Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, TX; Smith, TX.

13 Apr 2024 12:26:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafayette, AR; Miller, AR; Bossier, LA; Caddo, LA.

13 Apr 2024 12:26:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, TN; Carroll, TN; Decatur, TN; Henderson, TN; Henry, TN.

13 Apr 2024 12:26:36

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

13 Apr 2024 04:00:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dare, NC; Hyde, NC.

13 Apr 2024 03:20:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carteret, NC; Craven, NC.

13 Apr 2024 03:12:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Craven, NC; Jones, NC; Onslow, NC.

13 Apr 2024 02:09:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duplin, NC.

13 Apr 2024 02:09:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hyde, NC.

13 Apr 2024 02:09:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bladen, NC; Robeson, NC.

13 Apr 2024 00:32:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

13 Apr 2024 00:16:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

12 Apr 2024 23:48:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, NY; Essex, NY; Addison, VT; Chittenden, VT; Grand Isle, VT.

12 Apr 2024 22:22:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blount, TN; Grainger, TN; Jefferson, TN; Knox, TN; Union, TN.

12 Apr 2024 11:54:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Breathitt, KY; Johnson, KY; Magoffin, KY; Morgan, KY.

12 Apr 2024 11:54:43
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
11 september 2019, 09:31 uur | Bericht #491909
Algemeen;  een hoogtelaag boven de westelijke Middellandse Zee trekt verder naar het zuiden en neemt de invloed van hogedruk ook in de westelijke Alpen weer toe. De rest van de week als ook in het weekend en begin volgende week krijgen we te maken met zonnig en van dag tot dag warmer nazomerweer.

Stijgende luchtdruk, meer zon, warmer

Terwijl gisteren in de oostelijke Alpen droge lucht en de zon het weerbeeld bepaalde moesten de westelijke Franse en Italiaanse Alpen het doen met vochtigere en koelere luchtmassa’s. Uit de bewolking die vanuit het zuiden werd aangevoerd viel vooral naar het zuiden toe ook neerslag.
 
Heerlijk bergweer gisteren in de oostelijke Alpen. Beeld vanuit het Kleinwalsertal met de nog fris besneeuwde bergtoppen. Foto via Twitter Hans ter braak @hansterbraak
Hogerop in de Alpen was het nog volop winters. zoals hier op het terras – Iglu – bij de Madritschhütte
en was men drukdoende met de zonneterrasmweer sneeuwvrij te maken
 
Minder fraai, kil en veel bewolking gestalte het weerbeeld zich gisteren in de westelijke Alpen en ook in de zuidelijke Zwitserse Alpen. Beeld van de Gr Aletsch gletsjer. Bron Website Aletsch Arena


Het slechtere weer van gisteren hadden we te danken aan een hoogtelaag dat via de Pyreneeën naar het zuiden trok. Aan de oostflank van het systeem en ondersteund door een laag aan de bodem werd de vochtige lucht vanuit het zuiden naar het noorden op transport gezet.
Radarbeeld Alpen gisterochtend met ingetekend de hoogtelagen. Bron radar WetterOnline.de


Koudere lucht zakte aan de westflank van het hoogtelaag naar het zuiden af en stroomde de westelijke Middellandse Zee op. In de confrontatie met de veel warmere vochtiger lucht ontwikkelden zich diverse regen en onweersbuien met lokaal veel neerslag. In de koudere lucht viel er in de hogere delen van de Pyreneeën sneeuw.
 
Het hoogtelaag gisteren om 12h00 met kern boven het nW van Spanje
Sneeuw gisteren in de hogere delen van de Spaanse Pyreneeen. Foto del refugio de Collado Jermoso (2064m) via Iñaki Ramos Gorospe @Gorospe1992


Het hoogtelaag trekt vandaag en morgen verder naar het zuiden en zal morgenmiddag in het noordelijke grensgebied van Marokko en Algerije aankomen en daar voor zeer onbestendig weer gaan zorgen. Ook de regio van de westelijke Middellandse Zee zal tot dan nog het nodige aan neerslag krijgen!Hogedruk
Tegelijkertijd neemt ook in de westelijke Alpen de invloed van een uitloper van het Azoren hoog weer toe. De zon zal weer meer ruimte krijgen, in de loop van de dag ontstaan er meer stapelwolken en kan er lokaal tot over de westelijke delen van de Oostenrijkse Alpen een regen of onweersbui tot ontwikkeling komen.
 
Radarbeeld Alpen vanmorgen 09h00. Bron WetterOnlined radar


De middagtemperaturen stijgen al naar gelang zon of bewolking naar 18 tot 25 graden. In de bergen pendelt de vorstgrens tussen de 3000 en 3300 meter. De hoogste waardes voor het zuiden.


Ook in de zuidelijke Walliser Alpen (Oberwallis) schint vandaag de zon weer

In het verdere verloop zien we het Azorenhoog een verbinding (brug) maken met een hoog boven west Rusland waarbij het Azorenhoog voor onze contreien dominant gaat worden.

Richting en in het weekend verplaatst het zwaartepunt met kern ten noorden van de Alpen zich geleidelijk richting oost Europa. We mogen ons dan ook gaan opmaken voor rustig, zonnig nazomerweer waarbij de temperaturen dagelijks wat winst kunnen gaan pakken.Zoals ook al in het vorige Alpenweerpraatje besproken gaat het vooral in de bergen dan ook flink opwarmen en zal de nulgradengrens tot 4300 a 4400 meter gaan stijgen. In het Alpenlaagland en de lagere dalen mogen we dan met veel zon temperaturen verwachten van 23 tot 28 graden.
 
Mooi is vanmorgen nog de sneeuwgrens te zien boven de Hochgebirgsstauseen in Kaprun. De meeste sneeuw zal de komende dagen weer snel verdwijnen met het oplopen van de temperaturen


Zaterdag zou een meelopen weinig actief koufront in met name de noordelijke oostelijke Alpen meer bewolking kunnen gaan geven en is ook een spat regen niet geheel uitgesloten.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Ook de start van de nieuwe week lijkt onder de vleugels van de hogedruk zomers te gaan verlopen. Met het verder wegtrekken van het zwaartepunt van de hogedruk richting oost Europa neemt met weer dalende luchtdruk en wat vochtigere lucht in het westen de buienkans weer wat toe. Tevens zien we dan boven de Britse Eilanden een volgend hoog richting IJsland en de Noorse Zee opbouwen.
 
GFS 500 hPa voor woensdag 18 september


In samenspel met een depressie boven het noorden van Scandinavie kan vanuit het noordwesten tot noorden veel koudere lucht naar het zuiden toe afzakken. Zo als het er nu naar uitziet zou deze lucht in de loop van de dinsdag tot over de oostelijke Alpen kunnen gaan uitstromen met daar een gevoelige temperatuurdaling. (zie hieronder de GFS ensembles)


 

Deze ontwikkeling(en) zijn echter nog onzeker en hangen mede ook af van hetgeen de hogedruk begin volgende week precies gaat doen! Daarover dan later meer.


Tot zover vanuit een weer onbewolkt Termen in Oberwallis, een heel fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. Ciao
 
Blik vanuit de weerkamer richting en over het westelijke Rhonedal in Oberwallis


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.355 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 24 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 24, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving TC Sandy (Atlantic)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden