Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 februari 2008, 19:34 uur | Bericht #9270
Sneeuw op Cyprus!

De winter haalt dit weekend toch nog even goed uit. In Nederland is het niet meer dan een speldenprik, met wat matige vorst in de nacht. Elders in Europa is dat wel anders. Het zuidoosten krijgt een pak koude lucht over zich heen dit weekend.

Tussen een lagedrukgebied bij Nova Zembla (ten noorden van NW-Rusland) en het hogedrukgebied waar onder andere Nederland al een tijd mee te maken heeft, stroomt momenteel polaire en dus erg koude lucht richting het zuidoosten van Europa.

De kou heeft vandaag (vrijdag) Tsjechië, Roemenië en Hongarije bereikt. Ook Oostenrijk ligt in de kou. Morgen gaat het aan de oostkant van de Alpen flink vriezen. Op zaterdag trekt de kou door en heeft als halte het Middellandse Zeegebied. Doordat de lucht vochtig wordt houdt men in Griekenland en het noordwesten van Turkije al rekening met zware sneeuwval. Zeker in de hoger gelegen gebieden kan een behoorlijk pak gaan vallen. Ook Italië krijgt zeer waarschijnlijk met sneeuwval te maken. Niet in de Alpen, maar wel in een deel van de Apenijnen.


Dit weekend sneeuw op de Acropolis?

Zondag trekt de kou dan nog wat verder door en kan het zelfs op Kreta en Cyprus in de bergen gaan sneeuwen. Dat wordt dus skiën geblazen tijdens het overwinteren.

©Weeronline
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 februari 2008, 10:15 uur | Bericht #9308
Acropolis onder de sneeuw

Griekenland kampt met een stevige winterprik. Afgelopen nacht kreeg heel het land af te rekenen met een koudegolf gepaard met zware sneeuwval, krachtige wind en ijzige temperaturen. Zelfs de Acropolis verdween onder een sneeuwlaagje. Het kwik in Athene flurtte met nul graden Celsius.

IJzelvorming
Wegens ijzelvorming moest het stadsbaanverkeer in het noorden van de Griekse hoofdstad stilgelegd worden. De verkeerspolitie verbood zware vrachtwagens nog langer gebruik te maken van de belangrijkste snelwegen. In een dozijn prefecturen in Noord-Griekenland moeten automobilisten sneeuwkettingen gebruiken.

-15 graden
Meer dan 70 dorpen in Centraal- en Noord-Griekenland waren zondag van de buitenwereld afgesneden, aldus de civiele bescherming. In grote delen van het land worden temperaturen tot -15 graden Celsius verwacht. Ook het zuidelijke eiland Kreta maakte kennis met sneeuwval.

©HLN
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 februari 2008, 14:02 uur | Bericht #9317
Sneeuw in Athene en Istanbul

De inwoners van Athene in Griekenland en Istanbul in Turkije werden vanochtend in een witte wereld wakker. Wat deze winter in ons land maar niet wil lukken, gebeurde daar wel. Het sneeuwde en dat bij temperaturen dichtbij het vriespunt.


Nogmaals sneeuw in Athene.


Het plaatsje Kamariotissa op het Griekse eiland Samothraki lag ook in de sneeuw.

Koude lucht, eind vorige week al via Scandinavië het oosten van Europa binnengestroomd, bereikte aan de oostflank van een sterk hogedrukgebied boven Slovenië met een noordelijke wind ook Griekenland en Turkije. Vooral boven zee pikte de koude lucht daar zoveel vocht op dat veel winterse buien ontstonden die behalve de Griekse eilanden ook steden als Athene en Istanbul aandeden. In beide steden daalde de temperatuur de afgelopen nacht tot beneden het vriespunt, dus kon de sneeuw er ook blijven liggen.


De minimumtemperaturen de afgelopen nacht in het zuidoosten van Europa. Eigenlijk overal vroor het.


Het weer in het zuidoosten van Europa. De rode kristalletjes staan voor de plaatsen waar het vanochtend om 7 uur sneeuwde.


Sneeuw in Athene, vanochtend. En ijspegels!

Maandag blijft de koude lucht nog aanwezig in het zuidoosten van Europa. Grote veranderingen in het winterse weerbeeld staan er daar dan ook niet meteen op het programma. Vanaf dinsdag gaan de temperaturen vanuit het westen wel geleidelijk omhoog. Dan komt geleidelijk een einde aan het winterse intermezzo van dit moment.

Ook in Nederland beleefden we dit weekeinde een korte winterprik. Vooral de nachten verliepen koud. Zaterdagnacht al daalde de temperatuur op de voormalige vliegbasis Twenthe bij Enschede tot bijna 8 graden nul. De afgelopen nacht werd dat kunststukje daar nog eens herhaald en verbeterd, het kwik daalde nu tot -8,4 graden. In tegenstelling tot zaterdagnacht, toen het op veel plaatsen nog net iets te hard waaide, was het de afgelopen op veel meer plaatsen koud. Ook stations als Soesterberg, Volkel, Gilze Rijen en Woensdrecht noteerden minimumtemperaturen van om en nabij 8 graden onder nul. De afgelopen nacht was daarmee de koudste tot nu toe in het verder nog zo zacht verlopen jaar 2008. Op 10 centimeter hoogte vroor het hier en daar streng. Twenthe noteerde aan de grond -12,4 graden.


In Nederland vroor het de afgelopen nacht op veel plaatsen meer dan 5 graden.


Aan de grond kwam het kwik hier en daar beneden 10 graden onder nul...


Schaatsen op natuurijs, het kan! Maar ook niet meer dan dat... Foto: Martin de Jongh.


IJs tussen het riet. Foto: Mark Wolvenne.

Luchtdrukrecord

Het koude weer hier had eveneens te maken met het hogedrukgebied, inmiddels ver weg boven Slovenië, maar nog wel met een uitloper tot over Nederland. Gisteren lag het centrum van het hogedrukgebied min of meer boven Nederland. Het leverde ons een nieuw luchtdrukrecord voor februari op. In De Bilt steeg de barometer zaterdag tot 1046,7 hPa, ruim boven het oude record van 17 februari 1959. Toen steeg de barometer tot 1045,6 hPa. Een absoluut luchtdrukrecord was de barometerstand van gisteren echter niet. Op 26 januari 1932 werd in De Bilt namelijk een luchtdruk van 1050,4 hPa gemeten.


De luchtdrukverdeling in Europa vandaag. Het hogedrukgebied ligt boven Slovenie, de rug boven Nederland brengt ons mooi weer. Met een noordelijke wind wordt het in het zuidoosten van Europa koude lucht aangevoerd. In Athene en Istanbul sneeuwde het.

Opvallend in het weerbeeld dit weekeinde waren de imposante vergezichten die we in open gebieden hadden. Behalve koud was de aangevoerde lucht erg droog. Het leverde niet alleen de staalblauwe luchten op, maar dus ook een grote transparantie van de lucht. Zaterdag steeg de temperatuur op de meeste plaatsen tot 3 of 4 graden boven het vriespunt, vandaag werd het iets warmer, maar in de wind en door de geringe luchtvochtigheid voelde het buiten de deur een stuk kouder aan. Een heel verschil met het voorgaande weekeinde toen de zon eveneens scheen, maar de temperaturen met lokaal 15 graden veel hoger waren.

Wolkenvelden

Inmiddels ligt de as van de rug van hogedruk, die het koude winterweer bracht, boven ons land. In het noorden is de wind al naar westelijke richtingen gedraaid en daar begint langzaam vochtigere lucht binnen te stromen. Later komen daar wolkenvelden achteraan die zich vanochtend boven de Noordzee al warmdraaiden om het noorden van het land binnen te trekken. Omdat de grootschalige luchtdrukverdeling tot en met aanstaande woensdag geen al te grote wijzigingen meer vertoont, is het de vraag hoe ver die wolkenvelden uiteindelijk het land binnen zullen komen. Het zuiden van het land bereiken ze hoogstwaarschijnlijk niet, daar blijft ook de komende dagen vrij zonnig en komen er nog een paar koude nachten achteraan. Het midden van het land lijkt vanaf morgen geleidelijk wel met de wolkenvelden te maken te krijgen. Daar zal het van de lengte van de opklaringen tussendoor afhangen of en zo ja hoe hard het er de komende nachten nog gaat vriezen. In het noorden lijkt het al gedaan met de vorst. Daar hebben wolken vanaf morgen meestentijds de overhand.

In de tweede helft van de week verliest het hogedrukgebied geleidelijk aan zijn invloed op het weer in Nederland. Storingen kunnen ons land vanuit het westen dan weer in verzwakte vorm bereiken. Ze zorgen voor een bewolkt weerbeeld met soms ook een beetje regen, al worden geen grote hoeveelheden verwacht. De wind trekt aan, uit zuidwestelijke richtingen en de temperaturen gaan om hoog, tot waarden tussen 10 en 12 graden op vrijdag.

Bronnen: Meteo Consult, KNMI, Wetterklima.de
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 februari 2008, 17:44 uur | Bericht #9323
Echt winter in Oost-Europa

Het is bar winterweer in het oosten van Europa. Stormachtige winden gaan vergezeld met flinke sneeuwval en lichte vorst. Op het Griekse eiland Naxos staat zelfs een storm.

Zo luidt de weerbeeld voor Griekenland en grote delen van Turkije. In de omgeving van Istanbul en de Bosporus lag vanmorgen ongeveer 15 centimeter sneeuw. De kou is tot ver in het zuiden doorgedrongen. De maximumtemperatuur op het vliegveld van Heraklion (Kreta) lag vandaag rond 5 graden. Ook valt er soms lichte sneeuw en ijzelt het van tijd tot tijd.

De Griekse televisiezenders besteden vrijwel constant aandacht aan het winterweer, wat men in Griekenland en Turkije niet gewend is. Autoriteiten adviseren de bevolking niet de weg op te gaan. Inmiddels zijn twintig plaatsen van de buitenwereld afgesloten.

Vandaag valt de meeste sneeuw, maar ook morgen is de winter nog niet voorbij.

©Weeronline
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 februari 2008, 09:24 uur | Bericht #9334
Sneeuwchaos in Griekenland

Zware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland tot chaotische taferelen geleid. De Griekse hoofdstad Athene was maandagochtend met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt waardoor het verkeer tot stilstand kwam.

Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter. Trams en bussen rijden niet meer. Het vliegveld van de hoofdstad was grotendeels dicht. Landingen en starts hadden zondagavond niet meer plaats. In opdracht van de autoriteiten blijven alle scholen in en rond de hoofdstad maandag dicht.

In Athene daalden de temperaturen tot min 3 graden Celsius. In het midden van het land was het met min 15 nog een stuk kouder.

©Nu.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 februari 2008, 10:45 uur | Bericht #9336
Volop sneeuw in Athene



Zware sneeuwval heeft in het zuiden van Griekenland tot chaotische taferelen geleid. De Griekse hoofdstad Athene was maandagochtend met een laag van zeker 20 centimeter sneeuw bedekt waardoor het verkeer tot stilstand kwam. Op sommige plekken was het pak zelfs aangegroeid tot een halve meter.
Alle scholen in en rond de hoofdstad blijven vandaag dicht. In Athene daalden de temperaturen tot min 3 graden Celsius. In het midden van het land was het met min 15 nog een stuk kouder.

Het is inmiddels opgeklaard. Vanuit de lucht is de sneeuw vandaag dan ook goed zichtbaar.



©Weerblog.nl | Gewijzigd: 14 augustus 2017, 15:12 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 februari 2008, 12:32 uur | Bericht #9338
Zes doden na zware sneeuwval in Griekenland en Turkije



Koning winter heeft Turkije en het zuiden van Griekenland stevig in zijn greep. De regio kreeg af te rekenen met zware sneeuwval. In Turkije vroren twee mensen dood en vielen vier doden bij verkeersongevallen, aldus nieuwszender CNN-Türk.

Afgesloten
In Griekenland zijn ongeveer tweehonderd dorpen zijn van de buitenwereld afgesneden en tientallen vluchten moesten geannuleerd worden. In het hele land zijn problemen met de elektriciteits- en drinkwatervoorziening.

Scholen gesloten
In de agglomeratie Athene en veel andere delen van Griekenland bleven universiteiten en scholen gesloten. Het centrum van de Griekse hoofdstad lag een pak sneeuw van 10-15 centimeter dik. Het enige openbaar vervoer dat reed was de metro. Bij de Akropolis konden alleen auto's met sneeuwkettingen de wegen gebruiken.

Verkeer
Tientallen binnen- en buitenlandse vluchten kwamen te vervallen. De politie haalde alle zware vrachtauto's van de snelwegen, behalve tankauto's en strooiwagens. In sommige delen van Noord-Griekenland vroor het 's nachts 15 graden.

Turkije
In Turkije zijn sommige wegen afgesloten. In vele provincies bleven de scholen gesloten. In Istanboel viel tot 22 centimeter sneeuw, op sommige plaatsen.

©HLN | Gewijzigd: 14 augustus 2017, 15:12 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 februari 2008, 16:49 uur | Bericht #9343
Snowfall cuts off Greek villages

Heavy snowfall has left at least 150 villages cut off in Greece and severely disrupted flights to and from Athens. Many of the affected villages faced power outages, the Greek civil protection authority said. Dozens of international and domestic flights to and from Athens' airport were cancelled, as up to 15cm (six inches) of snow blanketed the capital. Schools in the city have been closed, and the authorities are urging people to stay indoors.


Athens' streets looked virtually deserted on Monday

Cold snap

The worst affected were villages in the southern Peloponnese peninsula and also on the islands of Crete and Evira, officials said. The country's civil defence authorities were on alert, and problems with power and water supply were reported across the country. In parts of northern Greece, temperatures plunged to minus 11C (12F).


Up to 15cm of snow blanketed Athens

The streets of Athens - normally a bustling metropolis - looked almost deserted on Monday as many residents decided to stay indoors. "I don't remember any such conditions in Athens before," public works ministry official Dimitris Katsigiannis told state NET television. "Our concern was to keep road arteries open, and our engineers have worked around the clock for 48 hours," Mr Katsigiannis said. Greek meteorologists said they expected weather conditions to improve later on Monday.

©BBC
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 februari 2008, 14:20 uur | Bericht #9366
Veel beenbreuken door ijzige winter in Griekenland

De ijzige temperaturen van de afgelopen dagen hebben in Griekenland tot zware valpartijen en vele beenbreuken geleid. Het aantal breuken is met 60 procent toegenomen, zei de zegsman van een Atheens ziekenhuis op de televisie en maande de mensen aan tot voorzichtigheid. "Het ijs is nog niet ontdooid". Vele burgers, die ijsgladheid niet kenden en er derhalve door verrast werden, zijn in Athene en andere steden in het land zwaar ten val gekomen en liepen verwondingen op.

Toestand genormaliseerd
Inmiddels is de toestand veruit genormaliseerd. Alle veerboten konden weer naar de eilanden uitvaren, en de meesten vluchten vonden zoals voorzien plaats, aldus de openbare radio. De temperatuur steeg dinsdag in Athene tot 12 graden Celsius.

Sneeuw
Jeruzalem, het noorden van Israël en een deel van de Palestijnse gebieden lag dinsdag voor de tweede keer deze winter bedekt onder een deken van sneeuw.

©HLN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 februari 2008, 11:23 uur | Bericht #9396
Terugblik op sneeuw in Griekenland en Turkije

IJspegels in Athene. Na de zware sneeuwval in het zuioosten van Europa is het aardig om de balans op te maken, aan de hand van wat foto's. In diverse gebieden werd het wit waar in tijden geen sneeuw is gevallen.



Na tientallen jaren geen sneeuw gezien te hebben werd het de afgelopen dagen wit langs de Libische Zee. Zelfs in het uiterste zuidwesten van Kreta, in de stad Paleochora waar het 's zomers niet zelden 45 graden wordt, ontstond een sneeuwdek. Dat is meer dan wij de afgelopen twee winters in Nederland hebben gehad. Wat foto's uit dit gebied:







Dit satellietbeeld laat ook mooi zien wat zich heeft afgespeeld in dit deel van Europa. Vrijwel heel Turkije is bedekt met een dik pak sneeuw, prachtig te zien vanuit de ruimte.



©Weer blog | Gewijzigd: 14 augustus 2017, 15:12 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 268 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 268, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden