Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, TX; Smith, TX.

13 Apr 2024 12:26:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lafayette, AR; Miller, AR; Bossier, LA; Caddo, LA.

13 Apr 2024 12:26:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, TN; Carroll, TN; Decatur, TN; Henderson, TN; Henry, TN.

13 Apr 2024 12:26:36

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

13 Apr 2024 04:00:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dare, NC; Hyde, NC.

13 Apr 2024 03:20:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carteret, NC; Craven, NC.

13 Apr 2024 03:12:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Craven, NC; Jones, NC; Onslow, NC.

13 Apr 2024 02:09:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duplin, NC.

13 Apr 2024 02:09:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hyde, NC.

13 Apr 2024 02:09:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bladen, NC; Robeson, NC.

13 Apr 2024 00:32:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

13 Apr 2024 00:16:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cumberland, NC; Harnett, NC; Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

12 Apr 2024 23:48:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, NY; Essex, NY; Addison, VT; Chittenden, VT; Grand Isle, VT.

12 Apr 2024 22:22:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blount, TN; Grainger, TN; Jefferson, TN; Knox, TN; Union, TN.

12 Apr 2024 11:54:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Breathitt, KY; Johnson, KY; Magoffin, KY; Morgan, KY.

12 Apr 2024 11:54:43
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
23 oktober 2019, 09:17 uur | Bericht #492149
Algemeen;  een richting de westelijke Middellandse Zee afsnoerend hoogtelaag gaat opnieuw het weerbeeld in de zuidwestelijke Alpen beïnvloeden. De oostelijke Alpen profiteren van hogedruk. Met een zuidoostelijke hoogte wordt daarbij zeer warme lucht aangevoerd. Aan de noordkant van de Alpen trekt de föhn weer. Vanaf zaterdag dan ook in het westen overgang naar rustig en vooral in de bergen zeer zacht hogedrukweer

Thermische hoogstandjes eind oktober

Een tussenhoog zorgde gisteren ook in de zuidelijke en westelijke Alpen voor een weersverbetering en op de meeste plaatsen was het droog en was ook de zon weer te zien. Toch had de zon het moeilijk in strijd met het vele vocht wat nog in de atmosfeer zat. Naast de opklaringen overheerste de (hogere) bewolking en lokaal viel er in de bergen ook nog wat neerslag.
 
De winter heeft zich tot ver boven de 3000 meter terug getrokken en zal de komende dagen en in het weekend nog verder terrein moeten prijsgeven. Webcam Mittelallalin 3500m gistermiddag
Pech in Sölden voor wat betreft de winter en sneeuw richting de Ski-Weltcup. Ook op 3000m weinig tot geen kein sneeuw. Via Fabian Pimminger @i_am_fabs
Herfstkleuren Oberwallis. Blik op de Hängebrücke Aspi-Titter, Bellwald-Fieschertal Oberwallis. Foto Francien Bakker
Van de Fiescher gletsjer in het dal is vrijwel niets meer te zien
Hier in Termen doet ook nog helemaal niets aan de naderende winter denken en met de milde condities doet de zomerfllora het nog goed
Blik vanuit de tuin richting de Aletsch – Riederfurka


De oostelijke Alpen profiteerden ook nu duidelijk weer van de betere condities en vooral naar het oosten en zuidoosten toe scheen de zon volop. Met de aanvoer van zeer zachte lucht steeg het kwik naar 15 tot 20 graden en lokaal aan de oostelijke zuidkant tot 23 graden.


Ondertussen heeft zich vanuit de hoogtetrog een apart hoogtelaag tot over het Iberische Schiereiland afgesnoerd. Samengaand met een bodemlaag boven het noorden van Spanje wordt daarbij met zuid tot zuidoostelijk stroming zeer vochtige en warme lucht naar het noorden en noordoosten op transport gezet.
 

Het cut-off (hoogte)laag vanmorgen boven het Iberische Schiereiland


Gisteren hadden vooral de noordoostelijke delen van Spanje met zware regen en ook onweersbuien te maken met lokaal zeer veel neerslag. Vandaag en ook morgen breidt de neerslag zich nog wat verder naar het noorden en noordoosten uit en gaan ook de zuidwestelijke en westelijke Alpen ermee te maken krijgen. In vergelijking met de voorgaande dagen zullen de neerslaghoeveelheden veel minder zijn.

Radarbeeld Europa 09h00


Met de zuidoostelijke hoogtestroming wordt zoals gezegd zeer zachte lucht vanuit het Middellandse Zee gebied aangevoerd. In de ochtend moet er aan de noordkant aanvankelijke rekening worden gehouden met mist en -of Hochnebel, bovengrens 800 a 1200 meter.
 
Hochnebel vanmorgen boven Zell am See-Kaprun (1000m)


Door een weer wat toenemende drukgradient (6 tot 8 hPa zuid overdruk) trekt aan de noordkant van de Alpen de Föhn weer aan. In de bergen kan de en föhndalen kan de föhn weer tot stormkracht aantrekken met op de hogere toppen ook (zeer) zware storm (windstoten). De westelijke Alpen en speciaal de zuidwestelijke delen krijgen te maken met meer bewolking en (inzettende) neerslag.

De temperaturen gaan nog wat winst pakken en het belooft met de föhn en zon uitzonderlijk warm te gaan worden. In de föhndalen zijn maxima van 26 tot 28 graden mogelijk en ook in de bergen is het met een vorstgrens van pak hem beet 3800 a 3900 meter extreem zacht.


Volg het weer in de Alpen ook via deze webcams  met zoekfunctie land, plaats

Gelukkig is het met het slechtere weer in de westelijke Alpen vanaf donderdag vrijdag dan weer gedaan. Het hoogtelaag trekt tot zaterdag weg richting de zuidelijke Tyrreense Zee naar Tunesië. Boven grote delen van west, centraal en oost Europa gaat hogedruk voor rustig en droog herfstweer zorgen.
 
GFS 500 hPa met de hogdruk vrijdag


De temperaturen gaan vanaf vrijdag wel een stuk omlaag maar het blijft nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar en dat geldt met name voor de wat hogere delen. De maxima zullen dan meest tussen de 15 en 20 graden gaan uitkomen, in de bergen pendelt de vorstgrens tussen de 3500 en 4000 meter, waardes die ook in de hoogzomer niet zouden mis staan. Vrijdag tijdelijk dalend naar 3100 tot 2800 meter.
 
De zeer hoge vorstgrens voor de komende dagen in de Alpen
en de T850, temperaturen op 1500 meter


Het ziet er naar uit dat het zeer zacht weer met een overwegend zuidwestelijke hoogtestroming tot begin volgende week zal aanhouden. Aan de oostflank van een Brits hoog gaat over een breed front veel koudere lucht vanuit het noorden naar het zuiden uitstromen en mogelijke dat de voorste begrenzing daarvan op de dinsdag de Alpen kan bereiken.De weermodellen worstelen echter nog met de posities van de sturende druksystemen (laag Scandinavie, hoog Britse Eilanden) waardoor de onzekerheden vanaf dan behoorlijk groot zijn. Voor details (neerslag) en ook timing is het nu nog te vroeg, daarover dan later meer.Tot zover maar weer voor deze woensdagochtend vanuit de weerkamer in Termen Oberwallis. Buiten is het 8 graden en vrijwel onbewolkt. Fijne dag, blijf volgen, vertel het verder want één ding is zeker; “der nächste Winter kommt bestimmt! Ciao
 
Tnt nog geen sneeuw in Oberwallis deze herfst. Webcam Alpenweerman Rosswald (1800m)

Lees nu de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten! 

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.

ALPENWEERMAN KALENDER 2020

Komende winter 2019/2020 zal Alpenweerman weer een nieuwe jaarkalender uitgeven. Dit keer zijn er 2 edities. Een Alpen kalender en een Benelux kalender. Ook hebben we dit jaar een stemsysteem in het leven geroepen zodat jullie, onze lezers en volgers, kunnen stemmen welke foto’s er in de kalender komen te staan.


De kalender voor 2020 zal flink vernieuwd zijn. Zo hebben wij diverse aanbevelingen gekregen van onze lezers welke wij graag ten harte nemen.
Om te kunnen stemmen dient u wel geregistreerd te zijn op Alpenweerman.nl. Registeren of inloggen kunt u hier: https://www.alpenweerman.nl/registreer-inloggen/

U kunt u mooiste foto sturen naar kalender@alpenweerman.nl

Alpenweerman Team zoekt versterking
Meer info in verband met “vertrek” Rico en Lars zie HIER 
 
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.355 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 36 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 36, lezen 5 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden