Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, AR; Scott, AR.

29 Apr 2024 03:56:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Houston, TX; Madison, TX; Walker, TX.

29 Apr 2024 03:56:15

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Christian, MO; Greene, MO.

29 Apr 2024 03:56:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Christian, MO; Stone, MO.

29 Apr 2024 03:40:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, AR; Lafayette, AR; Nevada, AR; Union, AR; Bienville, LA; Bossier, LA; Caldwell, LA; Claiborne, LA; Jackson, LA; Lincoln, LA; Ouachita, LA; Red River, LA; Union, LA; Webster, LA.

29 Apr 2024 03:40:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, AR; Clark, AR; Dallas, AR; Ouachita, AR.

29 Apr 2024 03:40:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Scott, AR.

29 Apr 2024 03:40:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grimes, TX; Houston, TX; Madison, TX; Walker, TX.

29 Apr 2024 03:40:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nacogdoches, TX; San Augustine, TX.

29 Apr 2024 03:40:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Houston, TX; San Jacinto, TX; Trinity, TX; Walker, TX.

29 Apr 2024 03:40:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nacogdoches, TX; Panola, TX; Rusk, TX; Shelby, TX.

29 Apr 2024 03:40:07

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Christian, MO; Stone, MO.

29 Apr 2024 03:40:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caddo, LA; De Soto, LA; Harrison, TX; Panola, TX.

29 Apr 2024 03:40:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazos, TX; Grimes, TX; Madison, TX; Walker, TX.

29 Apr 2024 03:40:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Sebastian, AR.

29 Apr 2024 03:40:06
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 mei 2008, 17:10 uur | Bericht #12516
Droogte bedreigt zes miljoen kinderen in Ethiopië


Minstens zes miljoen kinderen, die bedreigd worden door de droogte in Ethiopië, hebben dringend hulp nodig. Dat meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties.

Minstens zes miljoen kinderen, jonger dan vijf jaar, wonen in de arme gebieden die getroffen worden door de droogte. Zij hebben dringende hulp nodig op vlak van gezondheid en voeding, aldus een persbericht. Zowat 126.000 kinderen lijden volgens Unicef aan erge ondervoeding en hebben dringend een therapeutische behandeling nodig.

Voedselhulp
Volgens humanitaire organisaties hebben meer dan 3,4 miljoen mensen in Ethiopië voedselhulp nodig. Het gaat vooral om mensen in Oromo (centrum) en Somalië (zuidoosten) waar de situatie verslechterde door een seizoen met veel regen. Unicef roept ook op tot dringende noodhulp in Amhara (centrum), Afar en Tigray (noorden)

Hoge prijzen
De extreme droogte, aanzienlijke verliezen in de veestapel, het voedseltekort en de hoge prijzen van voedsel, olie en kunstmest dragen bij tot de kwetsbare situatie van de kinderen in Ethiopië, verklaart de VN-organisatie.

98 miljoen euro nodig
Het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) zegt dat het 147 miljoen dollar (98 miljoen euro) nodig heeft om 183.000 ton voedsel te verzamelen dat bestemd is voor de bevolking die getroffen werd door de droogte.

Inspanningen tenietgedaan
Ethiopië kende een groot succes wat betreft het lage aantal kindersterften, maar dat wordt volledig tenietgedaan door gebeurtenissen zoals deze droogte, zegt Viviane Steirteghem, verantwoordelijke voor het Wereldvoedselprogramma in Addis Abeba.

Unicef prees Ehtiopië onlangs nog voor haar voorbeeldige inzet om de kindersterfte in het land te doen dalen. Sinds 1990 nam het aantal kindersterften namelijk met veertig procent af.

©Hln | Gewijzigd: 13 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 juni 2008, 15:15 uur | Bericht #2964
VN roept op tot hulp tegen droogte in Ethiopië


De VN heeft vandaag een oproep gelanceerd om de steeds erger wordende droogte in Ethiopië te pareren. De landenorganisatie wil 325 miljoen dollar verzamelen voor 4,6 miljoen getroffen burgers in het zuiden van het land in de hoorn van Afrika. Dat is een vervijfvoudiging van een eerdere oproep.

Oogst mislukt
In eerste instantie wou de de VN dit jaar 68 miljoen dollar in de zaak pompen, verduidelijkte een woordvoerster. Maar door het quasi uitblijven van de regen in meerdere provincies is de oogst ernstig mislukt.



Van de 325 miljoen dollar die de VN vraagt zou er 268 miljoen naar voedsel gaan. Minstens 75.000 kinderen in het land lijden aan ernstige ondervoeding.

Hln | Gewijzigd: 13 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 juli 2008, 21:48 uur | Bericht #14786
Ethiopië heeft dringend hulp nodig door voedselcrisis


Door de aanhoudende droogte lijden 4,6 miljoen inwoners in Ethiopië honger. De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) vraagt daarom dringend voedselhulp voor het Afrikaanse land.

De gezondheid van miljoenen Ethiopiërs verslechtert met de dag. De internationale gemeenschap moet de Ethiopische regering steunen in hun inspanningen om het verschrikkelijke lijden van de Ethiopische bevolking te verzachten, aldus VN-verantwoordelijke Eric Laroche in Genève.

Als gevolg van de extreme droogte en de wereldwijde voedselcrisis dreigen miljoenen mensen aan ondervoeding en ziektes te bezwijken.

©Hln | Gewijzigd: 13 februari 2017, 11:21 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juli 2008, 18:28 uur | Bericht #15226
Droogte en voedseltekort in Hoorn van Afrika

Ruim veertien miljoen mensen in de Hoorn van Afrika kampen met een verwoestende droogte en stijgende voedselprijzen en zijn afhankelijk van voedselverstrekking en andere hulp. Medewerkers van de Verenigde Naties hebben dit dinsdag gezegd.

De crisis treft Eritrea, Kenia, Djibouti en vooral Ethiopië en Somalië. In die beide landen moeten veel gezinnen het doen met slechts één maaltijd per dag. Ouders zijn om financiële redenen gedwongen een keuze te maken tussen het voeden van hun kinderen of ze naar school sturen.

Volgens het hoofd van het VN-voedselprogramma voor Somalië, Mark Bowden, hebben in Somalië ongeveer 3,5 miljoen mensen, de helft van de bevolking, voor het eind van dit jaar hulp nodig. De VN heeft voor Somalië om ruim vierhonderd miljoen euro verzocht, maar slechts een derde daarvan ontvangen.

De voedselcrisis dreigt het aantal hongerlijdende mensen wereldwijd te doen oplopen tot een miljard. Een VN-top van 181 landen beloofde de handelsbarrières te slechten en de landbouwproductie te vergroten om de crisis het hoofd te bieden. In de Hoorn van Afrika gaat het evenwel niet alleen om structurele armoede, maar is sprake van rampzalige droogte. In Ethiopië is meer dan tachtig procent van de mensen afhankelijk van de landbouw.

Een woordvoerder van het Wereldvoedselprogramma in Nairobi zei te hopen dat regenval in september en oktober uitkomst zal bieden. Als de regen niet komt, is de ellende niet te overzien, aldus Smerdon.

In Somalië is de crisis bijzonder ernstig omdat het land sinds 1991 geen functionerende overheid meer heeft. Daarbij komt dat het geweld tegen hulpverleners er dit jaar dramatisch is gestegen. Er zijn zeker vijf hulpverleners vermoord en verscheidene anderen ontvoerd. Wie verantwoordelijk is voor het geweld tegen hulpverleners is onduidelijk.

De voedselproblemen gelden niet alleen voor Oost-Afrika, maar ook voor West-Afrika. In verscheidene West-Afrikaanse landen zijn voedselrellen geweest. In de gehele Sahel, de regio ten zuiden van de Sahara, zijn de voorraden door de voedselcrisis aanzienlijk geslonken.

Bron: De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juli 2008, 11:31 uur | Bericht #15324
"Dreigende hongersnood in Oost-Afrika"


"Miljoenen mensen in Oost-Afrika worden acuut bedreigd door hongersnood". Dat zegt de hulporganisatie Oxfam. Stijgende voedselprijzen, de aanhoudende droogte, en wijdverspreide armoede liggen daarvan aan de basis. In sommige gebieden worden bovendien ook conflicten uitgevochten.

Geen bestrijdingsmiddelen
Vooral de honger in grote gebieden van Somalië, het noorden van Ethiopië en in Kenia, moet dringend aangepakt worden. "Er is zich een ramp aan het ontwikkelen, maar we hebben momenteel niet de middelen om ze te bestrijden", zegt Rob McNeil, een Oxfam-expert die net terug is van een reis in de getroffen gebieden. "Het vee sterft en mensen eten resterend veevoeder uit noodzaak", luidt het.

Stijgende voedselprijzen
"De prijzen van gewone voedingsmiddelen zijn in sommige streken met 500 procent gestegen", zegt McNeill. "Mensen die sowieso al getroffen worden door de droogte, komen hierdoor in de grootste armoede terecht". In Somalië steeg de prijs van rijst met 350 procent. In grote delen van Ethiopië verdubbelde de prijs van graan.

Levens redden
"Donorlanden reageren tot dusver onvoldoende op hulpvragen van de VN", vindt Oxfam-directrice Barbara Stocking. "En we moeten nu actie ondernemen als we mensenlevens willen redden"

©Hln | Gewijzigd: 13 februari 2017, 11:22 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.855 topics, welke bij elkaar 448.367 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 94 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 94, lezen 2 mensen het topic "Berichtgeving zomer Europa 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden