Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bergen, NJ; Hudson, NJ; Bronx, NY; Kings, NY; New York, NY; Queens, NY; Richmond, NY.

17 Jan 2022 10:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bergen, NJ; Hudson, NJ; Bronx, NY; Kings, NY; New York, NY; Queens, NY; Richmond, NY.

17 Jan 2022 09:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monmouth, NJ.

17 Jan 2022 08:59:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ocean, NJ.

17 Jan 2022 08:57:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Monmouth, NJ.

17 Jan 2022 08:45:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monmouth, NJ; Ocean, NJ.

17 Jan 2022 08:16:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ocean, NJ.

17 Jan 2022 07:41:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anne Arundel, MD.

17 Jan 2022 05:49:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anne Arundel, MD; Calvert, MD; Prince Georges, MD.

17 Jan 2022 05:22:46

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

17 Jan 2022 00:59:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Glades, FL; Hendry, FL.

17 Jan 2022 00:06:53

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Charlotte, FL; Lee, FL.

17 Jan 2022 00:06:53

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2022 23:59:26

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2022 23:59:25

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

16 Jan 2022 23:59:25
Actueel
1 / 4

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3292
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 augustus 2019, 12:00 uur | Bericht #491536

Gevaar voor overstromingen in het Alpengebied

In de Alpenlanden is het de komende dagen zeer wisselvallig zomerweer. Vooral vandaag en morgen trekken zware regen- en onweersbuien over de Alpen waardoor plaatselijk overstromingen kunnen ontstaan. Ook grote hagel en zeer zware windstoten behoren tot de mogelijkheden.

Lokaal noodweer in de Alpenlanden
Het is erg onstabiel weer in het Alpengebied. In de loop van de middag ontstaan verspreid in het Alpengebied flinke regen- en onweersbuien. Met name het midden van Zwitserland en de Oostenrijkse provincies Vorarlberg, Tirol en Karinthië kan het vanmiddag flink tekeer gaan. Ook rond de grote Italiaanse meren kunnen net als afgelopen vrijdag weer zware buien vallen.

Door de zware onweersbuien valt plaatselijk meer dan 100 millimeter in een korte tijd, hetgeen in bergachtig gebied en berggebieden garant staat voor lokale overstromingen en modderstromen. Omdat de zware buien in de loop van de dag snel ontstaan, is het voor vakantiegangers in deze gebieden wel oppassen. Het kan in een zeer korte tijd omslaan van rustig zomerweer naar noodweer. Ook grote hagelstenen en zeer zware windstoten behoren tot de mogelijkheden.

Ook morgen kunnen in de Alpenlanden zware regen- en onweersbuien vallen, zeker later op de dag als zware buien vanuit Frankrijk over de bergen trekken. Donderdag trekken de buien weg en wordt het weer rustiger in het Alpengebied.


Bron afbeelding: Weerplaza

Ook in Frankrijk kans op zware buien
Naast de zware buien in de Zwitserse, Oostenrijkse en Italiaanse Alpen, kunnen ook in de Franse Ardèche, het Rhonedal en in de Franse Alpen zware regen- en onweersbuien vallen. Vanavond ontstaan de eerste onweersbuien boven de Ardèche, vervolgens trekken deze richting de Franse Alpen. Ook deze buien kunnen voor plaatselijk zeer veel neerslag zorgen, met wateroverlast tot gevolg. Vakantiegangers in deze gebieden moeten ook rekening houden met hagel en zeer zware windstoten.

Morgen in de loop van de ochtend trekt een nieuw gebied met regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten van Frankrijk via de Ardèche en het Rhonedal naar de Franse Alpen. De kans op windstoten is door de vroege komst van de buien kleiner, maar het risico op hagel en wateroverlast door zeer zware regenval is onverminderd groot.

Bron: Weerplaza.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3292
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2019, 10:38 uur | Bericht #491544

Zware onweersbuien in Duitsland

Zware onweersbuien trokken over het zuiden van Duitsland dinsdagavond. Vooral Baden-Württemberg, Rijnland-Palts en Saarland zijn getroffen door regen, bliksem en onweer. Kelders zijn ondergelopen, bomen omgevallen en elektriciteitsmasten beschadigd.

In de buurt van Karlsruhe kwam een zwemmer in de problemen, maar door het slechte weer was het moeilijk om hem te bereiken. De hulp kwam uiteindelijk te laat. Na drie kwartier vonden duikers zijn lichaam.

De hevige regenval bij Koblenz leidde tot twee ongelukken op de snelweg. Bij Weitersburg ging een auto meerdere malen over de kop waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. Ook botste een auto tegen de vangrail aan. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

In het zuiden worden in de loop van woensdag opnieuw hevige onweersbuien met veel regen verwacht. Er kan op sommige plaatsen ruim 50 milliliter vallen en dat kan in heuvelachtige gebieden tot wateroverlast leiden. Woensdagavond trekken de buien naar het oosten weg. Donderdag blijft het waarschijnlijk droog in het zuiden van Duitsland.

Bron: Weeronline.nl | Gewijzigd: 7 augustus 2019, 12:23 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3292
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2019, 11:18 uur | Bericht #491545

Zware onweersbuien zorgen voor schade en overlast in het alpengebied

Zoals hierboven beschreven kreeg het zuiden en deels ook het midden van Duitsland gisteren te maken met zware onweersbuien. Maar Duitsland was niet het enigste land dat gisteren te maken kreeg met deze zware buien. Onder andere in het zuidoosten van Frankrijk, noord Italië en Zwitserland kwamen zware buien voor die ook voor overlast zorgden. Zo viel er in de Italiaanse Alpenstad Bolzano/Bozen tijdens een onweersbui zeer veel hagel en zorgden zware windstoten voor schade: 
 
In Zwitserland zorgden zware onweersbuien voor ontregeling van het vliegverkeer op het vliegveld van Zurich. Een vlucht van Swiss air op weg naar Amsterdam moest zelfs een voorzorgslanding maken nadat het getroffen was door de bliksem. Ook veroorzaakten hagel, zware windstoten en de grote hoeveelheden regen verspreid over het land voor schade en overlast. 
  Ook in Frankrijk zorgden zware onweersbuien voor overlast dankzij hagel, veel regen en zware windstoten.  Vandaag opnieuw zware buien
Vandaag staan er opnieuw zware buien op het programma voor het Alpengebied en oost Europa met als zwaartepunt noord Italië, het oosten van Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije en Polen. Bij deze buien is opnieuw kans op zware windstoten, grote hagel en zware windstoten. Voor deze buien heeft Estofex een lvl 1 en lvl 2 uitgegeven: 


Storm Forecast
Valid: Wed 07 Aug 2019 06:00 to Thu 08 Aug 2019 06:00 UTC
Issued: Tue 06 Aug 2019 21:30
Forecaster: PUCIK


A level 2 was issued across N Italy mainly for large to very large hail, damaging wind gusts and to the lesser extent for excessive rainfall.

A level 2 was issued across NE Austria, E Czech Republic, W Slovakia and SE Poland mainly for severe wind gusts, excessive rainfall, large hail and to the lesser extent for tornadoes.

A level 1 was issued across France, Switzerland, Germany, Czech Republic, Austria, Poland, Slovakia, Belarus and W Russia mainly for large hail, severe wind gusts and excessive rainfall. 


 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3292
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 augustus 2019, 16:51 uur | Bericht #491560
Noodweer aan het Gardameer, Italië afgelopen dinsdag. De schade op sommige campings is aanzienlijk

#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3292
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 augustus 2019, 17:08 uur | Bericht #491561

Opnieuw zwaar onweer in noord-Italië

Noord-Italië had gisteren opnieuw te maken met zware onweersbuien. De buien gingen vergezeld met grote hagel, zware windstoten en veel regen. Lokaal zorgden de buien voor veel schade en overstromingen. Onder andere in de buurt van Brescia en Verona
 

#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.480 topics, welke bij elkaar 446.597 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.391 leden.
Het nieuwste lid is meteoJasper.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2958 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2958, lezen 24 mensen het topic "Winter discussietopic 2021-2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Vulkaanuitbarsting La Palma

Cumbre Vieja op Canarische Eilanden

Atlantische orkanen

Actief seizoen loopt ten einde

Klets en waarneemtopic

Deel hier jouw mening, waarneming of foto's!

Winter discussietopic

Zeer zachte week, maar hoop gloort

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden