Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel.

20 Nov 2019 10:20:29

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel.

20 Nov 2019 08:30:30

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Nov 2019 07:59:29

De temperatuur bij Hoek van Holland is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:22

De temperatuur bij Schiphol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:22

Het zicht bij Twente is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:22

De temperatuur bij Stavoren is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Arcen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

Het zicht bij Ell is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Volkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

Het zicht bij Rotterdam is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Wijk aan Zee is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21
Actueel
1 / 4

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Waarnemingentopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

Fotowedstrijd November

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1289
Lid sinds: 11 okt. 2010
13 oktober, 10:47 uur | Bericht #492088
De Alpen hebben te maken met zuidwestelijke stroming tot en met maandag. Deze föhnsituatie brengt warme en droge lucht richting de Alpen. In de loop van dinsdag komt er een einde aan de föhn. Een koufront trekt van west naar oost over de Alpen en het koelt af. De tweede helft van de week is het wisselvallig en minder warm.  

Südföhn brengt warme droge lucht naar de Alpen

Gisteren was een prachtige dag in de bergen en vandaag krijgen we er nog zo een. Vaak wordt in deze herfstperiode ook gesproken van Goldener Oktober. De Goldener Oktober is een periode met mooi weer, die zich meestal voordoet in periode van 10 tot 20 oktober. De naam is afkomstig van de goudgele kleuren die bladeren krijgen in de herfst, dat meestal oktober begint. Als de zon op de bladeren schijnt, is het vaak een prachtig gezicht, een “gouden” (Goldenen) natuurspektakel.
 
Herfststemming gisterenavond in Zermatt. (Foto: Tamara Casile-van Den Berg)
Prachtige herfstkleuren op dit moment in het Kleinwalsertal. Lees in dit bericht -Kleinwalsertal: Prachtig wandelweer in de bergen – meer over mooie wandelingen in dit gebied. (foto: Hans ter Braak)
Gisteren begon de dag strakblauw en scheen de zon volop. Later in de middag nam de hoge bewolking toe. Ook vandaag in de Oost-Alpen meer kans op hoge bewolking. Uitzicht op Innsbruck vanaf de Nordkette (Seegrube 1905m)


Vandaag begint de dag wederom zonnig en warm. De nachten worden deze tijd van het jaar langer en het kan meer afkoelen. De verschillen tussen dag en nacht zijn daarom groter. De temperatuur loopt in de ochtend al snel op en de zon schijnt volop. De temperatuur doet er nog een schepje bovenop en het wordt nog iets warmer dan gisteren. Daar waar de zon niet wordt tegenhouden door hoge bewolking kunnen zomerse temperaturen van +25 graden worden gehaald.

De kans op hoge bewolking neemt in de middag opnieuw toe waardoor het zonlicht diffuser wordt. Vooral in het oosten van de Alpen, in delen van Oostenrijk, is er meer bewolking. In het westen van de Alpen is de meeste zon te vinden. Er waait een warme droge föhnwind vanuit het zuidwesten, die hogerop in de bergen stevig kan zijn.
 
 
Niet alleen in de Alpen, in een groot deel van de rest van Europa is het op dit moment bijzonder warm. (temperatuurafwijking 850hPa ECMWF, Zondag 13 okt.)
Met de zuidwestelijke hoogtestroming wordt ook Saharastof richting de Alpen aangevoerd. Op dit moment zit er al een hoeveelheid in de atmosfeer en deze zal de komende dagen verder gaan toenemen. (Stofconcentratie maandag 14 okt, via SKIRON University of Athens)


Morgen blijft de föhn aanhouden. Het is nog altijd bijzonder warm voor de tijd van het jaar. In de loop van de dag neemt de hoge bewolking verder toe. Temperaturen zijn vergelijkbaar met de zondag en met een vorstgrens die ligt tussen de 3500 en 4000m is het bijzonder warm. Ook de föhnwind blijft merkbaar aanwezig in de bergen. Bovendien is met een hogere concentratie aan Saharastof in de lucht de kans groot op mooie oranjerode zonsondergangen.

Dinsdag gaat warm van start, maar als snel gaat het weer veranderen. Vanuit het westen trekt een koufront over de Alpen. In de ochtend bereikt de eerste neerslag de Franse en Zwitserse Alpen. Later op de dag breidt het regengebied zich verder uit naar het oosten en krijgt ook Oostenrijk te maken met neerslag. Bij het passeren van dit front doet de temperatuur een stap terug en is het minder warm. Neerslag in de vorm van sneeuw is pas ruim boven de 2000m te verwachten.
 
Op dinsdag trekt een koufront met neerslag van west naar oost over de Alpen. In de ochtend bereikt de eerste neerslag de Franse Alpen en Zwitserland. Later op de dag krijgen de Oost-Alpen ook te maken met deze storing (ICON-EU model, via WXCHARTS.com)


Vooruitzicht
Vanaf woensdag komt een einde aan de föhn en krijgen we te maken met een wisselvallige periode. De tweede helft van de week trekken verschillende storing over de Alpen. Er zijn perioden met regen, maar ook droge en zonnige perioden tussendoor. De temperaturen liggen lager, maar koud voor de tijd van het jaar is het zeker niet. Oktober lijkt daarmee nu al een bijzonder warme maand te gaan worden.

AWM Met. Roy Molenaar
 
Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER  | Gewijzigd: 13 oktober, 10:47 uur, door Alpenweerman
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.801 topics, welke bij elkaar 441.757 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.006 leden.
Het nieuwste lid is Aislin.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3348 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3348, lezen 11 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst Waarnemingentopic

2019

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

Fotowedstrijd November

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden