Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Falls, TX; Freestone, TX; Limestone, TX.

16 May 2024 19:32:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

16 May 2024 19:29:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Concho, TX; Menard, TX; Schleicher, TX.

16 May 2024 19:29:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coryell, TX; Hamilton, TX; Lampasas, TX; Mills, TX.

16 May 2024 19:29:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bailey, TX; Lamb, TX.

16 May 2024 19:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Concho, TX; Menard, TX; Schleicher, TX; Tom Green, TX.

16 May 2024 19:09:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Falls, TX; Freestone, TX; Hill, TX; Limestone, TX; McLennan, TX; Navarro, TX.

16 May 2024 19:09:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hamilton, TX; Lampasas, TX; Mills, TX.

16 May 2024 19:03:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, TX; San Saba, TX.

16 May 2024 19:02:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otero, NM.

16 May 2024 18:47:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, TX; McCulloch, TX; San Saba, TX.

16 May 2024 18:45:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Comanche, TX; Hamilton, TX; Lampasas, TX; Mills, TX.

16 May 2024 18:29:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brown, TX; Coleman, TX; McCulloch, TX; San Saba, TX.

16 May 2024 18:27:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lake, FL; Volusia, FL.

16 May 2024 18:13:55

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Volusia, FL.

16 May 2024 18:13:54
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 april 2008, 17:37 uur | Bericht #11017
Atmosfeer in de war, Spanje de dupe

Deze week is de atmosfeer boven de Atlantische Oceaan in de war. Boven de Azoren ligt de komende dagen een lagedrukgebied. Normaal gesproken overheerst daar hoge druk. IJsland kampt weer met hoge druk, waar lage druk normaal is. Spanje is de dupe.

Azorenhoog
Het Azorenhoog is een semi-permanente hogedrukzone boven de Portugese eilandengroep de Azoren in de Atlantische Oceaan. Het hoog ontstaat door uitwisseling van warmte tussen de tropen en de poolgebieden. Tegenover het Azorenhoog staat vaak het IJslandlaag. De naam zegt het al, de zone van lagedruk boven IJsland. Samen zorgen de twee drukzones voor de overheersende westelijke stroming waarmee wij in ons regenachtige landje te kampen hebben.

Omgekeerde wereld
De atmosfeer is in de war, want momenteel ligt er geen Azorenhoog, maar een Azorenlaag boven de Atlantische Oceaan. De situatie wordt nog vreemder als er een blik geworpen wordt op de omgeving rond IJsland. Daar ligt juist een hogedrukgbied in plaats van de gebruikelijke depressie. Dit alles resulteert dan in een oostelijke stroming op plaatsen waar normaal gesproken een westelijke stroming van kracht is.



Geen last
Het weer in Nederland wordt niet beïnvloed door de ongebruikelijke druksituatie. Ons weer staat onder invloed van een lagedrukgebied met de kern boven Engeland. Dat betekent voor ons als vanouds een zuidwestelijke wind. Maar omdat het drukgebied niet heel actief is, ziet het weer er voor de komende dagen behoorlijk rustig uit. De zuidwester waait boven land niet harder dan kracht 2-3.

Spanje en Portugal
In Spanje en Portugal is dat wel anders. Daar gaat het flink plensen de komende dagen. Vooral het zuidwesten van het Iberisch Schiereiland krijgt extreem veel neerslag over zich heen. Hollandse taferelen dus in het zuiden van Europa.



Tegen het einde van de week wordt alles weer normaal. De hogedruk boven de Azoren neemt dan langzaam weer toe. Boven IJsland gaat de druk juist weer van de ketel.

©Weeronline
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
9 april 2008, 14:27 uur | Bericht #11101
Zwaar weer in Portugal en Spanje

Tot het afgelopen weekeinde was het in Portugal en Spanje nog zomer met op verschillende plaatsen meer dan 30 graden, maar inmiddels plenst het er van de regen en waait het hard. Op www.meteoalarm.eu kleurt het Iberisch schiereiland oranje voor storm en regen.

Een bijzonder actieve depressie zorgt hier ook woensdag en donderdag nog voor veel regen en wind. De Portugese meteorologische dienst waarschuwt zelfs voor windstoten tot 130 km/uur en hoog water. Ook in Spanje zijn windwaarschuwingen van kracht, maar hier is het vooral ook de regen die voor overlast zorgt. Jerez de La Frontera in het zuiden van Spanje kreeg dinsdag 120 mm te verwerken. Woensdagochtend werd op verschillende plaatsen 50 tot 70 mm afgetapt. De regen breidt zich verder over het land uit zodat ook het door droogte getroffen noordoosten van Spanje water krijgt. Vooral Catalonië snakt naar water, meldt weerman Jan Visser die de droogte heeft geïnventariseerd. "De situatie is er buitengewoon ernstig: veel stuwmeren herbergen slechts een vijfde van hun capaciteit". De regen is dus meer dan welkom zeker nu de zomer, klimatologisch de droge periode in Zuid-Europa, voor de deur staat.

De eerste week van april kreeg het zuidwesten van Europa al een voorproefje op de zomer. Op 4 april noteerden Sevilla en Cordoba 31,0 graden en 6 april werd zelfs in Valencia al 30,7 graden gemeten. Inmiddels zijn de temperaturen fors omlaag gegaan. De regen breidt zich de komende dagen verder uit naar het noorden zoadat ook het zuiden van Frankrijk en het Alpengebied ermee te maken krijgen. De warmte is de komende dagen te vinden in het zuicoosten van Europa: Griekenland komt vrijdag bij de 30 graden uit.

©KNMI
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
9 april 2008, 15:41 uur | Bericht #11107
Grote stormschade in Portugal

In het centrum van Portugal zijn zes mensen gewond geraakt door de storm die al 48 uren door het land woedt. Overstromingen, als gevolg van de slechte weersomstandigheden, hebben de toegang tot verschillende dorpen geblokkeerd, bericht de civiele bescherming.

Kleine tornado
Een mini-tornado heeft in de ochtend toegeslaan in de regio van Santarem, 80 km ten noordoosten van Lissabon. De tornado had genoeg kracht om de daken van scholen en fabrieken mee te sleuren. Volgens de brandweer geraakten de zes slachtoffers, van wie er drie naar het ziekenhuis werden overgebracht, door rondvliegende voorwerpen gewond. Verschillende wegen zijn afgesneden door overstromingen en omgevallen bomen, verklaart de civiele bescherming.

Luchtverkeer verstoord
Het slechte weer heeft ook al de Azoren en Madeira bereikt, waar het luchtverkeer de voorbije 48 uren ernstig verstoord is . Verschillende scholen zijn gesloten omwille van het erbarmelijke weer. Vooral het zuiden van Madeira wordt geteisterd door de storm. Verschillende toeristische complexen in de hoofdstad Funchal hebben schade opgelopen en de scheepvaart tussen de eilanden van Madeira en Porto Santo is afgeschaft.

©HLN
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 april 2008, 17:33 uur | Bericht #11112
Locatie: Jerez

Twee arbeiders proberen om de afvoer een straat vrij te maken in de wijk Sherry, één van de streken van Andalusia, die door het noodweer werd getroffen.




Locatie: Sevilla


Bron: ADN.es

Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 april 2008, 09:16 uur | Bericht #11144
Zuidwest-Europa erg nat

Flinke hoeveelheden regen zijn de afgelopen dagen in het zuiden van Spanje en Portugal opgevangen. Soms kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden. Op het vliegveld van Jerez de la Frontera is op 8 en 9 april 210 mm regenwater in de regenmeter terecht gekomen.

Dat is te vergelijken met hetzelfde aantal literpakken op een vierkante meter. Ook op het vliegveld van Faro in de Algarve, stonden op de landingsbanen flinke regenplassen.

Niet alleen op het Iberisch Schiereiland was het de afgelopen dagen vaak bewolkt en nat, ook op Madeira en de Canarische Eilanden vielen flinke plensbuien. Madeira kreeg in een etmaal 90 mm regen te verwerken. Dat is meer dan bij ons in de hele maand april valt.

De regen is in Spanje meer dan welkom, omdat het al een tijdlang droog is. Bovendien staat de zomer voor de deur en in de zomermaanden valt meestal haast geen druppel. Dus extra regen in de spaarbekkens kunnen ze daar goed gebruiken.

Het slechtweergebied verplaatst naar het noorden van Italië. Houd daarom de weersverwachtingen voor deze regio in de gaten.

©Weathernews
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.381 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 84 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 84, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving TC Vicente/ Ferdie (West Pacific)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden