Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 07:59:35

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:59

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:58

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:51

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:48

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:48

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:47

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:47
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Het regent niet vaker, wel harder

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
25 september 2019, 10:03 uur | Bericht #491953
Algemeen;  grote delen van west en midden Europa houden de komende de dagen een west tot noordwestelijke hoogtestroming waarmee periodiek storingen ook het weer in de Alpenlanden beïnvloeden en voor onbestendig en herfstweer zorgen. Vrijdag volgt tussenhoog invloed en vooral zondag met föhn vrij warm en zonnig. De verwachtingen vanaf maandag zijn nog zeer onzeker.

Onbestendig, in hooggebergte wat sneeuw, vrijdag tussenhoog

Het mooie warme nazomerweer heeft plaats gemaakt voor koeler en onbestendig herfstweer met in de hogere Alpen weer wat verse sneeuw. Gisteren hadden  maken met de invloed van een (zwak) occlusiefront waarbij van west naar oost wolkenvelden overtrokken. Tussendoor scheen vooral naar het zuiden toe en voor het front uit de zon. Ondanks de bewolking en meest spaarzame opklaringen was het toch een prima dag om eens lekker de bergen in te trekken en te genieten van de natuur die steeds meer een herfstachtige metamorfose ondergaat.
 
Europahütte (2200m) Randa Oberwallis


Meer foto’s van de omgeving van de Europahütte en een wandeling via De Charles Kuonen Hängebrücke (2017) zie je in de gallery hieronder. De Charles Kuonenbrücke is in de plaats gekomen van de ietwat hoger gelegen Europabrücke die in 2010 door steenslag werd verwoest.  Met 494 meter lengte is het de langste voetgangershangbrug ter wereld. De brug loopt op een hoogte van 85m boven het Grabenguferravijn (Mattertal) en is onderdeel van de Monte Rosa-route (Dom).
Foto’s Francien Bakker

In de middag werd de bewolking vanuit het westen steeds dikker en volgde er wat neerslag en in de hogere Alpen wat sneeuw. Met het koufront dat het herfstweer inleidde is er in het hooggebergte en op de gletsjers weer zo’n 10 tot 20 cm sneeuw gevallen.
 
Verse sneeuw op de Hintertuxer gletsjer
 
Heavy snowfall at Passo Stelvio (2757 m), north Italy yesterday, September 23rd. Report: @skimania.it / Jurnal de Vreme
 
Ingesloten video
 
 
 
 

En ook op de Stelviopass was het weer even winters met sneeuwval

De middagtemperaturen varieerden gisteren al naar gelang de bewolking, neerslag en zon tussen de 13 en 32 graden waarbij de hoogste temperaturen aan de zuidkant  werden gehaald.

Vandaag woensdag gaat het vooral aan de noordkant onbestendig verder waarbij een stevige wind staat. Regelmatig valt er neerslag en in het hooggebergte boven de 2200 a 2600 meter sneeuw.De vorstgrens houdt zich meest tussen de 2500 en 2800 meter op. De meeste zon is weggelegd voor de Alpenzuidkant, echter ook kunnen vooral later op de dag wat buien of neerslag gaan vallen. Voor wat betreft de middagtemperaturen verandert er niet veel en wordt het al naar gelang bewolking en zon tussen de 13 en 23 graden.
 

Radarbeeld Alpen 09h20. Via WetterOnline.de
Sneeuwval en weer wat verse sneeuw vanmorgen in Sulden – Madritschhütte (2800m)
Slechte condities, lichte vorst en wat sneeuw ook op de “Top of Germany” Zugspitze (2962m)


Ook morgen donderdag verandert er maar bar weinig aan het onbestendige weerbeeld. De bewolking overheerst en steeds weer valt er wat regen of een bui. Betere condities en ook zon treffen we in het oosten en in de oostelijke delen van de Alpen aan. In de loop van de middag en avond volgt van het westen uit een weersverbetering op nadering van een tussenhoog. De oostelijke Alpen krijgen juist dan te maken met meer bewolking gevolgd door wat neerslag of een bui.Qua temperaturen verandert er ook donderdag niet veel, sneeuwvalgrens meest tussen de 2300 en 2700 meter


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Vrijdag en ook het weekend krijgen we te maken met een meer zuidwestelijke hoogtestroming. Op de weerkaarten zien we een Atlantisch (hoogte)laag net ten noorden van de Schotland naar Scandinavie trekken. Hogedruk boven het zuiden van Europa kan zich dan weer wat verder naar het noorden toe doorzetten. De hoogtestroming zoekt de zuidwesthoek op en met de aanvoer van weer wat drogere en zachtere lucht beloven het dan heel fraaie herfstdagen te gaan worden.Zaterdag in de oostelijke Alpen eerst nog meer bewolking en kans op een bui of wat neerslag. Met de zon stijgen de middagtemperaturen naar 20 tot 25 graden. Zondag van het westen uit toenemende föhnig en met föhn dan lokaal aan de noordkant en inner-alpin nog wat hoger.

De föhn heeft te maken met een naderend koufront dat voor de maandag op het programma staat. Dit koufront behoort bij een depressie die vanaf de zuidelijke Britse Elanden komend maandag boven het noorden van Denemarken wordt verwacht en vervolgens naar het noordoosten verder trekt.
 
GFS 500 hPa voor maandag


Dinsdag volgt op tussenhoog dan weer een weersverbetering. Wat er in het verdere verloop gaat gebeuren is nog (zeer) onzeker. Kijken we naar de weermodellen en de diverse weerkaarten en ensemble verwachtingen dan zien we net al ook de voorgaande dagen dat de onzekerheden dan sterk gaan toenemen met deels tot 20 graden verschil voor wat betreft de temperatuur prognoses.Oorzaak voor de grote onzekerheid zijn de restanten van ex-tropenstorm Jerry en met name de volgende ex-hurricane Lorenzo die in de noordelijk jetstream worden opgenomen. De komende dagen dus maar eens kijken wat de atmosfeer allemaal voor ons in petto heeft.

Tot zover vanuit een overwegend bewolkt en koel Termen in Oberwallis. Een fijne dag gewenst, blijf volgen en dan graag weer tot een volgende keer. Ciao


Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/
U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 5263 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 5263, lezen 11 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

Het regent niet vaker, wel harder

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden