Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, MO; Chariton, MO; Saline, MO.

16 Jul 2024 15:13:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS; Leavenworth, KS; Buchanan, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

16 Jul 2024 15:13:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, KS.

16 Jul 2024 15:12:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caldwell, MO; Carroll, MO; Lafayette, MO; Ray, MO; Saline, MO.

16 Jul 2024 14:47:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

16 Jul 2024 14:47:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Leavenworth, KS; Wyandotte, KS; Platte, MO.

16 Jul 2024 14:47:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jefferson, KS.

16 Jul 2024 14:34:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

16 Jul 2024 14:30:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caldwell, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Daviess, MO; Livingston, MO; Ray, MO.

16 Jul 2024 14:28:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caldwell, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Daviess, MO; DeKalb, MO; Livingston, MO; Ray, MO.

16 Jul 2024 14:17:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jackson, KS; Jefferson, KS; Pottawatomie, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 14:17:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 14:06:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clinton, MO; DeKalb, MO.

16 Jul 2024 13:55:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:45:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

16 Jul 2024 13:45:10
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Emmen
Berichten: 42
Lid sinds: 25 dec. 2015
29 juni 2022, 14:59 uur | Bericht #498307
Morgen is er opnieuw een onweerskans. In potentie is dit een behoorlijk forse setting, voornamelijk in pakweg de noordoostelijke helft van het land zoals het nu lijkt, maar uiteraard ook flinke onzekerheden.

Ik heb niet zo heel veel tijd vandaag, dus ik houd het even bij de KNMI Guidance. Mocht iemand anders toelichtingen hebben, dan graag!   

Het (doorstreepte) grijs gemarkeerde deel onder het kopje "Neerslag" is nog een overblijfsel van de vorige Guidance die het KNMI vergeten is te verwijderen. Laat wel mooi de verandering zien (en dat de potentie lijkt te zijn toegenomen).

Guidance modelbeoordeling
Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot donderdag 30 juni 2022 24.00 locale tijd

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 12 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Vandaag hebben we te maken met de aanvoer van warme lucht vanuit het zuidoosten en de vorming van een (thermisch) lagedrukgebiedje boven onze omgeving. Op 850 hPa vindt er enige warmte-advectie plaats, vooral boven het noordoosten. Een occlusie, momenteel boven de Britse Eilanden, wordt donderdagochtend boven het zuidwesten verwacht. Donderdag ontstaat een nieuwe (thermische) vore/laag, die in de middag en avond langzaam naar het noordoosten trekt. De eerdergenoemde occlusie loopt hierop in en verlaat het noordoosten in de nacht naar vrijdag. In de bovenlucht is er lang een zwakke rug zichtbaar, in de loop van donderdag lijkt de bovenstroming licht cyclonaal te worden onder invloed van een hoogtelaag boven het Kanaal.

Modelbeoordeling:
Vanavond en komende nacht enige onzekerheid omtrent de kans op een lichte bui in het noordoosten, lijkt met warmte-advectie te maken. De progtemp van EHGG laat een dikkere vochtige laag zien met middelbare onstabiliteit met in de onderste niveaus droge lucht. Meeste neerslag lijkt dan ook te verdampen. De Pseudo CAPPI van Harmonie laat dan ook een veel duidelijker neerslagsignaal zien. Modellen verschillen in grote lijnen niet veel wat betreft de convectie op donderdag. Detailverschillen zijn er wel degelijk: 1) hoe de geisoleerde onweersbuien op de vore uit de verf gaan komen, i.c.m. de droge grenslaag zijn windstoten een aandachtspunt. De zwakke hoogterug onderdrukt de convectie mogelijk En 2) Mogelijke georganiseerde convectie nabij de occlusie waarbij de dynamische forcering en windschering toenemen, maar onstabiliteit de beperkende factor kan zijn.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Vanmiddag in het uiterste oosten door wolkenvelden (warmte-advectie) mogelijk iets minder warm dan elders in het land. Na passage van het zeewindfront enige afkoeling vanuit het westen. Donderdag voor de occlusie uit in het oosten lokaal nog ca. 30°C. In de neerslag dalend naar 15-20°C.

Wind:
Vanmiddag en vanavond is er in het westen een zeewindfront met vlagerige wind te zien in met name de Harmonies. Windstoten bij buien, vooral later op de dag als de convectie zich beter kan organiseren en op een outflow boundary in het noorden 40 kn mogelijk is, is een aandachtspunt vanwege de aanvankelijk droge grenslaag. Harmonies komen bij de vore vooralsnog niet verder dan ca. 30 kn.

Bewolking:
In het noordoosten uit een dikke laag Ac vormt zich mogelijk wat neerslag vanavond en vannacht. In de loop van donderdagmiddag in de vore en later nabij de occlusie Cb's met toppen tot FL400. Bij de occlusie zelf een gelaagd pakket met kans op St.

Neerslag:
Vanavond en vannacht in het noordoosten kleine kans dat er een enkele lichte bui ontstaat, waarvan de meeste neerslag tijdens het vallen weer verdampt. Donderdagmiddag -en avond bij de vore enkele geïsoleerde onweersbuien in het noorden en oosten. Regime van 1500-2000 J/Kg SbCape met 20-30 kn windschering. Zwakke hoogterug lijkt de convectie enigszins te onderdrukken. Als deze goed uit de verf komt is hagel, veel regen en windstoten van 60 km/uur aannemelijk. Hiervoor is code geel van kracht. Later op de dag neemt de cyclonaliteit in de bovenlucht wat toe en zou er nabij de occlusie georganiseerd onweer kunnen vormen bij nog 1000 J/Kg en toenemende windschering tot 30-40 kn. Wederom focus op noorden en oosten, hoogste temperaturen nog daar. Zou ook advectief vanuit Frankrijk kunnen, zie EC06. Bij de occlusie zelf een meest stratiform neerslaggebied. Aan de westflank van de vore ontstaan in de loop van donderdagmiddag enkele (onweers)buien die vanaf de grond ontstaan. CAPE in de vore 1500-2000 J/kg, bij effectieve schering van 15-25 kn: kans op multicell. Aan de voorzijde van de occlusie zou de convectie nog even vanaf de grond kunnen ontstaan, voordat de wind onderin westelijk wordt. Bij CAPE van ca. 500 J/kg, maar beduidend hogere schering van 35-40 kn lokaal multicell met een kleine kans op lijnvorming. De neerslag wordt aan de achterzijde stratiform. Lokaal kan er 20-40 mm vallen, PW is maximaal 35-40 mm.

Zicht:
In de nacht naar donderdag bij de vore kans op nevel of een (ondiepe) mistbank. Donderdag in neerslag matig tot slecht zicht.

Paraaf meteoroloog: aberson

Uitgifte: 29/06/2022 12.06 uur LT.
[/quote]


En nog even een weerkaartje  voor morgenmiddag, met daarop de vore (rode lijn) en de occlusie waarop onweersbuien mogelijk zijn:


Eddy. | Gewijzigd: 29 juni 2022, 18:17 uur, door flyineddy1
Bliksems wat een gedonder
Woonplaats: Dinteloord
Berichten: 67
Lid sinds: 19 jun. 2019
29 juni 2022, 17:49 uur | Bericht #498308
Citaat van flyineddy1, woensdag 29 juni 2022, 14:59 uur Morgen is er opnieuw een onweerskans. In potentie is dit een behoorlijk forse setting, voornamelijk in pakweg de noordoostelijke helft van het land zoals het nu lijkt, maar uiteraard ook flinke onzekerheden.

Ik heb niet zo heel veel tijd vandaag, dus ik houd het even bij de KNMI Guidance. Mocht iemand anders toelichtingen hebben, dan graag!   

Het doorstreepte deel onder het kopje "Neerslag" is nog een overblijfsel van de vorige Guidance die het KNMI vergeten is te verwijderen. Laat wel mooi de verandering zien (en dat de potentie lijkt te zijn toegenomen).

Guidance modelbeoordeling
Modellen algemeen tot +48 uur, geldig tot donderdag 30 juni 2022 24.00 locale tijd

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 12 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.
Modelbeoordeling door meteoroloog

Synoptische situatie:
Vandaag hebben we te maken met de aanvoer van warme lucht vanuit het zuidoosten en de vorming van een (thermisch) lagedrukgebiedje boven onze omgeving. Op 850 hPa vindt er enige warmte-advectie plaats, vooral boven het noordoosten. Een occlusie, momenteel boven de Britse Eilanden, wordt donderdagochtend boven het zuidwesten verwacht. Donderdag ontstaat een nieuwe (thermische) vore/laag, die in de middag en avond langzaam naar het noordoosten trekt. De eerdergenoemde occlusie loopt hierop in en verlaat het noordoosten in de nacht naar vrijdag. In de bovenlucht is er lang een zwakke rug zichtbaar, in de loop van donderdag lijkt de bovenstroming licht cyclonaal te worden onder invloed van een hoogtelaag boven het Kanaal.

Modelbeoordeling:
Vanavond en komende nacht enige onzekerheid omtrent de kans op een lichte bui in het noordoosten, lijkt met warmte-advectie te maken. De progtemp van EHGG laat een dikkere vochtige laag zien met middelbare onstabiliteit met in de onderste niveaus droge lucht. Meeste neerslag lijkt dan ook te verdampen. De Pseudo CAPPI van Harmonie laat dan ook een veel duidelijker neerslagsignaal zien. Modellen verschillen in grote lijnen niet veel wat betreft de convectie op donderdag. Detailverschillen zijn er wel degelijk: 1) hoe de geisoleerde onweersbuien op de vore uit de verf gaan komen, i.c.m. de droge grenslaag zijn windstoten een aandachtspunt. De zwakke hoogterug onderdrukt de convectie mogelijk En 2) Mogelijke georganiseerde convectie nabij de occlusie waarbij de dynamische forcering en windschering toenemen, maar onstabiliteit de beperkende factor kan zijn.

Aandachtspunten
Temperatuur:

Vanmiddag in het uiterste oosten door wolkenvelden (warmte-advectie) mogelijk iets minder warm dan elders in het land. Na passage van het zeewindfront enige afkoeling vanuit het westen. Donderdag voor de occlusie uit in het oosten lokaal nog ca. 30°C. In de neerslag dalend naar 15-20°C.

Wind:
Vanmiddag en vanavond is er in het westen een zeewindfront met vlagerige wind te zien in met name de Harmonies. Windstoten bij buien, vooral later op de dag als de convectie zich beter kan organiseren en op een outflow boundary in het noorden 40 kn mogelijk is, is een aandachtspunt vanwege de aanvankelijk droge grenslaag. Harmonies komen bij de vore vooralsnog niet verder dan ca. 30 kn.

Bewolking:
In het noordoosten uit een dikke laag Ac vormt zich mogelijk wat neerslag vanavond en vannacht. In de loop van donderdagmiddag in de vore en later nabij de occlusie Cb's met toppen tot FL400. Bij de occlusie zelf een gelaagd pakket met kans op St.

Neerslag:
Vanavond en vannacht in het noordoosten kleine kans dat er een enkele lichte bui ontstaat, waarvan de meeste neerslag tijdens het vallen weer verdampt. Donderdagmiddag -en avond bij de vore enkele geïsoleerde onweersbuien in het noorden en oosten. Regime van 1500-2000 J/Kg SbCape met 20-30 kn windschering. Zwakke hoogterug lijkt de convectie enigszins te onderdrukken. Als deze goed uit de verf komt is hagel, veel regen en windstoten van 60 km/uur aannemelijk. Hiervoor is code geel van kracht. Later op de dag neemt de cyclonaliteit in de bovenlucht wat toe en zou er nabij de occlusie georganiseerd onweer kunnen vormen bij nog 1000 J/Kg en toenemende windschering tot 30-40 kn. Wederom focus op noorden en oosten, hoogste temperaturen nog daar. Zou ook advectief vanuit Frankrijk kunnen, zie EC06. Bij de occlusie zelf een meest stratiform neerslaggebied. Aan de westflank van de vore ontstaan in de loop van donderdagmiddag enkele (onweers)buien die vanaf de grond ontstaan. CAPE in de vore 1500-2000 J/kg, bij effectieve schering van 15-25 kn: kans op multicell. Aan de voorzijde van de occlusie zou de convectie nog even vanaf de grond kunnen ontstaan, voordat de wind onderin westelijk wordt. Bij CAPE van ca. 500 J/kg, maar beduidend hogere schering van 35-40 kn lokaal multicell met een kleine kans op lijnvorming. De neerslag wordt aan de achterzijde stratiform. Lokaal kan er 20-40 mm vallen, PW is maximaal 35-40 mm.

Zicht:
In de nacht naar donderdag bij de vore kans op nevel of een (ondiepe) mistbank. Donderdag in neerslag matig tot slecht zicht.

Paraaf meteoroloog: aberson

Uitgifte: 29/06/2022 12.06 uur LT.
[/quote]


En nog even een weerkaartje  voor morgenmiddag, met daarop de vore (rode lijn) en de occlusie waarop onweersbuien mogelijk zijn:


Eddy.
welk doorstreepte deel? ik zie niks doorstreept namelijk hahaha
 
Groetjes, Niels Koomans.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Emmen
Berichten: 42
Lid sinds: 25 dec. 2015
29 juni 2022, 18:20 uur | Bericht #498309
Citaat van NielsKoomans, woensdag 29 juni 2022, 17:49 uur welk doorstreepte deel? ik zie niks doorstreept namelijk hahaha 
Dat is stom, in de editor kan ik tekst doorstrepen, maar als ik de reactie dan post/wijziging opsla, dan is dat weer weg. :/
Ik heb het nu grijs gemarkeerd, dat werkt wel. :)

Eddy.
Bliksems wat een gedonder
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2022, 19:04 uur | Bericht #498312
Waarschuwingen KNMI

#KeepOnSmiling
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2022, 03:41 uur | Bericht #498314
Later vandaag in het binnenland en met name over de (noord/zuid)oostelijke helften, kans op (zeer) zwaar onweer. Daarbij is kans op veel neerslag in korte tijd, en zeer lokaal zware windstoten en hagel van 1-3 cm.

Voorwoord:
In de loop van de middag 2 rondes onweer achter elkaar, volgt elkaar allemaal zo snel op, dat het al snel richting 1 geheel gaat. Vanuit zuidelijke richtingen uitbreidend naar binnenland en oostelijke helften noord-noordoostwaarts.Oosten/Noordoosten genieten het langst van de warme lucht. Het kan daar nog tot 27-29 graden komen, in het uiterste oosten is een tropische 30er nog mogelijk. Maar ook dat is nowcasten en afhankelijk hoe snel de buien op gang komen. We zien daar hoe dan ook de hogere cape waardes terug. En daarmee ook de zwaardere convectie!.


1:
In de loop van de middag namiddag kunnen in het binnenland maar vooral over de oostelijke helften. Buien rondom de thermische en op de vore ontstaan. Dit allemaal in een regime van 1000j/kg in het binnenland, en richting de noordoostelijke en oostelijke helften 1500-2000 j/kg aan Cape en een effectieve schering van rond de 30 knopen. Losse exemplaren zijn dit, en die kunnen stevig uitpakken.Goed georganiseerde multicel mogelijk clusterend noord-oostwaarts. Randverschijnselen zijn lokaal wateroverlast. (30-50mm), kleine kans op hagel orde 2-3 cm, en op een burstverschijnsel windstoten van 75-90 km/u, over het algemeen tot max 75 km/u.2:
Al vrij snel volgt daarachter een occlusie en die loopt op de thermische vore in. Dit zal in de namiddag en avond zijn. Cape dan nog altijd rond de 1000 j/kg maar met een iets hogere effectieve schering richting de 40 knopen. Mochten ze daartussen nog van de grond ontstaan. Dan kunnen dit enkele exemplaren zijn short lived met kenmerken van een Sc. Maar ik denk zelf dat het bij goed georganiseerd multicel blijft, al snel clusterend richting een Squall-line en wellicht dat het boven het noordoosten-oosten van NL en W-NW-DLD zelfs tot een MCS komt. Ook hier vooral weer kans op lokaal veel neerslag in korte tijd, windstoten in de orde tot 75 km/u, in een downburst flinke uitschieters. Daarbij een iets lagere hagel kans orde 1-2 cm.


Nuance de kaarten boven zijn van Arome 12z, en geven een potentiele zware setting aan. En is vooral even ter vormgeving om de losse cellen verhaal aan te geven. Het bericht zelf is gemaakt, met meerdere modellen. Harmonie/Super-hd/Icon-d2, allen komen met zware convectie zij het net even met detail verschillen. Het Squall-line verhaal pakken meerdere wel op, das zo uitgesproken dat daar wel doorgang in zit. De losse cellen vooruit zijn meer een nowcast verhaal.

Voor vandaag hoef ik niet heel ver, ik ga vanuit huis inspelen op de situatie en mooi een beetje hier in de (noord)oosthoek rondtuffen. Of ik het systeem helemaal volg de noordwest Duitsland hoek in moet ik nog even zien. Want morgen roept gewoon weer de plicht!.

Met vriendelijke groet!

Tatanka | Gewijzigd: 30 juni 2022, 06:51 uur, door Tatanka
there can be only one
Woonplaats:
Berichten: 363
Lid sinds: 9 dec. 2011
30 juni 2022, 06:52 uur | Bericht #498315
Mooi verhaal tatanka👌maare was jij nog laat op of was je zo vroeg🤣
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2022, 08:58 uur | Bericht #498316
Bedankt voor interessante de post Tatanka! 

Dan hierbij ook nog even de verwachting van Estofex:Storm Forecast
Valid: Thu 30 Jun 2022 06:00 to Fri 01 Jul 2022 06:00 UTC
Issued: Wed 29 Jun 2022 22:43
Forecaster: GATZEN


A level 2 was issued across north-western Poland and western Baltic States for heavy rain and to a lesser extent tornadoes and severe wind gusts.

A level 2 was issued across western Alps and south-western Germany for heavy rain and to a lesser extent large hail and severe wind gusts.

A level 1 was issued across western Germany, Benelux, eastern France, north-western Italy far heavy rain, severe wind gusts, and large hail.

A level level 1 was issued for Poland and Baltic States for heavy rain, severe wind gusts, and tornadoes.

A level 1 was issued across northern Sweden for heavy rain.

A level 1 was issued across wester Balkans for heavy rain.

A level 1 was issued across southern Ukraine and Moldova for heavy rain.

A level 1 was issued across western Turkey and Caucasus for heavy rain.

SYNOPSIS


The west European trough is placed across the British Isles. With a south-westerly flow, mid-level vortices lift across western and central Europe. Associated with an intense short-wave trough, a cold front crosses France and enters Germany during the day. Farther east, subtle mid-level flow prevails with a low-level moist air mass.

DISCUSSION

Western Germany, Benelux, eastern France, western Alps, north-western Italy


Ahead of the approaching cold front, a warm and moist air mass is advected north. Widespread initiation is expected along the front, with most activity expected over the western Alps and south-western Germany, where CAPE is highest. Vertical wind shear is sufficient for well-developed multicells, that move along the cold front and are expected to cluster and form a squall line. Supercells are also not ruled out along the level 2 area due to an increasing mid-level jet that ejects from the upstream trough axis.

Heavy rain will be the main threat across the western Alps and south-western Germany, but also severe wind gusts and locally large hail are forecast. Potential is limited farther north due to weaker CAPE and also partly cool boundary layer. Elevated storms can go over the North Sea late in the period thanks to ongoing warm air advection ahead of the cold front.
 
#KeepOnSmiling
Hulk
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 42
Lid sinds: 20 jul. 2014
30 juni 2022, 13:27 uur | Bericht #498318
Hier in Groningen begon anderhalf uur geleden bewolking te ontstaan. Ondertussen is het beginnen te regenen.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2022, 17:03 uur | Bericht #498319
Actuele situatie:We zien actueel en dat eerder vandaag de losse buien op de vore niet of nauwlijks (bij stadskanaal-veendam zit nou een actieve cel) hun ding hebben kunnen doen boven het noordoosten en oosten. En dat we overgaan naar kans 2, en dat is op het koufront, eerder beschreven in mijn bericht van vannacht. Vandaag t.o.v de runs is de vore wel wat verder af van het KF afgegaan. Niet getreurd voor de onweersliefhebbers. Want dat heeft geresulteerd in een relatief schone lucht over de zuidoostelijke en (noord)oostelijke helften. En daarmee zijn de temperaturen hoog gebleven.

Wij het moeten nou puur van prefrontale ontwikkeling op het kf hebben, hetgeen nou gebeurd boven de Centraal Belgie_Ardennen-Limburg-Ruhr gebied. Daar onstaan nou buien in een regime van circa 1000 (midden Belgie tot oostelijker 1500 j/kg misschien lokaal zelfs nog wel tegen de 2000 j/kg aan. Met daarbij een effectieve schering van ruim 30 tot circa 40 knopen. Deze buien, en later ook buien die dichterbij onstaan over de oostelijke helften. Ook allemaal in een regime van ruim 1000 j/kg. Deze Clusteren richting de avond naar een Squall-line MCS. Welke wegtrekt naar noordelijke richtingen.

Ja en verder is het toch echt nowcasten, de boel ontploft nou werkelijk rondom Limburg >>> https://www.lightningmaps.org/#m=oss;t=3;s=201;o=0;b=0.00;y=50.8044;x=6.1331;z=8;d=2;dl=2;dc=0;Hoop dat het een beetje duidelijk is voor een ieder. Ik heb even snel de boel bekeken. Ik sta paraat om vanavond ergens de Squall-line op te pakken. | Gewijzigd: 30 juni 2022, 17:13 uur, door Tatanka
there can be only one
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2022, 17:56 uur | Bericht #498321
Beelden van het onweer kunnen gepost worden in het Verzameltopic 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2022, 19:31 uur | Bericht #498322

Actieve buienlijn trekt noordwaarts.

Op dit moment trekt een actieve buienlijn met stevige regen- en onweersbuien noordwaarts. Tijdens de buien kans op onweer, hagel en windstoten.
 

Bron: StormTrack OnweerOnline
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.869 topics, welke bij elkaar 448.433 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.599 leden.
Het nieuwste lid is miel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 50 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 50, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen van 3 en 4 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden