Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jones, IA; Linn, IA.

24 May 2024 14:35:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henderson, IL; Henry, IL; Mercer, IL; Rock Island, IL; Warren, IL; Whiteside, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA.

24 May 2024 14:35:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, IL; Rock Island, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Henry, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA.

24 May 2024 14:35:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, IA; Cedar, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jones, IA; Linn, IA.

24 May 2024 14:23:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, IL; Rock Island, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Henry, IA; Jefferson, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

24 May 2024 14:22:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, IL; Rock Island, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Henry, IA; Iowa, IA; Jefferson, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

24 May 2024 14:10:20

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Delaware, IA; Dubuque, IA; Jones, IA; Linn, IA.

24 May 2024 14:09:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Howard, IA; Winneshiek, IA.

24 May 2024 14:07:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Rock Island, IL; Cedar, IA; Johnson, IA; Jones, IA; Linn, IA; Muscatine, IA.

24 May 2024 14:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Buchanan, IA; Cedar, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jones, IA; Linn, IA.

24 May 2024 13:46:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Black Hawk, IA; Bremer, IA.

24 May 2024 13:40:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, IL; Rock Island, IL; Cedar, IA; Clinton, IA; Des Moines, IA; Henry, IA; Iowa, IA; Jefferson, IA; Johnson, IA; Keokuk, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

24 May 2024 13:40:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Howard, IA; Mitchell, IA.

24 May 2024 13:35:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chickasaw, IA; Fayette, IA; Howard, IA; Winneshiek, IA.

24 May 2024 13:31:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Black Hawk, IA; Bremer, IA; Tama, IA.

24 May 2024 13:30:50
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2568
Lid sinds: 29 mrt. 2016
29 januari, 14:57 uur | Bericht #499831

Skiraces in Garmisch en Chamonix afgelast door warmte in de Alpen

Het warme weer in de Alpen heeft voor meerdere afgelastingen gezorgd in het wereldbekerprogramma van de alpineskiërs. Nadat zondag al bekendgemaakt was dat twee afdalingen voor de mannen in het Franse Chamonix niet doorgaan, is nu ook duidelijk dat er komende weekeinde in Garmisch-Partenkirchen helemaal niet geskied zal worden. - Lees verder op NOS.nl

Sauerland / Winterberg
Ook in het Sauerland is het slecht gesteld met de huidige sneeuwsituatie:


Vooruitzichten: zacht en droog voor de Franse Alpen, kansen voor de Oostenrijkse Alpen
Ook voorlopig zien de verwachtingen er niet erg goed uit voor de Alpen. Er lijkt in de eerste 10 dagen van februari wel wat koudere lucht iets zuidelijker te komen. Maar, mogelijk blijven de Alpen in de zachte lucht en krijgt enkel Noord-Duitsland winters weer. De echt koude lucht blijft misschien buiten bereik van de Alpen.

EC versus GFS
In EC blijft de westcirculatie meer in stand, de stroming blijft west naar oost. Hierdoor kan de koude lucht minder ver zuidelijk doordringen en blijven de Alpen in de zachte lucht. De vorst daalt slechts tijdelijk af tot 1200 meter, en verschanst zich vervolgens weer snel hogerop in de bergen. De sneeuwhoeveelheden zijn 1 en 2 februari beperkt. 3 of 4 februari lijkt een forse toestroom van zachte lucht het sneeuwvalniveau zelfs weer terug te jagen naar 2600 meter hoogte (!). Dat betekend dus dat in vrijwel alle skigebieden de dooi (genadeloos) toeslaat. Vervolgens zakt de sneeuwvalgrens weer iets, maar het blijft aanhoudend zacht in het EC ensemble.

In GFS wordt de stroming in februari juist meer meridonaal. Dat wil zeggen dat er meer zuidelijke en noordelijke wind mogelijk is. De koude lucht kan dan verder zuidelijk doordringen, maar zuidelijke wind kan ook voor korte zeer zachte momenten zorgen.

Westelijke Alpen versus oostelijke Alpen
Er lijkt een rug van hogedruk te vormen ten westen van de Alpen. De amplitude van de rug is niet heel hoog, waardoor er nog wel zachte lucht over de rug naar de westelijke Alpen stroomt. Verder naar het oosten wordt de stroming steeds noordelijker, hierdoor kunnen de oostelijke Alpen in koudere lucht komen. De grens zou ook boven de Alpen kunnen komen, en het in een westelijk en oostelijk deel op kunnen delen.

Sowieso zorgt de hogedruk ervoor dat er in de Franse Alpen slechts weinig neerslag gaat vallen, wat de sneeuwkansen daar sowieso nog wat kleiner maakt. In het oosten zijn er nog wel wat kansen, ook daar is er eerst vooral hogedruk en weinig neerslag.
Oost versus west, en GFS versus ECMWF. De hoogtes zijn voor de sneeuwvalgrens, de sneeuwvalgrens ligt meestal zo'n 300 meter onder de vorstgrens, omdat sneeuw gedurende een val van 300 meter grotendeels smelt.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.859 topics, welke bij elkaar 448.385 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 48 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 48, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen van 18 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden