Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Boone, IA; Dallas, IA; Polk, IA; Story, IA.

24 May 2024 11:41:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Boone, IA; Calhoun, IA; Dallas, IA; Greene, IA; Hamilton, IA; Hardin, IA; Humboldt, IA; Jasper, IA; Madison, IA; Polk, IA; Story, IA; Warren, IA; Webster, IA; Wright, IA.

24 May 2024 11:41:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, IA; Louisa, IA; Washington, IA.

24 May 2024 11:39:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garland, AR; Grant, AR; Hot Spring, AR; Saline, AR.

24 May 2024 11:39:55

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dallas, IA; Madison, IA.

24 May 2024 11:38:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Black Hawk, IA; Bremer, IA.

24 May 2024 11:36:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Boone, IA; Dallas, IA; Greene, IA.

24 May 2024 11:36:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, IA; Boone, IA; Calhoun, IA; Clarke, IA; Dallas, IA; Greene, IA; Guthrie, IA; Humboldt, IA; Madison, IA; Pocahontas, IA; Union, IA; Webster, IA.

24 May 2024 11:36:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lucas, IA; Marion, IA; Monroe, IA.

24 May 2024 11:34:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iowa, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Washington, IA.

24 May 2024 11:32:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Boone, IA; Dallas, IA; Greene, IA; Guthrie, IA; Polk, IA.

24 May 2024 11:29:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, IA; Adams, IA; Boone, IA; Calhoun, IA; Carroll, IA; Clarke, IA; Dallas, IA; Greene, IA; Guthrie, IA; Humboldt, IA; Madison, IA; Pocahontas, IA; Sac, IA; Union, IA; Webster, IA.

24 May 2024 11:24:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, AR; Garland, AR; Hot Spring, AR.

24 May 2024 11:24:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Andrew, MO; Gentry, MO; Nodaway, MO; Worth, MO.

24 May 2024 11:24:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, IA; Adams, IA; Audubon, IA; Boone, IA; Calhoun, IA; Carroll, IA; Cass, IA; Clarke, IA; Dallas, IA; Greene, IA; Guthrie, IA; Humboldt, IA; Madison, IA; Pocahontas, IA; Sac, IA; Taylor, IA; U

24 May 2024 11:24:42
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2568
Lid sinds: 29 mrt. 2016
1 maart, 14:15 uur | Bericht #499923

Welkom in het lente klets- én waarneemtopicIn een poging om de verschillende topics zo overzichtelijk mogelijk te houden voor iedereen is er naast het lentediscussietopic nu ook weer het grote lente kletstopic.

LENTEDISCUSSIETOPIC
In het discussietopic staat het actuele en aankomende weer centraal. Hier kan gediscussieerd worden over de laatste pluimen, modelbeoordelingen, etc. Ook de discussie over de eerste warme, zomerse of tropische dag kunnen hier worden gehouden.

HET GROTE LENTE KLETS- EN WAARNEEMTOPIC
Hier ben je welkom om te kletsen over alles omtrent de lente, natuurlijk kan je ook een eigen kletstopic aanmaken in de kletscorner ''Op het terras''. Klagen is hier toegestaan, maar hou het netjes.

De meteorologische lente is van start en dus kunnen de eerste waarnemingen van lenteweer weer binnenstromen! Hier kan je, naast het meldboek op de homepage, terecht kan om jouw eigen actuele weersituatie te delen. Regen, hagel, sneeuw, onweer, wind, etc.: deel het gerust, eventueel ondersteund met één of meerdere foto's.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats:
Berichten: 105
Lid sinds: 8 jan. 2010
20 maart, 10:38 uur | Bericht #499931
Ik begin stilaan het idee te krijgen dat deze site aan het doodbloeden is?

Edit Thijs: Wat wil je precies bereiken met deze berichtjes? Je hebt al sinds 2021 geen inhoudelijk bericht meer geplaatst. Constructieve voorstellen of initiatieven om iets te starten zijn zeer welkom. Uiteindelijk begint verandering bij ons allemaal. Je kan weerwaarnemingen plaatsen, je kunt weerfoto's plaatsen, een weerkaart posten etc.. etc... | Gewijzigd: 20 maart, 11:24 uur, door Thijs.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 306
Lid sinds: 6 jan. 2017
20 maart, 19:23 uur | Bericht #499932
hallo allemaal
na een paar dagen het lente gevoel wat te hebben opgesnoven gaan we toch weer wat een koudere week ( weekend )
in na wat zonneschijn. hopelijk gaat er rond half april iets veranderen , heb helaas geen kaarten.
in de alpen gaat zelfs weer aardig wat sneeuw vallen
enfin, moed houden en pluk de spaarzame mooi weer dagen

gr ut Fryslân
Brouwer
Woonplaats: Zandvoort
Berichten: 3
Lid sinds: 21 mrt. 2024
23 maart, 09:23 uur | Bericht #499936
Hoi allemaal! Waar kun je vandaag (en morgen) de meeste buien vinden? Ik hou erg van dit soort buien en ik wil er graag een paar fotograferen. Hier in Zandvoort komt er ook zo'n mooie bui voorbij... Dit vind ik toch wel het beste weer van Maart!
Liefhebber van al het extreem weer, maar vooral van stormen, orkanen en tornado's en onweersbuien! Helaas zijn de kansen niet altijd groot, maar als er zelfs een kleine kans is pak ik hem!
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2568
Lid sinds: 29 mrt. 2016
23 maart, 11:43 uur | Bericht #499937
Citaat van Stormliefhebber787, zaterdag 23 maart 2024, 9:23 uur Hoi allemaal! Waar kun je vandaag (en morgen) de meeste buien vinden? Ik hou erg van dit soort buien en ik wil er graag een paar fotograferen. Hier in Zandvoort komt er ook zo'n mooie bui voorbij... Dit vind ik toch wel het beste weer van Maart!
Ja, hier in Noordoost-Brabant ook erg mooie buienluchten! Het hagelt ook behoorlijk als zo'n bui overtrekt. We hebben deze "polaire" buien nog niet veel gehad in maart, je ziet de buien toch vooral met noord- of noordwestenwind. Deze maand hebben we weinig noordenwind, en juist vrij veel wind vanuit zuid, zuidoost en oost.Ik zie dat je aan de kust zit, dat maakt vandaag wel een verschil. We zitten namelijk in het seizoen waarin de buien in het binnenland groeien, terwijl de kust kleinere buien heeft en meer zon. Het binnenland wordt door de krachtiger wordende zon steeds sneller warm. Dus je hebt vanuit Zandvoort wel mooi zicht op beginnende buien, terwijl je in het binnenland beter zit voor "volwassen" buien (met hagel of een klap onweer).


Aan de kust beginnen de buien te groeien, in het binnenland zijn de buien groter geworden en zit er ook plaatselijk hagel en onweer bij.Dus wat het mooiste is verschilt wat je wilt zien, hier landinwaarts zijn brede opklaringen en pittige buien met hagel. Je kan er goed nat van worden. Aan de kust wordt je minder snel nat, en heb je misschien mooi zicht op beginnende buien en opbollende wolken.

Vanavond zijn er minder buien. Vannacht komt een nieuwe portie buien het land binnen, waarbij het óók aan de kust even kan plenzen. Morgen hebben we opnieuw buien, maar dan is er waarschijnlijk veel meer lage bewolking waardoor je niet zo'n mooi zicht hebt op de buien. Vanmiddag lijkt me dus het beste moment voor fraaie buienluchten. | Gewijzigd: 23 maart, 11:46 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats: Zandvoort
Berichten: 3
Lid sinds: 21 mrt. 2024
25 maart, 20:18 uur | Bericht #499939
Ik weet niet of het iemand is opgevallen, maar de runs van GFS laten steeds depressies boven Nederland laten zien... Misschien kan een van hun wel nogal veel wind geven... Eindelijk eens een wat spannendere periode! Al met al hoop ik op zo veel mogelijk storm... Maar eerst nog misschien een Pasen met onweer?
Liefhebber van al het extreem weer, maar vooral van stormen, orkanen en tornado's en onweersbuien! Helaas zijn de kansen niet altijd groot, maar als er zelfs een kleine kans is pak ik hem!
Woonplaats: Zandvoort
Berichten: 3
Lid sinds: 21 mrt. 2024
29 maart, 08:08 uur | Bericht #499950
Mooie run van EC! Dat hij gaat uitkomen is natuurlijk niet zeker, maar zou wel leuk zijn! En helemaal met nog wat hardere windstoten! | Gewijzigd: 29 maart, 08:09 uur, door Stormliefhebber787
Liefhebber van al het extreem weer, maar vooral van stormen, orkanen en tornado's en onweersbuien! Helaas zijn de kansen niet altijd groot, maar als er zelfs een kleine kans is pak ik hem!
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 306
Lid sinds: 6 jan. 2017
14 mei, 20:15 uur | Bericht #500012
hallo
jammer van al dat mooie onweer wat allemaal wegtrekt zonder het noorden aan te doen
blijft hier onaangenaam warm, volgende week beter?
Brouwer
Yfe
Lid
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 11
Lid sinds: 9 jul. 2023
20 mei, 21:19 uur | Bericht #500013
Hier vanmiddag een aardig treintje aan stortregen en onweer gehad, in Buitenpost konden ze zelfs met de boten door de straten. 
Ns
Nickvt90
Lid
Woonplaats: Purmerend
Berichten: 2
Lid sinds: 13 jun. 2020
21 mei, 11:13 uur | Bericht #500014
Gisterenmiddag naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geweest en werd er verwelkomd met een leuke verassing. Helaas is de rest van het verwachtte slechte weer niet geworden wat ik hoopte.
(hoop trouwens dat dit de juiste topic is)jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4156
Lid sinds: 26 aug. 2011
21 mei, 15:55 uur | Bericht #500015
Citaat van Yfe, maandag 20 mei 2024, 21:19 uur Hier vanmiddag een aardig treintje aan stortregen en onweer gehad, in Buitenpost konden ze zelfs met de boten door de straten
Niet verstandig met zoveel ijs in de straten. #hagel #Titanic
Yfe
Lid
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 11
Lid sinds: 9 jul. 2023
eergisteren, 13:48 uur | Bericht #500017
Citaat van jcroon, dinsdag 21 mei 2024, 15:55 uur Citaat van Yfe, maandag 20 mei 2024, 21:19 uur Hier vanmiddag een aardig treintje aan stortregen en onweer gehad, in Buitenpost konden ze zelfs met de boten door de straten
Niet verstandig met zoveel ijs in de straten. #hagel #Titanic

Hahaha in Friesland varen ze hun eigen koers blijkt maar weer.
gisteravond laat weer een lichtshow alleen dit keer (gelukkig) wat minder neerslag.
Ns
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.859 topics, welke bij elkaar 448.385 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 328 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 328, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014 Deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden