Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buena Vista, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audubon, IA; Calhoun, IA; Carroll, IA; Crawford, IA; Greene, IA; Pocahontas, IA; Sac, IA; Webster, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Camp, TX; Cass, TX; Morris, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camp, TX; Franklin, TX; Morris, TX; Titus, TX; Wood, TX.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lonoke, AR; Prairie, AR; White, AR.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, CO; Jefferson, CO.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2008, 09:21 uur | Bericht #11628
Onweerkansen voor vandaag

Vandaag metname in de late namiddag/begin van de avond krijgt België te maken met onweer. Later op de avond zal het ook Nederland aan doen. (Zie afbeelding hieronder.)

ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2008, 12:34 uur | Bericht #11632
I AM WAITING!!!!
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2008, 13:36 uur | Bericht #11634
Onweer tijdens de bekerfinale?

Het lijkt vandaag lekker weer voor het spelen of bekijken van een voetbalwedstrijd, maar blijft dit zo? U leest het hier.

Om 18:00 wordt vandaag de finale om de KNVB-beker gespeeld. De wedstrijd zal plaatsvinden in De Kuip in Rotterdam en gaat tussen Feyenoord en Roda JC.

Het honderdjarige Feyenoord won de beker al tien keer. De laatste zege dateert al weer van 1995 toen Volendam in de eindstrijd werd verslagen (2-1). Feyenoord verloor de bekerfinale in 2003 van FC Utrecht (1-4). Bert van Marwijk was toen ook trainer van de Rotterdamse club.

Roda JC speelt voor de zesde keer een bekerfinale. De club uit Kerkrade verloor de eerste drie edities, maar versloeg in 1997 Heerenveen: 4-2. Roda JC bleef drie jaar later ook NEC in de eindstrijd de baas: 2-0. De Kuip is tijdens de finale tot de laatste plaats bezet.

De laatste weermodellen geven voor vanavond (onweers)buien vanuit het zuidwesten. De eerste buien bereiken aan het begin van de avond Zeeland. Rotterdam-Zuid kan de eerste buien ergens tussen 20:00 en 21:00 verwachten. Dit zou dus net na de wedstrijd zijn, tenzij de stand na de reguliere speeltijd gelijk is. Het wordt dus (naast de wedstrijd zelf hopelijk) ook op dit gebied spannend!

©Weeronline
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2008, 14:57 uur | Bericht #11636
Komt er onweer?

Voor het gevoel scheen de zon vanochtend niets een zo hard, maar de temperaturen schoten omhoog. Nog voor half een vanmiddag wees de thermometer van het weerstation bij Hoek van Holland al precies 21 graden aan. Daarmee was het op dat moment rond 3 graden warmer dan rond dezelfde tijd op de warmste plaatsen gisteren. De vraag vandaag is niet alleen hoe warm het uiteindelijk wordt, maar ook of het de komende nacht gaat onweren?

Eigenlijk doet de situatie van dit moment al behoorlijk denken aan het weer dat we in de zomer vaak hebben, met een sterke opwarming overdag bij een zuidelijke tot zuidoostelijke wind, de vorming van een onweersstoring boven Frankrijk en de nadering van een koufront, dat die onweersstoring op de hielen zit. De eerste tekenen van de zich vormende onweersstoring boven Frankrijk waren vanochtend al zichtbaar boven Bretagne, waar zich een actieve buienlijn aandiende. Omdat de lucht boven het binnenland van Frankrijk vanmiddag bijzonder onstabiel wordt, zullen daar meer en zwaardere buien tot ontwikkeling gaan komen. Mogelijk ontstaat er zelfs een aaneengesloten gebied met onweersbuien.


De buien vanochtend boven Frankrijk. In Bretagne waren ze er al vroeg bij.


Een satellietfoto van de buien, vanochtend boven Bretagne.

De voorste begrenzing van de buien komt in de eerste helft van de avond tegen het zuidwesten van het land aan te liggen, in de eerste helft van de nacht wordt de grootste activiteit van de buien in een lijn van noordwest naar zuidoost over het land berekend en aan het begin van de ochtend zit het noordoosten er nog in. Dat lijkt, op basis van de laatste modelberekeningen een beetje het tijdsschema voor de dingen die de komende nacht en ochtend staan te gebeuren. Maar een echte aanduiding voor of en zo ja waar we ook echt met de zware Franse buien te maken gaan krijgen, vormt dit spoorboekje duidelijk niet. Daarvoor is de situatie van dit moment te complex en hangen te veel zaken, die komende uren allemaal nog moeten gaan gebeuren, direct met elkaar samen. Pakt het ene iets anders uit, dan heeft dat meteen gevolgen voor het andere. En dat maakt de verwachting lastig.

Zoutwagens
Opvallend intussen is wel hoe snel we van het ene weerregime in het andere terecht zijn gekomen. Was het de eerste 20 dagen van april bepaald niet warm en moesten voor de eerste helft van maand de zoutwagens hun schuilplaatsen nog weleens verlaten, inmiddels doet het weer aan de zomer denken en breken we ons hoofd over wat er met onweersbuien gaat gebeuren, die in het warme en onstabiele Frankrijk ontstaan. Op sommige klinkers was gisteren het zout, stammend uit de eerste helft van de maand, nog zichtbaar.


Het was vandaag een fraaie dag. En dat terwijl de natuur er ook al zo mooi uitziet. Foto: Willy Bonnink.


De lucht boven Zoelen als achtergrond van een prachtige boom. Foto: Elly Peeters.


Kinderen genieten in het haventje van Heusden van het mooie weer. Foto: Lida verkade.

Voor wie van buien houdt, is morgen wellicht ook een interessante dag. Na de buien van de komende nacht, zou het koufront dat de op dit moment naderende storing op de hielen zit, in de loop van de dag in het oosten van het land ook nog een paar regen- en onweersbuien op de rails kunnen zetten. Veel zal daarbij afhangen van de activiteit waarmee de buien van de komende nacht ons land passeren. Zijn die zeer actief, dan stelt de activiteit op het koufront waarschijnlijk niet veel meer voor. In alle gevallen is het buiengebied dat morgenavond vanuit het zuidwesten ons land binnenkomt er een om in de gaten te houden. Ook dat heeft de potentie om het bij ons tot actieve regen- en onweersbuien te laten komen.


Een rode eekhoorn duikt van een boom af. Foto: Corina Magielse.

Koninginnedag
Vanaf morgen wordt het niet meer zo warm als vandaag. Overdag schommelen de temperaturen een aantal dagen lang rond 16 graden. Daarbij wisselen de zon en stapelwolken elkaar af en kunnen dagelijks ergens in het land wel een paar buien vallen. Voor Koninginnedag zit al een aantal dagen lang een storing in de weerkaarten, die zoals het nu lijkt vooral in de middag een periode met bewolking en regen of buien zou kunnen veroorzaken. De nacht lijkt vrijwel droog te verlopen, evenals de tweede helft van de middag en avond in een steeds groter deel van het land, vanuit het zuidwesten. Het oosten en noordoosten houden het in de ochtend en soms tot in de eerste helft van de middag het langste droog, op nadering van de storing die over het land wordt berekend.

Bron: Meteo Consult.


Woonplaats: Simpelveld
Berichten: 681
Lid sinds: 15 mrt. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2008, 15:44 uur | Bericht #11638
Convective outlook voor Zondag 27 april

opgesteld: 27 april 2008
De kans op onweer neemt vanavond toe.
Vooral het zuiden van het land heeft de meeste kans hierop.
Er is kans op hagel die op sommige plaatsen een groote van 2 cm kan halen.
De windshear valt tegen, dus verwacht ik minder gevaarlijke windverschijnselen.
Wel hebben we te maken met de rechter ingang van een Jet die niet te ver weg licht.
SRH loopt op tot waarden rond de 150 m2/s2.
Ook is de atmosfeer vrij onstabiel met een KO van -4 en een LI van -4 verder naar het zuiden.
De kans is er dat de (onweers)buien gaan clusteren en het is mogelijk dat deze verder ontwikklen tot een MCS.
In de avond word verwacht dat er evntuele onweders die boven Noord-Frankrijk ontstaan onze regio gaan binnentrekken, en vooral Zuid-Oost Nederland kan berijken en het centrale deel van belgië.
Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten al valt de shear wat tegen, voor gevaarlijke situaties op wind gebied.
Al met al ans ik de kans op zwaar onweer matig voor het Zuid-Oosten van Nederland en het Zuid-Oosten van België.




Kaartje ©Karim Hamid Royal Meteorologisch Instituut België | Gewijzigd: 27 april 2008, 15:59 uur, door PietBerger
Mijn WebsiteMijn Twitter
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2008, 16:35 uur | Bericht #11641
Ik heb er weinig vertrouwen in, het onweer komt te laat (lees vannacht) om echt hevig te zijn. Uitdovend onweer ben ik bang voor vannacht.
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Woonplaats: Simpelveld
Berichten: 681
Lid sinds: 15 mrt. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2008, 17:17 uur | Bericht #11644
komt idd laat, en dat baart mij ook zorgen.
Als de buien clusteren en uitgroeien toto een MCS is dat meestal geen probleem.
Een MCS word in de nacht niet zelden actiever, dat tgv low level jet die 's nachts toeneemt.
Mijn WebsiteMijn Twitter
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 april 2008, 18:53 uur | Bericht #11652
Ik wacht ook nog geduldig af wat er komen gaat. Maar de buien zullen nu toch wel spontaan moeten gaan ontstaan anders zal het weer op niets uitdraaien. Zoals altijd.
maarten89
Lid
Woonplaats: arnhem
Berichten: 605
Lid sinds: 27 apr. 2008
27 april 2008, 19:30 uur | Bericht #11660
Al iets onstaan, ik zie dat in england wel wat zit. Wat denken jullie er van?
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2008, 19:54 uur | Bericht #11661
Ik zie de kansen zakken en zakken. Er ligt een groot neerslaggebied op zee maar dat is enkel lichte buiige regen. Er ontstaat gewoon niks boven Belgie en Frankrijk. 't duurt te lang en 't word niets als er binnen nu en 1 uur niks ontstaat. Morgen misschien betere kansen wanneer het front over trekt en we de buien die nu boven Engeland zitten krijgen. Al rept Teletekst over het oosten van het land.
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Annette
Lid
Woonplaats: Roelofarendsveen (vlakbij Leiden)
Berichten: 697
Lid sinds: 11 jun. 2007
27 april 2008, 20:22 uur | Bericht #11664
Niet te hard roepen dat het niks wordt... in een jaar heb ik al snel geleerd dat onweersbuien vanuit het niets kunnen ontstaan en daar komt bij dat m'n weerstation de hele dag al onweer aangeeft! Ik denk dat het nog best gezellig kan worden vanavond en morgen ochtend!
maarten89
Lid
Woonplaats: arnhem
Berichten: 605
Lid sinds: 27 apr. 2008
27 april 2008, 20:58 uur | Bericht #11671
Citaat van Kevin, zondag 27 april 2008, 19:54 uur Ik zie de kansen zakken en zakken. Er ligt een groot neerslaggebied op zee maar dat is enkel lichte buiige regen. Er ontstaat gewoon niks boven Belgie en Frankrijk. 't duurt te lang en 't word niets als er binnen nu en 1 uur niks ontstaat. Morgen misschien betere kansen wanneer het front over trekt en we de buien die nu boven Engeland zitten krijgen. Al rept Teletekst over het oosten van het land.
Nu wel, opeens onstaan boven noord-frankrijk felle buien, benieuwt
Woonplaats: Simpelveld
Berichten: 681
Lid sinds: 15 mrt. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2008, 21:38 uur | Bericht #11674
windshear is toegenomen, dus buien kunnen gaan clusteren.
mischien dan toch een goed clustertje dat nog enkele uuren kan bestaan?
moet er natuurlijk wel een triggeren.
Mijn WebsiteMijn Twitter
Oxize
Lid
Woonplaats: Hof van Twente
Berichten: 213
Lid sinds: 26 jul. 2006
27 april 2008, 21:43 uur | Bericht #11676
Mcs'tje zou leuk zijn. Haalt ie het oosten nog
Oxize Photography | http://www.oxize.nl
blids
Lid
Woonplaats: nunspeet
Berichten: 352
Lid sinds: 26 jul. 2006
27 april 2008, 21:51 uur | Bericht #11678
wij moesten het van noordwest frankrijk hebben. het complex boven midden frankrijk trekt richting het oostnoordoosten. zuidwest duitsland later vannacht binnen. en het complex boven midden oost engeland trek noordnoordoosten over engeland en trekt de zee op en zakt in. een complex boven noordwest frankrijk aan het kanaal en op de grens belgie frankrijk. trek richting het noordoosten belgie binnen.
blids
Lid
Woonplaats: nunspeet
Berichten: 352
Lid sinds: 26 jul. 2006
27 april 2008, 23:03 uur | Bericht #11682
het onweers complex boven noordwest frankrijk. is aan het uit groeien te een groot complex. ook boven luxemburg onstaat onweer. dat 1 gaat woorden met het complex boven noordwest frankrijk en trekt richting het noordoosten. ook denk ik dat het onweers complex noordoost frankrijk 1 gaat woorden luxemburg. en zich gaat uit breiden. een gedeelte trek richting noordoosten en het andere gedeelte trek richting het oosten zuidwest duitsland binnen.
Wolkje7
Lid
Woonplaats: Velp (Gelderland)
Berichten: 1534
Lid sinds: 24 mrt. 2008
27 april 2008, 23:23 uur | Bericht #11683
Ik heb het gevoel dat het helemaal op niets uitdraait. Wát er zit, trekt over het Westland lijkt het, maar ik vind het wel heel erg meevallen hoor met die buien, zoveel zijn het er niet. Laat staan dat het een groot gebied betreft

Nee, ik zie het somber in. | Gewijzigd: 27 april 2008, 23:24 uur, door Wolkje7
Weerdagen Velp 2019:

Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4


Velp 2018:

Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)


Velp 2017:

Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
blids
Lid
Woonplaats: nunspeet
Berichten: 352
Lid sinds: 26 jul. 2006
27 april 2008, 23:55 uur | Bericht #11689
even leek het sterk toe te nemen. maar nu begint het in te zakken. dat onweer bij engeland neemt nog toe. maar daar hebben we niks aan
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 april 2008, 08:21 uur | Bericht #11695
Er zit nog een buiencluster hier naartoe te komen, nu stortregen maar geen onweer. Er zat op het oostelijke deel wat ontladingen maar het is nog niet veel. Probleem is alleen dat ik over 15min moet werken en er dan weinig van mee krijg. Behalve dan een nat pak (erg nat want het komt met bakken naar beneden)
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Woonplaats: Simpelveld
Berichten: 681
Lid sinds: 15 mrt. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 april 2008, 16:45 uur | Bericht #11715
Het is helaas niks geworden, buiten een paar klappen onweer die geen moer voorstelde.
Mijn WebsiteMijn Twitter
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 252 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 252, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2020-2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden