Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 09:59:31

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 09:59:30

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 09:59:30

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 09:59:29

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 09:59:29

Het zicht bij Berkhout is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

11 Aug 2022 07:03:44

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 06:59:33

Het zicht bij Hoogeveen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

11 Aug 2022 06:42:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lander, NV.

11 Aug 2022 06:22:04

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 04:59:27

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 04:59:26

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

11 Aug 2022 04:59:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ; Santa Cruz, AZ.

11 Aug 2022 04:55:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

11 Aug 2022 04:55:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cochise, AZ.

11 Aug 2022 04:36:57
Actueel
1 / 4

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 mogelijk

Nieuw hitterecord voor de UK

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2020, 16:53 uur | Bericht #493454

Verzameltopic (foto's en berichtgeving) onweer/wateroverlast 16 en 17 juni 2020

Vandaag en morgen trekken er enkele stevige buien over het zuiden en midden van de Benelux. Bij de buien is en was er kans op onweer, hagel en wateroverlast. In dit topic kun je alle foto's (niet jou eigen foto? Plaats de bron en vraag eventueel om toestemming!) en nieuwsberichten kwijt over het onweer.

Spectaculaire windhoos in Dordrecht

In Dordrecht ontstond uit een stevige bui een windhoos die de grond bereikte. Dat ging niet geheel zonder schade: 
  
Kleine broertje van de tornado
De windhoos, zoals deze in Dordrecht voorkwam, is eigenlijk het kleinere broertje van de tornado die uit supercellen ontstaat. Voor tornado's moet de wind aan de grond uit een andere richting waaien dan de wind op enige hoogte, ook is het een vereiste dat de wind dan sterk toeneemt met de hoogte; een best rumoerige atmosfeer dus. Voor een windhoos moet de atmosfeer een stuk rustiger zijn, hoe gek dat ook klinkt.

Een windhoos ontstaat wanneer de wind over een vrij korte afstand sterk draait in richting, bijvoorbeeld nabij een front of in een convergentiezone: een strook waarin twee windrichtingen met elkaar 'botsen'. Hierdoor ontstaat een soort van nature draaiende luchtbeweging. Wanneer je een enorme opwaartse luchtstroom van een zware bui boven die draaiende luchtbeweging hangt, wordt die draaiende luchtbeweging als het ware uitgerekt door het aanzuigen van die opwaartse luchtstroom. Hierdoor neemt de rotatiesnelheid toe, waardoor uiteindelijk een windhoos kan ontstaan. Vergelijk het met een ballerina die in een pirouette zichzelf lang maakt: die begint ook sneller te draaien.

Bron: Weerplaza.nl | Gewijzigd: 17 juni 2020, 12:13 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2020, 16:57 uur | Bericht #493455
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2020, 18:10 uur | Bericht #493457

Noodweer veroorzaakt tientallen meldingen van wateroverlast en stormschade

Gigantisch noodweer zorgt dinsdagmiddag voor wateroverlast en stormschade in de Drechtsteden. Bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid waren rond de klok van 16.00 uur zo’n 75 meldingen binnengekomen, waarvan 54 uit Dordrecht.

Vanuit de hele stad zijn meldingen binnengekomen. ,,Ik heb alle straten in Dordrecht apart omcirkeld, maar ik kan bijna net zo goed heel de stad omcirkelen’’, zegt woordvoerder Loeki den Besten van de veiligheidsregio. Haar uitspraak maakt duidelijk dat er in korte tijd een enorme bak water is gevallen in de regio. 

De telefoon bij de veiligheidsregio stond enkele uren roodgloeiend. Tientallen meldingen over wateroverlast en stormschade kwamen er binnen. Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt.

Hoe groot de schade is, is nog niet te zeggen. ,,Er komen nog steeds nieuwe meldingen binnen. We proberen hier alles goed in kaart te brengen, maar het is hier momenteel een beetje chaos’’, aldus Den Besten rond de klok van 16.00 uur.

Afgesloten straten, kliko’s als wegafzetting
Enkele straten in Dordrecht, waaronder de Toulonselaan, de Vrieseweg, de Reeweg-Oost en de Dubbeldamseweg Noord werden door de brandweer in verband met de veiligheid enige tijd afgezet voor verkeer. Ook in de Krispijntunnel kwam het water centimeters hoog te staan. Op diverse plekken in Dordrecht zijn putdeksels verwijderd, zodat er gaten in de weg ontstaan waar het water in kan stromen.

Ook de Reeweg-Oost in Dordrecht liep dinsdagmiddag compleet onder water. Omdat het verkeer met hoge snelheid door het water bleef rijden, hebben bewoners de weg afgezet met afvalcontainers. Het water kwam tot in de huizen en de winkels, waarna bewoners en ondernemers vergeefs probeerden het water met trekkers en pompen weer naar buiten te krijgen. De aanwezige brandweer kon ook niets doen. ,,Het riool is verstopt. Als we het water wegpompen loopt het meteen weer terug. We kunnen alleen afwachten totdat het water weer wegzakt’’, aldus een brandweerman.

Burgemeester Wouter Kolff laat op Twitter weten dat de wolkbreuk voor enorme wateroverlast zorgt op meerdere plekken in de stad. ,,Meerdere straten staan fors onder water. De brandweer Zuid-Holland Zuid, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en de gemeente Dordrecht werken met man en macht aan dit probleem.’’

Ook in Zwijndrecht zorgt de regen voor wateroverlast. ,,We doen ons best om het water zo spoedig mogelijk af te voeren: de gemalen draaien, de brandweer is ingezet, we zijn onderweg met zandzakken naar huizen waar het water bijna binnenkomt, we plaatsen dranghekken daar waar de weg niet begaanbaar is’’, aldus de gemeente Zwijndrecht op Twitter.

Bron: AD.nl
 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2020, 21:01 uur | Bericht #493465

Wateroverlast in de Noorderkempen door hevige regenbui

Een korte maar hevige regenbui heeft verschillende straten in de Noorderkempen onder water gezet. Dat was het geval in Vosselaar en Merksplas. De meeste problemen waren er in Nieuwstad en enkele omliggende straten in Turnhout. Op sommige plaatsen stond er 20 tot 30 centimeter water in de straat. Een ondergrondse garage met bergingen liep ook onder, net als de liftkoker. Het is voor de bewoners de derde keer dat Nieuwstad blank staat.

Bron: vrt.be
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juni 2020, 11:18 uur | Bericht #493472

Noodweer in Brabant: ondergelopen straten en huizen

Hevige onweersbuien hebben dinsdag in verschillende plaatsen voor veel overlast gezorgd. Zo liepen straten in onder meer Chaam, Tilburg, Goirle, Nieuwkuijk en Vlijmen helemaal onder water. De brandweer moest op veel plekken bijspringen om water weg te pompen.

Het noodweer trof niet heel Brabant even hard. In Bergen op Zoom zat 16 millimeter in de regenmeter. In Tilburg was dat 29 millimeter, aldus Buienradar. In sommige andere plaatsen viel nauwelijks regen. De Efteling moest vanwege het noodweer abonnementshouders wegsturen, die naar het park kwamen voor een ritje in de achtbaan Max & Moritz. Die achtbaan gaat 20 juni open, maar een select gezelschap mocht na inschrijving alvast een testrit maken. De fans reden voor niets naar het park.

Dinsdagavond rond acht uur ging het mis in Tilburg. Daar stonden diverse straten blank. In Goirle viel ook veel regen, maar dat zorgde ook voor waterpret.Bij verschillende huizen en bedrijven in bijvoorbeeld Nieuwkuijk en Vlijmen liep dinsdagmiddag het vele regenwater binnen. Dit zorgde voor schade en overlast.Bron: OmroepBrabant.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juni 2020, 11:26 uur | Bericht #493473

'Water loopt achter de huizen binnen en er voor weer uit', ongekend noodweer treft ChaamAd Ansems wist niet wat hij zag dinsdagavond toen het noodweer boven Chaam losbarstte. Ansems is teamleider van de brandweer in het dorp dus hij is wel wat gewend. "Maar dit was echt heel erg", zegt hij woensdagochtend in het radioprogramma WAKKER van Omroep Brabant. Zo erg zag hij het nog niet eerder. Straten stonden in een mum van tijd blank en huizen liepen onder.

"In sommige huizen liep het water aan de achterkant binnen om er vervolgens voor weer uit te lopen", vertelt Ansems. Vooral het gebied Wolfsdonk/Hoefakker kreeg volgens hem te maken met enorme wateroverlast. "Voor ons een bekende hoek."

Ansems kreeg al het vermoeden dat het een heftige avond zou gaan worden toen hij rond halfacht thuis was en de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Op dat moment vermoedde hij al dat zijn pieper snel zou afgaan. En dat was het geval. Uiteindelijk zijn hij en zijn collega's tot na middernacht bezig geweest.

Weg naar kazerne blank
Ansems en zijn collega's hadden om te beginnen al moeite om op de kazerne te komen. De doorgaande weg naar de kazerne stond namelijk al blank waardoor auto's niet verder konden. "Sommige wagens wilden al niet meer rijden omdat ze vol water stonden."

Op de kazerne bleek dat de grootste problemen dus in de bekende hoek van het dorp lagen. Al snel werd er extra hulp vanuit Ulvenhout ingeschakeld.

Mensen gefrustreerd
De teamleider van de brandweer kan zich de frustratie bij mensen goed voorstellen. "Het water komt omhoog en komt je huis binnen. Je kunt niks doen", zegt hij. "voor ons is het werk dus ik probeer emoties uit te sluiten. Maar voor de mensen die het overkomt is dat natuurlijk heel anders."

Voor woensdag worden opnieuw pittige regen- en onweersbuien verwacht met lokaal kans op tientallen millimeters regen. Ansems hoopt dat ze dit keer aan Chaam voorbijgaan.

Bron: omroepbrabant.nl | Gewijzigd: 17 juni 2020, 12:05 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2330
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 juni 2020, 12:11 uur | Bericht #493474
Openluchtzwembad Dordrecht:
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2330
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 juni 2020, 21:54 uur | Bericht #493487
Zou de auto het nog doen na dit flinke bad?
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2330
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 juni 2020, 22:42 uur | Bericht #493488
Helaas ook een slachtoffer te betreuren omtrend de zware buien vandaag.
 
In de wijk Stadshagen in Zwolle is vanavond een boom bovenop een vrouw terechtgekomen die op dat moment net met haar man langs fietste. De vrouw is ter plekke aan haar verwondingen overleden. 

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is het niet bekend of de boom is omgewaaid of is getroffen door bliksem.
De boom viel om in de Drapenierlaan in de wijk Stadshagen in Zwolle. Op meer plaatsen in de wijk zouden vanavond bomen zijn omgewaaid of takken van bomen zijn afgebroken. 

Ook andere plaatsen in Overijssel werden vanavond getroffen door noodweer. 

Bron: RTVoost | Gewijzigd: 17 juni 2020, 22:43 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2330
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 juni 2020, 22:55 uur | Bericht #493490

Eigen beeldmateriaal ook zeer welkom

Deel vooral in dit topic jouw foto's van de buien van vandaag, ook het waarneemtopic is speciaal hiervoor bedoeld!
  | Gewijzigd: 17 juni 2020, 22:55 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Mumra
Lid
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 66
Lid sinds: 26 jun. 2011
17 juni 2020, 23:15 uur | Bericht #493491


Vanavond vanaf de Lekdijk - er kwamen mooie wolkformaties langs.
Thunderlover123
Moderator
Woonplaats: Meppel
Berichten: 370
Lid sinds: 31 mei. 2018
18 juni 2020, 11:17 uur | Bericht #493494
Mooie wolkenformatie! | Gewijzigd: 18 juni 2020, 11:18 uur, door Thunderlover123
Twitter account over het weer: twitter.com/weerextremen. :)


Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2020, 11:19 uur | Bericht #493495

Veel overlast door hevige regenval, straten en huizen staan blank

In grote delen van het land is waterschade ontstaan door de hevige regenval van gisteravond en vannacht. Op veel plekken kwamen huizen en straten blank te staan.

De A20 tussen knooppunt Kethelplein en Schiedam is nog steeds deels afgesloten vanwege de regen, meldt Rijnmond. Twee rijstroken zijn dicht. Ook in andere delen van Zuid-Holland kwamen veel meldingen van wateroverlast binnen. In Zwolle kwam gisteravond een 52-jarige vrouw om het leven door het noodweer. Ze kwam op de fiets onder een omvallende boom terecht.

In delen van Mierlo zijn straten tijdelijk afgezet, ook kelders en huizen liepen daar vol water. Bij twee supermarkten in Mierlo-Hout en in Helmond kwam water via het plafond naar binnen en kwam de vloer blank te staan.

In Vlissingen viel ruim honderd millimeter regen in 24 uur. Normaal valt er gemiddeld 58 millimeter in heel juni, schrijft Omroep Zeeland. Als gevolg daarvan moesten zestien appartementen worden ontruimd. Een aantal bewoners bracht de nacht ergens anders door.

Riool overstroomd
Niet alleen de zuidelijke provincies hadden last van het water. Ook in Utrecht is veel water gevallen. Onder meer in Oudewater, Montfoort, IJsselstein, Meerkerk en Nieuwegein stonden straten blank en op sommige plaatsen liep het water woningen en kelders in.

In de binnenstad van Woerden kwam rioolwater naar boven en dreven uitwerpselen door straten, schrijft RTV Utrecht. In Lopik blijft een basisschool vandaag dicht vanwege wateroverlast. Er staat water in de gangen en er is kans op kortsluiting.

Bron: nos.nl

 
#KeepOnSmiling
Thunderlover123
Moderator
Woonplaats: Meppel
Berichten: 370
Lid sinds: 31 mei. 2018
18 juni 2020, 11:22 uur | Bericht #493496
De bewolking bij mij. Wel een paar donderklappen ontvangen en wat matige/zware regen. Geen wateroverlast hier gehad! | Gewijzigd: 18 juni 2020, 12:03 uur, door Thijs.
Twitter account over het weer: twitter.com/weerextremen. :)


Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juni 2020, 11:27 uur | Bericht #493497
#KeepOnSmiling
trdelange
Lid
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 6
Lid sinds: 2 okt. 2017
18 juni 2020, 23:02 uur | Bericht #493505
Indrukwekkende shelfcloud boven Alphen a/d Rijn, 18 juni 2020 rond 19.30uur
Foto's genomen in Ter Aar kijkend naar het zuiden. Enkele flinke klappen. De temperatuur daalde in 10 minuten tijd 6 graden! (20 > 14 graden).


| Gewijzigd: 19 juni 2020, 13:38 uur, door trdelange
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.590 topics, welke bij elkaar 447.133 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.459 leden.
Het nieuwste lid is gudo.stekhuizen@outlook.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2805 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2805, lezen 9 mensen het topic "Onweerskansen 17 t/m 20 juni 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Nieuw hitterecord voor de UK

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 mogelijk

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden