Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, WA.

13 Aug 2022 16:21:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spokane, WA.

13 Aug 2022 16:21:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maricopa, AZ; Pinal, AZ.

13 Aug 2022 14:58:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

13 Aug 2022 14:58:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, ID; Valley, ID.

13 Aug 2022 14:58:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yavapai, AZ.

13 Aug 2022 14:58:54

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:32

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:31

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:30

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:30

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:25

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:24

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:23

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:21

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

13 Aug 2022 13:59:21
Actueel
1 / 4

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Nieuw hitterecord voor de UK

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
28 juni, 23:11 uur | Bericht #498305

Orkaanseizoen 2022 komt op gang

 
In de Atlantische Oceaan en in het oosten van de Stille Oceaan is eindelijk wat activiteit te zien. Een totaal van 5 (potentiële) systemen zullen de komende dagen wellicht verder ontwikkelen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de zogenoemde ABC eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) morgenavond getroffen worden door een tropische storm. De minister-president van Curaçao heeft de bevolking vandaag (dinsdag) ertoe opgeroepen om genoeg water en eten in huis te halen (bron: https://www.nu.nl/binnenland/6209163/curacao-maakt-zich-op-voor-megastorm-premier-roept-op-tot-hamsteren.html?redirect=1).
 
Hieronder kort een overzicht van de huidige stand van zaken.
 

Stille Oceaan


Enkele honderden kilometers ten (zuid)westen van het schiereiland Baja (California, VS) ligt de tropische depressie genaamd Celia. Het systeem heeft windstoten tot 60 km/h en duidelijke neerslagfronten. Ondanks de aanwezige voeding door met name vocht is de verwachting dat het systeem de komende 48 uur iets verder uitdiept, maar nog wel een depressie zal blijven.


Naast Celia bevindt zich ten (zuid)westen van de kust van Mexico een klein gecentreerd lagedruk systeem (aangegeven met 1 op de kaart) met vooral regen- en onweersbuien. Volgens het National Hurricane Center & Central Pacific Hurricane Center vertoont dit systeem al tekenen van organisatie. Het is de verwachting dat het systeem zich verder ontwikkeld tot een tropische depressie in de komende 48 uur (hier is 50% kans op), terwijl het systeem zich verder richting het (noord)westen verplaatst.
 

Atlantische Oceaan

Op de Atlantische oceaan bevinden zich momenteel 3 (potentiële) systemen.


Van links naar rechts:
 
1) Op de Golf van Mexico bevindt zich een gecentreerd lagedrukgebied die regen- en onweersbuien blijft produceren. Het is de verwachting dat het systeem zich langzaam wat meer naar het (zuid)westen zal verplaatsen richting de kust van Texas. De verwachting is dat het misschien nog iets verder ontwikkeld naar een tropische depressie, maar de kans is klein (0 – 40%).
 
2) Ten oosten van de Bovenwindse/ABC eilanden bevindt zich een tropische cycloon (genaamd TWO op de kaart). De kans is vrij groot dat dit systeem zich in de komende 48 uur tot 5 dagen nog iets verder ontwikkeld (70 – 90% kans) voordat het via het noorden van Venezuela en Colombia naar de Stille Oceaan beweegt. Het windveld reikt tot windstoten van 80 km/u of meer. De verwachting is dat het systeem de ABC eilanden uiteindelijk later deze week heeft gepasseerd.

 
3) Verder op de Atlantische Oceaan zijn een aantal ongeorganiseerde (onweers)buien bij elkaar. Het is de verwachting dat dit systeem zich later in de week verder organiseert en ontwikkeld (20% kans).
 
Het lijkt erop dat het orkaanseizoen langzaam begint. Ik ben benieuwd wat er de komende dagen en weken te wachten staat!
 
Bron afbeeldingen: https://www.nhc.noaa.gov/gtwo.php?basin=atlc&fdays=2
  | Gewijzigd: 28 juni, 23:20 uur, door James Bob
The name is Bob, James Bob.
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
29 juni, 07:57 uur | Bericht #498306

Curaçao kondigt avondklok aan vanwege tropische storm Bonnie

Aruba, Curaçao en Bonaire maken zich op voor de komst van een tropische storm, die in potentie orkaankracht kan bereiken. Curaçao kondigde gisteravond een avondklok aan, die vanmiddag om 16.00 uur (lokale tijd) ingaat.

Het onrustige weersysteem trekt vanuit het gebied ten oosten van Trinidad en Tobago richting de Nederlands-Caribische eilanden. Naar verwachting zal het noodweer de eilanden komende nacht bereiken. Verwacht wordt dat de windsnelheden dan inmiddels boven de 73 kilometer per uur liggen, waarmee officieel sprake is van een tropische storm. Die zal dan de naam Bonnie krijgen.

Bewoners zijn er niet gerust op en slaan massaal voedsel en drinken in. Dat doen ze na een oproep van de overheid om zich voor te bereiden op het zware en vermoedelijk zeer natte weer van de komende dagen.

"We verwachten 75 tot 125 millimeter regen", zegt Olav Geijs van het Caribbean Weather Center in Willemstad. Dat is een vijfde van wat er normaal gesproken in een heel jaar valt op Curaçao. "Bij 40 millimeter staan grote delen van Willemstad normaal gesproken al onder water, dat zal nu zeker zo zijn."

Meer lezen: https://nos.nl/artikel/2434510-curacao-kondigt-avondklok-aan-vanwege-tropische-storm-bonnie
The name is Bob, James Bob.
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3374
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni, 09:03 uur | Bericht #498317

Aruba, Curaçao en Bonaire ontsnappen aan Bonnie, die toch geen storm werd

Inwoners van Aruba, Curaçao en Bonaire halen opgelucht adem. De eilanden zijn ontsnapt aan de storm Bonnie, die maar geen storm werd. Gistermiddag laat (lokale tijd) werd duidelijk dat de koers van het weersysteem vlak langs de Venezolaanse kust ging, waardoor het aan kracht inboette. Een beginnende storm heeft warm water nodig om zich te organiseren en sterker te worden.

Verder lezen: NOS.nl | Gewijzigd: 30 juni, 09:21 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
1 juli, 20:28 uur | Bericht #498329

Tropische storm Bonnie nu wel geboren

Nadat een echte storm boven de ABC eilanden uitbleef, is nu toch echt de tropische storm genaamd Bonnie geboren. De storm bevindt zich nu nog boven de Caribische Zee en zet langzaam koers westwaarts, richting centraal Amerika. Met name Nicaragua en Costa Rica staat veel regen en een stevige wind (> 80 km/u) te wachten.

De verwachting is dat de storm, wanneer deze de Stille Oceaan bereikt, verder zal ontwikkelen richting een categorie 1 Orkaan. Eentje om de gaten te houden.

Bron afbeeldingen: https://www.nhc.noaa.gov/cyclones/
 
The name is Bob, James Bob.
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
2 juli, 16:44 uur | Bericht #498330

Tropische storm Colin geboren

Voor de kust van North and South Carolina (VS) is tropische storm Colin geboren. Naast storm Bonnie zijn dit de twee actieve stormen in de Atlantische oceaan. Beide stormen produceren windstoten van meer dan 80 km/u en produceren daarnaast veel neerslag. Storm Bonnie passeert as we speak over Nicaragua en Costa Rica, terwijl Colin via de kust van North and South Carolina richting het (noord)oosten trekt. De verwachting is dat Colin een tropische storm blijft. Bonnie daarentegen, kan nog aansterken tot een Categorie 1 orkaan wanneer het de voedingsbodem van de Stille Oceaan bereikt.

Bron afbeeldingen: https://www.nhc.noaa.gov/cyclones/
The name is Bob, James Bob.
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
11 juli, 10:54 uur | Bericht #498369

Hawaii kan zich gaan voorbereiden voor de komst van Darby!


Waar het boven de Atlantische Oceaan nog rustig is, is inmiddels boven de Stille Oceaan orkaan Darby ontstaan. De orkaan, met veel neerslag en windstoten tot + 140 km/h trekt richting Hawaii. De verwachting is dat het systeem echter afzwakt en als tropische storm de eilandengroep bereikt. Een situatie om nauwlettend in de gaten te blijven houden.

Trekrichting

WindveldBron: https://www.nhc.noaa.gov/cyclones/?cpac
The name is Bob, James Bob.
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
11 juli, 18:54 uur | Bericht #498377

Groeit Orkaan Darby door tot categorie 4?De vierde tropische storm Darby, die in de oostelijke Stille Oceaan zaterdag tot leven kwam is sindsdien snel in kracht toegenomen. Volgens Accuweather en the National Hurricane Centre onderging de orkaan eind zondag een snelle intensivering en tegen het begin van de maandag was Darby ontwikkeld tot een orkaan van categorie 3 (met windsnelheden van +180 km/u).

Darby heeft een lange, maar interessante ontwikkeling doorgemaakt. De orkaan werd zaterdagmiddag voor de zuidwestkust van Mexico als tropische storm geboren. Met een zuidwestelijke trekrichting over warm zeewater met een lage windschering, kon Darby zich snel ontwikkelen. Het is niet uitgesloten dat Darby nog verder ontwikkeld tot een orkaan van categorie 4 (met windsnelheden van +200 km/u).

Meer lezen: https://www.accuweather.com/en/hurricane/darby-rapidly-intensifies-into-major-hurricane-in-east-pacific/1215137 | Gewijzigd: 12 juli, 10:52 uur, door James Bob
The name is Bob, James Bob.
James Bob
Moderator
Woonplaats: Bennekom, Gelderland
Berichten: 36
Lid sinds: 3 jun. 2019
13 juli, 00:02 uur | Bericht #498384

Orkaan Darby officieel 'categorie 4', maar zwakt naar verwachting komende dagen sterkt in kracht af

Orkaan Darby is officieel een orkaan van de 4e categorie met windstoten die oplopen tot +230 km/u. De verwachting is dat de orkaan langzaamaan zijn kracht verliest terwijl deze verder richting Hawaii trekt. In de loop van het weekend zal Darby dan als een tropische storm/depressie de eilandengroep aan de zuidkant passeren.Bron: https://www.hawaiinewsnow.com/2022/07/12/hurricane-darby-now-category-4-it-churns-toward-central-pacific/ | Gewijzigd: 13 juli, 00:02 uur, door James Bob
The name is Bob, James Bob.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.591 topics, welke bij elkaar 447.135 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.461 leden.
Het nieuwste lid is Sjonnies.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3530 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3530, lezen 27 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden