Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

9 Apr 2020 15:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monroe, MS; Chickasaw, MS; Calhoun, MS; Pontotoc, MS.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greenville, SC; Spartanburg, SC; Laurens, SC; Union, SC.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cobb, GA; Douglas, GA; Carroll, GA; Paulding, GA.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor City of Martinsville, VA; Henry, VA.

9 Apr 2020 14:29:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Emanuel, GA.

9 Apr 2020 13:31:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, AL; Hale, AL.

9 Apr 2020 13:12:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lowndes, MS; Oktibbeha, MS; Clay, MS.

9 Apr 2020 13:07:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, GA; Monroe, GA; Bibb, GA.

9 Apr 2020 13:07:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Emanuel, GA; Johnson, GA.

9 Apr 2020 13:01:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbus, NC; Horry, SC; Brunswick, NC.

9 Apr 2020 12:50:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Richmond, NC; Anson, NC.

9 Apr 2020 12:44:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tuscaloosa, AL; Greene, AL; Hale, AL; Sumter, AL.

9 Apr 2020 12:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, NC.

9 Apr 2020 12:32:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pickens, AL.

9 Apr 2020 12:06:54
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Hoogwater grote rivieren

Winter discussietopic

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2019, 12:10 uur | Bericht #491198

Berichtgeving mogelijke tropische storm Barry


Bron afbeelding: NASA Worldview

De komende dagen krijgt het zuiden van de VS mogelijk te maken met tropische storm Barry. De storm is op dit moment nog een tropische depressie (invest 92L) maar zal vrij snel in kracht toenemen tot een tropische storm en misschien zelfs een wel een orkaan op zaterdag.

De oorsprong van deze mogelijke storm is een gebied met zware buien die zicht ontwikkelde boven het midden van de VS en toen afgezakt is naar de Golf van Mexico. Dat een tropische storm zich op deze manier vormt is niet uniek maar wel bijzonder.

Het grootste risico van de storm zit in de grote hoeveelheden die verwacht worden. Gisteren kreeg New Orleans al te maken met overstromingen dankzij zware regen- en onweersbuien die bij dit systeem horen.
 
   Bron afbeelding: NHC
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 juli 2019, 10:54 uur | Bericht #491217

Overstromingsgevaar in Louisiana door tropische storm Barry


Bron afbeelding: NOAA

De Amerikaanse staat Louisiana maakt zich op voor komst van de tropische storm Barry die zaterdag aan land komt en dan waarschijnlijk is uitgegroeid tot een orkaan in de lichtste categorie 1. Er zijn nog geen mensen geëvacueerd maar de bevolking is gewaarschuwd voor zwaar weer en is geadviseerd voedsel in te slaan en een schuilplaats te zoeken.

De storm komt naar verwachting in het midden van de staat, ten westen van de stad New Orleans aan land met windsnelheden van zeker 119 kilometer per uur. Daarbij zijn windstoten mogelijk van 150 km/uur. De storm verplaatst zich langzaam en gaat gepaard met hevige regenval. Ook de afgelopen dagen was er al veel regen in het gebied als voorbode van de storm.

President Donald Trump heeft de noodtoestand voor de staat uitgeroepen zodat onder andere hulpfondsen kunnen worden aangesproken. De olieproductie in een deel van de Golf van Mexico is gehalveerd omdat olieplatforms zijn geëvacueerd. Een concert van de Rolling Stones zondag in New Orleans is door de autoriteiten afgelast.

Barry is de eerste tropische storm van het seizoen die het zuiden van de Verenigde Staten bedreigt. Zondag vervalt Barry weer tot een tropische depressie, maar blijft veel regen veroorzaken. Na het weekend zwakt het systeem verder af en trekt het noordoostwaarts. Daarbij kan het nog flink regenen, maar niet zoveel als in het zuiden van de VS.

Bron: weeronline.nl 
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 juli 2019, 13:07 uur | Bericht #491221

Tienduizenden Amerikanen zonder elektriciteit door tropische storm Barry


Bron afbeelding: NOAA

Tienduizenden mensen in de Amerikaanse staat Louisiana zitten zonder stroom als gevolg van de tropische storm Barry, die naar verwachting later op zaterdag aan land komt. Door de hevige regen en wind zitten al zo'n 56.000 woningen en bedrijfspanden zonder elektriciteit. De storm met windsnelheden van tot 100 kilometer per uur kan zich mogelijk tot een orkaan ontwikkelen, aldus de nationale weerdienst.

Meteorologen waarschuwen dat lokaal tot 60 centimeter regen kan vallen. Gevreesd wordt dat de rivier Mississippi, waarvan het waterpeil al erg hoog is na zware regenval op woensdag, zal overstromen. Onder meer in de kustplaats New Orleans, in het zuidoosten van Louisiana, hebben inwoners zich voorbereid op storm Barry. Een aantal wijken in het zuiden van de stad zijn geëvacueerd.

De autoriteiten hebben mensen opgeroepen hun huizen te beschermen, extra eten en drinken te halen en binnen te schuilen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de noodtoestand voor Louisiana uitgeroepen, waardoor indien nodig gebruik kan worden gemaakt van extra hulpdiensten. 

Bron: NU.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 juli 2019, 18:06 uur | Bericht #491225

Orkaan Barry komt langzaam aan land in de staat Louisiana


Bron afbeelding: NOAA

Orkaan Barry trekt op dit moment verder het land op en zorgt voor steeds meer schade en overlast. Barry is vanmiddag rond 17:00 uur officeel door het National Hurricane center verhoogd van tropische storm naar een orkaan van de eerste categorie. De grootste problemen worden verwacht door de grote neerslaghoeveelheden. In het zuiden van de staat Louisiana valt de komende dagen 250 tot 350 mm. Daar komt nog eens bovenop dat in een groot gedeelte van het zuidelijke stroomgebied van de Mississippi river meer dan 150 mm regen wordt verwacht de komende dagen.


1 inch is grofweg gelijk 25 mm. Bron afbeelding: NOAA

 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juli 2019, 11:58 uur | Bericht #491228

Dijken langs de Mississippi houden stand tijdens tropische storm Barry


Bron afbeelding: NASA

De tropische storm die over Louisiana in het zuiden van de VS trekt, lijkt niet zo'n verwoestend effect te hebben als werd gevreesd. Storm Barry kwam als orkaan van de eerste categorie, de minst zware op een schaal van vijf, en is afgezwakt tot een tropische storm. Verwacht werd dat er door storm Barry in de stad New Orleans zo'n 600 millimeter regen kon vallen. Gisteren viel het mee: het regende, maar de zon kwam ook af en toe door. Voor vandaag wordt 50 tot 100 millimeter verwacht.

Voor New Orleans zijn de waarschuwingen inmiddels ingetrokken. Voor andere steden die meer naar het westen langs de kustlijn liggen, blijft de waarschuwing nog wel van kracht.

Mississippi staat hoog
De afgelopen dagen werd vooral de rivier Mississippi in de gaten gehouden. Door de vele regen van de afgelopen maanden, stond het water al drie meter hoger dan normaal. Door de storm zou het water nog verder kunnen worden opgestuwd. Uiteindelijk hebben alle belangrijkste dijken langs de Mississippi het gehouden.

Volgens het Amerikaanse Nationale Orkaan Centrum is het nog steeds mogelijk dat regen tot overstromingen leidt. De gouverneur van Louisiana roept de inwoners dan ook op om waakzaam te blijven. "De storm heeft nog een lange weg te gaan voor hij de staat verlaat."

Elektriciteit uitgevallen
Op veel laaggelegen plekken zijn wel wegen ondergelopen. Ook zijn er landverschuivingen en zitten meer dan 140.000 mensen zonder stroom. Vannacht werd nog een poging om een gezin uit z'n huis te evacueren gestaakt, omdat een reddingsactie door het hoge water te gevaarlijk was.

Bron: NOS.nl

 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2974
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 juli 2019, 13:38 uur | Bericht #491236

Storm Barry afgezwakt tot tropische depressie, gevaar voor overstromingen blijft aanwezig

De tropische storm Barry die zaterdag en zondag de staat Louisiana teisterde, is afgezwakt tot een tropische depressie.  Zaterdag kwam Barry als een orkaan van de eerste categorie aan land. Hoewel hij snel afzwakte tot een tropische storm, was er veel overlast. Op zondag viel er op sommige plekken bijna 40 centimeter regen en dat veroorzaakte langs de oevers van de Mississippi overstromingen. 

De vrees dat Barry de laaggelegen stad New Orleans zou verwoesten, zoals de orkaan Katrina in 2005 deed, bleek ongegrond, maar regen kan maandag nog steeds tot overstromingen leiden in die stad.

Bron: weeronline.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.971 topics, welke bij elkaar 442.444 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.058 leden.
Het nieuwste lid is PleunAmmerlaan.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3523 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3523, lezen 19 mensen het topic "Onweerkansen 21/22/23 en 24 Juli 2009".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Hoogwater grote rivieren

Winter discussietopic

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden