Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Parker, TX; Tarrant, TX.

5 Oct 2023 04:04:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Choctaw, OK.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Martin, TX; Midland, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hockley, TX; Lubbock, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Clay, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

5 Oct 2023 00:13:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Andrews, TX; Ector, TX; Martin, TX; Midland, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Borden, TX; Dawson, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Clay, TX; Wichita, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Pottawatomie, OK.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

4 Oct 2023 23:51:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Hardeman, TX; Knox, TX.

4 Oct 2023 23:51:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; King, TX.

4 Oct 2023 23:51:09
Actueel
1 / 4

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Stormkansen 13-14 maart

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 september 2019, 08:27 uur | Bericht #491912
Algemeen;  de komende dagen verblijven de Alpen onder invloed van hogedruk. Onder invloed van hoog – Friederike – met zwaartepunt boven de noordelijke Balkan wordt vanuit het zuidoosten voorlopig nog warme lucht aangevoerd. Begin volgende week krijgen we te maken met de invloed van hoog – Gaia – met kern boven de Britse Eilanden en wordt vanuit het noordwesten veel koudere lucht aangevoerd met vooral in de oostelijke Alpen een gevoelige temperatuurdaling. In de tweede helft van de week geleidelijk weer oplopende temperaturen en opnieuw warm nazomer weer

Volgende week (tijdelijk) gevoelig kouder

In het overgrote deel van de Alpen konden we gisteren genieten van warm en zonnig nazomerweer. Met de zon steeg het kwik naar 24 tot 28 graden. In de oostelijke Alpen trok overdag wat meer bewolking over waardoor de zon en temperaturen ietwat achterbleven. Met 20 tot 25 graden was het hier voor de tijd van het jaar echter prima vertoeven. Ook in de bergen was het weer een stuk zachter, op 2000 meter steeg het kwik in de westelijke Alpen alweer tot 16 a 18 graden en de vorstgrens weer tot boven de 4000 meter.
 
Aletsch Arena-Gletsjer / Riederalp Moosfluh Riederalp – Aletsch Arena 12-09-2019. Bron www.aletscharena.ch

In motion – Riederalp Moosfluh Riederalp – Aletsch Arena
Lötschental Oberwallis Restialp. Photocredit Elisabeth Ebener
Gantertal – Ganterbrücke Oberwaliis. Photocredit Francien Bakker
Gantertal Oberwaliis. Photocredit Francien Bakker
Nazomer in de regio Zermatt- Photocredit Tamara Casile-van Den Berg
Nazomer in de regio Zermatt- Photocredit Tamara Casile-van Den Berg
Nazomer in de regio Zermatt- Photocredit Tamara Casile-van Den Berg


Onder de invloed van hogedruk met met zwaartepunt steeds ten noorden van de Alpen gaan  we ook vandaag en in het weekend profiteren van zeer zacht en zonnig nazomerweer. De middagtemperaturen liggen meest tussen de 23 en 28 graden. Op 2000 meter wordt het 15 tot 18 graden en de vorstgrens pendelt tussen de 4500 en 4700 meter. Zoals al eerder gezegd zijn dit temperaturen die ook in de hoog-zomer niet zouden misstaan!
GFS voor donderdag met de kern van hogedruk die ten noorden van de Alpen geleidelijk naar het oosten verplaatst


Een nulgradengrens die in september boven de 4500 komt niet al te vaak voor. Kijken we terug naar de metingen in de geschiedenis (1948 – 2010 / Sonderingen Payerne) dan zien we dat deze in doorsnee in september rond de 3200 meter ligt (Grafiek hieronder, bron Meteo-Schweiz)Wisselen van de wacht, markante afkoeling
Met de start van de nieuwe week neemt de oostelijke component van hogedruk af . Boven de Britse Eiland neemt de luchtdruk verder toe en breidt zich geleidelijk naar het noorden toe uit. Tegelijkertijd zien we de druk boven Scandinavie verder dalen. Tussen beide druksystemen draait de stroming naar het noordwesten en gaat er belangrijk koudere lucht naar het zuiden en zuidoosten uitstromen. Vooral de oostelijke Alpen krijgen dan te maken met gevoelig lagere temperaturen.
 

GFS voor woensdag met het nieuwe Britse hoog en de kou uitval via Scandinavie en west Rusland aan de westflank van een laag dat met zijn kern dan boven west Rusland ligt


Een daarmee samenhangend koufront dat dinsdag over de Alpen wordt verwacht gaat ervoor zorgen dat de buienkansen in de loop van de maandagmiddag weer gaan toenemen. Omdat de luchtdruk hoog is en de lucht (vrij) droog worden er echter geen grote neerslaghoeveelheden verwacht en veelal zal het uitwisselen van de warme tegen de koude luchtmassa’s zonder slag of stoot plaatsvinden


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Op passage van het koufront en in de daarachter binnenstromend lucht gaat het kwik in alle hoogtes aan de noordkant en het oosten flink onderuit en wordt het 10 tot 15 graden kouder. Ook in de westelijke en zuidelijke Alpen gaat het afkoelen maar aanzienlijk minder dan in het noorden en oosten. Algemeen geldt hoe zuidelijker en zuidwestelijker hoe minder de afkoeling en ook kleinere neerslagkansen.In de tweede helft van de volgende week gaat ook het “Britse” hoog weer in oostelijke richting aan de wandel. Vrijdag en in het weekend ligt het dan met zijn zwaartepunt boven de Balkan. Er komt dan weer een einde aan de aanvoer van de koudere lucht vanuit het noorden en met een geleidelijk weer naar oost tot zuidoost draaiende stroming gaan de temperaturen opnieuw weer in de lift.
 
GFS voor het volgende weekend en maandag met opnieuw de aanvoer van voor de tijd zeer warme lucht uit het zuiden ondersteund door een “warme hoogterug”


Richting en in het weekend krijgen we dan opnieuw te maken met warm nazomerweer. Met veel zon stijgen de temperaturen gewoon weer naar 23 tot 28 graden en in de bergen stijgt het kwik opnieuw tot ver boven de 4000 meter.  Hieronder nog de GFS ensembles voor de westelijke en oostelijke Alpen

 

Hoe het één en ander in zijn werk zal gaan en of het dan inderdaad opnieuw gaat lukken met een tweede nazomerse fase met mogelijk nog hogere temperaturen gaan we de komende dagen vervolgen.  Vanuit een fris en onbewolkt Termen in Oberwallis een heel fijne dag gewenst, blijf volgen, vertel het verder en graag weer tot een volgende keer. Ciao
 
Blik vanuit de weerkamer in Termen (1020m) over het westelijke Rhonedal in Oberwallis.


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.765 topics, welke bij elkaar 447.956 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.554 leden.
Het nieuwste lid is Deveney.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 70 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 70, lezen 2 mensen het topic "Atlantisch Orkaanseizoen 2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Stormkansen 13-14 maart

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden