Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 juli 2019, 16:54 uur | Bericht #491223

Tientallen doden door moessonregens in Nepal en India

Nepal en het noordoosten van India worden getroffen door hevige regenval. De afgelopen dagen zijn tientallen mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen. In het gebied regent het sinds donderdag onophoudelijk. De moessonregens hebben in Nepal het leven gekost aan dertig mensen. Ook worden achttien inwoners vermist. Mensen worden met bootjes geëvacueerd.

In Noordoost-India staat het dodental op twaalf. In de deelstaat Assam zijn de huizen van bijna 900.000 mensen ondergelopen. Duizenden mensen zitten noodgedwongen in opvangkampen. Het moessonseizoen, dat doorgaans van juni tot en met september loopt, leidt in de regio jaarlijks tot dodelijke overstromingen. Ook de komende dagen wordt veel regen verwacht.

Bron: NOS.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juli 2019, 13:59 uur | Bericht #491229

Dodental door noodweer in Nepal opgelopen naar 47, tientallen gewond of vermist

Het dodental na het noodweer in Nepal is verder opgelopen naar 47. Dat heeft de regering van het land zondag bekendgemaakt. Gevreesd wordt dat de overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de hevige moessonregens nog meer dodelijke slachtoffers zullen eisen. Volgens de regering zijn tot nu toe 28 mensen gewond geraakt. Er zijn nog 29 mensen vermist. Naar hen wordt door reddingswerkers gezocht.

De vele regenval zorgt sinds donderdag voor grote problemen in Nepal. In het bergachtige land en buurland India zorgen modderstromen ervoor dat meer dan een miljoen mensen hun huis moeten verlaten en wegen onbegaanbaar zijn. Het waterpeil van onder meer de Kosi-rivier staat erg hoog, waardoor rivieren ver buiten hun oevers zijn getreden. Hele dorpen staan inmiddels onder water.

Volgens de autoriteiten is de regen zelf inmiddels iets afgenomen, maar is het risico op aardverschuivingen nog steeds levensgroot. Bewoners van dorpen in de buurt van rivieren en bergketens worden opgeroepen waakzaam te blijven

Bron: nu.nl
  | Gewijzigd: 14 juli 2019, 14:02 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juli 2019, 16:42 uur | Bericht #491230

Dodental moessonregens Nepal, India en Bangladesh stijgt

Het dodental door overstromingen en landverschuivingen na moessonregens in Nepal, India en Bangladesh loopt op. In Nepal melden de autoriteiten dat er de afgelopen dagen vijftig mensen om het leven zijn gekomen. Gisteren werd nog gesproken van dertig doden. Tientallen mensen worden nog vermist. In Bangladesh worden zeker twaalf doden gemeld. En in India zijn er ten minste veertien doden geteld.

Het coördinatiecentrum voor rampen in Nepal zegt dat een groot deel van de slachtoffers is meegesleurd door de sterke stroming van het snel gestegen water in de rivieren. Ook is een deel bedolven onder grote hoeveelheden modder. Zeker tienduizend mensen zijn dakloos geworden en 1100 mensen zijn gered.

Wegen geblokkeerd, helikopters vliegen niet
Door landverschuivingen is ook een aantal belangrijke wegen onbegaanbaar. Duizenden politieagenten en militairen worden ingezet om de wegen zo snel mogelijk weer vrij te maken. De hulpverlening verloopt moeizaam, omdat er door het slechte weer geen reddingsvluchten met helikopters kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast is een deel van het telefonienetwerk uit de lucht, doordat telecommasten zijn omgevallen.

In Bangladesh zijn voor zover bekend de dodelijke slachtoffers vooral boeren die zijn getroffen door bliksem. Het laaggelegen land is een delta met meer dan 130 rivieren. Bangladesh is daardoor kwetsbaar voor overstromingen.

Honderdduizenden huizen ondergelopen
In het noordoosten van India zijn volgens de autoriteiten zeker een miljoen mensen getroffen door de moessonregens. Hun huizen zijn ondergelopen. Het moessonseizoen, dat doorgaans van juni tot en met september loopt, leidt in de regio jaarlijks tot dodelijke overstromingen. Ook de komende dagen wordt veel regen verwacht. Meteorologen in Nepal roepen mensen die aan de rivieren wonen op de waterstanden goed in de gaten te houden. Het water kan in korte tijd snel stijgen.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 juli 2019, 12:50 uur | Bericht #491235

Hevige regenval blijft landen in Zuid-Azië teisteren

Landen in Zuid-Azië worden nog altijd geteisterd door hevige regenval, die overal in de regio dodelijke overstromingen en landverschuivingen veroorzaken. Het is de jaarlijkse moessontijd. In deze periode, die grofweg loopt van mei tot oktober, valt er veel regen. Daardoor zijn in Nepal tot nu toe zeker 65 mensen omgekomen. In India kwamen 11 militairen om het leven toen een gebouw plotseling instortte doordat de grond door de regen was verzwakt. Alleen al in de Indiase deelstaat Assam zijn 1,5 miljoen mensen ontheemd geraakt. 

In Bangladesh zijn een half miljoen mensen op de vlucht geslagen en zijn 200 dorpen overstroomd. Daarbij vielen zeker 10 doden. En in Myanmar hebben 18.000 mensen vanwege de aanhoudende regen en gevaarlijk hoog water in rivieren een veilig heenkomen gezocht.

Verder staan vier dorpen langs de rivieren Ayeyarwady en Chindwin op het punt overstroomd te worden. "We werken samen met de lokale autoriteiten om mensen te helpen en voedsel aan te voeren", zei het hoofd van het Myanmarese ministerie van rampenbestrijdingsdienst. Verder is een vluchtelingenkamp in de staat Rakhine overstroomd. Daarin zitten mensen die zijn gevlucht vanwege gevechten tussen het Myanmarese leger en een groep die in het westen van het land strijdt voor onafhankelijkheid. De verwachting is dat de komende dagen meer mensen geëvacueerd moeten worden.

Bron: NOS.nl

  | Gewijzigd: 15 juli 2019, 12:53 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juli 2019, 18:01 uur | Bericht #491246

Doden door aanhoudende moessonregens in Nepal, India en Bangladesh

Aanhoudende moessonregens in Zuid-Azië hebben in Nepal aan zeker 78 mensen het leven gekost, 23 mensen zijn nog vermist. In Bangladesh kwamen 37 mensen om. Gevreesd wordt voor nog meer slachtoffers. 

Nog eens 600.000 mensen bedreigd
Vloedgolven, overstromingen en zware moessonregens bedreigen bijna 6 miljoen mensen in Zuid-Azië. Rode Kruis- en Rode Halve Maan-vrijwilligers in Bangladesh, India en Nepal racen tegen de klok om noodvoorraden te leveren. Daarnaast proberen ze gemeenschappen voor te bereiden op met de dag verslechterende omstandigheden.

Angst voor ziektes
Het Internationale Rode Kruis (IFRC) maakt zich zorgen over mogelijke voedseltekorten en ziekte-uitbraken. “We zien steeds meer ontheemden en het aantal slachtoffers neemt met elke dag regen toe”, zegt IFRC-directeur Xavier Castellanos. “Als gevolg van het stijgende water zijn complete gemeenschappen afgesneden van de rest van de wereld. Het risico op honger en ziektes neemt toe. Al onze inspanningen op dit moment zijn erop gericht om deze mensen met onze hulp te bereiken.”

Aardverschuivingen vluchtelingenkampen Cox’s Bazar
In de Indiase deelstaat Assam zijn meer dan een miljoen mensen ontheemd geraakt door het natuurgeweld. De rivier Brahmaputra, die van de Himalaya naar India stroomt, trad buiten zijn oevers en overspoelde honderden dorpen. Het zuidoosten van Nepal is door overstromingen nauwelijks bereikbaar voor hulpverleners. Bangladesh staat voor éénderde onder water. Afgelopen week zorgde hevige regen voor meer dan 200 aardverschuivingen in Cox’s Bazar, waar ongeveer 900.000 mensen in geïmproviseerde kampen verblijven.

Bron: rodekruis.nl
 
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 271 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 271, lezen 4 mensen het topic "Discussiepagina winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden