Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 07:59:35

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:59

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:58

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:51

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:48

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:48

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:47

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:47
Actueel
1 / 4

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
3 september 2019, 10:20 uur | Bericht #491811
Algemeen;  een koufront met regen en (onweers)buien  is via de Alpen naar de Balkan getrokken en daarachter is koelere maar geleidelijk ook weer drogere lucht binnengestroomd. Onder invloed van een in kracht toenemend tussenhoog – Elektra – krijgen we tot en met woensdag te maken met een verdere weersverbetering. Donderdag op nadering en passage van een volgend koufront van het noordwesten uit weersverslechtering en verdere afkoeling. Het weekend en begin volgende week koel en onbestendig met mogelijk sneeuwvlokken tot 1800 a 1500 meter Alpennoordkant!

Steeds meer herfstachtige trekjes

De nieuwe week is in grote delen van de Alpen en speciaal de noordelijke Alpen ronduit herfstachtig van start gegaan. Lokaal viel er aan de Alpenoordkant 30 tot 55 mm uit (buiige) neerslag en in het oosten regende het ook aanhoudend.
 
Europa en de Alpen gisteren vanuit de ruimte gezien, vooral in de oostelijke Alpen zat veel bewolking en viel neerslag. Zonnig(er) naar het westen en zuidwesten toe


Met de ingestroomde Atlantische luchtmassa’s ging de temperatuur ook een stuk onderuit en vooral aan de noordkant was dit duidelijk voelbaar en met een graad of 18 en weinig tot geen zon was het meest wel bekeken. Daarbij kwam in de loop van de dag ook nog eens een matige noordoostelijke stroming opzetten (in Zwitserland Bise) welke het voor het gevoel nog een stuk kouder maakte.
 
Mooie dubbele regenboog gisteren boven Kumberg in de buurt van Graz,Oostenrijk. Foto via Severe-weather.EU @severeweatherEU / Daniel Loretto


De inner alpine gebieden en vooral de Alpenzuidkant profiteerden van de beschutte werking van de Alpenhoofdkam en met een opstekende Nordföhn (11 hPa drukgradiënt noord-zuid) steeg het kwik tot 23 a 28 graden. Tevens begon het met het vorderen van de dag steeds verder op te klaren of werd het ook gewoon zonnig.
Veel lagere bewolking in de ochtend ook nog in Oberwallis, later zou de zon hier steeds meer doorkomen en werd het al met al nog een heel fraaie dag.. Foto vanuit de heli van de Air Glacier met blik op Rosswald. Via Bas Laros (Air Glacier)


Vandaag en morgen woensdag krijgen we te maken met een uitloper van hoog – Elektra – welke zich met zijn hoogte-as  ten noorden van de Alpen naar het oosten toe uitbreidt. Richting de woensdag splitst zich een apart filiaal boven oost Europa af.Door de afdrogende en opwarmende werking werking van het hoog (dalende luchtwegingen /subsidentie) als ook de aanvoer van weer warmere lucht vanuit het zuidwesten en ondersteund door een “warme hoogte” rug mogen we ons dan gaan opmaken voor droog en zonnig nazomerweer waarbij het kwik in alle hoogtes weer flink in de lift gaat.
 
UKMO fronten en isobaren kaart voor de woensdag met hoog Elektra boven Europa en de Alpen


Na frisse nachten met in de ochtend lokale Hochnebel of mist stijgen de middagtemperaturen met veel zon tot woensdag dan ook aan de noordkant weer naar 24 tot 25 graden , in het zuiden en inner alpine wordt het opnieuw nog wat warmer.

Ook in de bergen gaat het weer flink opwarmen en de vorstgrens zoekt opnieuw de 4000 meter grens of nog iets daarboven op. Met de hogedruk en droge lucht dan overigens op en top bergweer met aangename temperaturen en prima vergezichten. Even meepakken zou ik zeggen want vanaf donderdag is het dan weer over en uit met het nazomer weertje.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Volgende hoogtetrogkoufront
Tussen het wegtrekkende filiaal van hogedruk boven oost Europa en het Atlantische hoog wurmt zich donderdag een volgende hoogtetrog waarbij een volgende portie maritiem polaire lucht naar het zuiden kom afzakken. Het daarbij behorende koufront zal donderdag de Alpen bereiken en opnieuw voor een weersverslechtering gaan zorgen. Ook nu weer liggen de noordelijke Alpen in eerste instantie het meest in de frontlinie en opnieuw profiteren de zuidelijke Alpen van de beschutte werking van de Alpenhoofdkam.
 
GFS 500 hPa voor de donderdag met de afzakkende hoogtetrog boven de Noordzee en Benelux


Ook op de vrijdag en in in het weekend zal de hoogtetrog en een daaruit afsnoerend hoogtelaag dat richting het zuiden afsnoert het weerbeeld in de Alpen onbestendig en vrij koel gaan bepalen. In de bergen vanaf 2000 tot 2200 meter gaat het sneeuwen en aan de noordkant kan er tot een hoogte van 1800 a 1500 meter sneeuw vallen.
 
GFS 500 hPA voor zondag met het afsnoerend hoogtelaag. ECMWF berekent de koers via de Alpen, GFS meer oostelijk. Hoe dan ook wordt het onbestendig en koel


Ook de eerste dagen van de nieuwe week verandert er niet veel aan het koele “herfstweer” en nog steeds hebben we te maken met een hoogtelaagje dat waarschijnlijk al of niet via de Alpen langzaam naar het zuiden of zuidoosten trekt. Pas vanaf het midden van de week zou een inschuivend Atlantische hoog voor een weersverbetering moeten gaan zorgen. Hoe het één en ander verder gaat evolueren als ook in detail (sneeuw / sneeuwvalgrens) daarover dan later meer.Tot zover voor deze dinsdag vanuit een praktische onbewolkt Termen in Oberwallis, een fijne dag, blijft volgen en graag weer tot een volgende keer. Ciao


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.


ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/
U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 5318 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 5318, lezen 6 mensen het topic "Fototopic Twitter 2019-20-21".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden