Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 november 2007, 20:55 uur | Bericht #7010
Dag weerliederen.

Ja iets nieuws, wat is dit nu weer. Een geheel nieuw board met het woord: ''weercolumn''. Ja dat lezen jullie goed, ik ga kwebbelen. Niet zomaar hoor, gewoon over het weer. Of over andere dingen, denk ik dan he! Ik herinner mij dat we dit ook ooit in de Nieuwsbrief hebben gehad? Ja dat klopt, toendertijd heb ik het eenmalig mogen overnemen van Marga. Wat me erg beviel, en nu heb ik zelf een column. Helemaal geweldig, tegenwoordig word je dood gegooid met columns. Kijk maar ik elk weekblad, roddelblad of tv-gids. Menig BN'er moet zonodig een stukkie schrijven, is dit dan zo interessant? Hoeveel mensen bloggen zowiezo wel niet, al moet ik zeggen dat ik ook een blog heb. Ik gebruik hem dan weinig maar ik heb er wel een! Nu zou deze column maandelijks terug keren. Over de zaken waar veelvuldig op o-o word gesproken! Althans dat zal vast wel zo zijn.

Ik vraag mij iets af. Hebben jullie dat verhaal van ene Heer Corbyn gehoord? Ja sorry ik kan het niet laten om hier mijn gal over te spuwen! Het zoveelste bericht over deze meneer die nu inmiddels alle televisiestations gehad heeft. Ik heb de uitzending in Netwerk helaas gemist maar blijkbaar kwam deze meneer zijn leuke verhaaltjes even aan het ''gewone'' Nederlandse volk vertellen. Maar we moesten vooral niet bang zijn. Even voor de duidelijkheid, deze meneer voorspelt voor 24 tot 28 November dat er in die tijd een superstorm Nederland gaat aandoen met een belachwekkende mededeling dat deze windstoten heeft van 200km/h. Nou dan zou ik maar snel een schuilkeldertje bouwen. Of Nederland laten evacueren. In zo'n storm krijgen wij een Katrina-effect waarbij er zeker doden gaan vallen en chaos onstaat. Dus laat die storm lekker weg blijven, nu lees ik vooruitzichten voor deze week over vorst en kou. Laat de winter maar komen en die superstorm mag wegblijven. Chaos en ontwrichting hebben wij geen baat bij. Hoe komt dit verhaal dan zo uitgebreid in het ''Gewone'' Nederlandse volk terecht, of beter gezegd het niet weerliefhebbende volk. Onze lieve vriend P. Paulusma gaat dit gezellig op zijn site zetten, met de mededeling om vooral niet bang te worden. Er gebeurd niets enkel een superstormpje met maar winden van 200km/h en wat chaos. Meer niet! Niets om bang van te worden. Hopelijk blijven de Nederlanders gewoon Nederlanders en houden ze stand aan hun nuchtere kant. We zien wel of er een storm komt, vooruitzichten tot 3 dagen geloven we en wat daarna komt is glazenbollenwerk. Lekkere nuchtere reactie's dat hebben we nodig. En niet meteen angstig worden omdat deze meneer Corbyn die zonodig echt heel geloofwaardig moet zijn aangezien 75% van zijn voorspellingen uit komen, deze meneer heeft dus daarmee gelijk? Nee we moeten nuchter blijven. 5-daags voorspellingen komen niet altijd uit, dus maandsvoorspellingen? Nee niet echt. Of toch wel?

Maar we dwalen weer af, dat blijkt wel uit het inmiddels 10 pagina's tellende discussietopic over deze meneer Corbyn. Hij brengt wel wat teweeg, ik wil ook zoiets. Maar of dit nou positief is? Nee dat durf ik niet te zeggen. Maar wat als hij gelijkt krijgt, wereldfaam. Dat is zeker, en ik ga dan mijn schoen op eten! Want ik noem het nog altijd nonsens. Maar we zien wel wat er komen gaat, daar hoeven we nu nog niet bang voor te zijn.

Toch ben ik wel tevreden over de discussie die er hierover is losgebarst. Ook hier op het forum, mensen reageerden enthousiast over dit onderwerp en ook nieuwe leden deden hun zegje! Leuk om het forum zo te zien groeien, nog altijd nadat o-o alweer jaren geleden als klein meldboekje de lucht in was gegaan. Toen nog in het zwart met een mooi meldboek en een link naar Bliksemdetectie. Fantastisch ook om te zien dat de crew vast is, en vanaf het begin er al bij zit. Als het ware als echte ervaringsdeskundigen, en een fantastische gezellige crew ook. Voor de personen die bij de WalibiMeeting waren, die weten waar ik het over heb (wat een bende). O-O is klein begonnen, langzaam gegroeid. Groter geworden kwa Lay-out. Meer radar's, ineens een chatbox erbij. Toen werd het ineens veel drukker op het forum. Er kwamen Nieuwsberichten bij. Zoveel dat je een hele dagtaak had om deze te lezen! En nu kunnen we zeggen dat O-O de site to be is! Alles binnen hand bereik zoals radars en sattelietbeelden. En een top forum!

Maar we gaan niet constant O-O prijzen, dat doen we niet. Wel ga ik nu mijn vingers laten rusten. Ze zijn zielig blauw aan het worden van het veelvuldig typwerk. Tot de volgende keer maar weer en blijf zo doorgaan op het forum! Dan hebben jullie in ieder geval een trotse Kevin!


Kevin | Gewijzigd: 20 januari 2008, 13:33 uur, door Marga
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 192 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 192, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden