Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Itasca, MN; St. Louis, MN.

18 Jun 2024 19:37:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otter Tail, MN; Wilkin, MN; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 19:25:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 19:25:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Mahnomen, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 19:24:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lorain, OH; Medina, OH.

18 Jun 2024 19:14:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:32:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:26:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:11:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, MN; Crow Wing, MN; Itasca, MN; Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:07:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 12:03:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:54:07

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

18 Jun 2024 11:38:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:33:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otter Tail, MN; Wilkin, MN; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:28:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Mahnomen, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:20:53
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 december 2007, 12:51 uur | Bericht #7679
Eerste wedstrijd op natuurijs.

Ijsclub Nijelamer, bij Wolvega, heeft dit jaar de primeur. Komende woensdag zal daar de eerste wedstrijd op natuurijs gereden worden.

De strijd om de eerste marathon gaat nog door tussen Veenoord, Noordlaren en Haaksbergen, maar de eerste kortebaan wedstrijd is voor Nijelamer. Maandag lag er drie centimeter ijs op de baan, er moet nog ongeveer twee centimeter bijkomen voor aanstaande woensdag. De ijsmeester denkt dat dat geen probleem zal zijn gezien de voorspellingen.
Woensdagmiddag zal er een kortebaanwedstrijd voor mannen gereden worden.

©Hart van Nederland
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 december 2007, 13:15 uur | Bericht #7700
Schaatsen??

Voor de vele schaatsliefhebbers wordt het nu toch echt serieus. De kriebels zijn voorbij, het ijs groeit gestaag en de komende dagen zal op diverse plaatsen op natuurijs geschaatst kunnen worden.

De diepe meren en plassen zijn nog geen optie voor de schaatsers, maar ondergelopen land en ondiepe waters zullen goed ijs opleveren. In dat geval is een veilige dikte 5 centimeter ijs en dat gaat aan het eind van de week lukken. Dit dankzij temperaturen die in de lange nachten tot ?5 graden dalen en overdag korte tijd net iets boven nul komen. Met de aanwezige droge lucht blijft het ijs intact. De zon schijnt daarbij volop, de wind is rustig en dat maakt het ideaal schaatsweer.©Teleweer
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 december 2007, 10:47 uur | Bericht #7719
IJsvloer wordt langzaam dikker. 

Er verschijnen nu veel berichten en speculaties over de schaatskansen tijdens dit relatief milde decemberwintertje. De schaatsmogelijkheden zullen deze week toch zeer beperkt blijven. Veel open water ligt zelfs nog deels open en zelfs op kleinere wateren en sloten was het ijs dinsdagavond nog te dun om op te kunnen staan.

[img width=411 height=320]http://www.meteonet.nl/fileupload/uploads/ijsvloer17122007.jpg[/img]

Afgelopen zondag werd er voor het eerst geschaatst op een met een dweilmachine speciaal geprepareerde ijsbaan in Doorn. Men verwacht dat de ijsbaan in elk geval tot en met zaterdag open blijft.
In Friesland probeert men ondermeer in Nyelamer een baan gereed te maken voor wedstrijden, maar als gevolg van bewolking heeft het daar de laatste nachten nauwelijks gevroren.

Meer succes heeft men in het Twentse Haaksbergen, waar het - net als in Midden- en delen van Zuid-Nederland - veel harder vroor dan in het noorden van het land. Woensdagavond wordt daar de eerste schaatswedstrijd verreden. Volgens de KNSB ligt de baan in de Twentse plaats er schitterend bij. Haaksbergen had de vorige winter ook al de primeur, die in andere jaren vaak was voorbehouden aan Veenoord of Noordlaren.

Wist u dat ?...

IJsbanen worden in west- en noord-Nederland vaak aangelegd op ondergelopen weilanden. Er is dan maar heel weinig ijsdikte nodig. Sommige ijsclubs krijgen het voor elkaar om op een laagje ijs van slechts 2 cm schaatsplezier aan te bieden. Wil er verantwoord op natuurijs op normale wateren geschaatst kunnen worden, moet het ijs toch wel 6 of 7 cm dik zijn en zelfs dan is het nog oppassen voor mogelijke windwakken. Op ijs van vier cm dik kunnen kinderen of lichte volwassenen lopen, maar dit is toch niet verantwoord omdat moeilijk te zien is of het ijs overal wel 4 cm dik is.
Hoe dan ook is het vooral voor kinderen, die immers niet altijd kunnen zwemmen of in paniek kunnen raken - raadzaam om alleen te schaatsen op ondergelopen weilanden of plaatsen die zijn gecontroleerd door ijsclubs.

Voor een Elfstedentocht moet het ijs op de hele route minimaal 15 cm dik zijn. De laatste Elfstedentocht werd verreden op 4 januari 1997 tijdens een stevige vorstperiode die op 20 december 1996 begon.

©Meteonet
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 december 2007, 15:02 uur | Bericht #7877
Schaatsers zakken door het ijs

[img]http://www.nu.nl/img.db/86458+s(120!x120!)[/img]

ZWAMMERDAM - Bij het dorp Zwammerdam (Zuid-Holland) zijn zaterdagmiddag verschillende mensen door het ijs gezakt. De brandweer heeft zeven schaatsers uit het ijskoude water moeten halen.  Hun medische toestand is onbekend. Dat liet de politie weten.

Het water, met de te dunne ijslaag, is door de brandweer afgezet. Een woordvoerder van de politie roept fanatieke schaatsers op om onder verantwoording van een ijsclub te gaan schaatsen. "Daar zijn ijsmeesters die precies weten of het veilig is of niet", aldus de zegsman.

Bron: Nu.nl
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2008, 22:22 uur | Bericht #8581
De verschrikkelijke tocht der tochten 1963.

Op 18 januari 1963 vond de twaalfde Elfstedentocht (of Alvestêdetocht zoals ze dat in Friesland zeggen) plaats. Dat was de verschrikkelijkste Elfstedentocht uit de geschiedenis. Velen zullen zich die tocht nog herinneren. Dat komt waarschijnlijk mede omdat daarvan voor het eerst live verslag van werd gedaan op radio en televisie. Daardoor kon iedereen in Nederland deze historische tocht direct meebeleven. Daarna duurde het ook nog eens 22 jaar voordat de volgende Elfstedentocht plaatsvond en dat zorgde ervoor dat de legende langdurig in stand te gehouden werd.

Maar dat is toch niet de enige reden. Het was ook werkelijk een barre tocht. In de nacht van 18 januari werden alle kouderecords gebroken en bij de start was het MIN 12 graden. En in de loop van de dag stak er ook nog eens een noordoosterstorm op. Dat maakte het dus eigelijk onverantwoord om de tocht door te laten gaan.

Er speelden zich dramatische taferelen af. Er vonden vreselijke valpartijen plaats, mensen reden met hun hoofd tegen een brug omdat hun oogleden bevroren waren. Er waren veel gewonden doordat mensen hun benen, armen of zelfs hun bekken braken. Langs de route lagen de EHBO-posten en ziekenhuizen vol met gewonde mensen. Het leek wel een compleet slagveld en daar werd dus live verslag van gedaan op radio en televisie.

In Stavoren stapten vele duizenden mens af om de trein terug naar Leeuwarden te nemen. Omdat het aanbod van reizigers niet verwerkt kon worden werden extra bussen ingezet.

Hoe erg het geweest was bleek achteraf. Van de 9.294 toerrijders haalde maar 69 mensen de finish in Leeuwarden. Maar ook van de 568 wedstrijdrijders kwamen er slechts 58 aan. Dus van het total van 9.862 mensen die aan de tocht van zo'n 200 kilometer over het ijs begonnen kwamen er maar 127 aan. 

De held van dit alles werd de winnaar van de wedstrijdrijders, Reinier Paping. Er had zich een kopgroep gevormd waar Reinier Paping in zat, samen met Jeen van den Berg, Anton Verhoeven en Jan Uitham. Bij Witmarsum reed Paping echter weg bij deze kopgroep met nog bijna de helft van de wedstrijd voor de boeg en dat onder zulke barre omstandigheden. Dat stuk legde hij dus helemaal in z'n eentje af. Jeen van den Berg was sneeuwblind geworden en werd op sleeptouw genomen door Jan Uitham. Toen Reinier Paping na een tocht van 10 uur en 59 minuten arriveerde duurde het nog 22 minuten voordat nummer twee, Jan Uitham, arriveerde. Jeen van den Berg werd derde. Ook Anton Verhoeven was sneeuwblind geworden en wankelde als vierde over finish op de Grote Wielen in Leeuwarden.

Toen Paping arriveerde stonde er zoveel mensen op het ijs dat het nog even verkeerd dreigde te gaan. Er bestond gevaar dat men massaal door het ijs zou zakken en in het ijskoude water terecht zou komen. Om aan te geven wat voor een nationale gebeurtenis het was moet nog vermeld worden dat koningin Juliana met prinses Beatrix aanwezig was om de winnaar te feliciteren. Dat gebeurde in de EHBO tent bij de finish, nadat Paping eerst met een infrarood lamp een beetje ontdooid was. Prinses Beatrix was zo enthousiast dat ze maar bleef uitroepen: "Meneer Paping ik heb toch zo'n bewondering voor u".

Reinier Paping was 31 jaar toen hij de Elfstedentocht won. Na de huldiging ging hij met zijn vrouw naar Dedemsvaart waar ze door de fanfare werden opgewacht. Hij woonde diep in de bossen in Ommen in een in een zomerhuisje omdat hij in verband met de woningnood geen gewoon huis kon krijgen. Toen de pers de andere dag naar hem op zoek was en eindelijk het huisje gevonden had was hij niet thuis. Hij had tegen zijn vrouw gezegd:"Ik ga even in het bos voor een loopje. De spieren zijn nog wat stram".

Van zijn prestatie werd Paping niet rijk. Hij kreeg twee jaarkaarten voor de ijsbaan in Deventer, van de provincie Overijssel kreeg hij een zilveren sigarettendoos (voor een sportman ??) en een onbekende had hem in Ommen een tientje in de hand gedrukt.

Bij zijn eerste televisie-interview vertelde hij dat hij elke ochtend Brinta at. W.A. Scholten's Chemische Fabrieken (het latere Koninklijke Scholten Honig) nam contact met hem op en Paping werkte mee aan een reclamecampagne "Niemand de deur uit zonder Brinta". Daarvoor gebruikten ze een foto van Paping. De reclamecampagne was een succes en er werd meer Brinta verkocht. En wat kreeg Paping voor zijn medewerking aan de campagne ? Hij ontving 500 gulden, een aansteker (voor een sportman ??) en een föhn voor zijn vrouw.

Paping begon, vrijwel direct na zijn overwinning, een sportzaak in Zwolle die dank zij zijn naam goed liep. Pas na 22 jaar, in 1985, was er weer een Elfstedentocht. Evert van Bentum, die zijn eerst noren nog in de winkel van Paping gekocht had, won. Het jaar daarop werd er weer een Elfstedentocht gereden en weer won Van Bentum. Dat waren gouden winters voor de winkel van Paping. Het was in die winters hét adres waar je moest zijn om schaatsen te kopen en een goed advies te krijgen.

[img]http://images.vpro.nl/img.db?10219396+s(400)[/img]
Toerrijders van Elfstedentocht 1963 klunend door Workum

[img]http://images.vpro.nl/img.db?10218423+s(400)[/img]
De sneeuwwoestijn van 1963 (foto: Anneke Bleeker)

[img]http://images.vpro.nl/img.db?10209219+s(400)[/img]
Arie Kunst (toerrijder, rechts) passeert wedstrijdrijder Henk Schueler

[img width=319 height=320]http://images.vpro.nl/img.db?10198264+s(400)[/img]
Vrijwilligers proberen de baan sneeuwvrij te maken

©Piet Paulusma
Foto's ©VPRO
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.862 topics, welke bij elkaar 448.390 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 30 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 30, lezen 2 mensen het topic "Tornado waarschuwingen?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden