Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 13:38:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

7 Dec 2023 09:19:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Duval, FL.

7 Dec 2023 08:25:13

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 oktober 2019, 12:54 uur | Bericht #492150

Zwaar weer in het westelijk Middellandse Zeegebied: overstromingen en zware onweersbuien

Het is op dit moment behoorlijk onrustig weer in het westelijke gedeelte van de Middellandse zee. Zware onweersbuien zorgen al meerdere dagen voor problemen. Vooral het noordoosten van Spanje, de Spaanse eilandengroep Balearen en het zuiden Frankrijk hebben te maken met deze buien.Afgelopen zondag zorgde een tornado in de regio Clermont-l'Hérault, ten noordwesten van Montpellier, voor schade. Regionaal zorgden dezelfde buien ook voor wateroverlast. Maandag was een wat rustigere dag maar gisteren zorgden zware onweersbuien voor de nodige problemen op de Belearen (ondere de eilanden Ibiza en Mallorca) en het noordoosten van Spanje. Regionaal viel er 100-200 mm regen en zware windstoten tijdens de buien zorgden voor schade. Op Ibiza wordt er ook gesproken over een mogelijke tornado maar dit is nog niet bevestigd. Vannacht verplaatste het zwaarte punt zich richting het zuiden/zuidoosten van Frankrijk en noordoosten van Spanje. Zware onweersbuien zorgden voor overstromingen en zware windstoten tijdens de buien richtten schade hier en daar veel schade aan. Op dit moment is het regionaal nog steeds noodweer in het zuiden Frankrijk. Vooral in de regio's tussen de steden Montpellier en Perpignan gaat het nu los met op uitgebreide schaal overstromingen als gevolg van de aanhoudende neerslag. De afgelopen 24 uur viel er regionaal tussen de 100 en 300 mm aan regen in het zuiden/zuidoosten van Frankrijk.


Bron afbeelding: Infoclimat.fr
 
Morgen verplaatsen de buien zicht richting Italië en de eilanden Sardinië en Corsica. Ook in deze regio's kan het lokaal weer noodweer worden door zware regen- en onweersbuien.

  | Gewijzigd: 23 oktober 2019, 13:02 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 oktober 2019, 13:57 uur | Bericht #492152

Drie mensen vermist na noodweer in Spanje

Noodweer heeft in Spanje voor veel overlast gezorgd. Door zware regen- en onweersbuien traden rivieren buiten hun oevers. In de regio Catalonië liepen straten onder. Ook op de vakantie-eilanden Mallorca en Ibiza ontstonden overstromingen.

In Catalonië worden nog zeker drie mensen vermist, onder wie een moeder en een kind. Hun bungalow in Tarragona werd door rivierwater overspoeld. De derde vermiste komt uit een dorp vlakbij de populaire badplaats Calella. Ook hij zou in het water zijn verdwenen.

Op Mallorca en Ibiza leidden onweersbuien niet alleen tot overstromingen. Op beide eilanden waaiden bomen om en werd het luchtverkeer gehinderd. Vliegtuigen werden omgeleid naar Barcelona en Valencia. Veel ondergelopen straten zijn inmiddels afgesloten. De hulpdiensten zoeken intussen naar de drie vermisten.

Bron: Weeronline.nl
  | Gewijzigd: 23 oktober 2019, 13:57 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 oktober 2019, 17:24 uur | Bericht #492157

Noodweer treft zuid-Frankrijk: meer dan 1000 mensen geëvacueerd door overstromingen

Zware regen- en onweersbuien die vannacht en vandaag het zuiden van Frankrijk in hun greep houden hebben voor zware overstromingen gezorgd. Vooral het department Hérault is zwaar getroffen. Rivieren treden buiten hun oevers en vooral in de regio Béziers zijn honderden geëvacueerd. Informatie over slachtoffers is op dit moment nog niet bekend.

Het goede nieuws dat op dit moment zijn de buien verder oostwaarts aan het trekken naar onder andere de regio Marseille. De buien gaan daar onder gepaard met zware windstoten en ook weer veel regenval. Vannacht en morgen is Italië aan de beurt maar ook eilanden Corsica en Sardinië krijgen te maken met de nodige buien.

  | Gewijzigd: 23 oktober 2019, 17:30 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 oktober 2019, 11:27 uur | Bericht #492161

Veel schade na noodweer in Zuid-Frankrijk

Het verkeer in het zuiden van Frankrijk heeft voorlopig nog last van het noodweer van gisteren. Vooral de Languedoc is getroffen. Spoorwegmaatschappij SNCF laat weten dat er tot 4 november geen treinen rijden van Montpellier naar Spanje en tussen Montpellier en Toulouse. Dat geldt ook voor de tgv naar Barcelona. Op sommige plaatsen is de rails verzakt of ondermijnd doordat het zand eronder is weggespoeld. Ook het wegverkeer ondervindt nog last. Sommige lokale wegen zijn afgesloten, omdat de brandweer nog modder en omgewaaide bomen moet opruimen. 

In Zuid-Frankrijk werden gisteren zes departementen getroffen door stortregen, onweer en harde wind. Straten liepen onder en van huizen en andere gebouwen werden daken weggeblazen. "Het was onvoorstelbaar, ik heb zelden zo veel regen op hetzelfde moment zien vallen", zegt correspondent Peter Vermaas, die gisteren vanuit Zuid-Frankrijk naar Parijs reed.

Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen, wel een paar gewonden. De Franse overheid had begin deze week al 'vigilance orange' (code oranje) afgegeven. "Dat betekent dat je beter thuis kan blijven en bijvoorbeeld niet je auto uit een garage moet halen als het hard regent. In bergachtig gebied kan een garage heel snel onder water lopen", zegt Vermaas. "Daar zijn de afgelopen jaren vaak veel slachtoffers bij gevallen."

Het noodweer heeft Frankrijk bijna helemaal verlaten. Alleen op Corsica geldt nog code oranje. In het centrale en oostelijk deel van het eiland kan vandaag 150 millimeter regen vallen.

Bron: NOS.nl
  | Gewijzigd: 24 oktober 2019, 11:27 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 oktober 2019, 12:35 uur | Bericht #492163

Floods in Southern Europe: Dead and missing in Spain and Italy

A man's body has been found and five people are missing after flooding hit parts of north-east Spain.

Among the missing are a woman and her son, who were inside a mobile home when the River Francolí burst its banks and washed it away. Flash floods in northern Italy left two people dead on Tuesday and roads in the south of France were blocked as rivers burst their banks.

Parts of Narbonne Plage and Béziers were inundated by floodwater. A woman aged 68 was swept away by a torrent outside her front door at Cazouls-d'Hérault, north-east of Béziers. The mayor told the France Bleu website that she had been found up to 100m (330ft) away and was rushed to hospital.

Ten departments in southern France were placed on orange alert. Cars were submerged and the waters of the River Orb rose dangerously beneath a historic bridge in Béziers as the town saw 198mm (nearly 8in) - or the equivalent of two months' average rainfall - in just six hours on Wednesday morning.

Forecasters said the Hérault area saw 240mm of rain in the past 24 hours, a 50-year record. Local prefect Jacques Witkowski told reporters that shelter had been given to more than 1,000 people whose homes had been flooded.

Locals were relieved that the floods had not caused as much damage as a year ago in the south-western Aude area, when 15 people died.  
 
The north-east Spanish region of Catalonia suffered its second period of torrential rain in two months. Streams became raging torrents, and a 75-year-old man who tried to move his car in the early hours of Wednesday was caught up in the flood at Arenys de Munt. A neighbour said the street had turned into a river and the man was swept away. His body was found on a beach hours later.

A mother aged about 70 and her 40-year-old son were in their prefabricated bungalow at Vilaverd, a village north of Tarragona, when the River Francolí burst its banks and washed the building away. 

Three other people are being treated as missing. Two were in a car when it was hit by the flood. Police found an empty car in the flooded River Francolí on Wednesday and were trying to find out if it belonged to the missing pair. A fifth person, from Belgium, was also reported missing when his lorry was found in the same river at l'Espluga de Francolí.

The area around Tarragona was among the worst affected. The roof of the baroque church at Savallà del Comtat caved in. A seven-year-old girl was among three people hurt when torrential rain swamped a campsite near Barcelona. Meteorologists blamed the torrential rain on a cold front known as a high-level isolated depression.

Torrential rain also caused major disruption in northern Italy. Two people died and the Piedmont region asked for a state of emergency to be declared in the Alessandria area. One of those who died was a taxi driver. Fabrizio, 52, had been driving a customer, reportedly a British man, from Genoa airport to a golf club when his signal disappeared. In his last call to colleagues, he described seeing water everywhere. The customer was reportedly found alive, clinging to a tree. Another man of 81 died when his car turned over in Turin province.

Bron: BBC.com


 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 oktober 2019, 18:58 uur | Bericht #492168

Drie doden door noodweer Zuid-Frankrijk

Noodweer in het zuiden van Frankrijk heeft aan drie mensen het leven gekost. De Franse regering heeft dat donderdag meegedeeld. In grote delen van het zuiden van Frankrijk veroorzaakten onweer met zware regenval en harde wind veel schade. Door overstromingen stroomden in sommige plaatsen de auto’s door de straten.

Zuid-Frankrijk had dan ook te maken met flinke hoeveelheden neerslag. Bij Montpellier viel woensdag in 12 uur tijd 59 millimeter. Vooral in Beziers-Vias, aan de zuidkust, viel met 118 millimeter in 12 uur tijd veel regen.

Door het noodweer is het treinverkeer grotendeels lamgelegd omdat delen van het spoor wegspoelden. In de regio van Montpellier moesten zeker duizend mensen in veiligheid worden gebracht. Een aantal van hen werd met hulp van een helikopter gered. Op het traject tussen Montpellier en Toulouse kan de hinder nog tot volgende maand duren. Ook de speciale hogesnelheidstrein richting Barcelona heeft daar last van.

Ergste achter de rug
Ook het wegverkeer ondervindt last van het noodweer. De ANWB roept weggebruikers op goed op te letten in het zuiden van Frankrijk, omdat sommige wegen na het noodweer nog altijd lastig begaanbaar kunnen zijn.

Inmiddels is de ergste regen achter de rug. Hoewel donderdag in het zuidoosten van Frankrijk nog altijd wat neerslag kan vallen, zal het niet gaan om grote hoeveelheden. De komende tijd is het overwegend droog en redelijk zonnig.

Bron: Weeronline.nl
  | Gewijzigd: 24 oktober 2019, 19:26 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 oktober 2019, 11:48 uur | Bericht #492180

Nog overlast in Zuid-Frankrijk na noodweer

Nog steeds heeft het zuiden van Frankrijk te maken met overlast door noodweer eerder deze week. Zo is het treinverkeer in het zuidoosten van Frankrijk ernstig ontregeld. De spoorwegmaatschappij SNCF meldde dat er tot zeker 4 november geen treinen rijden tussen Montpellier, Perpignan en Spanje en tussen Montpellier en Toulouse. Door aardverschuivingen en overstromingen zijn de spoorlijnen zwaar beschadigd. Een goed alternatief voor de mensen die in die regio dagelijks met de trein reizen is er niet, want er zijn onvoldoende bussen beschikbaar.

Stroom van buien
Dinsdag 22 en woensdag 23 oktober trokken hevige buien over het zuiden van Frankrijk. In twee dagen tijd viel op veel plekken 100-200 mm regen. De neerslagsommen waren groot langs de gehele kust van de Middellandse Zee. Door overstromingen stroomden in sommige plaatsen de auto’s door de straten. Zeker drie mensen zijn omgekomen. Inmiddels zijn de buien voorbij en is het droog en vrij zonnig. 

Bron: Weeronline.nl | Gewijzigd: 26 oktober 2019, 11:51 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.050 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 83 mensen aan het browsen op het forum. 11 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 83, lezen 4 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden