Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2020 21:59:18

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2020 21:59:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, KS.

28 Sep 2020 21:27:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Riley, KS; Dickinson, KS; Geary, KS.

28 Sep 2020 21:27:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Jones, IA; Muscatine, IA; Carroll, IL; Whiteside, IL; Cedar, IA; Jackson, IA; Scott, IA; Clinton, IA; Mercer, IL; Rock Island, IL; Henry, IL.

28 Sep 2020 20:18:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bureau, IL; Warren, IL; Henderson, IL; McDonough, IL; Lee, IA; Hancock, IL; Mercer, IL; Des Moines, IA; Henry, IL.

28 Sep 2020 20:18:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iowa, WI; Green, WI; Dane, WI; Lafayette, WI.

28 Sep 2020 20:18:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, IA; Jo Daviess, IL; Jackson, IA; Dubuque, IA; Stephenson, IL.

28 Sep 2020 20:18:36

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Green, WI; Lafayette, WI.

28 Sep 2020 20:18:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, MO; Grundy, MO; Sullivan, MO; Mercer, MO; Linn, MO; Livingston, MO; Daviess, MO.

28 Sep 2020 20:18:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Peoria, IL; Stark, IL; Knox, IL; Fulton, IL.

28 Sep 2020 20:18:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Menominee, MI.

28 Sep 2020 20:18:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Lafayette, LA; Vermilion, LA.

28 Sep 2020 18:54:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Vermilion, LA; Jefferson Davis, LA.

28 Sep 2020 18:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Evangeline, LA; Vermilion, LA; Jefferson Davis, LA.

28 Sep 2020 18:29:49
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3076
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 mei, 12:44 uur | Bericht #493270

Met SpaceX de ruimte in, het gaat nu echt gebeuren

Een historisch moment voor de Amerikaanse ruimtevaart en een heuse mijlpaal voor SpaceX. Als alles volgens plan verloopt, brengt het bedrijf van Elon Musk morgen voor het eerst in zijn bestaan mensen in de ruimte.

Voor deze eerste vlucht van de Crew Dragon - ook de eerste Amerikaanse vlucht met astronauten sinds het einde van de spaceshuttle - zijn twee ervaren astronauten geselecteerd: Bob Behnken en Doug Hurley. Astronaut André Kuipers heeft ze allebei wel eens ontmoet. "Dat zijn de juiste mensen voor zo'n nieuw ruimteschip, daarvoor moet je testpiloten hebben."

Dat het geen 'gewone' NASA-lancering is, straalt er van alle kanten af. Het lijkt alsof SpaceX de decors van een paar sciencefiction-klassiekers heeft geplunderd: een gestroomlijnde capsule, stralend witte design-ruimtepakken en astronauten die via een futuristische passagiersbrug naar de Crew Dragon lopen.

Iets teveel show, vindt Kuipers. Net als Elon Musk is hij een groot sciencefictionliefhebber. "Maar dit wordt een beetje de omgekeerde wereld. De buitenkant van die ruimtepakken is ontworpen door iemand die ook de pakken maakt voor Marvel-helden als Captain America, het zijn filmpakken. Dat is niet nodig. Ik heb liever dat alles gewoon functioneel is, en dat ze er later een keer een film over maken."

Waar en wanneer?
Als alles volgens plan verloopt vertrekt de Crew Dragon van SpaceX morgenavond om 22.33 uur Nederlandse tijd naar het ISS. De lancering is live te volgen via een livestream op NOS.nl.

Alleen: het is mogelijk dat de vlucht wordt uitgesteld. De kans dat de weersomstandigheden goed genoeg zijn is nu 60 procent. Als het morgen niet lukt, volgt zaterdag een nieuwe poging.

Afgezien van de poppenkast is SpaceX op dit moment wel een van de meest innovatieve ruimtevaartbedrijven, benadrukt Kuipers. Hij was zelf betrokken bij een eerdere mijlpaal voor SpaceX, de eerste koppeling van de vrachtversie van de Dragon aan het ISS. "Het zijn fantastische raketten die ze maken. 3D-geprinte motoren, nieuwe displays. Ze gaan veel nieuwe dingen testen en dat is een hele goede ontwikkeling."

De technologische ruimtevaartrevolutie - herbruikbare raketten, treintjes met satellieten aan de hemel - levert SpaceX veel bewonderaars op. Die zijn ruwweg te verdelen in twee groepen, zegt SpaceX-kenner Ronald Klompe. "Voor millennials is het de positieve boodschap die aanspreekt. Elon Musk is voor hen een soort rockster. Voor de Apollo-generatie is het iets anders. Ruimtevaartfans uit die tijd zijn nog altijd teleurgesteld dat er geen vervolg kwam op de eerste maanvluchten. De plannen van SpaceX geven hen nieuwe hoop."

Dat het ruimtevaartbedrijf zo ver zou komen had bijna niemand verwacht toen Musk het in 2002 oprichtte, weet Klompe. "Hij wilde eigenlijk raketten in Rusland kopen, maar die waren duur en moeilijk te krijgen, en toen zei hij: ik ga ze zelf bouwen. Hij had 200 miljoen dollar overgehouden aan de verkoop van PayPal. Voor één miljoen kocht hij een McLaren Formule 1-raceauto, en 100 miljoen stak hij in SpaceX."

Aanvankelijk kregen de sceptici gelijk. De ene na de andere raket blies zichzelf op en SpaceX raakte verwikkeld in rechtszaken met andere bedrijven. Maar Musk liet zich door de mislukkingen niet ontmoedigen. "Hij hield vast aan de drie overtuigingen die hij na PayPal najoeg: internet overal en voor iedereen, duurzaam vervoer en de meest ambitieuze: de mensheid moet multiplanetair worden."Een prototype van SpaceX' Starship op een testterrein in Boca Chica, Texas SPACEXMet het wereldwijde internet-satellietnetwerk Starlink en de succesvolle Tesla-auto's komen Musks eerste twee ambities in zicht. Voor het derde doel test SpaceX nu in sneltreinvaart de motoren voor een ruimtevaartuig dat iets wegheeft van een Kuifje-raket: Starship. Dat moet mensen al over een paar jaar naar de maan en verder brengen.

Musk streeft ook naar Marslandingen, maar die zijn nog ver weg - laat staan een kolonie op de rode planeet. Zijn toekomstvisie is intussen wel een bron van inspiratie voor Musketeers (zoals sommige fans zich noemen) en de briljante ingenieurs die hij naar SpaceX weet te halen.

"Hij wil echt dromen waarmaken", zegt Rob van den Berg van Space Expo in Noordwijk. "En ondertussen realiseert hij dingen die veel minder ver gaan, maar wel verder dan de concurrentie. En omdat die dingen lukken, ga je misschien geloven dat hij die andere dingen ook wel voor elkaar krijgt."

Ook André Kuipers kan zich vinden in de toekomstvisie van Musk. "Een multiplanetaire soort worden, is onze beste overlevingskans. Dat kun je niet forceren, dat gaat langzaam. Maar het lijkt me fantastisch om naar Mars te gaan. Vooral omdat ik wil weten of op andere planeten ook leven is ontstaan. Daarnaast kunnen we de ruimte gebruiken voor delfstoffen en energiewinning. Zo zie ik de toekomst. Het gaat gestaag door, en dit zijn de eerste stapjes."

Bron: NOS.nl

 

#KeepOnSmiling
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1569
Lid sinds: 29 mrt. 2016
27 mei, 17:55 uur | Bericht #493272


Tropische storm Bertha zorgt voor gevaar voor lancering

Zo'n 300 - 400 km van de lanceerplaats Cape Canavaral komt tropische storm Bertha aan land in South Carolina. Hoewel dit op grote afstand is, is er wel een gevaar voor zware buien (cumulonimbus) in de omgeving van de lanceerplaats. Ook onderweg mag de raket niet door zware buien heen gaan, dus mogelijk wordt de lancering uitgesteld. De lancering vindt plaats om 22:30, en om 22:55 is de raket in de (zuidelijke) Benelux mogelijk als een stip aan de zuidelijke horizon te zien.
 
Livestream lancering:
| Gewijzigd: 27 mei, 20:34 uur, door W. in t Erland
Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3076
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 mei, 11:35 uur | Bericht #493274

Lancering ruimtecapsule SpaceX op laatste moment uitgesteld naar zaterdag

De lancering van de bemande ruimtecapsule Crew Dragon van SpaceX naar het ISS-station is op het laatste moment uitgesteld. NASA-astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley zaten al enkele uren klaar in de capsule.

Het was de hele tijd spannend of het door zou gaan, maar uiteindelijk waren de weersomstandigheden te slecht. Er ligt een storm in de buurt van Cape Canaveral in Florida en het risico op blikseminslag werd uiteindelijk toch te groot geacht. Een kwartier voor de lancering werd het aftellen daarom gestopt.

Zaterdag volgt een nieuwe poging, om 21.22 uur Nederlandse tijd. Als dan alles goed gaat, is dat een historisch moment voor de Amerikaanse ruimtevaart en een mijlpaal voor SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van zakenman Elon Musk.
 

De lancering vanaf het Kennedy Space Center is de eerste op Amerikaans grondgebied in bijna een decennium en de eerste op commerciële basis. SpaceX werkt voor deze missie samen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Sinds de laatste vlucht van de spaceshuttle in 2011 is NASA aangewezen op Rusland voor bemande ruimtevluchten.

Voor deze eerste commerciële vlucht zijn twee ervaren astronauten van NASA geselecteerd. Behnken en Hurley werken al vijf jaar lang mee aan deze missie. Naar verwachting zullen zij met de Crew Dragon 24 uur onderweg zijn naar het ISS-station. Het is de bedoeling dat ze daar zo'n 110 dagen blijven om het ruimtestation voor te bereiden op bemande missies. Ook zullen ze de al aanwezige astronauten helpen met onderzoek.

SpaceX is op dit moment een van de innovatiefste ruimtevaartbedrijven ter wereld. Met het wereldwijde internet-satellietnetwerk Starlink en de succesvolle Tesla-auto's komen Musks eerste twee ambities in zicht.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3076
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 mei, 11:17 uur | Bericht #493282

Emotionele Musk na lancering SpaceX: eerste stap naar een beschaving op Mars

Achttien jaar werkte hij er naartoe. Elon Musk, oprichter van ruimtevaartbedrijf SpaceX, maakte het tot zijn persoonlijke doel om de mens vanaf Amerikaanse bodem de ruimte in te sturen. Na de succesvolle lancering zaterdag van een bemande Crew Dragon werd hij daarom "overmand door emoties".

"Het is eerlijk gezegd lastig om te praten", aldus Musk tegen journalisten enkele uren nadat NASA-astronauten Douglas Hurley (53) en Bob Behnken (49) naar de ruimte zijn gebracht om naar het internationale ruimtestation ISS te gaan. "Ik heb achttien jaar naar dit doel toegewerkt, dus het is nogal moeilijk te geloven dat het is gebeurd", zei Musk. Musk spreekt de hoop uit dat dit de "eerste stap" is naar een "beschaving op Mars" en naar een "multiplanetair leven" met een basis op de maan.

Hurley en Behnken bevinden zich momenteel in een baan om de aarde en voeren aan boord van de Crew Dragon een aantal technische tests uit, eten en slapen nog wat, voordat ze zondag tegen 16.30 uur (Nederlandse tijd) aankomen bij het ISS. Daar zullen de twee ervaren astronauten 110 dagen blijven om het ruimtestation voor te bereiden om meer bemande missies van Amerikaanse bodem. Ook zullen ze de al aanwezige astronauten helpen met onderzoek.

SpaceX is het eerste commerciële bedrijf dat mensen naar de ruimte heeft gebracht. Dit is ook de eerste bemande Amerikaanse ruimtevlucht sinds 2011. In dat jaar kwam er een eind aan het Space Shuttle-programma. Sindsdien waren de Amerikanen voor de lancering van hun astronauten afhankelijk van de Russen.

Bron: NOS.nl
 
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.150 topics, welke bij elkaar 443.923 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.204 leden.
Het nieuwste lid is Pluck.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2987 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2987, lezen 11 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 16A".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden