Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Hardeman, TX.

27 Apr 2024 19:19:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX.

27 Apr 2024 19:00:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Major, OK; Roger Mills, OK; Woodward, OK.

27 Apr 2024 19:00:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alfalfa, OK; Major, OK; Woods, OK.

27 Apr 2024 18:55:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cowley, KS; Sumner, KS.

27 Apr 2024 18:48:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alfalfa, OK; Dewey, OK; Major, OK; Woods, OK.

27 Apr 2024 18:43:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, OK; Kay, OK.

27 Apr 2024 18:43:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Dewey, OK; Major, OK; Woods, OK.

27 Apr 2024 18:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 18:30:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Grant, OK.

27 Apr 2024 18:30:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK.

27 Apr 2024 18:19:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beckham, OK; Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 18:19:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Grant, OK.

27 Apr 2024 18:12:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Dewey, OK; Major, OK; Woods, OK; Woodward, OK.

27 Apr 2024 18:05:20

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Garfield, OK.

27 Apr 2024 18:03:16
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2007, 10:48 uur | Bericht #8082
Overzicht weerhoogtepunten 2007.

Het jaar 2007 is al weer bijna over. Het afgelopen jaar zat vol met hoogtepunten wat betreft het weer. Hieronder volgt een overzicht van de hoogtepunten in Nederland het afgelopen jaar.

Storm in Januari

Op 18 januari teisterde een storm ons land. Op meerdere plekken in Nederland werd windkracht 10 (zware storm) gemeten. Ook windstoten kwamen op veel plaatsen boven 100 km/u. Zo haalden Amsterdam en Schiermonnikoog windstoten van 130 km/u. De hardste windstoot werd in Wilhelminadorp (Zeeland) gemeten: 133 km/u.
Op de Nederlandse wegen gebeurden als gevolg van de storm vele ongevallen. Op de N224 bij Ede viel een boom op een auto en kwamen 2 mensen om het leven. Rijkswaterstaat kondigde een verkeersalarm af: er werd met klem verzocht om alleen in noodgevallen de auto te pakken.
Ook de spoorwegen hadden met problemen te maken. Vele bomen belandden op het spoor, waardoor het treinverkeer ernstig ontregeld werd. In de avond legde spoorbeheerder ProRail het treinverkeer in het hele land stil.

Sneeuw

Op 8 februari viel er een dik pak sneeuw in ons land. Behalve voor veel vertier, zorgde de sneeuw ook het uitvallen van treinverkeer en glijpartijen op de Nederlandse wegen. Het KNMI gaf een dag van tevoren een weeralarm af, waardoor files en grote chaos uitbleven.

Vroege hitte

Na de januaristorm en de sneeuw in februari was ook de buitengewoon hete aprilmaand een hoogtepunt. Vanaf 22 maart viel geen neerslag van betekenis. In totaal viel er in april in De Bilt slechts 0,3 mm neerslag. Op sommige plaatsen in het land viel helemaal geen neerslag. Het KNMI in De Bilt registreerde in april al 3 zomerse dagen. Ten zuiden van de grote rivieren werden zelfs 4 zomerse dagen geteld. Zomerse dagen zijn zeer zeldzaam in april. Men spreekt van een zomerse dag als de maximumtemperatuur (in De Bilt) die dat 25 graden of hoger is. Door de warmte en droogte werd de marathon van Rotterdam op 13 april stilgelegd.

Record aantal blikseminslagen

Op 8 juni kreeg Nederland te maken met zware onweersbuien. De onweersbuien trokken over Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. Later op de avond ontstond een zware onweersbui boven de regio Arnhem/Nijmegen. Het onweer veroorzaakte grote schade in ons land. Bij politie en brandweer kwamen vanuit het hele land meldingen van schade door blikseminslag of wateroverlast binnen. In Cabauw werd 44 mm regen uit de meter getapt. WeerOnline heeft in Google Earth alle blikseminslagen uitgezet. In totaal werden 80.000 ontladingen geregistreerd.
Later in juni veroorzaakten zware onweersbuien meerdere wind- en waterhozen in het land.

Storm?

Na een iets normalere zomer en herfst werd op 5 november flink paniek gezaaid. De Engelse meteoroloog Piers Corbijn stelde in zijn verwachting voor november dat een superstorm West-Europa zou treffen. Corbijn verwachtte de eerste (zeer zware) storm tussen 8 en 13 november. De storm zou voor 80% zeker ons land aandoen. Windstoten tot maximaal 175km/u zouden voorkomen. De tweede, krachtigste, storm zou ons land tussen 23 en 28 november aandoen.Wederom zou Nederland 80% zeker getroffen worden. In deze storm zouden windstoten tot 200 km/u voorkomen. De meteorologen van WeerOnline vonden de verwachting al direct onzin. Meneer Corbijn stelde zijn verwachting steeds opnieuw uit. De tijd heeft geleerd dat de storm nog steeds niet langs is geweest.

Winterwonderland

Als laatste kregen we eind december te maken met uniek inversieweer. Aan de grond was het koud en kwamen de temperaturen nauwelijks boven het vriespunt uit. Niet ver boven het aardoppervlak lag een zogenaamde inversie. Een inversie is een luchtlaag waar de temperatuur met de hoogte toeneemt, in plaats van afneemt. Aan de top van de KNMI-meetmast in Cabauw werd op 200 meter hoogte een temperatuur gemeten van bijna 10 graden. De luchtlaag onder de inversie was erg vochtig, en het vocht werd als het ware opgesloten in de onderste luchtlaag. Dit veroorzaakte lage bewolking en mist. In combinatie met de lage temperaturen vroor de mist aan op bomen. Er ontstond ruige rijp. Nederland veranderde in een prachtig winterlandschap. Vanaf 22 december viel de dooi in en verdween het winterlandschap bijna letterlijk als sneeuw voor de zon.

©Weeronline
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 130 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 130, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen 12 april".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden