Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

22 Apr 2024 03:33:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, SC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC; Stanly, NC.

21 Apr 2024 20:57:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Moore, NC; Richmond, NC.

21 Apr 2024 20:57:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, SC; Charleston, SC; Colleton, SC.

21 Apr 2024 20:15:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC.

21 Apr 2024 12:34:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, SC.

21 Apr 2024 12:34:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, NC; Moore, NC; Stanly, NC.

21 Apr 2024 12:34:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

21 Apr 2024 12:34:13
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
28 maart, 10:45 uur | Bericht #499947

Eerste onweerskansjes van 2024

Ik schreef eerder al over een instabiel paasweekend. Zaterdag zou er een kleinschalig lagedrukgebied van zuid naar noord over het land heen trekken, waarbij een paar modellen de regen al 's ochtends vroeg toonden (EC, Arpege), en een paar modellen precies midden op de dag (Icon, GFS). Nu lijkt dit lagedrukgebied in huidige runs iets later over het land te trekken, het is een interessante trend. De zaterdag blijft erg onzeker.

Zaterdag: grote verschillen tussen oost en west
De timing van het kleinschalig lagedrukgebiedje verschilt per model en per run. Daar zal de onzekerheid voorlopig nog wel blijven. Aan de andere kant is de locatie van het lagedrukgebiedje wel vrij consistent in de modellen. Het lijkt recht over de Benelux te gaan trekken.

Hierdoor blijft het westen mogelijk permanent aan de koude en toch vrij regenachtige zijde, terwijl het oosten tijdelijk aan de warme zijde komt. Zeker met een lagedrukgebied dat nu pas meer richting de namiddag of avond lijkt over te trekken kan het 's middags nog goed opwarmen langs de oostgrens. 15 tot 19 graden is zeker mogelijk.
 
West10 tot 12°CBewolking warmtefront, in de loop van de dag wat regenErg kleine kans op onweer
Oost15 tot 19°CWaterig zonnetje en droog, 's avonds regenvalPril lente-onweer mogelijk

Het warmtefront ligt in de huidige modellen over het westen van Nederland, vanuit het zuiden nadert het lagedrukgebied. Boven Duitsland is het 20 tot 25 graden (het is pas eind maart!). Een diepe zuidelijke stroming brengt warme en vochtige lucht onze kant op, samen met een vleugje saharazand. De meest onstabiele lucht ligt boven Duitsland. Op het moment dat het koufront boven het grensgebied van Frankrijk-Duitsland (Elzas) op de instabiele lucht botst kunnen onweersbuien ontstaan. Ik verwacht voor maartse begrippen al wel vrij forse buien boven Duitsland. Met een hoge organisatiegraad kan het zich oplijnen en zijn randverschijnselen zoals wolkenstructuren (shelf?) mogelijk.


Onweer kan boven de Elzas onstaan en dan via de Eifel naar het noorden trekken.


Tot 1500 J/kg aan CAPE boven Duitsland, dat in combinatie met 40 knopen schering. Boven Nederland staat meer windschering, maar hier is minder instabiliteit.

Bij dit lagedrukgebied kunnen de onweersbuien boven Duitsland nog een beetje naar het westen indraaien. Ik verwacht daarom dat de regio's langs de oostgrens zaterdagavond ook kans maken op een beetje onweer. Er kan ook in korte tijd behoorlijk wat regen vallen, maar de treksnelheid ligt hoog dus de totale neerslagsom blijft onder de 15 ~ 20 mm.De onweerskansen in het EC ensemble laten nog geen zomerse waarden zien (zie bijv. die paarse vlek bij het Gardameer (N-Italië)). In West-Nederland is 5% kans op 0.1 ontlading in een gebied van 100 bij 100 km per uur. Dit neemt toe tot 10% in Oost-Nederland. Je hoeft niet exact te begrijpen welke kans dit is, maar kijk vooral naar de relatieve verschillen.
  • Nadruk ligt op West-Duitsland (oranje 20%)
  • Oost-Nederland kan graantje meepikken (geel 10%)
  • West-Nederland nog wel een kleine kans op onweer (5%)
  • Dit alles is geen zomers onweer (zie paarse vlek Noord-Italië)Zondag: een drogere dag met mogelijk 'kadavers' uit Frankrijk
Op zondag draait de wind van zuid naar zuidoost, daarmee wordt drogere lucht aangevoerd. Boven Noord-Nederland komt een rug van hogedruk te liggen die de vorming van buien tegen houdt.

De meest warme lucht is verdreven met het koufront van zaterdagmiddag/avond, dus zondag moeten we het doen met 12 tot 17 graden. Het lijkt dus wel een grotendeels droge dag te worden.Boven Frankrijk hebben we (opnieuw) een lagedrukgebied. De lucht is veel minder warm vergeleken met de zaterdag (zaterdag theta-e 40°C, zondag 33°C). In plaats daarvan wordt de onstabiliteit tot stand gebracht door koudere bovenluchten. Boven Zuid- en Midden-Frankrijk ontstaan zo toch onweersbuien op 500 J/kg. Het zal opnieuw zeker geen zomers onweer zijn, eerder een paar klappen lente-onweer.


De buien ontstaan diep in Frankrijk, en het zal nog maar de vraag zijn of er nog wat van over is boven België en Zuid-Limburg.500 J/kg in Midden-Frankrijk, waar onze kadaverbuien ontstaan, met zo'n 30 knopen windschering.

Zondag is er dus boven België en in het uiterste zuien van Nederland wat kans op een klap onweer. Het zal echter niet veel voorstellen, ik vermoed dat het 90% regen is en slechts 10% (plaatselijk) onweer.  | Gewijzigd: 28 maart, 10:48 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
28 maart, 10:59 uur | Bericht #499948
Maandag: waterballet
Ik gooi de maandag er gelijk ook even bij. Het gaat dan niet over onweer, maar wel over de mogelijke wateroverlast. Per model verschilt de intensiteit, valt er lichte regen dan valt de totale neerslagsom wel mee. In ICON valt er veel intensievere regen, dat zou kunnen leiden tot circa 60 mm in Noordwest-Nederland binnen 24 uur tijd.Eerder W. in t Erland (Winterland)
Waarom deze advertentie?
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
2 april, 15:08 uur | Bericht #499959

Weinig CAPE, hoge windschering de komende dagen

Donderdag in het zuidoosten kans op onweer
Ondanks dat er weinig zon is, het overdag niet snel opwarmt en er dus vrij weinig CAPE staat (200-500 J/kg), kunnen er wel een paar pittige buien ontstaan met een beetje onweer. Dat de buien toch pittig kunnen uitpakken komt doordat er bij de passage van enkele troggen toch vrij veel low-level windschering staat (25-35 kn schering).
 


Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
3 april, 12:30 uur | Bericht #499962

Dynamisch weertype donderdag

Windstoten, pittige plensbuien, klein beetje onweer. Nadruk op Oost-Vlaanderen, Limburg, Wallonië en Duitsland.
Donderdag trekt er eerst een gebied met neerslag over het land (een occlusiefront). Aan de achterzijde van dit gebied kunnen, in Vlaanderen en Zuid-Nederland, in de loop van de dag pittige regen- en onweersbuien ontstaan (op een hoogtetrog). Bij deze buien kan het even flink waaien. Buiten het aandachtsgebied is het minder turbulent, daar zijn ook wel enige tijd regen, maar qua windstoten en plensbuien zal het daar duidelijk minder zijn.


Met gaat met name om een paar verscholen hevige plensbuien (de gele en rode pitjes hierboven).


Daarbij komen in de zuidelijke helft plaatselijk windstoten tot 80 km/u voor.

KNMI guidance
Donderdag krijgen we met een volgende randstoring te maken. Een occluderende frontale zone trekt dan vooral in de ochtend noordoostwaarts over het land. Het diffuse koufront verlaat al ergens tussen 09 en 12 UTC het oosten. Ook dit front wordt kort gevolgd door een hoogtetrog. Bovendien komt met name het zuidoosten van het land onder de linkeruitgang van de jet te liggen. Donderdagavond passeert een trekrug die voor een drogere en rustigere nacht gaat zorgen.

Modelonzekerheid
Donderdag is er met name in de zuidoostelijke helft in grofweg de eerste helft van de middag een overlap van onstabiliteit, forse windschering en veel forcering (hoogtetrog+linkeruitgang jet+koufront). Dit zou enkele onweersbuien kunnen geven met zware windstoten. Dit laten de Harmonies ook zien. Echter, niet alle Harmonies berekenen deze windstoten consequent boven ons land.

Neerslag
Donderdagmiddag overlap van 500-1000 J/Kg MuCape en ca. 30 kn effectieve windschering kan enkele goed georganiseerde multicellen opleveren. Kans op zware windstoten is aanwezig, maar niet al te groot. Bovendien zorgen koufront, hoogtetrog en linkeruitgang van de jet voor forcering. Echter, vraag is nog wel of genoemde overlap van onstabiliteit, windschering en forceringen niet net over de grens (België en Duitsland) plaatsvindt.

A level 1 was issued for parts of CNTRL Europe mainly for severe wind gusts and a few tornadoes including a potential strong event. Isolated large hail is another but more isolated risk.

SYNOPTIC DISCUSSION
Positive geopotential height anomalies atop the Mediterranean face a consolidating longwave trough W of Europe. Numerous low-amplitude waves eject out of this feature with one strong impulse traversing most parts of CNTRL Europe from W to E while filling. During the forcast period a blocking subtropical ridge builds N over S-CNTRL Europe.
Another wave crosses SE Europe with a sheared appearance. In response to rising heights to the W, this wave begins to amplify over SE Europe but probably not yet in our forecast range. This wave will bring some DMC activity over N Turkey with a few hail and severe wind gust events forecast (for now not yet worth a level 1 upgrade).

NWP guidance indicates a rather stable appearance of the wave crossing N France/Benelux and Germany during the daytime hours albeit some geometric uncertainties exist like amplitude and timing. Overall confidence is high for this feature to affect the level 1 area during that period with adequate kinematic and thermodynamic input for organized convection. A LL depression could accompany this passing trough but rather broad ensemble spread of any vortex center keeps confidence in any development on the lower-end side.

DISCUSSION

... Level 1 ...

This will be the main area of concern as a passing wave with a mid/upper-level thermal trough crosses this area eastward. A diffuse LL depression could evolve over Benelux/NW Germany around noon and this features will push a rather diffuse mid-level cold front E/SE well into Germany before stalling somewhere over S-Germany. This feature is not present at all at lower levels with persistent SW-erly near BL flow and also frontogenesis remains weak at best along this boundary.

With a building ridge to the SW, a supergeostrophic upper jet maximum with NW-erlies noses into this area of interest with strong mid-level westerly flow along the tip of the wave affecting most of the level 1 area. All this combined offers an impressive kinematic setup over all of the level 1 area both in directional and speed shear.

Forecast soundings indicate adequate CAPE for healthy updrafts in addition to low LCLs in the sub-600 m range. Discrete to semi-discrete convection is forecast with some line-ups along any convergent BL flow regime. Also, some convective lines are possible betimes with growing cold pools. Any DMC activity will be accompanied by strong to severe wind gusts and a few hail events.

The tornado threat is present everywhere in this level 1 but two areas of enhanced concern exist right now. One extends from Belgium/Luxembourg into W-CNTRL Germany where more discrete convection is forecast before a more widespread upscale growth occurs (increasing the gust risk into E-Germany) and the second area extends from extreme NE France into S-CNTRL Germany, where very favorable hodographs overlap with enhanced BL moisture and maturing cells. A strong tornado event is certainly possible. Also, convective lines have to be monitored closely for a few spin-ups with ongoing favorable shear. Diminishing CAPE during the evening hours should also help to mitigate the overall severe risk.

Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
7 april, 18:51 uur | Bericht #499966

Maandagavond laat opnieuw instabiele lucht en kans op onweer

Vannacht regen in de zuidoostelijke helft
Een golvend front ligt momenteel boven het zuidoosten van Nederland. Een zondag die zonnig begon wordt daardoor toenemend bewolkt afgesloten. Het golvende front vormt de begrenzing van de warme en vochtigere lucht boven Duitsland, en iets minder vochtig en warme lucht boven Nederland.
Op dit neerslaggebied wordt geen onweer berekent. Er kan vannacht wel tot 10 mm regen vallen.Morgen start met zon en middelbare bewolking
Morgenvroeg heeft de neerslag het land dan weer nét via het oosten verlaten. De dag start op sommige plaatsen vrij zonnig, er is nog wel wat bewolking, vooral middelbaar. De temperatuur stijgt tot 15 - 20 graden. In de loop van de middag neemt vanuit het zuiden de sluierbewolking toe, want een warmtefront nadert de Benelux.


Situatie maandag 10:00. Morgen worden we wakker aan de stabielere kant van het golvende front. De golf in het front waar vannacht regen uit valt, ligt dan alweer boven de Oostzee.

Eerste kansje op onweer in de namiddag/avond
Direct achter het warmtefront vanuit het zuiden stroomt de vochtige en warme (instabiele) lucht naar de Benelux toe. Op dit warmtefront kan de toename in instabiliteit al direct leiden tot een paar ingebedde buien, mogelijk met wat onweer.


Het warmtefront vanuit het zuiden brengt ingebedde buien met een beetje onweer. Daarna komt vochtige en warme lucht vanuit het zuiden. In de nacht naar dinsdag nadert een koufront, opnieuw met kans op onweer.


Situatie maandagavond 22:00. Het warmtefront ligt maandagavond nog over het noorden van het land. Met name langs de westkust zou er een ingebedde onweersbui in het warmtefront kunnen zitten, elders brengt het front vooral dikke sluierbewolking & middelbare bewolking.

Koufront: timing te laat voor de oostelijke helft?
Boven Frankrijk levert het koufront met gunstige timing wel onweer op. Maar het koufront ligt pas laat boven de Benelux. In Vlaanderen en Zuidwest-Nederland komt het koufront 's avonds over, daar is er nog wel kans op een onweersbui. Met name voor de oostelijke helft is het koufront wellicht te laat, en resteren enkel de restanten met vooral regenbuien.


Situatie nacht naar dinsdag (01:00). Activiteit onweer neemt verderop in de nacht verder af.

KNMI guidance
Lagedrukgebied 'Kathleen' ligt boven het zeegebied tussen IJsland en Schotland en trekt langzaam noordoostwaarts. Het bijbehorende koufront is afgelopen nacht ons land gepasseerd. Vanavond schampt een golf in dit koufront het zuidoosten van ons land. Vervolgens blijft het front slepen ongeveer ter hoogte van Luxemburg. Pas op maandagmiddag wordt het front weer opgetild en passeert het als warmtefront noordwaarts het land. Aan de grond zien we dan een vrij scherpe frontale, mogelijk ook deels thermische, vore over ons land naar het noorden trekken.

Maandagmiddag en -avond is er bij genoeg opwarming en mede geholpen door convergentie in de vore kans op enkele onweersbuien. Zwaartepunt zien we vooral in de Harmonies boven de westelijke helft, EC komt duidelijk oostelijker met de buien. Zoals zo vaak bij convectie zal dat nog wel tamelijk onzeker blijven.

Bij de golf in het front vanavond en een deel van de nacht regen in het zuidoosten en oosten. Maandagmiddag neemt de kans op een mogelijk stevige onweersbui toe nabij het warmtefront/ de vore. Situatie is nog onzeker, maar in de vochtige lucht (Td 14-15) is de kans op buien groot. Convectie lijkt vooral veroorzaakt te worden door de convergentie in de vore. CAPE-waardes rond 700 J/kg, effectieve schering mogelijk tot rond 40 kn. Multicells.

| Gewijzigd: 8 april, 23:39 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
8 april, 22:41 uur | Bericht #499967

Het eerste echte onweer van 2024!?

Volgens mij is dit zo'n beetje het eerste echt serieuze onweer van 2024? Hoera!

Boven Normandië ontstonden op het koufront rond 16:00 de eerste onweersbuien. De afgelopen uren trokken die over Noordwest-Frankrijk heen, richting West-Vlaanderen. Bij Gent werd al een shelfcloud waargenomen.

Goed georganiseerde bui met onweer en plaatselijk zware windstoten en hagel
Het onweer is de afgelopen uren vrij goed georganiseerd, en er zit nu op sommige delen nog flink wat activiteit. Ik verwacht wel dat de algemene trend wel langzaam afnemend onweer zal zijn. Het aandeel onweer zal afnemen, en de buien zullen verder steeds vaker hoofdzakelijk regen brengen. Het kan nog steeds flink plenzen, en voorafgaand kunnen er misschien nog plaatselijk zware windstoten voorkomen. De scherpste kantjes gaan er langzaam vanaf.

De vraag van vandaag: zwakt het al af, of blijft het onweer nog even volhouden?
Het meest actieve onweer, aan de noordzijde van het complex, koerst af op Vlissingen. Gezien het vallen van de nacht zal het de vraag zijn of het onweer bijvoorbeeld Rotterdam gaat bereiken of niet. Ook de zuidelijke deel van het complex is actief, daar is het de vraag welke onweersactiviteit er nog over is tegen de tijd dat het Brussel bereikt.

In Rotterdam gaat het binnen anderhalf uur regenen, Brussel krijgt over circa anderhalf uur ook een schampschot. Het weerlicht is natuurlijk wel in een veel groter gebied te zien, misschien is het de moeite waard als je in Zuidwest-Nederland of Midden-Vlaanderen woont. | Gewijzigd: 8 april, 23:35 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats: Merelbeke (BE)
Berichten: 14
Lid sinds: 30 apr. 2012
8 april, 23:19 uur | Bericht #499969
Inderdaad, hier in Merelbeke, België, heeft het toch aardig wat geflitst en gedonderd, en het water kwam bij momenten met bakken uit de hemel. Nu nog wat nagekletter, maar het centrum en oosten van het land moeten het beste (?) nog krijgen, lijkt me. En nu inslapen met achtergrondgerommel, heerlijk! Nick
Yfe
Lid
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 7
Lid sinds: 9 jul. 2023
9 april, 11:54 uur | Bericht #499970
In Leeuwarden had ik eigenlijk geen onweer verwacht alleen toch ook hier aardig wat flitsen en gerommel gehad met een beste bak water...
goede (en vroege?) seizoensstart!
Ns
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 1732
Lid sinds: 7 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 april, 15:49 uur | Bericht #499971
Vond het ook wel onverwacht dat onweer van gisteren. Ging er vanuit dat de activiteit eruit ging na Zeeland, maar hij bleef heel actief met constant veel flitsen(cc) en een flinke bak water.
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2560
Lid sinds: 29 mrt. 2016
15 april, 12:29 uur | Bericht #499978

Sporadisch onweer dat plaatselijk fel maar kort kan zijn

Op dit moment snelle weeromslag. Op het occlusiefront dat vóór het koufront uit trekt komt plaatselijk ook al een beetje onweer voor (Haarlem). Op het koufront zelf ook onweer. Het name door zware windstoten kan het kortdurend spoken op het front.
Het koufront is duidelijk herkenbaar als lijn. Wat minder goed herkenbaar is de lijn met buien vóór het koufront uit, dat is het occlusiefront (momenteel boven Nederland).
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 49 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 49, lezen 3 mensen het topic "Onweerskansen 27 en 28 juli".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden