Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sargent, ND; Ransom, ND.

20 Sep 2019 11:09:10

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Sep 2019 11:01:21

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Sep 2019 11:01:20

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Sep 2019 11:01:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sargent, ND.

20 Sep 2019 10:37:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Divide, ND.

20 Sep 2019 07:33:17

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Sep 2019 06:01:42

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Sep 2019 06:01:39

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Sep 2019 06:01:38

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Sep 2019 05:59:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sheridan, MT; Roosevelt, MT.

20 Sep 2019 05:44:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sheridan, MT; Roosevelt, MT; Richland, MT.

20 Sep 2019 05:34:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Medina, TX; Bandera, TX.

20 Sep 2019 05:34:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bexar, TX.

20 Sep 2019 04:36:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perkins, NE; Lincoln, NE; Keith, NE.

20 Sep 2019 04:36:35
Actueel
1 / 4

Herfst Waarnemingentopic

2019

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

Fotowedstrijd

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 1184
Lid sinds: 29 mrt. 2016
26 augustus, 14:35 uur | Bericht #491696

Trump oppert om orkanen te bestrijden met kernbommen


De Amerikaanse president Donald Trump heeft meerdere keren voorgesteld kernbommen in te zetten tegen de orkanen die de VS met regelmaat treffen, meldt de nieuwssite Axios maandag op basis van bronnen.

De president zou dit hebben geopperd in gesprekken met zijn veiligheidsadviseurs. De bronnen baseren zich op registraties van gesprekken daarover die binnen de veiligheidsraad NSC zijn gevoerd.

"Ik heb de oplossing!" zou Trump hebben gezegd tijdens een overleg over de toenemende problemen met orkanen. "Waarom gooien we er geen kernbom op? Orkanen ontstaan voor de kust van Afrika. Als we nou een kernbom gooien in het oog van de orkaan als deze over de Atlantische Oceaan trekt, dan verstoren we het pad van de orkaan."

De aanwezigen wisten niet goed hoe zij moesten reageren op de opmerkingen van Trump. "Je kon de scheet van een mug horen, zo stil was het tijdens de rest van de bijeenkomst", omschrijft een van de bronnen.

Trump stelde dergelijk plan al eerder voor
Het was niet de enige keer dat de Amerikaanse president een dergelijk plan opperde. In een gesprek met de NSC in 2017 kwam Trump ook al met het idee om bommen op orkanen te gooien. Hij sprak toen alleen niet over kernbommen.

Een woordvoerder van het Witte Huis laat in een korte reactie aan Axios weten "nooit in te gaan op de persoonlijke gesprekken tussen de president en zijn adviseurs die tijdens dit soort veiligheidsbijeenkomsten plaatsvinden".

'Je vult de orkaan met radioactieve deeltjes'
Trump is overigens niet de eerste persoon die suggereert een bom in een orkaan te gooien. Een adviseur in de regering van president Dwight D. Eisenhower stelde in de jaren vijftig van de vorige eeuw ook al een soortgelijk plan voor.

Maar wetenschappers wezen het idee direct af. De kans is aanwezig dat een kernbom inderdaad het pad van een orkaan beïnvloedt. Maar het leidt er ook toe dat de orkaan gevuld wordt met radioactieve deeltjes. Elk gebied dat de orkaan vervolgens passeert, wordt vervolgens hiermee bedekt.

Het aantal orkanen is de afgelopen jaren toegenomen door klimaatverandering. De schade als gevolg van dit soort natuurrampen loopt jaarlijks in de vele miljarden.

Trump reageerde zelf maandag via zijn favoriete medium Twitter op het bericht. Hij stelde dat het 'fake nieuws' is.

Bron: Axios & Nu.nl
Los van de betrouwbaarheid van dit bericht vond ik het wel een erg geestig nieuwsbericht. Zoiets had perfect satire kunnen zijn :p | Gewijzigd: 26 augustus, 16:48 uur, door W. in t Erland
Antares
Lid
Woonplaats: Heerlen, Zuid-Limburg
Berichten: 424
Lid sinds: 23 jul. 2009
26 augustus, 15:31 uur | Bericht #491697
Ik vind het een belachelijk idee. Een paar maanden terug zag ik al een video voorbij komen van What If waar dit onderwerp al besproken wordt.

Er gebeurt namelijk niks. Je moet een hoop kernbommen gaan in zetten om een beetje resultaat te krijgen, maar daar over kan ik zelf niks zeggen of het wel of niet klopt. Het klimaat handmatig bewerken is vragen om problemen.
Vers in 't geheugen:
22 juli 2009
10 t/m 14 juli 2010
19 juni 2013, 27 juli 2013, 19 augustus 2013
Waarom deze advertentie?
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 1184
Lid sinds: 29 mrt. 2016
5 september, 23:03 uur | Bericht #491843
Het is niet de bedoeling de berichten op het forum al te politiek te laten worden (dan wordt het al snel off-topic), maar er is toch weer iets moois gebeurd in het Witte Huis:

Trump toont kaart met aangepast pad van orkaan Dorian


Een opmerkelijk tafereel gisteren in het Witte Huis waar president Trump weer eens voor een opvallend moment zorgde. Hij liet een met de hand aangepaste verwachting zien van de orkaan Dorian.

Om dit verhaal goed te begrijpen moeten we terug naar vorige week. De eerste verwachtingen van Dorian lieten een pad zien dat recht over Florida zou trekken. Een van deze verwachtingen werd door Trump gebruikt in een persconferentie vorige week. Het was de verwachting van 29 augustus. 

1 september tweette de president dat de staat Alabama in het pad van Dorian lag en dat men daar serieus rekening moest houden met extreem weer. Op het moment van tweeten was de verwachting van het National Hurricane Center echter al gewijzigd. Het orkaancentrum liet inmiddels een koers zien langs de oostkust van Florida, het pad dat de orkaan nu ook daadwerkelijk aflegt.
 
De opmerking van de president op 1 september zorgde ervoor dat meteorologen, ook van de National Weather Services, moesten recht zetten dat er geen dreiging was voor Alabama.
 
Gisteren kwam Trump met de opmerkelijke persconferentie waarbij het leek dat hij zijn gelijk wilde halen met betrekking tot Alabama. Hij liet dezelfde weerkaart zien die hij bij zijn eerste persconferentie liet zien. Een van de eerste verwachtingen die het NHC uitgaf waarbij Florida de volle laag zou krijgen. 
 
Het was niet moeilijk te zien dat er op deze kaart met een zwarte viltstift, een sharpie, een extra lijn aan de cone was getekend die ook deels over Alabama lag.

Na deze persconferentie ging twitter los. Onder andere journalisten en meteorologen vroegen zich af wie deze lijn had getekend in het Witte Huis. Toen Trump er naar gevraagd werd  zei hij: "I don’t know, I don’t know."
Iemand merkte op dat het volgens de wet strafbaar is om een officiële NHC verwachting publiekelijk aangepast te laten zien.
Enkele uren later kwam Trump op Twitter terug op de zwarte lijn. Hij refereerde naar een kaart met diverse modellen die hij had op het moment dat hij de persconferentie gaf. Hij sprak over 95% kans dat Alabama geraakt zou kunnen worden. Een veel te hoog percentage en bovenal, door het NHC is Alabama nooit genoemd als risicogebied.

De grote vraag blijft natuurlijk waarom Trump niet gewoon een actuele verwachting pakte bij de persconferentie gisteren. Waarom moest hij terugkomen op iets van een week geleden. Het was helemaal niet relevant meer. Daarnaast is het gewoon niet handig om in een officieel persmoment een kaart te laten zien waarop met de hand iets gekrabbeld is. 

Ik kan mij voorstellen dat tijdens een overleg iemand met weinig verstand van meteorologie en coneverwachtingen met de hand dit lijntje er bij heeft gezet met het idee van wat zal er hierna gaan gebeuren, maar het blijft dan wel oliedom om vervolgens deze kaart te gebruiken tijdens een persconferentie.

Bron: www.weerplaza.nl - Sharpiegate
Woonplaats: Darp
Berichten: 53
Lid sinds: 31 mei. 2018
6 september, 08:25 uur | Bericht #491844
Ik denk om eerlijk te zijn dat die kernbommen meer schade gaan aanrichten dan die orkaan. Die kernbommen gaan die orkaan zijn pad niet wijzigen heb ik weleens gezien. Daarnaast is het niet erg slim om een kaart waar met een sharpie is op getekend en een kaart van een week geleden op een officiele persconferentie.
Deze website laat de hevigste weerextremen van de afgelopen 120 jaar zien, 5\3 daagse verwachtingen en waarschuwingen!

Site: https://weerextremen.jouwweb.nl
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.669 topics, welke bij elkaar 441.521 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.983 leden.
Het nieuwste lid is Christiaan de vries.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3766 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3766, lezen 10 mensen het topic "Onweerskansen 5 juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Waarnemingentopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden