Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 15:39:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

29 Apr 2024 14:28:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 14:22:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 13:08:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:32:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:30:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazoria, TX; Galveston, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, TX.

29 Apr 2024 12:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Karnes, TX; Wilson, TX.

29 Apr 2024 11:55:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

29 Apr 2024 11:51:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Liberty, TX.

29 Apr 2024 11:42:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chambers, TX; Harris, TX.

29 Apr 2024 11:37:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:26:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:20:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Newton, TX; Orange, TX.

29 Apr 2024 11:16:50
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 mei 2008, 20:55 uur | Bericht #12380
Wolkbreuk teisterde Gentbrugge

In Gentbrugge en Ledegem zijn enkele kelders onder water gelopen na een wolkbreuk.
Op een aantal plaatsen in de provincie heeft de hevige regenval van vanavond voor wateroverlast gezorgd.

In Gentbrugge en Ledegem zijn enkele tientallen kelders onder water gelopen. De politie van Gent vraagt daarom om de noodnummers 100 en 101 enkel voor noodgevallen te gebruiken.

De brandweer is er begonnen met het opruimen van het water en de modder. Ook in Oostakker en in de buurt van de Forelstraat zijn er problemen met water. In Aalter is een rotonde nabij de E40 onder water gelopen.

©De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 mei 2008, 21:16 uur | Bericht #12385
Carrefour Oostakker ontruimd na stortbui

In de deelgemeente Oostakker is warenhuis Carrefour kort voor 20 uur ontruimd nadat de wateroverlast elektrocutiegevaar veroorzaakte. Niemand raakte gewond, zegt de Gentse lokale politie.

Honderdtal oproepen
Voorts heeft de Gentse brandweer vanavond al een honderdtal oproepen gekregen voor wateroverlast. Vooral de deelgemeenten Gentbrugge en Ledeberg kregen op korte tijd veel regen te verwerken, zegt de brandweer.

Zandzakjes
Het gaat vooral om ondergelopen kelders en garages. In Gentbrugge en Ledeberg staan enkele straten blank, maar ook uit de rest van het Gentse grondgebied komen oproepen van wateroverlast. De brandweer zal de rest van de avond interventies uitvoeren en zandzakjes plaatsen.

©Hln
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 mei 2008, 22:48 uur | Bericht #12394
Wateroverlast in Sint-Truiden en Tongeren

Een hevig onweer heeft vanavond voor wateroverlast gezorgd in de streek tussen Sint-Truiden en Tongeren. De brandweer moest uitrukken om enkele tientallen kelders leeg te pompen.

Op veel wegen tussen Sint-Truiden en Tongeren lag er ook modder. Omdat regen op de pas geploegde velden is gevallen, is veel aarde weggevoerd.

De overlast door modder is voorlopig wel beperkt tot enkele woningen in Mettekoven.

©De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
16 mei 2008, 09:10 uur | Bericht #12413
Limburgse dorpen onbereikbaar door modder

In Limburg is de brandweer tientallen keren moeten uitrukken om kelders leeg te pompen. De hevige regenval veroorzaakte vooral in de buurt van Tongeren en Sint-Truiden heel wat overlast. In de buurt van Tongeren waren de dorpen Diets-Heur, Vreren en Nerem een tijdlang onbereikbaar omdat er modder van de akkers op de weg was gestroomd.

In Sint-Truiden gebeurde hetzelfde in de straten van Batsheers, Gelinden, Engelmanshoven en Klein-Gelmen. De brandweer kreeg er zo'n 30 oproepen binnen. Omdat er zoveel water op de akkers viel, stroomde de modder op straat, zegt brandweercommandant Etienne Leers van Sint-Truiden. Op 1 plaats, in de Mettekovenstraat, is de modder ook binnengestroomd in een huis.

©De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 mei 2008, 12:59 uur | Bericht #12443
Regenval veroorzaakt dijkbreuk in Sint-Agatha-Rode

De hevige regenval van vannacht heeft in Sint-Agatha-Rode voor problemen gezorgd. Door een dijkbreuk in de Dijle stonden enkele straten blank. De brandweer had de handen vol om de modder te ruimen. De brandweer van Overijse meldt ondertussen dat de problemen zijn opgelost.

De regen zorgde ook voor wateroverlast in de Leuvense deelgemeente Wijgmaal. De problemen zijn er momenteel wel volledig onder controle, aldus de brandweer van Leuven. Sinds gisterenavond kreeg de brandweer een tiental meldingen van wateroverlast binnen.

Ook in Heverlee, een andere deelgemeente van Leuven, veroorzaakte de regen problemen. Zo kwam vanochtend het parkeerterrein aan de E40 richting Brussel onder water te staan. Tot slot kreeg ook Herent een deel van de waterellende te verwerken.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 mei 2008, 15:16 uur | Bericht #12445
Onweer veroorzaakt modderstromen in Thuin

Als gevolg van de hevige regen van gisterenavond zijn er in de regio van Thuin (Henegouwen) modderstromen ontstaan. De modder stroomde omstreeks middernacht in de velden, voornamelijk in de gemeenten Lobbes en Fontaine-Valmont. Kelders en wegen raakten bedolven. In sommige straten lag er tot 30 centimeter modder. Wagens kwamen vast te zitten.

Een twintigtal brandweerlieden heeft de hele nacht gewerkt om de wegen schoon te maken. Ook vanochtend waren ze nog aan de slag. Gezien de omvang van de modderstroom, maakten ze gebruik van materieel van de gemeente. Vanochtend was er nog steeds hinder in Lobbes en in de buurt van de rue Tienne Trappe in Thuin. De zaterdagmarkt ondervond geen hinder.

©Hln
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 mei 2008, 21:00 uur | Bericht #12450
Brandweer Waals-Brabant rukt honderd keer uit door wateroverlast

De brandweerkorpsen uit Waals-Brabant zijn vandaag een honderdtal keer moeten uitrijden na problemen door de hevige regenval. Er werd evenwel geen grote schade opgemeten. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is de brandweer in de provincie slechts enkele keren moeten uitrukken.

De regio Waver/Grez-Doiceau werd het zwaarst getroffen. De brandweer van Waver is vandaag al een vijftigtal keer moeten uitrijden om onder meer ondergelopen kelders leeg te pompen. De Nethen was ook uit haar oevers getreden, waardoor het verkeer omgeleid werd.

De brandweer van Eigenbrakel is in totaal een veertigtal keer moeten uitrijden. In Nijvel heeft de brandweer 25 interventies moeten doen omwille van de hevige regenval en in Geldenaken zeven.

Bron: hln
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 mei 2008, 22:54 uur | Bericht #12452
Modderstroom overspoelt huizen in Naamse Annevoie

Een hevig onweer heeft vandaag voor wateroverlast gezorgd in Godinne en Annevoie (Namen). In Godinne liepen verschillende kelders onder water, maar in Annevoie werden drie huizen overspoeld door een modderstroom.

Meter modder
De bewoners van de drie woningen op de chaussée de Namur zagen de modderstroom op hun huizen afkomen, maar konden niets meer doen. Door de druk van de modder sprongen enkele ramen stuk, waarna de modderstroom de huizen binnenliep. Sommige kamers van de woningen staan bijna een meter hoog in de modder.

Afgesloten voor verkeer
Bij aankomst van de brandweer was de schade al geleden. De brandweerlieden van Yvoir proberen de modder met water uit de huizen te spuiten vooraleer alles opdroogt. De chaussée de Namur is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

Tijdelijk onderdak
De burgemeester van Anhée, Luc Piette, liet al weten dat hij een overleg plant tussen de verzekeraars, de getroffen bewoners, de boer die eigenaar is van een akker achter de huizen en de provincie Namen. Het is immers niet de eerste keer dat er zich in deze straat in Annevoie een overstroming voordoet.

De getroffen bewoners krijgen tijdelijk onderdak in een herberg in de buurt.

Bron: hln
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.367 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 119 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 119, lezen 10 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 25".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden