Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bottineau, ND; Renville, ND.

24 Jun 2024 09:02:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

24 Jun 2024 08:19:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bottineau, ND; Burke, ND; Renville, ND; Ward, ND.

24 Jun 2024 08:13:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

24 Jun 2024 08:07:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burke, ND.

24 Jun 2024 08:07:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burke, ND; Divide, ND.

24 Jun 2024 07:38:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, NY; Essex, NY; Franklin, NY; Chittenden, VT; Grand Isle, VT.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, NY; Franklin, VT; Grand Isle, VT.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Addison, VT; Caledonia, VT; Chittenden, VT; Lamoille, VT; Orange, VT; Orleans, VT; Washington, VT.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chemung, NY; Bradford, PA.

24 Jun 2024 07:04:25

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lamoille, VT; Washington, VT.

24 Jun 2024 07:04:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atlantic, NJ; Burlington, NJ; Ocean, NJ.

24 Jun 2024 03:41:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atlantic, NJ; Burlington, NJ; Cumberland, NJ; Ocean, NJ.

24 Jun 2024 03:09:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Valley, MT.

24 Jun 2024 03:09:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Centre, PA; Clinton, PA; Huntingdon, PA.

24 Jun 2024 03:09:32
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
5 april 2020, 23:42 uur | Bericht #493150

Grote natuurbrand in Drentse Mensingebos onder controle

In het Mensingebos bij het Noord-Drentse Alteveer heeft een zeer grote natuurbrand gewoed. Hoeveel natuur er verloren is gegaan, is nog niet bekend.
 en groot aantal brandweerkorpsen uit de wijde omgeving werd opgeroepen om de brand te blussen, meldt RTV Drenthe. Tegen 19.00 uur was het vuur onder controle.Er kwamen veel mensen naar de brand kijken, die volgens de gemeente Noordenveld niet genoeg afstand bewaarden. De gemeente riep het publiek op om weg te blijven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bron: NOS
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 april 2020, 19:52 uur | Bericht #493154

Brandweer bestrijdt natuurbrand bij Elim, Drenthe


Meerdere brandweerwagens zijn opgeroepen om een natuurbrand in Elim te blussen. De vlammen grijpen om zich heen in een stuk natuur aan de Marten Kuilerweg bij Elim.Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend, ook is nog niet duidelijk hoe groot de brand is. De brandweerkorpsen van Hoogeveen, Zuidwolde, Coevorden, Westerbork en Ruinen zijn opgeroepen. Ook is er een speciaal team onderweg om te meten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen bij de brand.

Derde brand
Het is de derde natuurbrand in korte tijd in Drenthe. Eerder vandaag brandde een stuk natuur bij Klazienaveen-Noord af, gistermiddag was er een grote brand bij Alteveer in Noordenveld.

Bron: RTVDrenthe.nl
  | Gewijzigd: 6 april 2020, 19:58 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 april 2020, 19:57 uur | Bericht #493155

Flink stuk heide brandt af bij Rozendaal

ROZENDAAL - Een flink stuk heide bij het bos ter hoogte van de Schelmseweg en de Arnhemse Allee in Rozendaal is zondagmiddag afgebrand. Het gaat om ongeveer 1 hectare heide die verloren is gegaan  De brandweer had de brand vrij snel onder controle. 

De brandweer kreeg rond 15.10 uur melding van de brand. In eerste instantie was niet goed duidelijk hoe groot het stuk heide precies is dat in brand stond. Een omstander probeerde door met zijn blote handen zand op het vuur te gooien er voor te zorgen dat de brand niet verder uitbreidde. Volgens de politie is de brand zeer waarschijnlijk aangestoken.

Bron: degelderlander.nl
 
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 april 2020, 13:01 uur | Bericht #493172

Kabinet bereidt zich voor op nieuwe droogte maar 'tuintje sproeien kan nog'

Van: NOS.nl

Het kabinet houdt er rekening mee dat ook dit jaar problemen zullen ontstaan door droogte. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bekijkt samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat welke maatregelen nodig zijn, zegt Landbouw-minister Schouten.


Een verloren maisoogst, Noord-Limburg, juli 2018. Bron afbeelding: Onweeronline

In sommige delen van het land, vooral op hoge zandgronden, is al sprake van flinke droogte. Waterbedrijf Vitens riep mensen gisteren op zo zuinig mogelijk met water te zijn. Volgens het bedrijf is er een forse stijging in het drinkwatergebruik, omdat veel mensen thuiszitten.

Schouten zegt dat we echt moeten beseffen dat water schaars kan zijn. "We zijn in Nederland altijd gewend geweest om te rekenen met te veel water. We zien nu het omgekeerde, dat er steeds meer droogte komt. Onder meer boeren nemen al maatregelen, we moeten er mee rekenen dat dit geen uitzonderingen meer zijn."

Extra water opslaan
Volgens Schouten zijn er gelukkig vorig jaar ook al maatregelen genomen, zoals het extra opslaan van water en het uitbreiden van de verzekeringen voor landbouw. Nu wordt opnieuw bekeken hoe je meer water kunt bufferen. Ook wordt bekeken hoe de waterverdeling moet verlopen als water heel schaars wordt.

De droogte is vaak het eerst te merken op hoge zandgronden. In Drenthe, Groningen, Twente en op de Veluwe moest de brandweer al vaker uitrukken de laatste tijd vanwege bos- en heidebranden. Sinds vorige week geldt in heel Nederland een verhoogd risico op natuurbranden, blijkt uit de risicokaart van de brandweer.

"Het is echt niet zo dat het er in Nederland nu overal heel slecht voor staat, er is nog geen noodsituatie, maar we moeten overal op voorbereid zijn en niet wachten tot het te laat is", aldus Schouten.

"De auto wassen, het terras schoonspuiten of je tuintje sproeien kan nog, maar als heel droog wordt kan het zijn dat je tot maatregelen overgaat waarbij dat niet meer kan", zegt Schouten. "Als het zover is, dan hoort u dat van ons."
 

De afgelopen winter was nat, echter is het nu al ruim een maand erg droog, ook de komende week zal voor het overgrote deel droog verlopen. Hierdoor is het in de bovenste meter van de grond (met name op hogergelegen zandgronden in het oosten) al erg droog. Het water is namelijk gedurende de afgelopen maand al weggezakt en niet aangevuld met nieuw regenwater.

Neerslagtekort Volkel, deze neemt wél de voorgeschiedenis van een natte winter deels mee. Daarmee kan de bovenstaande kaart een iets beter beeld geven. Tot 10 maart was er een oplopend overschot, maar dit wordt momenteel rap kleiner. Bron: Waterschap Aa en Maas


Ook de komende tijd blijft het voor de meesten gewoon droog (op een zuidelijke kans op een buitje zaterdag na). In een week tijd slechts 0 tot 2 mm, waar er normaal ongeveer 10 mm valt per week. | Gewijzigd: 17 april 2020, 13:07 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 april 2020, 20:15 uur | Bericht #493178

Natuurbrand Deurnese Peel breidt uit: twee blushelikopters opgeroepen


DEURNE - Bij de grote brand in natuurgebied de Deurnese Peel zijn maandagmiddag twee blushelikopters opgeroepen. Die zijn 'dringend nodig' om de brand onder controle te krijgen, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Het is 'redelijk uniek' dat er blushelikopters worden opgeroepen voor een natuurbrand. "Dat gebeurt niet vaak. Zeker niet zo vroeg in het voorjaar", aldus de brandweer. De helikopters zijn nodig omdat de brandweer te voet en met voertuigen het gebied niet goed in kan. "Het is veengrond, daar zak je in weg. Het is een dorre laag bovenop het veen dat nu in brand staat. We krijgen de brand nu niet onder controle", aldus de woordvoerder.Defensie
Of beide helikopters ook gaan vliegen is nog niet duidelijk, "We hebben er in ieder geval twee gevraagd. Maar het is niet duidelijk of beide blushelikopters ook worden ingezet." Het gaat om zogenaamde Fire Bucket Operations. Met een helikopter van Defensie wordt een enorme zak met water boven een brand gedumpt om de natuurbrand zo hopelijk onder controle te krijgen.

De brand woedt al sinds één uur maandagmiddag. Er is enorm veel rookoverlast. De rook trekt alle kanten op en daarom is er bij verzorgingstehuizen in de omgeving gemeten of er wellicht ontruimd moet worden. Er zijn tot nu toe nog geen panden ontruimd. Hoe groot de brand momenteel is, is niet helemaal duidelijk. Rond drie uur ging het om een gebied van 500 bij 800 meter. Het gebied is inmiddels uitgebreid naar 100 hectare. Volgens de gemeente Deurne zijn er veel toeschouwers aanwezig. "Daarom doen we nogmaals een dringende oproep aan iedereen: ga niet kijken bij de brand", waarschuwt de gemeente. Rond zes uur zei een woordvoerder van de brandweer dat het blussen nog uren gaat duren.

Drie NL-Alerts
De veiligheidsregio verstuurde in totaal drie NL-Alerts. Ook mensen in andere gemeenten ontvingen dit bericht, omdat de rook zich verspreidt door een groot deel van de regio, tot aan Eersel en de Belgische grens.

Verzorgingshuis
Verzorgingshuis Wellenshof in Liessel is maandagavond ontruimd vanwege de brand in natuurgebied Deurnese Peel. Vierentwintig dementerende ouderen worden overgebracht naar Land van Horne in Weert. De groep moet daar overnachten. 

De ouderen zijn met vervoer van de veiligheidsregio overgebracht naar Limburg. Tien van de bewoners hebben corona of zijn mogelijk besmet met het virus. Zij werden apart vervoerd met een zogenoemde 'covidbus'. Wellenshof is een kleinschalige woonlocatie van zorgaanbieder De Zorgboog.

Bron: Omroepbrabant.nl
  | Gewijzigd: 20 april 2020, 20:44 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 april 2020, 20:28 uur | Bericht #493179

Grote natuurbrand aan Meinweg in Herkenbosch, LimburgDe grote natuurbrand die woedt in Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch is maandagavond opnieuw opgelaaid.

De brandweer dacht het vuur aan het begin van de avond onder controle te hebben, maar rond 19:30 uur werd een nieuwe alarmering gegeven.

Lastig te bestrijden
"Het kan de wind zijn, maar het is heel droog en de brand gaat ook diep onder de grond verder, dus ik weet niet wat precies de reden is dat het nu weer oplaait", zegt brandweer-woordvoerder René van Tulden.

Gaat nog tijd duren
Diverse eenheden van de brandweer waren nog bezig met het nablussen toen de vlammen weer hoger werden. De brandweer dacht het vuur rond 18:00 uur onder controle te hebben en rond 18:45 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Maar nu ziet het ernaar uit dat er nog een poos doorgeblust moet worden.

Duitse assistentie
Eerder op de dag hielp ook de Duitse brandweer mee bij het blussen van de natuurbrand in het bosgebied dat doorloopt tot over de Duitse grens. 
De oorzaak is vooralsnog onbekend.

Bron: 1Limburg.nl | Gewijzigd: 20 april 2020, 20:41 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 april 2020, 19:36 uur | Bericht #493180

Ook Landmacht ingezet bij bestrijden brand in Deurnsche Peel, brand zal nog hele nacht duren

Naast de Luchtmacht is dinsdag ook de Landmacht ingezet om de brand in de Deurnsche Peel te bestrijden. De helikopters kunnen tot dinsdagavond 20.00 uur blussen. De brand duurt nog zeker de hele nacht en zal ook nog voor rook- en geuroverlast zorgen. 

De Landmacht gaat samen met Staatsbosbeheer en de brandweer een tweede stoplijn maken ter hoogte van de Soeloop in Deurne. Vegetatie wordt weggehaald, zodat de brand daar gestopt kan worden. In het gebied tussen de eerste stoplijn bij de Eikenlaan en de tweede kan alleen geblust worden met helikopters. Het gebied daar is vrijwel onbegaanbaar. 

Teams uit het hele land
Teams uit het hele land zijn inmiddels bezig met de brand die zich moeilijk laat blussen.  Dat zijn diverse eenheden van de brandweer Brabant-Zuidoost, handcrew team uit Overijssel, Staatsbosbeheer, de Luchtmacht met vier blushelikopters, de Landmacht, een drone team van de brandweer Midden en West-Brabant en een adviseur natuurbrandbestrijding. 

De brandweer heeft dinsdagmiddag besloten een vierde blushelikopter in te zetten. ,,Vanwege de onvoorspelheid van de brand door de vlagerige wind. We doen er alles aan om uitbreiding van de brand te voorkomen", zegt officier van dienst van de brandweer Francois Peters.

Wind is de grootste vijand
Aan het begin van de middag was een derde blushelikopter ingeschakeld om te voorkomen dat de brand in de Deurnsche Peel zich verder uitbreidt. De aanwakkerende en veranderende wind is daarbij de grootste vijand. De politie roept op om weg te blijven van de zandafgraving De Brink in Liessel, waar de blushelikopters hun water halen. Het gebied is afgezet. Er mogen geen voetgangers meer in. Wie dat toch doet riskeert een boete. 

Inmiddels is zo’n 150 hectare van het natuurgebied verbrand. De brand breidt zich in zuidwestelijke richting uit. Verwacht wordt dat de wind dinsdagmiddag gaat aantrekken en de brandweer vreest dat het vuur zich daardoor sneller zal gaan verspreiden. De brandweer probeert te voorkomen dat een naastgelegen natuurgebied van zo’n 200 hectare vlam vat. In dat gebied staan geen woningen of bedrijven. In verband met de veranderende wind heeft de brandweer rond 11.30 uur extra manschappen opgeroepen. Ontoegankelijk gebied
De natuurbrand in de Deurnsche Peel, die sinds maandagmiddag woedt, is erg lastig te bestrijden. Het gebied is ontoegankelijk voor de brandweer, zo liet Verheul dinsdagochtend weten. De brandweer krijgt bij het blussen ondersteuning van drie blushelikopters van Defensie. De eerste blushelikopter vertrok rond 08.30 uur vanaf vliegbasis Gilze-Rijen, een tweede vertrok rond 10.30 uur. Een derde heli werd aan het begin van de middag ingeschakeld. Verheul: ,,De Chinook kan de brand van bovenaf helpen blussen. Voor ons is het gebied ontoegankelijk. Dat is erg moeilijk te accepteren voor ons als brandweer.” 

De Deurnsche Peel bestaat deels uit onbegaanbaar veen- en moerasgebied. Het terrein is zowel te voet als met een voertuig vrijwel ontoegankelijk, mede door kuilen met water waar je in wegzakt. Het gaat volgens Verheul om een bovengrondse brand. De vuurlinie verplaatst zich dinsdag snel, mede door de harde wind. Ook de droogte helpt niet mee. Bambi bucket
De blushelikopter van Defensie heeft een oranje waterzak (bambi bucket) waar zo'n 10.000 liter water in gaat. Het water haalt de Chinook uit een waterplas in de omgeving. Tussendoor vliegt de helikopter terug naar een vliegbasis om te tanken. De vliegbasis in Volkel blijft dinsdag tot 20.00 uur open om de blushelikopters te kunnen voorzien van brandstof.

De Chinook is herkenbaar aan de twee rotoren, die in tegenovergestelde richting draaien waardoor een staartrotor niet nodig is. Het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen is de thuisbasis voor de meeste helikopters van de Nederlandse Luchtmacht, ook voor dertien Chinooks.De Brink afgesloten
De gemeente Deurne gaat het gebied waar de bambi buckets worden gevuld, afsluiten voor het publiek. Het gaat om de omgeving van waterplas De Brink. Het vullen van de waterzak van de blushelikopters trekt volgens de gemeente te veel bekijks. Mensen die toch komen kijken en zich niet houden aan de richtlijnen in verband met het coronavirus, riskeren een bekeuring van 390 euro. De politie houdt een oogje in het zeil. Drone ingezet door brandweer
De brandweer geeft vanaf de grond aanwijzingen aan de piloot van de blushelikopter. Officier van dienst van de brandweer Thijs Verheul legt uit: ,,We kunnen met een drone kijken waar de grootste brandhaarden zijn. Helaas kan de drone niet het hele gebied ‘zien’, omdat de drone maar tot zo'n 500 meter ver kan vliegen. Maar het helpt ons wel om te zien waar het brandt.” Als de blushelikopter langs is geweest, wordt door de brandweer bekeken wat het effect is.

In de nacht van maandag op dinsdag is een specialistisch team uit Overijssel en Twente bezig geweest om het vuur te bestrijden. Het handcrew-team is 's nachts het bos in gegaan met waterzakken op de rug en met vuurzwepen en aangepaste harken in de hand, om de brandhaarden te voet te blussen. ,,Helaas is de brand vannacht verder uitgebreid. We proberen in kaart te brengen hoe de brand zich verder ontwikkelt.” 

Kurkdroog
Volgens Verheul ziet het er slecht uit. ,,Alles is kurk- en kurkdroog en we kunnen er slecht bij. Het zal nog een tijd blijven roken.” Het handcrew-team wordt ook dinsdag ingezet om de brand te bestrijden. In totaal zijn er zo’n 80 brandweerlieden actief met het bestrijden van de natuurbrand. Zo’n 40 daarvan werken in het handcrew-team.

Brandhaard bij Leegveld
De brandhaard nabij het Leegveld-Eikenlaan is nagenoeg onder controle. Wel moet daar nog geruime tijd worden nageblust. Het vuur heeft zich verspreid in de richting van een verhoogde dijk in de Deurnsche Peel, in het verlengde van de Eikenlaan. Op de dijk wordt een ‘stoplijn’ gecreëerd, waarmee de brand moet worden tegengehouden. Het handcrew-team komt dinsdag hier in actie. Staatsbosbeheer is bezig met extra snoeiwerkzaamheden, om daarmee de brand zo klein mogelijk te houden. Bewoners zorgcentrum geëvacueerd
De 24 bewoners van Zorgboogcentrum Wellenshof in Liessel hebben de nacht doorgebracht in een zorgcentrum van stichting Land van Horne aan de Boerhaavestraat in Weert. De bewoners werden maandagavond geëvacueerd vanwege de brand in de Deurnsche Peel. De geëvacueerde ouderen  blijven nog minstens 24 uur in Weert. 

De brand zorgt voor veel stank- en rookoverlast in Liessel. Volgens officier van dienst Verheul zal de stank- en rookoverlast in Liessel dinsdagmiddag verder toenemen als de wind aanwakkert. Inwoners wordt gevraagd zo veel mogelijk binnen te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Ook elders kan dinsdag de hele dag rookoverlast zijn, zoals in de gemeenten Asten en Someren. 

Roetdeeltjes in Liessel
In Liessel en omgeving zijn door de brand roet- en asdeeltjes neergekomen. Deze deeltjes zijn niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, meldt de gemeente. Inwoners wordt geadviseerd de deeltjes op te vegen of weg te spoelen.  Vanwege het coronavirus geldt het advies om thuis te blijven, waarschuwt de gemeente Deurne.

Bron: Brabantsdagblad.nl | Gewijzigd: 21 april 2020, 19:57 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 april 2020, 19:47 uur | Bericht #493181

De Meinweg staat in brand, woonwijk ontruimd

De brandweer is in Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch met man en macht bezig om een oplaaiende natuurbrand te blussen.

De brand ontstond maandagmiddag en leek toen onder controle. In de avond laaide het vuur weer op. Ook dinsdag leek het vuur bestreden, maar in de middag greep het vuur toch weer om zich heen.

Duitse en Nederlandse brandweer
De brand heeft een oppervalkte van 175 hectare en wordt bestreden door zowel Duitse als Nederlandse brandweer. Zo heeft de Duitse brandweer bijvoorbeeld twee blushelikopters ingezet. Evacuatie Reewoude
De ontruiming van de woonwijk Reewoude bij Herkenbosch is rustig verlopen. Dat zeggen bewoners tegen een verslaggever van 1Limburg. Wel had de gemeente beter kunnen communiceren over de ontruiming, vinden ze. De meeste bewoners hebben onderdak gevonden in het Boshotel in Vlodrop. Anderen zijn opgevangen door familie en vrienden. 

Bron: 1Limburg.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 april 2020, 19:56 uur | Bericht #493182

Brand in natuurgebied bij Moergestel

Er woedt een brand in de bossen tussen Tilburg en Moergestel, op de Kerkeindse Heide. De brandweer is met veel materieel uitgerukt. Er is een NL Alert uitgestuurd naar mensen in de omgeving van de brand. Even voor half acht was er goed nieuws: "Het vuur is eraf", zegt de Veiligheidsregio.

De brandweer zal nog lange tijd aanwezig blijven om na te blussen, de brand te controleren en nat te houden, meldt de Veiligheidsregio. De rook van de brand trekt met name over Tilburg Zuid en Goirle. Het vuur heeft ook een hoogspanningsmast bereikt. Netbeheerder Tennet heeft daarom daar de stroom eraf gehaald en een zogenaamde bypass gemaakt. Niemand is dus zonder stroom komen te zitten, meldt de Veiligheidsregio.

Er zijn extra blusvoertuigen en manschappen ingezet om de brand in het natuurgebied te bestrijden. Een natuurbrand kan snel uitbreiden en onvoorspelbaar en onbeheersbaar worden, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Inmiddels zijn brandweerwagens van dertien verschillende posten naar het brandende gebied toe gestuurd.

Daarnaast is het in een natuurgebied moeilijk om aan bluswater te komen, daarom zijn er extra waterwagens naar het bos bij Moergestel gestuurd. Ook komt er hulp uit België, laat de Veiligheidsregio op Twitter weten.

De melding van de brand kwam rond kwart over drie binnen bij de brandweer. Iemand die het vuur zag heeft 112 gebeld. Hoe groot de oppervlakte van het brandend gebied nu ongeveer is, kon de woordvoerder nu nog niet zeggen. De brand woedt vlakbij het trappistenklooster Abdij Koninghoeven. Een groot historisch complex.

Een politiehelikopter hangt boven het gebied, om in te kunnen schatten hoe groot de oppervlakte van de brand ongeveer is en wat de rookontwikkeling doet. De rook van de brand is in de omgeving goed te zien. De rook trekt met name over delen van Tilburg en Goirle.

Bron: OmroepBrabant.nl
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
22 april 2020, 18:14 uur | Bericht #493184

Een van Nederlands grootste natuurbranden ooit: zeker 400 hectare van de Deurnsche Peel in vlammen op

Van: 1Limburg & Eindhovens Dagblad
De bos-heidebrand in de Deurnsche Peel behoort tot de grootste natuurbranden in Nederland ooit. Zo'n 400 hectare is afgebrand, meldt de gemeente. Het natuurgebied is in totaal zo’n 1000 hectare groot. Eerder sprak de gemeente nog over ongeveer 800 hectare schade. Een miscommunicatie binnen de gemeente ligt aan die vergissing ten grondslag. Hoewel er nog geen exacte afmetingen van de natuurbrand te geven zijn, staat nu al vast dat het gaat om een van de grootste natuurbrand in de Nederlandse geschiedenis.

400 hectare
Volgens de eerste schatting is er ruim 400 hectare natuur verloren gegaan. De Deurnese Peel ligt op de grens van Brabant en Limburg en omvat de Mariapeel in gemeente Horst aan de Maas en de Deurnsche Peel in de gemeente Deurne.

Hoogveen
Volgens Staatsbosbeheer is een zeer groot gebied met hoogveen verloren gegaan en daarmee het leefgebied van zeldzame planten, insecten en vogels. Volgens boswachters in Griendtsveen zal het tientallen jaren, zo niet generaties duren, voordat het hoogveen zich zal herstellen.

Hoewel er geen gewonden zijn gevallen en er geen direct gevaar is, zijn dinsdagavond wel ongeveer vijftig woningen in Griendtsveen en omgeving ontruimd. Ook in het Brabantse Liessel moesten bewoners van twee boerderijen tijdelijk vertrekken.

Bij de evacuatie ging het om een advies van de hulpdiensten om hun woning te verlaten. Het overgrote deel heeft daar gevolg aan gegeven. Het grootste deel blijft bij vrienden en bekenden. Voor twee gezinnen is opvang geregeld. Daarnaast is tijdelijke opvang voor bewoners van Wellenshof in Liessel geregeld.

Terugkeer
Het regionaal en gemeentelijk crisisteam bekijken hoe de brand zich gaat ontwikkelen en wanneer bewoners weer op een veilige en verantwoorde manier terug naar huis kunnen. Zodra hier meer duidelijkheid over is, worden de bewoners daarover geïnformeerd. Bewoners die hun woning hebben verlaten en vragen hebben, kunnen bellen met de gemeente Deurne.

Hoe groot is vierhonderd hectare?
Dat is een gebied van 2 bij 2 km (iets groter dan bijvoorbeeld de oude binnenstad van Amsterdam). Omgerekend zijn dat ongeveer 600 voetbalvelden.

| Gewijzigd: 22 april 2020, 18:18 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 april 2020, 18:23 uur | Bericht #493185

 

| Gewijzigd: 22 april 2020, 18:25 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
22 april 2020, 18:27 uur | Bericht #493186

Vannacht circa 4200 mensen geëvacueerd vanwege rook bosbrand

Van: NOS
De circa 4200 geëvacueerde inwoners van Herkenbosch mogen nog niet naar huis. Vanwege een natuurbrand in het nabijgelegen Nationaal Park De Meinweg is de concentratie koolmonoxide in de rook die over het dorp in Midden-Limburg trekt nog te hoog. Morgenmiddag wordt opnieuw gekeken of de inwoners van Herkenbosch naar hun huis kunnen terugkeren. Een deel van de evacués heeft onderdak gevonden bij familie en vrienden en ook zijn er door de gemeente verschillende opvanglocaties ingericht. Die voldoen volgens burgemeester De Boer van Herkenbosch aan de coronaregels. "De bedden staan op anderhalve meter afstand van elkaar."

De brandweer krijgt bij het blussen hulp van Duitse collega's en van vier Chinook-helikopters van de luchtmacht. Vliegbasis Volkel blijft langer open om de luchtmacht te ondersteunen bij het bijtanken van de helikopters.Deurnesche Peel
Ook in de Deurnese Peel woedt een grote brand. Daar is zeker 400 hectare grond verwoest. Gisteravond zijn uit voorzorg 59 woningen in de buurt ontruimd.

De honderd mensen die er wonen hebben onderdak gevonden bij familie en vrienden. Het is onduidelijk wanneer ze naar huis kunnen, want het kan nog dagen duren voor de brand geblust is. Volgens burgemeester Mak van Deurne kunnen Peelbranden soms wel weken duren. "De rookontwikkeling is het meest vervelende."

De lokale brandweer wordt bijgestaan door brandweerkorpsen uit Overijssel, Utrecht en Brabant-Noord. Ook hier werden blushelikopters ingezet van de luchtmacht. Volgens burgemeester Mak is het een "ingewikkelde brand" om te blussen omdat die in een veengebied woedt en ondergronds gaat. "Hij schiet zeg maar onder het veen, daar woekert hij verder en dan laait hij in een keer weer op."

Op de Veluwe waren vannacht drie verschillende natuurbranden. Twee weken geleden waren er in de regio Apeldoorn vier verschillende branden in één nacht. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende branden en sluit brandstichting niet uit. | Gewijzigd: 22 april 2020, 18:49 uur, door Lako
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 april 2020, 18:55 uur | Bericht #493187

Grote brand in natuurgebied Landschap De Liereman in noordoosten van provincie Antwerpen

Er woedt een grote brand in het natuurgebied Landschap De Liereman in Oud-Turnhout en Arendonk. Dat meldt de brandweer van Turnhout. Het natuurgebied Landschap De Liereman is een van de oudste natuurgebieden in België.  Er werd eerder brandfase rood afgekondigd voor het natuurgebied.

Er is een grote brand uitgebroken in het natuurgebied Landschap De Liereman in het noordoosten van de provincie Antwerpen. De brand gaat gepaard met een enorme rookontwikkeling, die voor hinder kan zorgen in de buurt. Aan omwonenden wordt dan ook aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen. 

De brandweer is ter plaatse om het vuur onder controle te krijgen. De politie vraagt om de omgeving zoveel mogelijk te vermijden zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen. Landschap De Liereman was sowieso al sinds maandagnamiddag gesloten voor bezoekers, ter navolging van de code rood voor extreem hoog brandgevaar die werd ingesteld in de provincie Antwerpen. Het is immers al enkele weken extreem droog en brandgevaarlijk in natuurgebieden. Over de oorzaak van de brand van woensdag is nog niets bekend. 

Landschap De Liereman is zowat 500 hectare groot en is een van de oudste natuurgebieden van België. Het bestaat vooral uit bossen, heide en vennen. Je vindt er planten zoals de wilde gagel en de dophei en het is een thuis voor kwetsbare diersoorten zoals de wulp, nachtzwaluw en rugstreeppad.

Eerder werd er brandfase rood afgekondigd in Antwerpen en Limburg: extreem hoog gevaar, wees voorzichtig! "Het is extreem droog en brandgevaarlijk in de natuurgebieden. Om veiligheidsredenen wordt de toegang tot het gebied afgeraden. Vuur maken is verboden. Beheerders en brandweer zijn zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd uit met groot materieel. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. De brandtorens worden bemand op basis van de risico-evaluatie door beheerders en brandweerdiensten", staat te lezen op de website van Natuurpunt.

Bron: vrt.be
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
22 april 2020, 22:21 uur | Bericht #493188

Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 april 2020, 17:13 uur | Bericht #493189

Natuurbrand Deurnese Peel twee keer groter dan gedacht

De brand in de Deurnese Peel heeft 800 hectare van het 1000 hectare grote natuurgebied verwoest, blijkt na luchtinspectie van vandaag. Dat is twee keer zoveel als eerder gedacht. De brand was al aangemerkt als de grootste Nederlandse natuurbrand in 40 jaar tijd. 800 hectare staat gelijk aan 8 vierkante kilometer. 

De brandweer zegt steeds meer greep te krijgen op de brand, maar is de brand nog niet 'meester'. De vlammen zijn geblust, maar ondergronds smeult het veen nog. Omdat dit een hardnekkig soort brand is, denkt de brandweer nog weken bezig te zijn met nablussen.

Ook geëvacueerde bewoners mogen vandaag nog niet naar huis, schrijft de gemeente op zijn website. Wel is voorkomen dat bewoners tussen de Deurnese Peel en de naastgelegen Mariapeel geëvacueerd moesten worden. "Vannacht hebben we alles ingezet op de stoplijn bij het zuidelijke gedeelte van de brand, waar mensen wonen en vee zit." In het dorpje Griendtsveen en in het buitengebied in de omgeving van Deurne zijn wel 59 woningen ontruimd, waar zo'n 100 mensen wonen.

Bewoners van het Limburgse dorp Herkenbosch mogen weer naar huis. Dat heeft burgemeester de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen in overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten. De ongeveer 4200 inwoners moesten dinsdagnacht allemaal hun huis uit vanwege een natuurbrand in de buurt.

De brand is nu onder controle. Volgens de burgemeester is uit de laatste metingen gebleken dat de rookoverlast sterk is afgenomen en dat de rook geen gevaar vormt voor de gezondheid van de inwoners. Wel duurt het blussen naar verwachting nog dagen.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 april 2020, 17:19 uur | Bericht #493190

Inwoners Herkenbosch mogen weer naar huis

Bewoners van het Limburgse dorp Herkenbosch mogen weer naar huis. Dat heeft burgemeester de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen in overleg met de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten. De ongeveer 4200 inwoners moesten dinsdagnacht allemaal hun huis uit vanwege een natuurbrand in de buurt.

De brand is nu onder controle. Volgens de burgemeester is uit de laatste metingen gebleken dat de rookoverlast sterk is afgenomen en dat de rook geen gevaar vormt voor de gezondheid van de inwoners. Wel duurt het blussen naar verwachting nog dagen.

Toch kan iedereen niet direct naar huis. Er zijn bussen onderweg om de mensen op te halen van de opvanglocaties. Daarvoor zijn speciale tijdvakken gemaakt, zodat mensen precies weten wanneer ze worden opgehaald. Volgens een voorlopige schatting van de veiligheidsregio is zo'n twee vierkante kilometer natuurgebied verwoest. Bij de Deurnese Peel woedt ook een natuurbrand. Die is nog niet volledig onder controle.

Bron: NOS.nl
 

Wind laait kleine brandhaardjes in De Meinweg weer op

Door de wind en de warme temperaturen flakkeren in Nationaal park De Meinweg donderdagmiddag her en der toch weer vlammen op. Donderdagochtend leek het vuur weg, maar de brandweer heeft donderdagmiddag weer de handen vol aan het bestrijden van zogenoemde hotspots.

Dat zijn kleine brandhaardjes die onder invloed van de wind oplaaien. Brandweerlieden moeten die hotspot dan uitgraven om bij het vuur onder de grond te komen en dat stuk flink nat maken. “Maar als brandweermensen vervolgens verder lopen en tien minuten later omkijken, staat dat stuk vaak toch weer opnieuw in brand”, zei de woordvoerder van de brandweer. “Door de wind krijgt de hete bovenlaag zuurstof en dan komen de vlammen weer.”

“Dit beeld gaan we de komende dagen houden”, aldus de woordvoerder. “’s Avonds lijkt het vuur uit, ’s morgens zie je geen vlammen, maar dan steekt de wind op en vatten delen in het gebied weer vlam. Vermoedelijk zijn we om die reden hier ook tot en met zondag nog bezig met blussen.”

Bron: Weeronline.nl 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 april 2020, 17:38 uur | Bericht #493191

Zo’n 170 hectare bosgebied in De Liereman afgebrand: “Dit is een nachtmerrie”

Een enorme brand heeft woensdag in natuurgebied De Liereman in Oud-Turnhout zo’n 170 hectare waardevolle vegetatie vernield. Meer dan zeventig brandweermannen en een helikopter werden ingezet om de brand te bestrijden. Woensdagavond rond 21.30u was het vuur onder controle na urenlang blussen. Over de oorzaak is nog niets met zekerheid bekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

Landschap De Liereman is al enkele dagen afgesloten voor natuurliefhebbers vanwege het brandgevaar door de droogte. Een medewerkster die de dieren controleerde, merkte woensdag toch een brandje op in het centrum van het gebied. De veldwachter haalde er vervolgens de brandweer bij. De rookpluim en de stank waren tot in de verre omgeving zichtbaar.

Bas Van der Veken is de vrijwillige beheerder van De Liereman: “Er staat in totaal 167 hectare bosgebied in brand hier in De Liereman: het kerngebied, zeg maar. Er is een oostenwind over het gebied geraasd die de brand verder heeft doen verspreiden. Dit is een nachtmerrie. We hadden hier hard voor gevreesd en nu is het helaas ook uitgekomen. Hier leven veel zeldzame dieren en planten. Het zal nog decennialang duren voor die schade allemaal hersteld is. Er woeden momenteel over heel Europa soortgelijke branden. Elk jaar opnieuw is het deze periode van het jaar bang afwachten voor bosbranden, vanwege de droogte. In de zomer is het ook droog, maar dan zit er nog vocht in het gras waardoor het bijna nooit tot bosbranden komt.”

Brandstichting is niet uitgesloten
Vanuit meerdere hoeken wordt er zelfs gedacht aan brandstichting. Burgemeester Bob Coppens: “We moeten deze brand nog onderzoeken, al kan ik wel zeggen dat er in het verleden soortgelijke brandjes zijn geweest. Een aantal weken geleden was er ook een brandje en daar heeft de speurhond iets verdachts gedetecteerd, wat op spoor van eventuele pyromanie zou kunnen wijzen. Of dat ook hier het geval is, moet nog blijken, maar het is niet uitgesloten. De brandweerzone Taxandria is hier aanwezig, zone Kempen ook. De federale politie heeft een extra helikopter ingezet om vast te stellen hoe groot de schade is. Bovendien heb ik bijkomende hulpmiddelen gevraagd. We hebben rond 16.30u (woensdag, red.) voor het eerst melding gekregen van een brand. Een buurtbewoonster had een brandje opgemerkt. Op dat moment was het nog een kleine brand, maar die brand is op korte tijd enorm in omvang toegenomen.”

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Aan omwonenden werd aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Er werd ook gevraagd om de wegen vrij te houden voor de hulpdiensten en de omgeving te vermijden. Anja Cremers en haar man Paul Lambergts wonen vlak bij De Liereman. “Toen ik het nieuws van de brand vernam zaten we nog op ons werk en was het eerste wat ik dacht: oh nee, onze kat zit nog binnen. Al een geluk dat de wind nog goed staat. De brand is super fel. De brandweer gaat nog hele nacht werk hebben. In het gebied waar de brand nu woedt wordt gagel gemaakt. Daar gaat heel veel van vernietigd zijn.’’ Brandweerzone Taxandria meldde om 21.30u woensdagavond dat de brand onder controle is. “De rookontwikkeling is bijna verdwenen. Onze ploegen blijven de ganse nacht nablussen. Donderdag wordt bekeken hoe groot de schade is.”

Bron: gva.be
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
27 april 2020, 18:55 uur | Bericht #493196

Omvang schade 800 hectare bosbrand op satellietbeelden


De afbeelding hierboven is berekend met satellietdata. Geel = lichte brandschade, rood = grote brandschade. De berekeningen zijn niet perfect, daarmee zijn sommige weilanden ook aangemerkt als brandschade (maar dat zijn dus (kale) akkers), net zoals sloten en oevers. Het randen van het beschermde Natura 2000 reservaat met redelijk zeldzame hoogveengronden is weergegeven met witte lijnen, een groot deel van dit reservaat heeft dus 'brandschade'. (Als grote gebieden afbranden of de branden ieder jaar terugkomen is er sprake van definitieve schade.)
Met de donkergroene & bruine kleuren is de schade het beste zichtbaar bij de afbeelding rechts.

Zelf de gedetailleerde satellietbeelden bekijken, klik dan hier >>Sentinel<<
Tip: 7 maart 2018, ijs op het IJsselmeer & de Waddenzee | Gewijzigd: 27 april 2020, 19:01 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2570
Lid sinds: 29 mrt. 2016
20 mei 2020, 17:56 uur | Bericht #493232

Droogte zet door: minder regen en lage waterstanden in rivieren

Bron: NOS.nl


Ook weinig neerslag in het vooruitzicht voor de Benelux, Frankrijk, Engeland en Spanje&Portugal. Bron WXcharts.

De waterstand in grote rivieren als de Rijn, Waal en IJssel zal begin juni naar een zeldzaam laag peil dalen. Het heeft dit voorjaar weinig geregend en de komende tijd worden er ook nauwelijks buien verwacht.

De toenemende droogte vormt nu nog geen gevaar voor de drinkwatervoorziening, staat in de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW).

De regionale verschillen in de hoeveelheid grondwater zijn groot. Op sommige plekken zijn de standen normaal, en op andere plekken zijn ze zeer laag voor deze tijd van het jaar. In het oosten en zuiden is het op sommige plekken verboden om water uit sloten en beken te gebruiken voor het besproeien van landbouwgrond. Die verboden zijn dit jaar eerder nodig geweest dan normaal, volgens de LCW.

De lage waterstand betekent voor binnenvaartschepen dat deze mogelijk minder lading kunnen meenemen. Rijkswaterstaat publiceert informatie over de waterstanden zodat de scheepvaart daar rekening mee kan houden.

Droogterecord 1976
Het neerslagtekort bedraagt intussen 120 millimeter. Er valt veel minder regen dan gemiddeld, zelfs minder dan in dezelfde periode van 1976, dat een droogterecord kende.

Van een nieuw recordjaar kan echter nog niet gesproken worden: het neerslagtekort wordt van april tot en met september bijgehouden en de hoeveelheid regen kan dus nog veranderen.


Het KNMI neemt de neerslag tot april niet mee, hierdoor is het neerslagtekort bij de KNMI-methode al sterk opgelopen, momenteel zelfs boven 2018 (redelijk natte lente) en 1976.Hier wordt de neerslag vanaf 1 januari meegenomen. De periode 1 januari t/m 15 maart was erg nat. Dankzij deze buffer is de situatie nog niet zeer ernstig, maar we liggen wel op het spoor van 2018 en 2019 (in grijs). Locatie Volkel (Brabant).
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 mei 2020, 11:25 uur | Bericht #493243

Belgische gemeente deels zonder water door droogte


Bron afbeelding: OnweerOnline

Een deel van de inwoners van de Belgische gemeente Overijse zit zonder water. Door de aanhoudende droogte en het hoge waterverbruik van de laatste dagen is de waterdruk op sommige plaatsen zo laag dat er geen water meer uit de kraan komt, meldt de gemeente ten zuidoosten van Brussel.

Het tekort zou voor grote problemen kunnen zorgen als er ergens brand uitbreekt, waarschuwt de gemeente met zo’n 25.000 inwoners. Huishoudens die nog wel water uit de kraan krijgen wordt met klem verzocht zo weinig mogelijk kraanwater te gebruiken .

De waterleverancier doet er alles aan om het probleem op te lossen. De zogeheten Watergroep riep klanten in gemeenten in Vlaams-Brabant woensdag op zuinig om te springen met kraanwater, in verband met werkzaamheden aan een waterproductiecentrum en “extreem hoge verbruiken”. De watervoorziening in de regio zit “tegen de grenzen van haar capaciteit.”

Oppompverbod
Het dringende verzoek is niet de tuin te sproeien, auto te wassen of zwembadjes te vullen. De Watergroep verwacht na het weekend weer volop water te kunnen leveren.

In een groot deel van Vlaanderen geldt een oppompverbod. Boeren mogen nog wel beperkt water gebruiken voor vee of gewassen.

Bron: Weeronline.nl
 
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.865 topics, welke bij elkaar 448.393 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 60 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 60, lezen 1 mensen het topic "Onweer teistert zuidoosten Frankijk".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden