Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:46

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:45

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:45

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:45

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:44

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:44

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:44

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:44

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:43

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:43

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:43

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:43

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:43

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 17:01:42
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Lente

Lente discussietopic

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1290
Lid sinds: 11 okt. 2010
30 juli 2019, 09:47 uur | Bericht #491486
Algemeen;  zwakke hogedruk invloed bepaalt vandaag het weerbeeld in de Alpen. Woensdag krijgen we te maken met het koufront van depressie – Wolfgang – en wordt er een licht wisselvallige weer episode ingeleid. Een volgende hittegolf is de komende 10 tot 15 dagen niet meer te verwachten en de temperaturen zullen zich op een voor de tijd van het jaar normaal niveau handhaven.

Enige afkoeling en onweersbuien op inkomend koufront

Gisteren hadden de westelijke Alpen te maken met de invloed van een tussenhoog en met volop zon en enkele stapelwolken later op de dag was het een prima zomerdag. Ook de temperaturen bevonden zich op een zomers niveau. Algemeen steeg het kwik naar 21 tot 27 graden, in de zuidelijke Zwitserse Alpen (Tessin) werd het met 30 tot 33 graden opnieuw weer tropisch.
 
 
Volop zon ook en een graadje of 32 in het zuiden van Zwitserland, Tessin. Blik vanaf Monte San Salvatore (912m) over het meer van Lugano ????
 
Ingesloten video
 
 
 
 
 
 
 
Na de regen in de ochtend opklaringen in de loop van de dag boven de Millstättersee in Karinthie. Foto via Twitter Meteo-Nederland @SevereWeather_N
Opklaringen boven het Lago di Braies in Zuid Tirol. Foto via Twitter Edwin Kranenberg @EdwinKr83


In de oostelijke Alpen was ietwat meer geduld gevraagd met betrekking tot de zon en warmte. Vooral in de ochtend was het er nog bewolkt en viel er wat verder naar het oosten  en in de bergen ook nog wat neerslag. In de loop van de (mid)dag werd het ook hier van het westen uit droog en begon de zon door te breken.
Steeds meer zon gisteren in de loop van de dag in de Ötztal Sölden- Hoch Sölden 2077m
En dat gold ook voor Warth Schröcken – Salober-Skiarena-1668m
Opklaringen en weer prima berg -wandelweer later op de dag ook in het Kleinwalsertal ( Vorarlberg). Fot via Twitter Hans ter Braak @hansterbraak


Opkomend koufront
De invloed van hogedruk neemt vandaag geleidelijk weer af maar blijft het grootste deel van de dag nog weer bepalend. Vooral in de ochtend bepaalt de zon het weerbeeld en loopt het kwik op naar 24 tot 28 graden en lokaal kan 28 tot 32 graden warm worden.Meer (lagere) bewolking samenhangend met een koufrontje boven het oosten van Duitsland bevindt zich langs de noordkant van de oostelijke Alpen en in de noordoostelijke regionen valt daaruit nog wat neerslag. In de loop van de middag ontstaan er overal steeds meer stapelwolken die later in de middag en avond tot een regen of onweersbui uitgroeien. In de nacht smeren de buien ook richting het Alpenvoorland uit.
 
Radarbeedl Europa 09h00. Bron WetterOnline.de
En meer in detail radarbeeld Alpenlanden


De buien hangen samen met een inkomend koufront behorend bij depressie – Wolfgang – op weg vanaf de Atlantische Oceaan richting de Britse Eilanden. Woensdag verplaatsen de buien zich geleidelijk verder naar de oostelijke Alpen en wordt het in de westelijke Alpen weer droog en breekt de zon weer door.

In de ietwat koelere lucht achter het koufront wordt het dan niet meer zo warm en met 20 tot 25 graden is het meest wel bekeken. In het oosten onder de bewolking en -of in de neerslag is het nog een stuk koeler. Algemeen hogere temperaturen vinden we aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam, hier kan het kwik lokaal nog net de tropische 30 graden grens aantikken. De vorstgrens varieert tussen de 3800 en 4100 meter (noord / zuid).


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Donderdag hebben we te maken met een mix van zon en (stapel)wolken die in de namiddag of avond en met voorkeur voor de zuidkant tot een lokale regen of onweersbui kunnen uitgroeien, qua temperaturen verandert er donderdag niet veel. Vrijdag zou de buienactiviteit door toedoen van een slepend frontensysteem wat verder toenemen en vooral in de centrale en oostelijke Alpen kunnen er dan op meer plaatsen (pittige) onweersbuien ontstaan.
 
Vrijdag(middag) leven de regen en onweersbuien vooral in de oostelijke Alpen weer op


Zaterdag neemt de invloed van een van het westen uit inschuivende uitloper van hogedruk weer toe en belooft het zonnig te gaan worden met aangename zomerse temperaturen. De oostelijke noordkant houdt aanvankelijk nog wat last van de vochtigere noordwestelijke stroming en vooral zaterdag nog Staubewolking. Zondag met een inkomende warmte hoogerug dan overal veel zon en temperaturen oplopend naar 25 tot 30 graden.
 
ECMWF voor zaterdag met het inschuivende hoog / hoogterug.


Met de start van de nieuwe week ligt west Europa en ook de Alpen in een zonale (westelijke) hoogtestroming waarbij de polaire jetsream meest ten noorden van de Alpen zal koersen. Ten noorden daarvan onder invloed van lagedruk wat koele en periodiek onbestendiger, ten zuiden daarvan overweegt de zuidelijk hogedruk invloed en is het bestendig(er) met meer zon en hogere temperaturen.
 
ECMWF voor woensdag 7 augustus met de zonale hoogtestroming


De Alpen verblijven daarbij vooral in de warmere luchtmassa’s waarbij het bij tijd en wijlen en met voorkeur voor de noordkant wat onbestendiger is. Later in de verwachtingsperiode zouden de temperaturen dan weer een wat stijgende trend kunnen gaan vertonen waarbij echter de onzekerheid behoorlijk toeneemt!
 
GFS ensembles T850 hPa T2m en neerslag. Prikpunt noordelijke centrale Alpen (Vorarlberg)


Tot zover voor vandaag vanuit een overwegend zonnig Termen in Oberwallis. Ciao en graag weer tot een volgende keer.Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.989 topics, welke bij elkaar 442.533 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.067 leden.
Het nieuwste lid is Dr. Wim J..

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3246 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3246, lezen 12 mensen het topic "Winter discussie 2014-2015 Deel 3".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Lente discussietopic

Fotowedstrijd Lente

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden