Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bell, TX; Falls, TX; Milam, TX.

28 Apr 2024 21:33:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor DeWitt, TX; Gonzales, TX; Karnes, TX; Wilson, TX.

28 Apr 2024 21:20:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Limestone, TX.

28 Apr 2024 21:17:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

28 Apr 2024 20:27:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Guadalupe, TX; Wilson, TX.

28 Apr 2024 20:03:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wilson, TX.

28 Apr 2024 19:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atascosa, TX; Bexar, TX; Wilson, TX.

28 Apr 2024 19:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atascosa, TX; Bexar, TX; Wilson, TX.

28 Apr 2024 18:26:49

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Falls, TX.

28 Apr 2024 16:45:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Milam, TX.

28 Apr 2024 16:35:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

28 Apr 2024 16:12:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Sequoyah, OK.

28 Apr 2024 16:12:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, MO; Dade, MO.

28 Apr 2024 16:12:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dade, MO.

28 Apr 2024 16:12:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caldwell, TX; Guadalupe, TX; Hays, TX; Travis, TX.

28 Apr 2024 15:20:16
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 januari 2008, 11:29 uur | Bericht #8602
Wanneer wordt het droog?

Nederland ligt al dagen lang midden in de buien. Het weekend viel volledig in het water. Ook vandaag regent het flink, vooral in het noorden. De grote vraag is, wanneer wordt het nu eindelijk droog?

De afgelopen week was het al niet veel met de winter. Veel wind, weinig zon en hoge temperaturen. Vanaf vrijdag heeft de regen zich in dat rijtje gevoegd. Het weekend viel volledig in het water. De afgelopen 48 uur is er in delen van Overijssel en Gelderland 40 mm neerslag gevallen. Normaal gesproken valt er gemiddeld in Nederland over heel de maand januari 69 mm regenwater. Hieronder ziet u een overzichtkaartje van de neerslag die er gevallen is in Nederland in het afgelopen weekend.



De grote vraag die veel Nederlanders vandaag bezig houdt is wanneer het nu eindelijk eens droog wordt. Het antwoord is dat u nog even geduld moet hebben, want vandaag valt er nog een flinke plens water over ons land. Vooral het noorden heeft daarmee te maken. Plaatselijk kan daar meer dan 20 mm vallen.

Vannacht neemt de buienactiviteit echter langzaam af. In de ochtend regent het dan nog licht. Maar het goede nieuws komt langzaam uit het oosten binnentrekken in de vorm van droog (en wat kouder) weer. Het klaart in de ochtend in heel het land op. Morgen belooft eindelijk weer eens een zonnige dag te worden.

De buien van vandaag zijn te zien op onze buienradar. Morgen wordt de radar eindelijk eens wat rust gegund.

©Weeronline
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 januari 2008, 17:33 uur | Bericht #8610
Regen, de tussenstand en de vooruitzichten.

De regenmeters zijn de afgelopen dagen in veel gebieden rijkelijk gevuld geweest en deze maandag is daarop geen uitzondering. In de tussentijd lopen de totale neerslagsommen steeds verder op. Van afgelopen donderdag tot en met halverwege maandagochtend is er op grote schaal 30 tot 50 millimeter gevallen, op een aantal plaatsen nog meer. En daarbij zijn de hoeveelheden van maandag – tijdens het schrijven van dit verhaal grotendeels nog niet bekend – nog niet eens opgeteld.


Begin maandagmiddag (13.00 uur): grote verschillen in temperatuur laten zien waar het front zich (aan de grond) bevindt: dwars over Friesland en Drenthe.

Verantwoordelijk voor het leeuwendeel van deze neerslag is een regenzone die ons land al vanaf in de loop van vrijdagmiddag in haar greep heeft. Ze vormt de scheiding tussen zachte lucht ten noorden ervan en nog zachtere lucht ten zuiden ervan.

Zaterdag schreven we al over de opvallende verschillen die de locatie van het front verrieden. Maandag was het niet anders – zie ook de afbeelding hiernaast - met grote verschillen in windsnelheid en temperatuur aan het begin van de middag. De neerslagradar van dat moment geeft ook een vrij duidelijke indicatie van de ligging van het front, dat aan de grond zo ongeveer over Texel via het zuiden van Friesland en Zuid-Drenthe naar Duitsland liep. Hierbij is belangrijk te weten dat het front hogerin de lucht (waar de neerslag wordt geproduceerd) niet helemaal op dezelfde plek ligt als aan de grond.


Ook de neerslagradar gaf een goede indicatie van de locatie van het front. Hierbij moet worden aangetekend dat het front hogerin de lucht (waar de neerslag wordt geproduceerd) niet op dezelfde plek ligt als aan de grond.


Grote verschillen in windrichting en windsnelheid (in knopen) laten ook al weinig aan duidelijkheid te wensen over.

De meeste regen is de afgelopen dagen achtergelaten boven het noorden en midden van het land, waar sinds donderdag bijna overal 30 tot 50 millimeter is gevallen. Delen van Drenthe, Overijssel en Gelderland zaten daar halverwege maandagochtend zelfs al iets boven. Lokaal zijn de totalen opgelopen tot ruim 60 millimeter. In de Achterhoek in Gelderland is tegen de grens met Duitsland in Woold bijvoorbeeld 63,2 millimeter genoteerd. Dat komt overeen met 63,2 liter water per vierkanten meter. Even verderop is men in Lievelde tot 61,9 millimeter gekomen.


De neerslaghoeveelheden gedurende januari tot en met 9.00 uur vanochtend Nederlandse tijd. De invloed van de over het noorden en midden van ons land slingerende regenfront van de afgelopen dagen is duidelijk te zien. Vanaf ongeveer de lijn Leiden - Nijmegen zijn de hoeveelheden het grootst geweest.

De zuidelijke regio’s hebben eigenlijk de hele tijd volop in de zeer zachte lucht gebivakkeerd en dus iets verder van het front. De gemeten neerslaghoeveelheden zijn daardoor in het algemeen kleiner. In grote delen van Limburg is ‘slechts’ 10 tot 15 millimeter gevallen. Flinke gebieden in Brabant zijn echter toch nog tussen 20 en 40 millimeter uitgekomen, vooral gevallen tot en met zondagochtend.

Kijken we naar de totalen van de hele maand januari tot nu toe, dan is de voetafdruk van de nu al dagen boven ons land rondslingerende regenstoring steeds duidelijker te zien. Het gebied waar de afgelopen dagen de meeste neerslag is gevallen, komt ook op dit kaartje terug (zie hiernaast). De lijn Leiden – Nijmegen is zo’n beetje de grens tussen ‘nat’ en ‘nog natter’. Ten noorden ervan is lokaal al zo’n 100 millimeter gevallen.

Het was de afgelopen dagen niet alleen nat, maar ook somber. Afgezien van een vrijdag in het noordoosten van het land nog wel langdurig maar waterig zonnetje, hebben we de zon sinds woensdag niet meer gezien. En deze maandag is het ook al niet opgeschoten.

Verandering is echter in zicht. Ten westen van ons is een knik in de regenzone gekomen en uiteindelijk een lagedrukgebiedje ontstaan. Dit zorgt er allereerst voor dat het later maandagmiddag en in de avond vanuit het westen ook in het midden en zuiden weer op uitgebreide schaal gaat regenen. Het lagedrukgebiedje zelf trekt daarbij over de noordelijke provincies naar Duitsland, en daarmee trekt ook de regenzone weg. Tegen die tijd zullen we op steeds meer plaatsen de 50 millimeter gepasseerd zijn, lokaal vast ergens wel de 70 of heel misschien wel de 80 millimeter (gezien vanaf donderdag).


Ten westen van ons is een scherpe knik in het regenfront gekomen, waardoor een lagedrukgebiedje is ontstaan. Dit lagedrukgebiedje trekt vanavond over het noorden van ons land naar Duitsland weg. En daarmee ook de regenstoring. Daarachter vallen vannacht nog een paar buien gevolgd door een naar noordwestdraaiende wind en brede opklaringen.

Vervolgens trekken in de nacht naar dinsdag nog een paar buien over. Dinsdagochtend verlaten deze via het zuidoosten ons land. Daarachter draait de wind naar het noordwesten en stroomt de minder zachte lucht, die al dagen met de nog veel zachtere lucht in gevecht is geweest, het hele land binnen. Daarbij breken de luchten open en volgen dinsdag een paar mooie zonnige perioden.


Dinsdagochtend trekken de laatste buien via het zuidoosten weg. De storing die de afgelopen dagen voor zulk donker en vaak nat weer zorgde, is dan naar het zuidoosten en oosten vertrokken. Wij profiteren even van mooie zonnige perioden.


Vanaf woensdag, echter, voeren grijze luchten toch voorlopig weer de boventoon, al zullen de neerslaghoeveelheden wel een stukje kleiner zijn dan de afgelopen dagen.

©Meteo Consult, KNMI

Waarom deze advertentie?
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 januari 2008, 19:39 uur | Bericht #8615
Ik heb op andere fora al berichten gezien met foto's waarin diverse riviertjes al buiten de oevers zijn getreden. Dat Januari nat word is nu wel heel duidelijk, al valt het hier in Den Bosch kwa mm nog mee.
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.367 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 120 mensen aan het browsen op het forum. 8 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 120, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden