Iberische Schiereiland via Frankrijk naar het noordoosten trekken welke vervolgens aansluiting vindt bij de oost Europese hoogtetrog. Aan de grond zien we boven de westelijke Middellandse Zee een apart laag tot over noord Italië doorschuiven.
 

GFS 500 hPA voor dinsdagochtend


Het “Spaanse” hoogtelaag dat de afgelopen dagen vooral in het noorden van het Iberische Schiereiland voor (zware) regen en onweersbuien met lokaal noodweer heeft gezorgd (beelden Twitter hieronder), gaat in samenspel met het laag boven noord Italië er voor zorgen dat de atmosfeer in de zuidelijke Alpen weer onstabiel van opbouw wordt.
 
Estofex met level 1 tot 2 voor mn de zuidelijke Alpen voor (zware) buien met kans op hagel en windstoten
 
 
Ingesloten video
 
ATENCIÓN:
Terribles inundaciones hoy en ????????
Tras torrenciales lluvias, autos a la deriva por fuertes torrentes de agua
Julio 8, 2019
Vía @Armeteo
 
 
 
 
De noordelijk Alpen mogen zich juist verheugen op een stabilisatie en verder afdroging van de luchtmassa’s door nog wat toenemende invloed van hoog Winnie. De noordoostelijke en deels ook de oostelijke Alpen hebben vandaag nog te maken met de invloed van de oostelijke Europese hoogtetrog en hier verandert er grosso modo nog niet veel aan het onbestendige en vrij koele zomerweer.
 
Radarbeeld Europa 09h00 met het meest actieve weer boven ZW Europa (hoogtelaag / laag)


De middagtemperaturen liggen tussen de 23 en 29 graden, in noordoosten en oosten met bewolking en -of neerslag 18 tot 21 graden, in de oostelijke delen 23 tot 26 graden. Op 2000 ligt het kwik tussen de 10 en 6 graden en het nulgradenniveau tussen de 3900 en 3500 meter (hoogste waardes voor het westen).

Woensdag dan met verder toenemende hogedruk overal meer zon en afnemende buienkansen en de temperaturen kunnen ook in het oosten weer wat hoger gaan uitkomen. Labiel ban opbouw met verhoogde kans op een lokale onweersbui bestaat voor de regio uitstrekkende vanaf de Vooral in een gebied uitstrekkend vanaf de Alpes Cottiennes, de Alpes Maritimes en verder tot de zuidelijke Walliser Alpen.

Donderdag en met name op de vrijdag zien we in samenhang met een meer zonaal en in kracht toenemende stroming de onbestendigheid weer wat opleven. Ook het weekend verandert er grosso modo niet veel aan het westelijke tot noordwestelijke stromingspatroon.
 
GFS 300 hPa met het verloop van de jetstream voor zaterdag.


De noordelijke Alpen hebben algemeen met wat minder warme luchtmassa’s te maken, de zuidelijke Alpen met de warmere luchtmassa’s.
 
GFS Theta-Es met de verschillende soort luchtmassa’s


Begin volgende week gaat een uitloper van het Azorenhoog zich richting de Britse Eilanden en de Noordzee afsplitsen. Tevens gaat een warme hoogterug zich dan met het naar het het noorden toe uitbreiden.De temperaturen gaan dan geleidelijk weer aan een opmars beginnen en met veel zon lijkt de zomer dan weer een vuist te gaan willen maken. Of dit de aanzet is voor een stabielere zomerse periode zal de komende tijd duidelijk moeten gaan worden. Daarover dan later meer.
 
GFS ensembles noordelijke Zwitserse Alpen


Vanuit een vrijwel onbewolkt Termen in Oberwallis een fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. CiaoMeer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.893 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3838 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3838, lezen 11 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden