Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:35:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 13:29:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Creek, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Osage, OK; Pawnee, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 13:18:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK.

26 Apr 2024 13:14:00

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okmulgee, OK.

26 Apr 2024 13:10:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK; Pontotoc, OK; Seminole, OK.

26 Apr 2024 13:09:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Johnston, OK; Marshall, OK.

26 Apr 2024 13:05:30
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 augustus 2019, 13:56 uur | Bericht #491584

Berichtgeving zomerstorm 10 augustus 2019

De zomerstorm die op dit moment over de Benelux trekt zorgt hier en daar voor schade en overlast. De meeste wind staat in het noordwesten van Nederland met windstoten van rond de 100 km/uur.

 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 augustus 2019, 15:02 uur | Bericht #491587

Stormachtige wind veroorzaakt overlast in delen van Nederland

De stormachtige wind die zaterdag over Nederland raast, veroorzaakt veel overlast. Zo is de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad afgesloten en rijden er urenlang minder treinen. Ook zijn er verschillende evenementen afgelast en adviseert de Reddingsbrigade mensen om niet op of in het water te gaan. Aan de meeste stranden langs de kust is de rode vlag gehesen.

Vanwege de wind ligt er op de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad veel zand op de rijbanen. Omdat dat moet worden opgeruimd, blijft de weg tot het einde van de dag gesloten.

Uit voorzorg zet de NS minder intercity's in tussen Alkmaar en Zaandam. "Vanwege de harde wind passen we de dienstregeling in het noordwesten van het land aan", meldt de NS. "Toch kunnen de weersomstandigheden tot extra hinder leiden voor treinreizigers."

Evenementen afgelast
Meerdere evenementen zijn afgelast vanwege het onstuimige weer. Vooral in de kustprovincies nemen organisatoren het zekere voor het onzekere. Hier en daar zijn braderieën geschrapt en in het Zuid-Hollandse Rijnsburg gaat de Flower Parade niet door. Het Friese kampioenschap fierljeppen in Winsum is tevens afgelast.

Vliegveld Midden Zeeland schrapt zaterdag de Zeeuwse Vliegdagen (demonstraties en rondvluchten), die zondag overigens wel gewoon doorgaan, en ook op Texel zijn meerdere evenement afgeblazen.

Windkracht 8 aan kust
Het KNMI heeft voor de kustprovincies code geel afgegeven. Weerplaza schrijft dat de zuidwestenwind aan kan zwellen tot een stormachtige windkracht 8 aan de kust. Ook in het binnenland waait het krachtig. De windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur veroorzaken overlast.

In de ochtend trokken er meerdere buien over het land, maar in de middag blijft het voornamelijk droog. De temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden. In de loop van zaterdagavond neemt de wind in kracht af, maar ook zondag is de wind stevig.

Bron: NU.nl

 
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2565
Lid sinds: 29 mrt. 2016
10 augustus 2019, 18:26 uur | Bericht #491590

Deel van dak AZ-stadion ingestort, voor zover bekend geen gewonden


Een deel van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar is ingestort. Voor zover bekend waren er geen bezoekers in het stadion en zijn er geen gewonden. De veiligheidsregio laat weten dat de politie onderweg is.

Over de oorzaak van de instorting is nog niets bekend. Wel waaide het hard.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van AZ is komende donderdag. De club speelt dan in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Marioepol. Niet duidelijk is of deze wedstrijd in het AFAS-stadion kan worden gespeeld.

Het stadion is geopend in 2006. Sinds drie jaar liggen er zonnepanelen op het dak van het stadion. Onduidelijk is of dat van invloed is geweest.

Bron: NOS
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 augustus 2019, 11:51 uur | Bericht #491596

Een dode door zomerstorm, dak AZ-stadion ingestort

De zomerstorm die over de kustprovincies raasde heeft vandaag een slachtoffer geëist, en het dak van het AZ-stadion doen instorten. Verspreid over het land zorgde de wind verder voor overlast.

In Linschoten kwam een 58-jarige fietser onder een omvallende boom terecht. De man overleed ter plekke. Vermoedelijk viel de boom om vanwege de harde wind.  Alkmaar werd opgeschrikt doordat een deel van het dak van het stadion van voetbalclub AZ bezweek. Ondanks de enorme ravage vielen er geen slachtoffers.

Gewonden in Scheveningen
Een stuk van de boulevard in Scheveningen is zaterdag in opdracht van de politie en brandweer afgesloten. Twee mensen raakten gewond doordat er hekken waren omgevallen vanwege de sterke wind. "Voor de veiligheid is besloten om de Noordboulevard af te sluiten totdat de wind afneemt, omdat er veel los bouwmateriaal lag", aldus de politie.[Miniatuurvoorbeeld]
 
Dienstregeling NS
Tussen Haarlem en Zandvoort is een boom op de bovenleiding gevallen, waardoor er minder treinen tussen de twee plaatsen rijden. Ook tussen Alkmaar en Zaandam is de dienstregeling aangepast. Het aantal treinen op dat traject is gehalveerd. De verwachting is dat voor beide trajecten de dienstregeling in de vroege avond weer normaal is.

Ook zijn verschillende evenementen verspreid over het land afgelast. Onder andere de Flower Parade in Rijnsburg, het Fries Kampioenschap fierljeppen en het HavenVistijn op Texel gaan niet door.

Surfen en schoonmaken
Toch zijn er genoeg mensen die de stevige wind trotseren en naar het strand gaan. Tot en met 15 augustus ruimen ongeveer 3000 vrijwilligers de stranden langs de Noordzee op. Daar zijn ze vandaag gewoon mee doorgegaan, zegt Stichting De Noordzee. "Wat meer wind en regen vandaag, maar dat houdt de vrijwilligers niet tegen."

De rode waarschuwingsvlag is langs veel stranden gehesen. De Reddingsbrigade raadt het bovendien af om het water in te gaan. Op beelden van webcams is echter te zien dat het advies van de Reddingsbrigade door surfers en kitesurfers in de wind is geslagen. Verschillende waaghalzen zijn met het onstuimige weer het zeewater ingegaan. 

Het stormachtige weer mag volgens Marjon de Hond van Buienradar met recht een zomerstorm genoemd worden. In IJmuiden waaide het namelijk langer dan een uur met windkracht 9. Ook op andere plaatsen in Nederland is vandaag windkracht 9 gemeten. "In de tweede helft van de avond zal de wind wat afzwakken", aldus De Hond. "Maar het blijft flink waaien: vannacht blijft het windkracht 7 in de kustregio."

Bron: RTLnieuws.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 235 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 235, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden