Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 19:04:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 15:39:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 14:28:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 14:22:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 13:08:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:32:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:30:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazoria, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 11:55:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 11:51:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Liberty, TX.

29 Apr 2024 11:42:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Harris, TX.

29 Apr 2024 11:37:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:26:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:20:38
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 mei 2008, 09:57 uur | Bericht #11975
Zonnig weer houdt aan tot Pinksteren

Het relatief warme en droge weer met temperaturen boven het gemiddelde houdt waarschijnlijk nog zeker een week aan. Het KNMI schat de kans in op zo'n tachtig procent. De gemiddelde maximumtemperatuur in mei ligt op ruim 17 graden, maar bereikt de komende week waarden boven de 20 graden.

Maandag is het met 21 graden droog, zonnig en warm. Dinsdag is er iets meer bewolking, maar de temperatuur blijft op hetzelfde niveau. In de loop van de week komt het lenteweer verder op stoom en loopt de temperatuur op naar ongeveer 23 graden. De kans op neerslag neemt in de loop van de week toe van tien naar twintig procent. De minimumtemperatuur schommelt rond de 10 graden.

Zo warm als in 1998 wordt het niet. Toen was het medio mei een aantal dagen tropisch warm met temperaturen van meer dan 30 graden.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 mei 2008, 16:04 uur | Bericht #11994
Omega-blokkade zorgt voor mooi weer

Op dit moment hebben we te maken met mooi, stabiel weer. Dit komt vaker voor en dit weertype kan weken aanhouden, als gevolg van een blokkade in de atmosfeer. Deze blokkade zorgt ervoor dat depressies wegblijven en het mooi weer blijft.

Het mooie weer waar we op dit moment mee te maken hebben wordt veroorzaakt doordat een hogedrukgebied die de westcirculatie blokkeerd. Dit wordt ook wel een omega-blokkade of gewoon blokkade genoemd. “Blokkade” omdat het systeem depressies blokkeerd en weghoudt uit onze omgeving. “Omega” omdat de luchtstroom, die hoort bij een blokkade de vorm heeft van de griekse letter omega.



De blokkade zorgt dus voor mooi en stabiel weer, dat soms weken kan aanhouden. Het hogedrukgebied zorgt ervoor dat onstabiele lucht wordt omgeleid en ons land niet wordt bereikt. De blokkade ontstaat door landpatronen op het Noordelijk Halfrond. Deze zorgen voor golfpatronen in de atmosfeerstroming. Rondom de gehele aarde zijn vaak 4 tot 6 van die golven aanwezig. Als zo'n golf zich afsluit, zoals in het geval van de omega vorm, met koude, afgesloten luchtputten aan weerskanten en warme lucht in het midden, dan vormt zich een blokkade en wordt lucht als het ware omgeleid naar het oosten. Hoe zo'n blokkade precies weer wordt verbroken is niet precies bekent. Wel is zeker dat een blokkade systeem weken kan aanhouden.

©Weeronline
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 mei 2008, 09:58 uur | Bericht #12019
Pinksterweekend mooi?

Met het lange vrije pinksterweekend in het vooruitzicht lijken we ons te mogen verheugen op prachtig weer.

De meimaand verloopt tot nu toe erg warm en met het lange pinksterweekend in het vooruitzicht, is een vooruitblik interessant. Zoals het er nu naar uitziet, handhaaft het mooie weer zich nogal moeiteloos. Rond een hogedrukgebied boven de Noordzee waait een oostenwind die steeds droge en warme lucht naar Nederland brengt. In Spanje, Portugal en een groot deel van Frankrijk is het daarentegen nogal wisselvallig.

©Weathernews

Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
8 mei 2008, 09:40 uur | Bericht #12076
Prachtig weer met Pinksteren

Dit weekend is het Pinksteren. Geen Pinkpop dit jaar, wel een lekker lang weekend. Dat prachtig gaat verlopen. De weersverwachting in detail.

Ons weer staat al vanaf vorige weekend onder invloed van een hogedrukgebied dat zich flink ingenesteld heeft boven Scandinavië. De komende dagen is dit gebied met geen mogelijkheid van zijn plaats te krijgen. Deze zogenaamde omega-blokkade zorgt ervoor dat depressies van de oceaan geen kans hebben ons land te bereiken.
Wat dit voor het Pinksterweekend betekent is in één woord samen te vatten: ZOMER!

Zomerse Pinksteren
Het hele Pinksterweekend blinkt uit met hoge temperaturen en veel zonneschijn. Zaterdag geeft het kwik in de Nederlandse thermometers lokaal liefst 27 graden. Maar ook op 1e en 2e Pinksterdag is het zomers warm met temperaturen rond de 25 graden. De zon ziet het helemaal zitten en schijnt volop. Alleen in de middag kan een stapelwolk lokaal wat roet in het eten gooien. De wind waait overwegend uit het oosten, en is meest matig van kracht, 3 beaufort. Aan de kust en vooral op de Wadden kan het in de middag wat harder waaien, kracht 4-5. Voor verkoeling weet u waar u wezen moet.

Strand en BBQ
WeerOnline raadt de strandliefhebbers ten zeerste aan om op een mooie Pinksterdag het strand op te zoeken. De eerste echte zonnestralen van het jaar zullen wel hard aankomen. Houd de zonkracht goed in de gaten.

Verder zijn de avonden ideaal om lang op het terras door te brengen of om de inwendige mens te verwennen met een goede BBQ. Rond 11 uur in de avond is het op veel plekken nog 18-20 graden.

Pas na Pinksteren, wanneer het kwik daalt tot 20 graden, verlaten we de zomer en keren we weer terug in de lente. Weer fris aan het werk op dinsdag dus. De baas zal er blij mee zijn.

©Weeronline

Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
9 mei 2008, 10:33 uur | Bericht #12110
BBQ en strand met Pinksteren

Dit weekend is het Pinksteren. En zomers weer. Een perfecte combinatie. Het strand- en BBQ-weer krijgt van ons dan ook een dikke 10. Nederland gaat volop genieten!

Nederland baadt al een week in de zon. Het is hoogzomer in mei. Momenteel kan geen land in Europa tippen aan onze temperaturen. Tot in Marokko en Tunesië moet men zijn meerdere erkennen in ons stralend zonnige weer. Ook voor het komend weekend is er letterlijk geen wolkje aan de lucht.
Het weer voor het Pinksterweekend is dus in één woord samen te vatten: ZOMER!

Zomerse Pinksteren
Het hele Pinksterweekend blinkt uit met hoge temperaturen en veel zonneschijn. Zaterdag geeft het kwik op veel thermometers 26 graden aan. En ook op 1e en 2e Pinksterdag is het zomers warm met temperaturen rond de 25 graden. De zon ziet het helemaal zitten en schijnt volop. Van Groningen tot Limburg en van Zeeland tot de Achterhoek, overal is het warm, zonnig en droog. Alleen in de middag kan een stapelwolk lokaal wat roet in het eten gooien. De wind waait overwegend uit het oosten, en is meest matig van kracht, 3 beaufort. Aan de kust en vooral op de Wadden kan het in de middag wat harder waaien, kracht 4-5. Voor verkoeling weet u waar u wezen moet.

Strand en BBQ
WeerOnline raadt de strandliefhebbers ten zeerste aan om op een mooie Pinksterdag het strand op te zoeken. De eerste echte zonnestralen van het jaar zullen wel hard aankomen. Houd de zonkracht goed in de gaten. Verder zijn de avonden ideaal om lang op het terras door te brengen of om de inwendige mens te verwennen met een goede BBQ. Rond 11 uur in de avond is het op veel plekken nog 18-20 graden.

Ook na Pinksteren blijft de zomer nog bij ons. Vanaf woensdag neemt de regenkans toe. Maar de zon en hoge temparturen blijven overheersen.

©Weeronline
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
11 mei 2008, 12:23 uur | Bericht #12154
Nederland vakantieland

Deze dagen hoeft u niet ver van huis om van prachtig weer te genieten. Sterker nog, u kunt het beste thuis blijven. Nederland en de ons omringende landen profiteren van prachtig voorjaarsweer. Een krachtig weersysteem zorgt er de komende dagen voor dat het weer in Nederland en haar directe omgeving zomers verloopt. Is het bij ons mooi weer dan heeft een ander deel van Europa vaak te maken met wolken en regen. Bijna het gehele Middellandse Zeegebied heeft te maken met wolkenvelden en van tijd tot tijd regen. Het zuiden van Scandinavië profiteert van rustig weer, meer naar het noorden domineren de wolkenvelden en valt er regen. Ook ten westen van ons is het niet altijd koek en ei. In Ierland kan de zon maar af en toe door de bewolking heenkomen en valt er een bui.

Nederland Vakantieland: De keuze is dus simpel en gauw gemaakt. Tuinstoelen naar buiten en met weinig inspanning heerlijk genieten. PROOST!

Bron: WeerOnline
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.367 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 169 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 169, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden