Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Austin, TX; Montgomery, TX; Waller, TX; Washington, TX.

16 Apr 2021 01:30:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fayette, TX; Lee, TX.

16 Apr 2021 00:54:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Austin, TX; Burleson, TX; Colorado, TX; Washington, TX.

16 Apr 2021 00:54:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bastrop, TX; Fayette, TX; Lee, TX.

16 Apr 2021 00:37:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bastrop, TX; Lee, TX.

16 Apr 2021 00:18:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bastrop, TX; Lee, TX; Travis, TX; Williamson, TX.

15 Apr 2021 23:51:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Travis, TX; Williamson, TX.

15 Apr 2021 23:11:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnet, TX; Williamson, TX.

15 Apr 2021 22:41:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnet, TX.

15 Apr 2021 22:29:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnet, TX; Llano, TX.

15 Apr 2021 22:12:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lampasas, TX; Mills, TX.

15 Apr 2021 21:41:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Saba, TX.

15 Apr 2021 21:32:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Williamson, TX.

15 Apr 2021 21:23:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stephens, TX.

15 Apr 2021 21:23:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnet, TX.

15 Apr 2021 21:08:58
Actueel
1 / 4

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3199
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2020, 14:28 uur | Bericht #492809

Hoogwater Maas: piek bereikt, daling ingezet

De waterstand van de Maas in Limburg bereikt waarschijnlijk woensdagochtend een piek, maar zal in de loop van de dag weer dalen. Tijdens die piek wordt bij het meetpunt in Maastricht rond de 1750 kuub water per seconde afgevoerd. Zo’n hoog peil komt gemiddeld eens in de drie of vier jaar voor, maar ligt nog ver onder het niveau van 3100 kuub dat in 1993 en 1995 voor overstromingen zorgde. Wel zorgt het hoge waterpeil ervoor dat schepen in Zuid-Limburg niet overal kunnen varen. Zo zijn meerdere sluizen dicht.

Qua weer is het nu een aantal dagen droog, waardoor de waterstanden weer dalen. Vanaf zondag valt opnieuw veel regen in het stroomgebied van de Maas.

Niet alleen in de Maas hoge waterstand
De Rijn krijgt de komende dagen ook met hogere waterstanden te maken, maar niet zo hoog als op de Maas. Regenwater uit Duitsland zorgt naar verwachting vrijdag voor een verhoogde waterstand bij Lobith.

Bron: Weeronline.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3199
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2020, 11:48 uur | Bericht #492830

Waterstand in grote rivieren gaat stijgen, kuddes op het droge gehaald


Bron afbeelding: rijkswaterstaat

Natuurbeheerders als Staatsbosbeheer en Free Nature halen hun kuddes runderen en paarden die in de uiterwaarden lopen op het droge. Dat is nodig omdat de waterstand in Rijn, Waal en IJssel de komende dagen sterk zal stijgen, aldus Rijkswaterstaat. Dan lopen uiterwaarden, kades en buitendijkse gebieden onder water.

Grazers in gebieden die helemaal onderlopen, worden donderdag weggehaald. In gebieden waar de dieren wel veilige plekken kunnen opzoeken worden ze gelokt door op die plekken hooibalen neer te leggen. Boswachters houden in de gaten of er geen dieren in nood komen.

De Rijn bij Lobith bereikt volgens Rijkswaterstaat zaterdag de hoogste stand van ongeveer 14 meter boven NAP. Het water in de Maas in Limburg bereikte woensdagmiddag de hoogste stand en is weer aan het zakken. De rivierdijken kunnen het hoogwater vooralsnog gemakkelijk weerstaan.

Bron: AD.nl
  | Gewijzigd: 6 februari 2020, 11:57 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3199
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 februari 2020, 14:58 uur | Bericht #492834
#KeepOnSmiling
Thijs Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1928
Lid sinds: 29 mrt. 2016
6 februari 2020, 18:14 uur | Bericht #492838

Dieren naar hoger gelegen gebieden om hoog water

Door NOS
Natuurbeheerders als Staatsbosbeheer halen kuddes runderen en paarden die in de uiterwaarden lopen op het droge. Dat is nodig omdat de waterstand in de Rijn, de Waal en de IJssel de komende dagen stijgt.

Uiterwaarden, de gebieden tussen dijken en rivieren in, zullen door het stijgende water onderlopen. "Daarvoor zijn ze ook bedoeld: om de rivieren de ruimte te geven", zegt een woordvoerder van het Waterschap Rivierenland. "We laten de uiterwaarden gecontroleerd vollopen."

Volgens Omroep Gelderland worden grazers in gebieden die onderlopen vandaag weggehaald. Boswachters houden in de gaten of er geen dieren in nood komen.

Klimaatveranderingen
Het waterpeil wordt goed gecontroleerd. Om een goed beeld te krijgen van de situatie vliegt Waterschap Aa en Maas vandaag met een vliegtuig over de Maas.

De vlucht is een belangrijke bron van informatie, zegt een woordvoerder van dat waterschap tegen Omroep Brabant. "Om te kijken hoe het er nu voor staat maar ook voor de plannen die we de komende tijd gaan uitvoeren rond de Maas. Het blijft belangrijk om de dijk te onderhouden, in stand te houden en ook te versterken met het oog op de klimaatveranderingen."

Waterschap Rivierenland maakt zich helemaal geen zorgen om de hogere waterstand, zegt de woordvoerder. "Het is niet heel spannend. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we het hier goed geregeld hebben. Wij slapen er in ieder geval geen minuut minder om." Ze raadt mensen aan de komende dagen eropuit te gaan. "De rivier neemt de ruimte en dat is prachtig om te zien. Dat is hoe de natuur werkt."

Een paar dagen geleden werd bekendgemaakt dat in Limburg ook maatregelen zijn genomen om de grote hoeveelheid water. Het Waterschap Limburg plaatste pompen.
 
De Maas nabij de Maasheggen
Hier, bij de Maas bij Boxmeer (NO-Brabant) ligt de maas nog netjes binnen zijn bedding. De uiterwaarden zijn nog zo goed als droog. Vanavond wordt hier het hoogste waterpeil verwacht, dus waarschijnlijk blijft het overgrote deel gewoon droog. Het water wat we zagen kwam vanmiddag via de sloten langzaam binnen, op een enkele akker lag een laagje water. Het water had nog 10 tot 80 cm moeten stijgen, dan had het er totaal anders uitgezien.


Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3199
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 februari 2020, 16:11 uur | Bericht #492847

Auto's weg van Rijnkade door hoogwater, bussen in Nijmegen rijden om

ARNHEM - De Rijnkade in Arnhem is sinds donderdagavond afgesloten vanwege het hoge water. Dat betekent dat er niet meer geparkeerd kan worden. Auto's die er donderdagavond nog geparkeerd stonden, zijn uit voorzorg weggesleept. In Nijmegen moeten de stadsbussen van Breng door het waterpeil van de Waal om die reden een andere route rijden.

De lage kade in Arnhem is dicht omdat het water de rand nadert. Op de kade zijn doorgaans tientallen parkeerplekken, maar die zijn voorlopig niet bruikbaar. Het hoge water kwam sneller dan verwacht en daarom is donderdagavond besloten om de auto's die er nog geparkeerd stonden meteen weg te slepen. Ze moesten daar zo snel mogelijk weg en zijn door handhavers van de gemeente verplaatst naar de hogere kade. 

Waalkade in Nijmegen afgesloten
In Nijmegen is sinds het middaguur de Waalkade afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de veerpoorttrappen (nabij het casino) en de Grotestraat. Bussen rijden om en ook voor bromfietsers en fietsers geldt een omleiding. Die loopt via de Vleeshouwerstraat. Gezien de te verwachten waterstanden lijkt het bij deze maatregelen te blijven, meldt een woordvoerster.

'Hoogste waterstand in weekend'
Rijkswaterstaat verwacht dat de grote rivieren in het weekend de hoogste waterstand bereiken. Bij Lobith is de waterstand van de Rijn dan rond de 14 meter boven NAP. Daarna zakt het water, maar vanaf midden volgende week is een nieuwe stijging waarschijnlijk, aldus de dienst vrijdag.

Waterschap Rivierenland, verantwoordelijk voor het stroomgebied van Rijn en Waal vanaf de Duitse grens tot in Zuid-Holland, denkt niet dat de storm die zondag wordt verwacht voor problemen gaat zorgen. Dat komt door een gunstige windrichting, aldus een woordvoerster.

Niet alle veren uit de vaart
Het veer Dieren - Olburgen vaart vrijdag tot even na het middaguur en dan legt veerbaas Roland Jansen zijn veer aan de oever van de IJssel. 'Fietsers moeten in Dieren nu al door het water', zei Jansen vrijdagmorgen. Het Looveer in Huissen vaart sinds donderdagavond al niet meer uit.

De vijf Maasveren maken gewoon hun overtochtjes, zegt een woordvoerder. 'De Maas heeft het hoogste punt bereikt en gaat vrijdagmiddag al weer zakken. Het wordt voor ons alleen maar makkelijker.'

In Driel zijn de stuw en sluis dicht, laat Rijkswaterstaat weten. Door het hoge waterpeil is het niet mogelijk om schepen in de sluis te schutten en de stuw ligt er uit voor het vaarverkeer vanwege een renovatie. De stremming bij de sluis in Driel duurt drie tot vier dagen, denkt Rijkswaterstaat.

Bron: OmroepGelderland.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3199
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 februari 2020, 16:30 uur | Bericht #492848

Water klotst maandag over de Dordrechtse kades: hoogwater door regenval in het buitenland

Het water rondom het eiland van Dordrecht stijgt maandag naar 2.19 meter boven NAP. Rijkswaterstaat verwacht de hoogste waterstand rond 18.00 uur 's avonds. Bewoners van lage panden in het historisch havengebied moeten alert zijn. 

Gevolg van de hoge waterstand is dat een aantal kades in het historisch havengebied mogelijk onder water komt te staan. Zo liggen de Kraansteiger en de Leuvehaven bijvoorbeeld op 1.74 en 1.90 boven NAP. Ook de Bomkade, Houttuinen, Hooikade, Taankade en Korte Kalkhaven liggen tussen de 1.90 en 2.00 meter boven NAP, en komen zeer waarschijnlijk onder water te staan. 

Bewoners van de binnenstad die te maken kunnen krijgen met hoogwater hebben een mail gekregen van de gemeente of krijgen deze nog. Mensen die buitendijks wonen ontvangen de waarschuwing ook per brief. Meer informatie is hier te vinden. Een waterstand van 2.19 meter is uitzonderlijk, maar nog niet problematisch. ,,Pas als het water hoger dan 2.30 meter boven NAP komt, gaan we zandzakken uitdelen", vertelt woordvoerder van de gemeente Jonne van Bochove.  

Regen
Het hoge water in de rivieren wordt veroorzaakt door flinke regenval in het buitenland, dat het eiland bereikt via rivieren als de Maas en de Rijn. Het heeft niets te maken met de voorspelde storm van aankomend weekend. 

Bron: AD.nl | Gewijzigd: 7 februari 2020, 16:32 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3199
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2020, 11:43 uur | Bericht #492863
#KeepOnSmiling
pkd19
Lid
Woonplaats: Burdaard
Berichten: 583
Lid sinds: 9 feb. 2013
8 februari 2020, 20:04 uur | Bericht #492874Drone opname van het hoogwater door Riviera-videograaf
Onweersdagen 2021: 0
Hoogste temperatuur in 2021: 20,6C
Laagste temperatuur in 2021: -10,3C
Hoogste windvlaag in 2021: 80,8 km/hr
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 2
Lid sinds: 7 aug. 2013
9 februari 2020, 01:49 uur | Bericht #492877
Er wordt overal gesproken van hoogwater op de Rijn en Waal maar dat valt allemaal erg mee. Officieel is er niet eens sprake van 'hoogwater' maar van een 'verhoogde waterstand'. Dat overal de kades e.d. onderlopen is normaal en is ingecalculeerd. Op veel plekken komt het water nog niet eens over de zomerdijken heen en staan de winterdijken nog bijna droog. Er is een hoop ophef terwijl er nog helemaal niks van betekenis aan de hand is. | Gewijzigd: 9 februari 2020, 01:50 uur, door flits-rommel
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.296 topics, welke bij elkaar 445.408 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.303 leden.
Het nieuwste lid is Leo Lievense.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1703 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1703, lezen 10 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden