Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Suwannee, FL.

2 Dec 2023 20:03:34

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 19:40:20

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 09:18:09

De temperatuur bij Melle is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:35

De temperatuur bij Chievres is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:34

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

2 Dec 2023 07:48:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Hancock, MS.

2 Dec 2023 06:56:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ascension, LA; Livingston, LA; St. James, LA; St. John The Baptist, LA; Tangipahoa, LA.

2 Dec 2023 05:03:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Assumption, LA; Lafourche, LA; St. James, LA.

2 Dec 2023 04:23:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Vernon, LA.

1 Dec 2023 22:48:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Winn, LA.

1 Dec 2023 22:48:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, LA; Natchitoches, LA.

1 Dec 2023 22:48:53

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31
Actueel
1 / 4

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2480
Lid sinds: 29 mrt. 2016
14 januari, 11:06 uur | Bericht #498911

Dreiging van plaatselijke overstromingen langs Linge door aanhoudende regenval


Vanwege de verwachte aanhoudende regenval van vandaag zijn inwoners van delen van Geldermalsen en Leerdam gewaarschuwd voor overstromingen van de rivier de Linge. De Linge is een rivier in de Betuwe, de rivier is plaatselijk buiten zijn oevers getreden. Het gaat om plaatselijke overstromingen, er zijn geen bedreigingen voor hele polders of dorpen.
 

Berichtgeving Linge
Gisteren is het waterniveau zo'n 70 cm gestegen, het waterpeil op de rivier Beneden-Linge is vannacht gestabiliseerd. Dit is voor de Linge een forse stijging. De verwachting is dat het vandaag weer gaat stijgen. Vandaag valt er 10 tot 20 millimeter regen in het hele land, zegt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. "Dat is best veel."

Mensen die spullen in de uiterwaarden van de Linge hebben staan, moeten er rekening mee houden dat het terrein overstroomt. Voor morgen wordt op opnieuw regen verwacht en kan het peil naar kritieke waarden stijgen, aldus het waterschap.

Ook in lokaal stedelijk gebied zoals Leerdam en Geldermalsen kan het vele water voor overlast zorgen. Zo kunnen kelders, schuren en woningen onderlopen. Het waterschap adviseert bezittingen zo veel mogelijk in veiligheid te brengen, of op een hoge plek te zetten.  "Maar het is niet zo dat het hele dorp wordt bedreigd", zegt woordvoerder Jelmer Krom van Waterschap Rivierenland in het NOS Radio 1 Journaal.

Vooral in de lage delen van de Tielerwaard, de Vijfheerenlanden en Altena staat het water hoog. Mensen die spullen in de uiterwaarden van de Linge hebben staan, moeten er rekening mee houden dat het terrein overstroomt.

Onder normale omstandigheden staat de Linge 80 centimeter boven NAP. Nu is dat het dubbele, zegt Krom. Voor de Linge is dat hoge waterpeil bijzonder. Krom: "Op grote rivieren zoals de Maas, Waal en Rijn zien we vaker hoogwater, maar we zien maar heel zelden dat de Linge zo hoog stijgt."

Verhoogd waterniveau Maas
De afvoer van de Maas bij Sint Pieter (onder Maastricht) bereikt naar verwachting zondag het hoogste punt. Dan voert de regenrivier zo'n 1400 kubieke meter water per seconde af. Vanaf dinsdag zakt het waterpeil van de rivier weer, laat Rijkswaterstaat weten. De dienst voorziet geen grote hoogwaterproblemen, maar de Maas zal op een aantal plekken wel buiten de oevers treden.


Tussen zondag en dinsdag wordt waarschijnlijk het hoogste punt bereikt. Daarna zal het water weer iets zakken. Ter vergelijking: de overstromingen van juli 2021 bereikten een piekafvoer van 3700 m3/seconde. Daar zitten we nu dus nog héél ruim onder, opnieuw overstromingen zoals toen zijn zeer onwaarschijnlijk. We bereiken een verhoogde afvoer.


Verhoogd waterniveau Rijn
Ook in andere rivieren staat het water hoog. De uiterwaarden van Rijn, Waal en IJssel zullen vandaag waarschijnlijk onderlopen. Laaggelegen kades zoals de Waalkade in Nijmegen zijn sinds gisteren afgesloten vanwege hoogwater.


De Rijn stijgt ook naar een verhoogde afvoer, maar de piek wordt hier pas volgende week donderdag bereikt.

Overlast door het hele land
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft een pomp geplaatst in Woerden om daar overstromingen te voorkomen. De provincies Friesland en Zeeland hebben naast de overvloedige regen ook te maken met zeer harde wind. Die stuwt het water in de overvolle sloten en watergangen nog hoger op. Alle gemalen werken volop, aldus de waterschappen, maar dat kan wateroverlast niet helemaal voorkomen.

Waterschap Limburg houdt de situatie bij de Geul extra scherp in de gaten.

Natste januari sinds 1948
De hoge waterstand in de rivieren is veroorzaakt door de enorme regenval deze maand. Tot nu toe is er in januari al 91 millimeter regen gevallen, terwijl gemiddeld in de hele maand januari 71 millimeter valt, zegt weerman Kuipers. "Het is na 1948 de natste januari ooit, heel uitzonderlijk."

Bronnen & lees verder:
Liveblog waterschap Linge: https://www.waterschaprivierenland.nl/blog-wateroverlast-door-regen
NOS: https://nos.nl/artikel/2459774-dreiging-van-overstromingen-langs-linge-door-aanhoudende-regenval
Hoogwaterbericht Rijkswaterstaat: https://waterberichtgeving.rws.nl/owb/waterveiligheid/hoogwater-maas
Omroep Gelderland: https://www.gld.nl/nieuws/7839567/hoogwater-door-extreme-regenval-linge-treedt-buiten-oevers | Gewijzigd: 14 januari, 11:08 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari, 12:31 uur | Bericht #498914

Woudagemaal ingeschakeld om Fries boezemwater af te voeren

Wetterskip Fryslân heeft het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer aangezet om water van de Friese boezem af te voeren. Er is afgelopen week veel regen gevallen en daardoor is er extra pompcapaciteit nodig.

Verder lezen: NOS.nl

 
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 januari, 12:36 uur | Bericht #498916

In beeld: Hoge waterstanden door aanhoudende regenval

#KeepOnSmiling
pkd19
Lid
Woonplaats: Burdaard
Berichten: 627
Lid sinds: 9 feb. 2013
15 januari, 20:42 uur | Bericht #498921
https://www.waterpeilen.nl/

Hier een goede samenvatting/uitleg voor wat betreft de aankomende hogere waterstanden in de rivieren,en als extra een analyse voor de Linge,wat daar de oorzaken van geweest zijn.
  | Gewijzigd: 15 januari, 20:46 uur, door pkd19
Hoogste windvlaag in 2022: 92,9 km/hr
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 januari, 12:11 uur | Bericht #498929

Rivieren bereiken deze week de hoogste waterstanden

De Maas bereikt dinsdag aan het eind van de ochtend naar verwachting de hoogste stand. Rijkswaterstaat verwacht dat de rivier dan ongeveer 1350 kubieke meter water per seconde afvoert bij Sint-Pieter, onder Maastricht. Waterschap Limburg sluit een doorgang in een waterkering bij het Noord-Limburgse Arcen af, omdat de Maas buiten de oevers gaat treden. Na dinsdag zakt het waterpeil van de regenrivier sterk.

Verder lezen: Weeronline.nl

Verwachting Maas en Rijn via RWS
De waterstand in de Maas is dus verhoogd en de Rijn is licht verhoogd.

Waterstand en verwachting Maas


Waterstand en verwachting Rijn

 
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.778 topics, welke bij elkaar 448.038 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.560 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 117 mensen aan het browsen op het forum. 10 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 117, lezen 14 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden