Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel.

20 Nov 2019 10:20:29

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Overijssel.

20 Nov 2019 08:30:30

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Nov 2019 07:59:29

De temperatuur bij Hoek van Holland is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:22

De temperatuur bij Schiphol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:22

Het zicht bij Twente is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:22

De temperatuur bij Stavoren is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Diepenbeek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Arcen is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

Het zicht bij Ell is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Volkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21

Het zicht bij Rotterdam is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

20 Nov 2019 06:09:21

De temperatuur bij Wijk aan Zee is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

20 Nov 2019 06:09:21
Actueel
1 / 4

Herfst Waarnemingentopic

2019

Fotowedstrijd November

Herfst Kletstopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2930
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 oktober, 13:49 uur | Bericht #492151

Tropische storm op de Middellandse Zee?

Diverse berekeningen laten boven de Middellandse Zee, ten noorden van Egypte, een venijnig lagedrukgebied ontstaan dat veel weg heeft van een tropische storm. Met name voor Noord-Egypte en Israel is er kans op veel wind en veel regen.

Tropische storm nabij Egypte?
Boven het uiterste oosten van de Middellandse Zee, grofweg tussen Cyprus en Egypte in, ontstaat de komende dagen een lagedrukgebied. De meeste lagedrukgebieden die boven de Middellandse Zee ontstaan, hebben dezelfde eigenschappen als de lagedrukgebieden in onze omgeving. In sommige gevallen, wanneer de omstandigheden optimaal zijn, kan een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee tropische eigenschappen krijgen en sterk lijken op de grotere en sterkere broers en zussen in de tropische wateren.

Ook deze keer lijken de omstandigheden voor een lagedrukgebied met tropische eigenschappen vrijwel optimaal. Het zeewater in de oostelijke Middellandse Zee is momenteel 27 graden. Hierdoor is er meer dan voldoende brandstof voor het laten ontstaan van flink wat zware buien, helemaal omdat er de komende dagen een subtiele storing aanwezig is in die omgeving. De buien zorgen voor het ontstaan van een lagedrukgebied, dat op haar beurt weer de buienvorming bevordert. Rondom het lagedrukgebied waait het vervolgens harder en harder en bij windkracht 8 is er dan sprake van een tropische storm.

Kans op noodweer voor Egypte en Israël
De verwachting is dat het lagedrukgebied zich vormt tussen Cyprus en Egypte in. In de komende dagen trekt dit lagedrukgebied naar het zuiden en beweegt vervolgens mogelijk net langs de Egyptische kust richting het zuiden van Israël. Met name in de kustgebieden valt plaatselijk veel regen tot misschien wel meer dan 200 millimeter aan toe. 

Ook kan het een korte tijd flink waaien. Er zijn berekeningen die het bijna tot orkaankracht laten komen boven zee en tot storm of zware storm in de kustgebieden van Egypte en later ook Israël. Daarbij kunnen dan windstoten voorkomen van ruim boven 100 km/uur. Of het ook daadwerkelijk tot dit soort windsnelheden komt, is nog even de vraag. 

Nu al flinke buien in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Bron afbeelding: Weerplaza

Medicane
Wanneer lagedrukgebieden boven de Middellandse Zee de kenmerken hebben van een tropische storm én windsnelheden halen van tenminste 64 km/uur (stormachtig), dan wordt er ook regelmatig gesproken over een 'medicane'. Het woord medicane stamt af van de Engelstalige woorden 'Mediterranean' en 'Hurricane', ofwel een 'orkaan' boven de Middellandse Zee. Bij windsnelheden onder 64 km/uur is er sprake van een 'subtropische storm'.

Medicanes zijn niet zeldzaam. Zeker in de laatste jaren hebben we al enkele exemplaren kunnen zien, voor het laatst eind september vorig jaar toen vooral Griekenland met noodweer te maken kreeg. Sinds het bijhouden van medicanes en subtropische stormen boven de Middellandse Zee vanaf eind jaren veertig zijn er ruim 100 waargenomen. Slechts 7 daarvan hebben daadwerkelijk orkaankracht gehaald, dus windsnelheden van 12 Bft of nóg hoger.


Medicane-achtige storm voor de kust van Griekenland in september vorig jaar. Bron afbeelding: NASA

Bron artikel: Weerplaza.nl
 
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.801 topics, welke bij elkaar 441.757 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.006 leden.
Het nieuwste lid is Aislin.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3314 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3314, lezen 10 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2019".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst Waarnemingentopic

2019

Herfst Discussietopic

2019

Herfst Kletstopic

2019

Fotowedstrijd November

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden