Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 07:59:35

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:59

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:58

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:51

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:50

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:49

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:48

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:48

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:47

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 06:59:47
Actueel
1 / 4

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Het regent niet vaker, wel harder

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1293
Lid sinds: 11 okt. 2010
24 november 2019, 10:40 uur | Bericht #492324
Via de weerbericht op Alpenweerman en via de sociale media hebben we de laatste dagen al verslag gedaan van het extreme weer in de Alpen. Vandaag deel 2 van een volgende Südstau fase met nogmaals een dump. 
 

Chronische Südstau

Het houdt maar niet op met de regen en sneeuw aan de Alpenzuidkant! In navolging van ons eerdeer Alpenweerbericht met als titel “Zuidelijke Alpen verzuipen in de sneeuw” – zie HIER – , vandaag het vervolg!

Aan het grootschalige zuidelijke stromingspatroon veranderde ook gisteren nauwelijks wat en zo langzamerhand begint deze een chronisch karakter te vertonen. Voor de zoveelste keer in de afgelopen 4 weken hadden we te maken met een zeer krachtige Südstau situatie met opnieuw extreme neerslaghoeveelheden langs de westelijke binnenboog van de Alpenhoofdkam. Met name de zuidelijke Wallisere Alpen, de noordelijke Tessiner Alpen en de aangrenzende Italiaanse Alpen kregen weer de volle laag.Gisteren hadden we met een klassieke Südoststau stroming te maken en deze staat in de bovengenoemde regionen altijd weer garant voor extreme neerslaghoeveelheden. Is het dan ook nog koud genoeg dan valt deze sneeuw tot in de dalen als sneeuw. Ofschoon we gisteren met relatief zachte condities te maken hadden was het mede ook door de begeleidende neerslagafkoeling voor de zuidelijke gebieden als ook de inner-alpine regionen voldoende koud met sneeuw tot in de dalen

Meestal lag de sneeuwvalgrens tussen de 1200 en 1800 meter, deels echter ook nog lager. In de bergen stond een harde tot stormachtige wind en hadden we te maken met blizzard conditions. De harde wind en de zware sneeuwval deden het lawinegevaar weer stijgen met op grote schaal een code rood oftewel “groot”.Tot gistermiddag vielen de volgende Neuschee hoeveelheden:
In het Simplongebied, Bedrettotal, Maggiatäler en Sottoceneri 60 bis 100 cm. In het Saastal, het Goms, en het overige Tessin 40 bis 60 cm. Elders langs de Alpenhoofdkam vanaf de Gr St Bernard tot de Monte Rosa, de Vispertäler, de zuidelijke Aletsch, noordelijke Goms (Oberwallis) tot in de Bernina , Bergell en Puschlav 20 tot 40 cm


Blizzard conditons Mittelallalin Saas-Fee
Simplonpass vanmorgen parkeerplaats Hospiz met ingesneeuwde autos’. De Simplonpass is sinds gistermiddag in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten.
Rosswald 1800m
Rosswald AWM chalet Bergfriede
l’Alpe di Valleggia (1751m) Tessin #ValBedretto. Via MeteoSvizzera @MeteoSvizzera
Sagersboden Val Formazza,
Schneeloch bij uitstekt bij Südoststau het hoogstgelegen dorp in de Tessiner Alpen Bosco Gurin (1500m)

Livigno
Livigno
Sagesboden Val Formazza,
Simplondorf (1500m) vanmorgen


Bijna 20 graden met Föhn
Keerzijde van de Süd(ost)stau was de zeer krachtige Südföhn met in de bergen en föhndalen föhnstorm. Op de hoger gelegen toppen werden windsnelheden gehaald van 150 tot 180 km/h. In de Föhngebieden en Föhndalen aan de Alpennoordkant steeg het kwik tot 15 a 19 graden!

Afnemende Stau / Föhn
In de middag en avond namen de drukverschillen weer snel af en van west naar oost ging ook de Föhn weer liggen. Gedurende de nacht regende en sneeuwde het in de Südstau onverminderd verder waarbij de sneeuwval wel wat is gestegen. Tot de ochtend kon er voorqal hogerop  weer een 30 tot 40 cm worden bijgeteld.

Ook vandaag zondag komt er nog geen einde aan de Südstau neerslag en kan er in de bovengenoemde regionen tot de nacht kan nogmaals 40 tot 140 cm gaan bijvallen!Overgang naar zonaal, aanvankelijk nog vrij zacht
Vanaf maandag lijkt er dan eindelijk een einde te gaan komen aan het al wekenlang durende zuidelijke stromingspatroon met de depressie die steeds weer de westelijke Middellandse Zee induiken. We krijgen daarvoor in de ruil te maken met een zonaal (westelijk) stromingspatroon. Storingen zorgen dan periodiek voor neerslag en in de hogere Alpen voor sneeuw.  Met de westelijke aanstroming gaat dan vooral in de Weststau gebieden neerslag / sneeuw vallen.

Achter een depressie die in de tweede helft van deze week via de Britse Eilanden en de zuidelijke Noordzee naar zuid Scandinavie trekt wordt geleidelijk steeds minder zachte lucht aangevoerd en gaan de temperaturen een neerwaartse trend inzetten. Prefrontaal wordt het dan aan de noordkant nogmaals föhnig.
ECMWF 500 hPa voor woensdag


Sinterklaas wintertje
In het weekend
 volgt achter een volgende depressie die een wat zuidelijkere koers volgt (noord Duitsland) en ondersteund door een opwerpende Atlantische hoogterug met een naar noordwest draaiende hoogtestroming nog koudere maritiem polaire lucht. In alle hoogtes gaan met de start van de nieuwe week de temperaturen nog verder terug en met de -5 T850 isotherm kan het dan weer tot in de lagere delen en dalen gaan sneeuwen. Ditmaal zullen dan vooral de noordwestelijke Staugebieden van de sneeuw profiteren.
ECMWF 500 hPa maandag 02 december 00h00 met een meridionaal stromingspatroon (noord)


Voorlopig onder een zonaal Atlantisch regime dus nog vrij zacht en onbestendig. In de tweede helft van de week geleidelijk kouder met uiteindelijk sneeuw tot in de lagere delen. De zuidkant mag zich gaan opmaken voor een rustiger en droger weertype met vooral later toenemende kans op NordföhnMet deze toch wel meer winterse vooruitzichten van zowel het GFS als ook het ECMWF sluiten we voor deze zondag af. Vanuit een bewolkt maar inmiddels weer droog Termen in Oberwallis een heel fijne dag gewenst en graag weer tot een volgende keer. CiaoLawinegevaar, klik op kaart of link en zoek per land / locatie voor info lawinegevaar


https://www.avalanches.org/


Lees ook de winterverwachting!

Net als voorgaande jaren is er weer een winterverwachting gemaakt voor Europa, met nadruk op de Alpen en Benelux. Lees hier wat je de komende winter kan verwachten

Meer weer en foto’s vind je op Facebook  Instagram en/of Twitter. Ook zijn we natuurlijk blij met steun in de vorm van LIKES en FOLLOWS. Foto’s zien we graag tegemoet op foto@alpenweerman.nl.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 5241 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 5241, lezen 11 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden